onsdag 29 augusti 2007

tisdag 28 augusti 2007

Svullen?

Min mage har varit hopplös de senaste dygnet. Idag är den så svullen att knappen på jeansen får vara uppknäppt när jag sitter. Byxorna är dessutom för tajta när jag går. Men då kan jag ha dem knäppta, det skaver inte i alla fall. Hopplöst. Min plan var ju at tjag skulle kunna ah mina jeans i alla fall fram till v. 20+. Jag menar, prick är ju inte speciellt stor just nu, typ kiwi storlek, så att jag förstår inte varför omfånget har ökat. Menmen... förr eller senare.

Har beställt klipptid till i morgon. Ser ut som hej kom och hjälp mig i håret. Ska bli skönt att få lite fason på det. Och sen så börjar ju skolan snart. Det ska bli jätte roligt. Jobbigt att pendla, men en av tjejerna osm jag ska plugga med har bil, så hon ska köra hela tiden. Jätte skönt att slippa bussen.

fredag 24 augusti 2007

Jo jag behöver...


Nu när jag ska bli mamma behöver jag en ordentlig bil... vad sägs om...

Drömmar

Jag drömmer en sanslöst mycket just nu. Men den drömmen jag drömde i morse tar nog priset. Jag drömde att det var han som födde barnet. Han låg där på sängen och krystade och jag skulle gå och hämta någon. När jag kom in igen var barnet fött. Det var litet, typ 1000g och hade blod brist. De satte en infart i huvudet på barnet (varför inte en navelvenkateter?) och han bara låg där brevid och låg. Det gick ett dygn och jag skulle börja amma. Och det fungerade naturligtvis inte. Mycket konstig dröm.

torsdag 23 augusti 2007

Dag igen

Då har jag nu gjort mina tre nätter den här vändan och nästa vända börjar på söndag. Jag gjorde bara en halvnatt sista natten, vilket gjorde att jag bara behövde sova till 11 idag, för att känna mig helt utvilad. Planen är att jag ska försöka att boka in ett UL idag. Måste dock vänta tills dess att telefontiden börjar. Sen ska jag krångla lite. Eftersom att jag ska gå i skolan och jobba... så blir det inte så mycket tid över. Hoppas att det löser. Eller det kommer att lösa sig.

tisdag 21 augusti 2007

Inskrivning

Så, då var vi inskrivna på BVC. Inte för att jag blev så mycket klokare av det, men det är säkert bra för något. Mitt Hb låg strålande så nu är det slut med de dumma järntabletterna. Skönt. Jag minns nog inte riktigt vad vi pratade om igenterligen. Kändes mer som en lång intervjuv. Sambon var med. Skönt att slippa gå ensam.

Just nu sitter jag på jobb, mitt i natten. Klockan är snart tre och jag är dundertrött. Men håll ut, om två timmar är det frukost och sen är nästan klockan sju, och då får man gå hem och sova. Hoppas att jag kan sova riktigt länge. Skulle vara fin fint om jag vaknade vid fyra på eftermiddagen. Men sådan tur har jag väll inte.

Annars så flyter det mesta på just nu. Inte lika trött som förut, även fast jag inte är så pigg som jag brukar vara. Har varit ett par vändor till till gymmet. Riktigt skönt faktiskt. Har lite ångest för det där friståendet som MÅSTE bli klart inom en väldigt snar framtid. Hoppas att mina gymnaster snart kan maila till mig om när de kan träffa mig så att vi får det helt klart. Skulle vara skönt att ha det avklarat inna skolan börjar, vilket är ganska snart.

lördag 18 augusti 2007

Läsa, och mysa

Skön dag idag. Solen skiner och jag sitter på balkongen och läser. Har köpt en gravid bok, även fast jag sa att jag skulle vänta till v 12. Men nej, det gick inte. Jag köpte "På smällen: Från A till bebis". Mycket rolig bok. Endel saker känner jag igen, men andra är jag helt oförstående till. Till exempel humörsvägningarna och det där med att man ska gråta för minsta lilla. Det håller jag inte på med. Var tvungen att kolla med sambon om han tyckte att jag på något sätt var lite lynnig till sättet. Han skakade på huvudet. Jag vet inte om han gjorde det bara för att jag skulle vara nöjd, eller för att det verkligen är sant. Men själv tycker jag att jag är väldigt stabil. Det var mycket värre när jag fick hypertyreois. Då var jag som en bergochdalbana. Grät och skrattade om vart annat.



