torsdag 28 februari 2008

Sista dagen...

Då var sista dagen på praktiken avklarad. Känns så skönt, men ändå tomt. Finns risk för att jag kommer att bli jätte rastlös här hemma. Men jag ska nog försöka fördriva tiden på bästa möjliga sätt. I morgon ska jag påbörja den stora storstädningen! Målet är att göra iordning ovanvåningen. Det ska skrubbas och dammas är tanken. Nu är inte ovanvåningen så stor.vilket gör den utmärkt till ett endagars projekt. Hoppas att det är fint väder i morgon då jag får lite energi till det bara.

Annars så har dagen i dag flytit på bra. Har vart med på ett kejsarsnitt, där bebisen tittade ut och mådde utmärkt. Annars har det mest handlat om mat. Amning hit och ersättning dit. Inte det mest spännande, men dock lärorikt. Nu i em har jag varit ute och tait en fika med ett gäng trevliga människor från jobb. De skulle på bio, något som jag inte orkade med. nej, det fick bli soffan här hemma istället. H tyckte att magen hade sjunkit ner., vilket glädjer mig att höra. Då vet prick vilken riktning h'n ska lägga fokus på. Mycket viktig kunskap!

onsdag 27 februari 2008

Okej Pricken, då kör vi!

Nu så är det mesta fixat inför din ankomst. Mamma har packat väskan och pappa har fotat magen. Visst det behöver städas här hemma, och kanske byggas ett skötbord, men annars är allt klart! Så du kan ta och titta ut nu tycker jag. Vi väntar och längtar!

tisdag 26 februari 2008

Proppen... *inget för kräsan*

Jahapp, jag misstänker att slemproppen har börjat lossna. En stor brun dallrig klump hamnade på pappret efter toa besöket... Jag vet att det kan ta veckor till dess att förlossningen börjar, men detta är ändå ett kvitto på att något är påväg att hända...

Annars har jag fördrivit dagen med ett läkarbesök. Konstaterad kappartunnelsyndrom. Hoppas det går över efter förlossningen, annars så får jag väll opas... men det tar vi sen i sånt fall. Det var en trevlig läkare jag träffade. Kändes skönt med tanke på att jag inte direkt har varit bortskämd med sånna.

Har även passat på att ta en runda på bokrean. Jag handlade böcker för mitt presentkort som jag fick av jobb i julklapp. Det blev lite kokböcker, barnböcker och romaner. Det är skoj med böcker!

måndag 25 februari 2008

Men ojdå...

... tanden gick sönder... Här sitter jag och äter frukost i lugnan ro när det börjar knastra i munnen på mig. Det borde det inte göra av en smörgås. Känner runt i munnen lite och upptäcker att min krona på en baktand har gått sönder. Ajdå, inge bra alls. Så nu har jag ringt till min tanddis och beställt tid. Kan ju inte åka nu i veckan utan det fick bli en tid nästa måndag, vilket ifs är bra med tanke på att jag inte har något als bokat den veckan. Sen känns det just nu väldigt bra att jag tog abonnemanget hos tandis, vilket betyder att ag inte behöver betala en krona för att få munnen fiixad... skönt!

Har även bokat in en fönsterputsare nu. HÄRLIGT! Ska komma måndagen samma vecka som prick är beräknad. Ska bli så skönt att få fönsterna putsade så de blir rena. När jag putsar blir de sällan rena... mest randiga och mer genomskinliga...

fredag 22 februari 2008

Hakuna Matata

Hamnade på You Tube på något vänster. Helt plötsligt dyker länken till Hakuna Matata med Timon och Pumba upp... Fantastisk! Så nu sitter jag här och lyssnar och ler. Man får inte mer problem än man skapar... så är det.

Var hos BM idag. Som vanligt såg allt bra ut. När vi gick fick vi en kram av BM. Vi får se om ni kommer om två veckor sa hon... och det är ju sant. Prick får ju faktiskt titta ut nu och hän så vill .Jag tror dock att jag kommer att gå över minst en vecka. Prick var i alla fall fixerad nu, helt och hållet. Det är ju skönt. Huvudet nedåt och fötterna uppåt, precis i motsatt mot mamma.

