lördag 31 maj 2008

SOMMAR

Härligt, då var det helg igen. O har haft en bra vecka. Det b lev inget kyrkis, men å andra sidan blev det många lååånga picknickar. Jag har även lyckats med att gå minst 10000 steg per dag denna veckan. Duktig Anna!!!

Igår var vi på Vallby med H och dotter E. Mycket roligt. E sprang som det lyckliga barn hon är mellan alla djuren. H och jag vankade efter. Vi picknickade och O lågpå filen och bara mös. Han gillar verkligen att vara ute.

Idag var Mormor här. Hon skulle klippa sig och sen var målet att hitta en klänning till oss var. Det blev dovk inga klänningar. Antinge var de för stora eller för små, för mönstrade eller för tråkiga. Det blevdock ett gäng assesoarer till sommarfesten. Roligt!

torsdag 29 maj 2008

Pojken i spegeln

O har hitta pojken i spegeln. Jätte rolgt. Han ler i bland, och så blir han lite blyg ibland. Ibland kan man prata med honom, och ibland blir han ledsen. Pojken i spegeln är O's nya kompis.

Fortfarande arg

Jag läse en ledare på aftonbladet där det stog "I stället för att stödja den ambitiösa, vitrockade vårdarmén myser de [arbetsgivarna] över ett billigt avtal. Är det ansvarsfullt? " Det känns som om det sammanfattar det här dj*la avtalet rätt bra. Om inte ens våra arbetsgivare fattar att vi är viktiga, vem ska då stödja oss... skit medlare!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/analys/lenamellin/article2565555.ab

Och vet nu vad som gör mig ännu argare... jo att vårt eget fack ointe värdesätter sina medlemmar mer än så här. Det är ju sjukt. Det är faktiskt sjukare än att arbetsgivarna inte värdesätter oss. De som ska företräda oss är blåsta... *arg*

(Tack för att vi har yttrandefrihet i det här landet. Alltid något att vara stolt över)

onsdag 28 maj 2008

Strejken är slut.

Och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Lägsta lön på 21100 och 4 procent för 2008, 3 procent för 2009 och 2 procent för 2010. Sen skulle de visst satsa på de VUBade 2009. Så skoj då! Någon som är duktig på matte kan ju räkna ut att 2% av våra löner är typ ingenting! Jag tror jag gråter en skvätt. Jag fick ju upp min lön 3000kr för att jag gick VUBen... så jag undrarvad det betyder att jag får upp den nu då??? Mer än 4% i alla fall räknar jag med. Åh jag kokar...*skrattar* Faket var så mesigt som jag trodde att det skulle vara. Detta har nästan kostat mer än det smakar. Vad hände med de minst 1700kr? Inget nämns om det.

Betänk nu.... x har jobbat i 10 år och har 21200kr i lön. x ska då ha 4% i löneförhöjnig = 848kr (22048kr). Sen har vi dem som började jobba nu efter jul och gick in på 19500kr. De ska upp till 21100kr vilket inneär att de ska ha en löneföröjning på 1600kr (8,2%) . Det betyder att 10 års erfarenhet är värd 848kr. Sjukt men sant.

Väskan är packad

För ännu en picknick. Det var så himla skönt att sitta i gräset i går och äta lunch så det blir en repris på det idag. Solen skiner och molnen verkar ha tagit semester. Underbart! O har precis somnat om igen. Om jag inte gisar helt fel nu kommer han nog sova en timme. Det ger mig lite tid att plocka här hemma. Förutom picknicken ska jag försöka tamig ut och springa en vända. Om det ska bli två rundor denna veckan är det dax att jag tar mig i kragen.

Var på pigga barn igår. Roligt! Så skoj med en gympa grupp där man inte behöver tänka så mycket på laget, utan det gäller bara att ha så roligt som möjligt medans man rör på sig (www.piggabarn.se). Jag tror jag kommer att trivas där.

tisdag 27 maj 2008

Oscar på flyguppvisning



Bilder från dagens picknick





God morgon!

Ännu en dag som mamma. Börjar nu att inse att det aldrig kommer att ta slut. Mammandet kommer bara att ändras och utvecklas. Jag kommer ju inte behöva nattamma i all framtid. Jag hoppas även att han lär sig några fler bokstäver än ääää och oooo. Visst,det kommer säkert inte att bli lättare att vara mamma, men det kommer nog bli roligare, inte för att det inte är roligt just nu, men ni förstår säker hur jag menar.