Sambons pappa är här idag och hjälper till lite med hur vi ska lösa endel av alla probelm som kan uppstå när man bestämmer sig för att tapetsera om. Hur gör vi runt takfönstret? Taklister? Dra kabel? Öppna upp kattvinden? Vi kan göra detta till ett evighetsprojekt om vi vill.

torsdag 16 augusti 2007

Skönt att ha rätt

Var och tog prover hos FLM i tisdags. Idag ringde doktor Jing Jang, tror jag hon heter, och berättade att jag ligger på tok för högt i TSH. Ha, jag visste det! Varför kunde de inte bara lita på mig. Så nu ska jag äta mer Levaxin. Skönt. Det kan ju förklara varför jag är så trött och varför min mage är helt galen. Det som är lite jobbigt är att det tar typ tre veckor innan jag kommer att ha kommit ner i dem nivåer som jag är van vid. Aja, nu är jag i alla fall påväg.

onsdag 15 augusti 2007

Gymmet

Jag kan nog inte påstå att jag har varit särskilt aktiv idag häller. Sambon däremot är fantastisk. Nu är ovanvåningen i princip klar, och nedervåningen är slipad och förberedd för tapetsering imorgon. Det är så att en annan får lite skuldkänslor för att jag inte gör mer. Men jag lagade lunch i alla fall. Det är ju alltid något.

Kom just hem från gymmet. Har inte varit där på två månader kanske... eller kanske en. Minns inte riktigt. Aja, nu har jag varit där och svettats i alla fall. Det är konstigt vad roligt man tycker att det är när man väl kommer dit. Men det är så jag får släpa mig dit. Lite styrka och lite kondis. Härligt. Nu väntar bara duschen och sen rostbiffmackor till middag. Fantastiskt! Och sen är det ju en deckare i kväll. Han fransmannen av Agatha Christy. Livet är härligt!

tisdag 14 augusti 2007

Överens

Det har varit en kanon dag idag. Solen skiner, jag har börjat läsa Larssons senast bok och Sambon är nästan klar med ovan våningen. Prick och jag har dess utom kommit väl överens idag. Prick har knappt gjort sig påmind. Lite ont i magen har jag haft, men inget illamående och ingen trötthet. en helt normal dag alltså. Jag försökte att dansa lite här hemma. Ska ju göra klart friståendet. Men jag gav upp efter 30s. Blev så andfådd att det inte gick. Efter det gick jag ut och köpte järntabletter. Jag slår vad om att mitt Hb är lägre än vad det någonsin har varit.

Var och tog prover idag med. De skulle bli klara till nästa vecka när jag ska till BM. Allt gick jätte bra. Hon var duktig på att sticka. Problemet kom när jag skulle prestera. Kissa på komando är aldrig lätt. Även fast man är vuxen.

måndag 13 augusti 2007

Köpa, eller inte

Var på bokhandeln idag och köpte block och pärm till skolan. Passade på att titta i hyllan där det står "vänta barn" böcker. Det fanns en av Hugo Lagercrantz, en mycket duktig pediatriker med inriktning på barns utveckling av CNS och talet. Sen fanns det även en bok som hette nått med gravid praktiken kanske som såg bra/rolig ut. Men jag beslöt mig för att inte köpa. Är lite vidskeplig. Det får vänta tills det att jag är inne i vecka 12, denna magiska vecka.