Nu på em har jag varit på ICA. Det var faktiskt lite jobbigt. Det gick långsamt, och jag glömde säkert hälften. Till att börja med glömde jag att ta med mig min shoppinglista... bra start. Nu blir det bara vila ikväll... Känner mig ganska trött... Hoppas att jag får sova gott i natt, annars finns det risk att jag somnar på yogan imorgon...

torsdag 21 februari 2008

Foton

Nu är alla mina foton insatta i album. Riktigt bra jobbat. Det märks dock att jag har haft ett händelserikt år bakom mig, då jag inte har fotat någonting. Tråkigt kan jag tycka så här i efterhand. Men ingen som inte går att ändra på. Nu laddas batterierna och minneskorten är tömda. Så nu ska det börjas fota igen. Skoj!

Annars så är det ganska trött nu. Jag går upp ur sängen vid 8 men känner mig inte vaken förens fram mot lunch. det är väll kroppen som börjar säga ifrån. Men sen när jag är pigg istället, blir jag rastlös... Det är som jag alltid har sagt... jag är inte som alla andra barn...

Ska iväg till praktien idag, sista passet denna veckan. Det är himla lugnt måste jag säga. Knappt några barn alls. Jag som hade sett fram emot att träffa några pluttar, men nej, inte än. Aja, hoppet finns att det ska komma några nästa vecka. Jag har i alla fall träffat ett par stycken som är mindre än prick. Det är en märklig känsla. Helt plötsligt börjar jag se ett barn framför mig i magen... som dessutom inte är särskilt liten. Prick börjar bli en stor prick...

Imorgon är dem BM besök. Känns som om vi var där nyss... Sen är det ju fredag med allt vad det innebär. Skönt med helg. Mamma fyller år i morgon (gör en mental minnesanteckning). Hela 49 år blir hon... Syster skulle baka en tårta till henne, och vi åker hem och firar henne på söndag. Ska bli skoj.

onsdag 20 februari 2008

Doktorer?!

Jag kan bli riktigt irriterad på doktorer ibland. Vi tar det från början. Jag var och lämnade prover förra veckan och nu kom svaret på dem igår. Mitt TSH ligger för lågt vilket betyder att jag måste minska på mitt levaxin. BM ringde mig igår och berättade det för mig. Doktorn skulle då ringa upp under gårdagen för att bestämma hur mycket vi skulle minska. Ingen ringde... är ifs inte förvånad. Jag ringde min BM idag och bad henne påminna doktorn om att ringa till mig. Sagt och gjort... två timmar senare ringer doktorn. Det är dock uppenbart att hon inte har läst min journal innan hon lyfte luren, det bör påpekas att det inte är första gången denna doktor gör något sådant (jag byter läkare och VC i månadsskiftet!). Hon har ingen koll på min nuvarande dos, minns kanppt att jag är gravid och jag får återigen förklara hela min svängiga resa med prover och mediciner...
Jag tycker att det är pinsamt, hoppas hon skäms! Jag påpekade flera gånger under samtalet att det borde gå att läsa i min journal... doktorn är nog en riktig slöhög! Och detta är personer som man ska lita på, och lägga delar av ens hälsa i händerna på...

tisdag 19 februari 2008

Vår?

Igår när jag gick ut tittade jag på termometern som sitter i köket, +8 grader! Jag började genast fundera om jag har nån annan jacka än den fantastiskt ill lila sak som jag nu bär, men nej. Det är bara den ill lila som passar... suck. Aja, det är bara 3-5v kvar nu, så det är väll bara att stå ut.

Sen har det börjat hända konstiga saker med mina händer. Ring och långfingret på höger hand har en tendens att domna bort. Det gör absolut inte ont på något sätt, men det är en märklig känsla. Dessutom har jag fått tillbaka mina värmeutslag under fötterna, så i natt låg jag med två frysklampar fastlindade runt fötterna. Det hjälpte faktiskt. Tycker dock lite synd om J som jag säker lyckades väcka minst sjuttielva gånger i natt...

