måndag 26 november 2007

Trött dag

Det är tidig morgon och jag är påväg till skolan. Det är en sån där morgon när man bara vill tillbaka till sängen, men inte får. Jobbigt. Dessutom måste jag ha sovit på nå konstigt sätt, för min vänsterhand är lite domnad. Sambon tryckte lite i axeln och det blev lite bättre, men det sticker fortfarande. Och trött är jag...

Det har varit en intensiv helg. Jag har hunnit jobba, vara med gymnasterna i Eskiltstuna och tävla, fira mormor i Täby och shoppa vagn. Så igår kväll när vi kom hem var jag alldeles slut. Men kunde jag sova för det??? Nej! Jag har jätte svårt att somna, jag vet inte varför. Jag hittar liksom ingen skön ställning att sova i. Vill helst sova på mage, men det går ju uppenbart inte längre. Min mamma kläckte ur sig igår att så där tjock vet jag inte om jag ens blev när jag väntade dig... tack... Men å andra sidan så var min förlossning väldigt lätt, så jag hoppas att sånt går i arv.

torsdag 22 november 2007

Barnmorska och piller

Så, då har vi varit hos BM igen då. Hon tittade lite förstummat på min torra rygg och sa att det där har jag aldrig sett tidigare. Kändes ifs skönt att hon inte sa att det är normal, som man annars kan tänka sig att BM svarar. Hon tyckte att jag skulle gå till doktorn och låta dem titta på ryggen, men jag vet inte... får fundera ett tag på det. Sen såg allt bra ut. Pricks hjärta tickade på och mitt blodtryck låg exemplarsikt. Det ända som inte var prima var väll mitt Hb. Så nu blir det till att knapra järntabletter. Jobbigt, som om min mage inte var körd som den är. Aja, Hb:t måste ju upp så det här är väll ända sättet. Sen måste jag även äta mer Levaxin, ja och folsyra... och ja omega 3. Men det var nog allt....

söndag 18 november 2007

Härlig Helg

Så var helgen nästan förbi. Fort går det. jag har knappt varit utanför dörren. Det var tänkt att jag sjulle gå på grav yoga igår, men det blev inte av då jag hade tok ont i ena skinka. Vet inte vad det kunde ha varit. sambon gissade på ischias, men jag vägrade att tro det. Idag är det dock borta... så han kan ha haft rätt. det blev dock lite gjort under gårdagen. Städade ovanvåningen, planterade om lite blommor och sen blev det nog inte så mycket mer. Idag har jag pluggat, sovit, yogat och bara varit. Alldeles lagom om jag får säga vad jag tycker. Borde kanske ha storstädat nedervåningen med, men det känns inge skoj att göra det när det är en massa byggsaker överallt. Det blir liksom inte fint på riktigt.

Börjar förstå att det inte är så långt kvar nu tills prick tittar ut. Lite läskigt, och lite smått stressande. Skulle kanske vilja ha mer praktiska saker klara. Får se om jag kan ta tag i det snart... alla dessa materiella ting. Kanske skulle få klart den där uppsatsen först, så slipper jag tänka på den i alla fall.

fredag 16 november 2007

Härliga fredag

Då var det fredag då. Skönt! Kom hem i morse vid 07.00 och gick och la mig och sov. Innan jag somnade lyckades jag dock känna några buffar inne från prick. Det var första gången som jag kunde känna buffarna utanpå magen... Häftigt. Tyvärr han jag somna innan sambon fick möjlighet att känna han med. Men det kommer ju fler gånger.

När jag vaknade var det dax för lunch på stan med min kära vän Frun. Roligt att kunna träffas så pass ofta som vi nu gör. Efter lunch var det dax för att lämna prover hos familjeläkarna. Även fast jag ringde och pratade med dem om vilka prover som skulle tas, så blev det inte som jag ville. Jag orkade inte bråka och åkte upp till jobb och lämnade de prover som anser att de hade missat. Så nu tänker jag inte oroa mig mer.

Åkte för bi en snabbis och tittade på barnvagnar. Svårt...! Jag måste ta tag i det där på riktigt snart. Sen bar det av till ICA för att middagshandla. Sambon shoppa loss på lampor som aldrig förr.... Bra, för det betyder att jag nu kan se vad jag gör när lamporna faktiskt lyser när dem är tända i köket. På ICA mötte vi en gammal arbetskamrat till pappa och en kompis till oss. Det blev mycket prat. Kul att träffa folk men känner på ica. Det händer inte så ofta.

Nu är jag ganska trött, och jag tror att prick är det med. Ska bli skönt att faktiskt dela säng med sambon i natt. Visst är det skönt med en stor säng, men jag delar nnog hällre med nån jag älsar än att sova i den ensam.

onsdag 14 november 2007

Jag = tjockis

Ok, nu kan jag inte säga att jag är otjock längre. Det putar ut en liten mage. Ganska skönt, men samtidigt omständigt. Aktiviteten i magen är dock inte så himla stor. Jag tror mig har känt buffar, men kan inte vara helt säker. Men det är väl väldigt mycket jag, att man aldrig kan vara helt säker.