Annars har det varit en produktiv dag. Jag har skrapat alla tapetskarvar i hallen här nere och spacklat de samma. Sambon var och beställde mer tapet som förhoppningsvis ska komma imorgon. Det betyder, med lite tur, så kan vi vara klara med hallarna till slutet av veckan. det skulle vara fantastiskt.

Jo, jag gjorde ett tredje test igår... och ja, jag är fortfarande gravid. Där ser man.

söndag 12 augusti 2007

Fotbad med datorn i knät

Just nu sitte rjag pch tar ett skönt fotbad. Det behös med jämna mellanrum. det är otroligt varmt idag, och luften står helt stilla. Tog precis en jätte kall duch för att försöka få ner kroppstemperaturen lite, men ja gvet int eom det hjälpte så mycket igenterligen. Annars så har det int ehänt så mycket idag. Jag vaknade vid 10.30, och somnade igen vid 13.30 för att sean vakna igen 15.30. En hel del sova med andra ord.

Var hemma hos min trofasta vän igår. Grillparty. Mycket rolig tillställnig. Vi hoppade lite på deras stora studsmatta. Det krävdes en sis så där fem studs för att jag skulle bli anfåd och behövde vila. Mycket frustreranda. Lilltjejen därimot, hon hoppade till tusen, utan ett minsta täcken på utmattning. Vi åkte hem mitt i natten, jag sambon och odjuret i baksätet. Mycket imponerad att vi fick med odjuret, trodde att han skulle fortsätta att sova på soffan, men så blev det inte. Allt som allt en mycket rolig kväll.

fredag 10 augusti 2007

Lätt stött

Talade om för mina medtränare och gymnaster i förrgår att jag är gravid. Då jag ska plugga 100%, jobba 48% och vara gravid, inser jag att gymnastiken kommer att få stå åt sidan. Idag fick jag ett mail som huvudtränaren hade skickat ut där det stod att "Hon väntar barn och kommer därför att "dra ner" på gympan.". Då blev jag lite stött. Jag hade antagligen dragit ner på gympan även om jag inte var gravid, men det var ifs det som fick mig att inse att något fick stå i lä ett tag. Jag hade inte blivit lika irriterad om hon hade nämnt att jag även ska, jobba och plugga. Men nejnej... Jag är säkert bara en hormonstinn gravid kvinna just nu. Och är jag dte inte har jag all rätt att reagera. Så nu när det är sagt känns det bättre.

Annars mår jag ganska bra. Har varit rätt trött idag, men annars ok. Har försökt att fördjupa mig i försäkringarnas underbara värld. Jag blir inte mycket klokare ska jag ärkänna. Sen har jag tagit en fika med bästisen. Härligt. Nu är det sessutom helg. Jag ska vara ledig i en hel vecka, och sen ska jag jobba natt. Skönt. Och sen börjar skolan. dte är roligt när det händer saker.

torsdag 9 augusti 2007

Gymnastik

Var och tränade gymnasterna igår. Berättade för dem att jag är gravid och att vi därför måste skynda på lite med friståendet. Jag är inte den smidigaste personen just nu och kommer definitivt inte bli mer smidig framöver. Berättad eäven att jga inte kommer att vara en allt för aktiv tränare i höst. Jag tror att detblir lite väl mycket att plugga jobba, vara gravid och ha gymnaster. Det blir en paus. Så lite krav som möjligt.