Det är riktigt spännande att vara gravid när man sätter sig ner och tänker på det. Det händer en massa knäppt med kroppen, och alltihopa beror på en hög hormoner... eller det är i alla fall den förklaringen man får. Jag har försökt att klaga så lite som möjligt över alla krämpor som uppstår, men jag har nu beslutat mig för att göra en lite lista, mest för att visa för mig själv att det är ganska banala sådana som jag har råkat ut för...
  • Symfysen gör ont! Inte hela tiden, men det är ett h'vete att ta sig ur sängern och upp från golvet.
  • Magen är i vägen. Jag har nog inte stört mig så mycket på det förut, men nu är den verkligen i vägen. Det är jobbigt när man ska ta prover på ett barn och inte riktigt når fram.
  • Fötterna och händerna är toksvullna. Fötterna skulle lika gärna kunna tillhöra ett vällningtjock barn...
  • Magsveda på natten... Det är mycket irriterande att vakna av att det svider i magen... jag vet dock inte vad det beror på, för när jag ändrar läge (vilket tar 5 min med tanke på symfysen) blir det bra igen.
  • Värmeutslag under fötterna. Det finns en liten tendens till att de dessutom har spridit sig till händerna.
  • Flåsig! Men vad kan man förvänta sig när man har gått upp 20kg...
Jag kommer inte på mer nu... får nog göra en lista på bra saker en annan dag för att väga upp denna tror jag.

fredag 15 februari 2008

Neonatalen...

Då har jag börjat med min slutpraktik. Känns skönt att det är igång. Var dock inte berädd på att jga skulle bli så trött. Men det är kanske inte så konstigt, helt plötsligt ska jag vara aktiv i 8 timmar i sträck igen, det är en sak att sitta i skolan ,och en annan att stå och gå. Men roligt är det. Jag konstaterade ganska snabbt att min Prick är större än alla barnen på avdelningen, och det är ju bra. Min handledare är dess utom osså gravid. vi är ett snyggt par hon och jag.

Annars så händer det inte så mycket just nu. Funderar på om jag skulle hitta någon som är villig att tvätta fönsterna här hemma för en billig pänning. Det är knappt att man kan se ut igenom fönsterna på balkongen... får ta och forska i det där. Var och lämnade prover nu på morgonen osså. Det var tänkt att jag skulle ha gjort det i tisdags, men med tanke på antalet guldfiskar som just nu simmar i huvudet på mig så glömdes det bort. Är dock imponerad av mig själv att jag kom ihåg det idag.

tisdag 12 februari 2008

Härlig helg

Så var helgen över och poff så var det till och med tisdag. I lördags var det yoga som vanligt. Det känns att det börjar bli tungt nu och fogarna säger ifrån. Men men, alla är ju mer eller mindre mobila på yogan, så det är väll inget konstigt med det. När yogandet var klart och lunchen inmundigad bar det va till Bauhaus och Babyland. Det blev en ekskiva och en Maxi Cosi. Tyvärr hade de ingen iso fix bas hemma, men stolen kunde vi köpa i alla fall. så nu har vi nog det mesta vi behöver till Prick. Väl hemma igen lagades det mat, och sen var det plugg som gällde. Försöker att göra klart så mycket som möjligt just nu... vill kunna vila lite från skolan och övrigt någon vecka innan BF.

Söndagen rullade på den med. Mera pluggande och hem till familjen B för middag. Flickorna klappade magen och lilltjejen ville nog helst titta in i magen. Hon konstaterade även att den ska jag bara sen. Alltså bebisen när den har tittat ut. T hade bakat en underbar chokladkaka... jag är svag för chokladkakor, det ska erkännas. Vi åkte hem via ICA, en shoppingtur som hör och häpna inte tig mer än 15 min. Men tur var det. Både jag och J var dödströtta när vi kom hem. Jag la mig redan 21.30, men somnade nog inte förns 23. Jag har just nu väligt lång ställtid på att somna.