Tre dagar har jag varit i skolan den här veckan. Igår hade vi föreläsning i endokrinologi. Farligt... Det slutade med att jag var tvungen att prata med föreläsaren om min hypertyreios och vad jag borde kolla upp. Han undrade om BM inte hade påtalat att jag borde ta ett TRAK prov, och nej, inte det häller har BM påtalat. Han tyckte att jag borde göra det runt vecka 20... och var är jag... v. 23!!!! Det finns nämligen en risk för att prick ligger och har hjärtklappning om jag har TRAK som ligger och simmar i mitt blod. Så jag ringde helt sonika till familjeläkaren, helt förstörd, och lyckades få en telefontid till en dr. Det var dock efter det att jag fick reda på att min BM är på utbildning, min dr är på semester och halva läkar gruppen är sjukskriven. Då tog jag till uttrycket "Jag vill inte att mitt ofödda barn ska bli dåligt för att nån har semester och inte har tid att prata med mig....", ok jag kan erkänna att det var lite drastiskt uttryckt (ja jag tog sen en chokladbit och lugnade ner mig), men jag fick ju i alla fall en tel tid... :)

Så nu ska jag till jobb, och jag får inte somna imorgonbitti förens denna dr har ringt upp mig. Ska försöka att vara lite mer sansad då kanske... Det är nämligen inget bra att äta choklad innan man ska sova.

torsdag 8 november 2007

Fortfarande förskyld

Nu har jag varit förkyld i snart 6v. jag trodde att jag skulle bli frisk i mitten av förra veckan, men nu är det som om det har börjat om. Det är tom värre nu än det har varit tidigare. Ska jobba två nätter nu, så jag har inte tid med detta. Sover dåligt på nätterna gör jag med. Jag vet inte om det beror på att sambon inte är hemma, eller om det är någon annan anledning. Jag drömmer en massa skumma saker som jag inte kan förklara. Sen ligger jag och snurrar runt som en centrefug i flera timmar.Det är ingen höjdare.

Har åter igen börjat tvivla på om jag verkligen är gravid. Jag kanske känner sparkar, men det kan lika gärna vara min mage som är upprörd. Annars mår jag enligt mig själv ganska hyfsat. Ja, förutom förkylningen då.... Titta, nu kanske det sparkade igen... konstigt det där. Ska bli skönt att gå till BM om två veckor och få höra lite hjärtljud.

onsdag 7 november 2007

Stillhet

Då var de första 10 poängen avklarade. Gjorde sista tentan idag. Jag tror det gick bra, men man ska ju inte ropa hej förens man är över ån. Det var riktigt busväder idag. Snöblandat regn och dålig sikt. Om det inte hade varit för tentan hade jga inte åkt in till Uppsala.

Så hur firades då denna bedrift. Jo med sill och potatis och en lussekatt. En härlig kombination. Och så klart julmust. Fantastiskt. Sen plockades alla papper undan som hade med denna kurs att göra, och nya togs fram för nästa. Så på måndag är det friska nya tag. Skoj tror jag.

måndag 5 november 2007

Julmust!

Denna fantastiska dryck kräver en hyllning enl. mig. Jag kan verkligen dricka litervis av denna ljuvliga dryck. Men det kan inte vara vilken must som helst ska ni veta. Nej, det ska vara apotekarens, välkylda sådana. Om det är med socker eller utan spelar ingen roll... njuter...

Var ju på Underbara Barn Mässan igår. Det var skoj. Mycket att titta på, men förvånansvärt lite vagnar. Jag som hade bestämt mig för att titta på just sådana. Aja, hittade i alla fall en jätte fin, och till synes praktisk BRIO vagn. Måst ta mig ut till Babyproffsen och beställa en tror jag. Jag har hört att leveranstiden för dem kan vara upp till 20 v... och om det är så är jag nästan lite sent ute.

lördag 3 november 2007

Vardagen

Det var länge sedan jag skrev här. Det kan bero på att vardagen rullar på med plugg, jobb och graviditet. Det hela har lixsom blivit normalt. Vilket ifs är ganska skönt. Passerade halvtid förra vecka. Det är ifs lite läskigt, nästan så att jag blir lite stressad över allt som måste göras på denna korta, 20v, tid. Imorgon ska jag och T till Älvsjö och gå på Underbara barn mässan. Ska bli hur kul som helst. Målet är att klämma på vagnar och lära mig vad som verkligen behövs till prick, och vad som är helt galet överflödigt.

Var på grav yoga idag igen. Skönt! Det är så där lagom avslappnade, till skillnad från power yogan som jag också går på. Där får man ju till och med träningsvärk efteråt.