Sk ata mig till jobb snart. Idag är det en sån där dag när jag inte känner mig särsilt gravid. Både skönt och läskigt. Får låta bli att tänka så mycket. Dte är nog hälsosammast så.

tisdag 7 augusti 2007

Jippi

Sambon följer med till Sthlm. Att man kan bli så glad öven något så igenterligen litet. Glad i hela magen :o)

Tidig morgon

Kom precis till jobbet. Här är det väldigt lugnt. Telefonen är tyst och läkarna har inte stigigt upp ännu. Ute skiner solen som om den nu har kommit på att det faktiskt är sommar. Härligt. Tog bilen hit idag. Ska hem till mamma och sedan vidare till Sthlm för att se på parkteatern. Mysigt. Det är en tradition som vi har haft i massor av år nu. Picknick och teater. En underbar kombination. Mamma frågade förvirrat igår vad jag kan äta för ostar. Pastöriserade sa jag, vilka är de då sa hon? Ja, och sen kom vi nog inte så mycket längre. Sambon ville inte följa med. Jag förstår honom. Mor min kan bli lite mycket, och behöver ju faktiskt ovanvåningen tapetseras osså.

Jag är ledig hela nästa vecka. Ska bli underbart. Vi funderade ett tag på om vi skulle ta oss ner till Skåne, och pappas hus. Men kom nog fram till att det kan vara rätt skönt att vara hemma med. Det behövs ju fixas en hel del. Och är det skönt väder kan jag ju lika gärna sitat på balkongen hemma och läsa böcker och dricka jos.

måndag 6 augusti 2007

Åter på banan

Idag är det måndag och jag ska åka och jobba snart. Känner mig nu ganska utvilad efter helgens bravader. Jag var hemma hos mamma igår och åt födelsedagsmiddag. Mycket mat, och massa efterrätt. Underbart. Jag har nu talat om både för min mor och far att det är en liten prick på gång. Pappa blev nog mest tyst, men väldigt lycklig, mamma blev lycklig och väldigt pratig. Känns klart att det är avklarat. Då har även dem lite tid på sig att vänja sig vid tanken.

Jag har precis ätit frukost. Idag blev det ett glas jos, ettglas yogurth och en fralla med jordnötssmör och jordgubbssylt. Fantastiskt gott. Planen för idag är ganska enkel. Ska titta lite på olika datum för att använda mitt presentkort på dagspa som jag fick av min mor och syster. Kan vara skönt att komma iväg i mitten av terminen någon gång, då allt är mörkt tråkigt och jobbigt. Sen ska jag nog ta mig en liten promenad. Inte för lång dock, har lite ont i en stortå sen allt dansand i lördags.

söndag 5 augusti 2007

25 år!

Igår var det dags. Mitt födelsedagskalas. Sambon var fantastisk och städade hela lägenheten i princip helt själv. Jag lagade pajer. Stekte köttfärs för ett helt kompani, vilket ledde till ett visst illamående. Efter lite sömn och mer matlagning redde det sig i alla fall. Jag hade en jätte trevlig kväll med många skratt och otroligt gott sällskap. Vi gick ut på krogen en vända och dansa med. Det blev sent... kom nog inte i säng förns 03.30. Något som så här dagen efter känns. Jag är den tröttaste, och den enda som inte drack alkohol.

Hela gänget sov över, och nu på morgonen har vi ätit en enorm frukost. Mycket gott. Just nu går det endel jordnötssmör och jordgubbssylt hemma hos oss. Mycket gott. Och nötter är ju nyttigt har jag hört.

torsdag 2 augusti 2007

Förvirring på flera plan

Blev väckt av att en kollega till mig ringde i morse och fråga var jag var nån stanns. Jahaja, jag hade alltså försovit mig. Jag var helt säker på att jag skulle börja 13.30, men ack vad fel jag hade. 35 minuter senare var jag på jobb. Ganska bra jobbat om jag får säga det själv. Annars flöt arbetsdagen på ganska smärtfritt. Lagom sjuka barn i lagom stora doser.

Börja verkligen tvivla på om jag är gravid. Alla mina symtom är som bortblåsta. Visst, jag har mina bomber till bröst, och magen gör lite ont ibland. Men annars är jag precis som förut. Läskigt. Jag som just hade kunnat börja ta till mig att jag har en prick i magen. Jag antar att allt blir lättare när magen blir lite större. Väntar med spänning.