Igår var det skola hela dagen. Fick min uppsats efterlängtat godkänd, så nu behöver jag inte fundera mer på den häller. När jag kom hem pluggade jag i 4 timmar och sen sov jag.... Mycket trött på kvällarna just nu. Nu är det bara en dag kvar som jag behöver åka till Uppsala, och det är i morgon. Känns så skönt. Sen har jag 12 praktikdagar kvar att göra, och sen är det slut med det med... Fantastiskt...!

lördag 9 februari 2008

Blommor... till mig?

Igår var en fylld dag. Det började med att jag och J gick till BM. Där konstaterades det återigen att jag är svullen , och det inte är så mycket att göra åt, tyvärr. Blodtrycket ligger som det ska och Pricks puls pulsar på. Prick har även lagt sig till rätta, men det visste jag väll redan. Fick även lite papper o sånt... säkert bra till något.

När jag kom hem satte jag mig och gjorde nästa fråga på hemtentan. Det är faktiskt riktigt roligt att svara på frågorna när det inte är någon större tidspress och jag har alla böckerna som behövs framför mig. Jag passade även på att ställa mig i telefonkö till komunen. e har nyss bytt till IP telefoni vilket har medfört att hela deras växel har tok pajat. Det toig tre timmar innan jag kom fram dit jag skulle. Tur att jag inte var stressad. Så nu har jag bokat in mig och J till familjerätten så vi kan fixa med papprena runt prick, eftersom att vi inte är gifta (som om det skulle spela någon roll egenterligen).

Sen passade jag även på att boka in mig på romerska badet den 13/3 för en mamma behandling (även dem går via komunens växel). Det betyder att om Prick inte tittar ut då så händer det i alla fall något skoj den dagen....

Jag åt lunch med T och T. Trevligt. Alltid lika skoj att snacka skit en stund. Synd att det tog en evighet att få mackorna bara, men det är väll sånt som händer. Vi får försöka att äta lite senare nästa gång, när inte hela västerås är ute på lunch.

På em åkte jag till bålsta och hämta en DVD med cabaren från 9:an. Riktigt läskigt. Jag har inte fått sån distans till det än att jag inte tycker att det är lite pinsamt.... Den får nog ligga till sig en tid. Sen åkte jag till mor min, åt middag och vidare ner till hallen där det skulle tränas gymnaster. Jag blev riktigt arg på dem igår. Usch! Nonchalanta tonåringar. Aja, det blir nog bra. de ska ju tävla idag så de var nog tok nervösa igår.

När jag kom hem stig det en jätte bucket med tulpaner till mgi från min kära J. Det är sånt som man blir glad över. Blommor till mig, bara för jag är jag... Jag älskar dig!!!

torsdag 7 februari 2008

Sov jag gott???

Jag tror att jag sov gott i natt. Jag vaknade inte när J's klocka ringde, och jag tror att jag bara var på toa en gång under natten. Det är roligt det där...

Idag har jag pluggat en del. Har dock mest hoppat mellan olika uppgifter så jag vet inte riktigt vad jag har gjort egentligen. Renskrivit föreläsningsanteckningar, gjort lite på en bas grupp, läst en uppsats och börjat på hemtentan.... Borde kanske ha fokuserat på en sak, men så blev det inte. Var uppe en sväng förbi jobb och fixade med mitt lånekort på bibloteket. Tanken var att jag skulle ha tittat på mitt schema för praktiken, men det var inte riktigt klart. Bökigt.

När jag skulle tanka bilen idag fick jag en total black out. Hur många oktan skulle det vara??? Det slutade med att jag fick ringa till J och fråga. Känns lite dumt om man tankar fel. Har ifs gjort det en gång tidigare, och bilen höll... men det verkar dumt att chansa. Med en fulltankad bil åkte vi sen till Enköping och tittade på ny bil. Vi hade med oss barnvagnen för att se om den fick plats och hur mycket plats det blev kvar. Den passade perfekt. Så nu ska J bara prata med chefen och sen ska bilen beställas. Tre månader skulle det ta innan den var färdigbyggd.

När vi ändå var i Enköping åkte vi förbi min bror som ligger inne på lassarettet. Hög feber och knepiga blodsocker gjorde att han fick åka ambulans för två dagar sedan. Idag hade de kommit fram till att han har en sepsis. Inte helt bra kanske. Så han fick inte åka hem idag häller, utan blir tvungen att ligga kvar i ett rum med tre snarkande gubbar.... tycker faktiskt lite synd om honom. Menmen, vad gör man inte för att bli frisk kanske.

Nu ikväll blev det middag på stan. Skönt att slippa laga mat.

Prick har haft en lugn dag idag. Lite kickar här och lite hicka där. Hoppas att h'n kommer att sova gott i natt bara, så jag får en sån där fantastisk natt i natt igen.

måndag 4 februari 2008

Minne guldfisk

Hela förra veckan gick jag och påminde mig själv att jag skulle till FamiljeLäkaren för att ta prover. När jag väl kom fram till torsdagen och fredagen var det dock som bortblåst. Visst jag kom ihåg det, klockan 6 på kvällen ,men det var inte så mycket att göra åt det då. Så idag har jag varit hemma från skolan bara för att ta dessa prover. Och hör och häpna, jag kom ihåg det! Klockan 10.30 stog jag hos FLM och lämnade lite dyrbart blod för analys. Härligt! Det jobbiga nu är dock att jag måste komma ihåg att gå och lämna nya prover i slutet av nästa vecka... Det får bli en postit lapp mitt i pannan, annars kommer oxå det att glömmas bort.

I väntans tider....

Det är mycket jag går och väntar på just nu. Mest väntar jag nog på att tiden ska gå så att Prick kan titta ut. Drömde om Prick i natt. Denna gång var det en pojke med svart krulligt hår som tittade ut. I drömmen var vi inte riktigt överens om hur det skulle gå till när vi ammade... hoppas att det går bättre i verkligheten. Natten innan i natt drömde jag oxå om Prick. Denna gång var det dock en ljushårig flicka som tittade ut. Det verkar som om Prick inte riktigt kan bestämma sig.

Sen väntar jag på att mitt paket från pippilotta ska komma med min skip hop väska, en sovpåse och snutten... Beställde det förra helgen, så det känns som om det vore dax att det kom nu. Vill så gärna börja fixa och dona med vagn och säng. Men det får nog vänta ett tag. Än så länge har jag ju faktiskt ganska gott om tid.

Vad väntar jag mer på då... Jo att sambon ska komma hem så jag får äta pannkakor med sylt och grädde. Det är ifs inte förns till middag, men jag längtar i alla fall.

fredag 1 februari 2008

Försöker städa...

Har så smått försökt att städa lite. TRÅKIGT! Men vad ska man göra. Kan ju inte ha det så här stökigt i all evighet. Försöker motivera mig själv genom att tänka att det inte blir lättare för att jag skjuter upp det. Magen blir större och orken mindre. Målet idag är att jag ska göra klart ovanvåningen och köket så det bara är att dammsuga av där imorgon och torka golvet. Sen är det vardagsrummet och hallen och toan här nere kvar med... *puh* Bara man får undan allt stök och allt som ligger där det inte borde ligga kanske det går rätt fort. Men det blir inte roligare för det, tyvärr.

Aja, inte långt kvar tills dagens mål är uppfyllt i alla fall. Har ifs inte så mycket tid på mig, men det ska hinnas med. Ska till Bålsta i em och träna gymnasterna och äta mat med mor och syster. Alltid lika trevligt. Men först ska jag som sagt städa... BLÄ! Dessutom borde fönsterna putsas... det är otroligt vad avslöjande solen kan vara.... Men det får vi lösa en annan dag.