Just nu ligger O på mage på filten och äääää'ar. Han är nog trött, men vill inte somna. Man kan ju missa något. Ska försöka ta oss ut på promenad snart. Solen skiner och det är bara några få moln på himlen. Det är svåt att hitta motivation att gå ut vissa dagar. Jag är numera aldrig jätte pigg och blir därför ännu mer svår att motvera. Men jag måste ut. De där extra graviditetskilona måste bort, och det ända sättet att få bort dem är att röra på sig. Sen mår ju huvudet lite bättre av att komma ut med.

måndag 26 maj 2008

En effektiv dag

Det är underligt vad mycket man kan hinna med om man bara bestämmer sig. Idag har jag fixat med en massa papper som ara låg på hög och väntade på att bli fixade, jag har dammsugit, tvättar och tummlat 4 maskiner tvätt, tagit en långpromenad med O, polockat i ordning det värsta på nedervåningen och myst en massa med O. Jag har tom kommit ihåg att boka klipptid till mor. Jag är mycket nöjd med denna dag.

Igår var vi hod min mormor och firade mors dag. Vi (J) passade på att hjälpa henne med sånt som måstede fixas i ordning med, byta lampor, räta upp en stenbänk och lite annat små fix. Mormor hade börjat att såga bort en massa cypresser runt poolen. Det gör hon för han med en fogsvans... inte konstigt att min 82 åriga mormor hade lite ont i händerna... Hon är tuff tanten, vilken förebild!!!

lördag 24 maj 2008

Måste skryta

Nu har jag sprungit 5km i Rocklunda spåret. Och jag gjorde det på enligt mig själv strålande 33 min. För er son inte sprungit i Rocklunda så kan jag upplysa er om att de finns endel mördande backar... och jag tog dem alla :)

Full vecka

Vad härligt det är när jag har saker planerade. Denna veckan har det varit något varje dag. Lönesamtal med chefen, fika med S och T, kyrkis, pigga barn, dykning. Roligt!

Igår var jag på pigga barn och pratade med Jenny och Veronica. Trvliga människor! Jag ska dit redan på tisdag och vara med när en grupp med 7-12 åringar kör gympa. ska bli så roligt. Jag gillar hela konceptet med pigga barn. Både rörelse och hälsokunskap. Det ska bli bus kul att bli en del av detta.

Idag ska vi ut och titta på flygplan. Det är visst nått jippo ute vid flygmuseet. J sa att O vill titta åp flygplan, så det är väll bara att ge sig ut.

torsdag 22 maj 2008

Sova länge

I går blev det en rätt sen nattning för O och han somnade inte förns vid 22 snåret. Detta förde med sig att han sov ända fram till 05.30. Helt sanslöst!!! Så här länge har ag inte sovit i sträck sedan jag vet inte när. Men känner jag mig pigg...nej...

Just nu är hela vår balkong invarderad av våra dykprylar. Vanligtvis brukar de stå på tork i badkaret, men där har ju O sitt skötbord nu, så det går inte riktigt. Så ut med allt på balkongen. så om ni ser en balkong där signalflagga A hänger upphängd, så är det våran :)

Jag hade glömt bort hur jobbigt det är med alla prylar när man dyker. Själv dykningen är avslappnad, men detta kånkandet kan ha ihjäl även den starkaste. Men dykningen var skoj. Jag var dock lite tung, så jag plockade av allt bly jag hade på mig, och sjönk ändå som en sten. Jag har numera inbyggt bly, så praktiskt?

idag ska vi fika med S. Roligt! Det va jätte länge sedan så det ska bli skoj att träffas och snacka skit. Sen får det nog bli en liten promenad med. Det är ju faktiskt relativt varmt ute.




Signalflagga A, dykare i vattnet!


onsdag 21 maj 2008

Jag gjorde det!!!


Jag fixade att springa hela Vår ruset utan att stanna!!! Och det tig mig 30min, 45sek. Helt fantastiskt! Jag är så stolt. Detta kan jag leva på lääänge! O och J var ute och hejade på mig. Roligt. Och när jag kom hem hade dem köpt blommor till mig. om jag inte var lycklig innan så blev jag det då. TACK!

Idag kommer morfar och ska sitta barnvakt. Jag och J ska med dykklubben och dyka i basäng. Ska bli så roligt. Vi får se om jag minns hur man gör. Det mest spännande ska bli att packa väskan och se om man får med sig allt. Skulle vara jobbigt att glömma en fena hemma.

tisdag 20 maj 2008

Chefen

Hon är en rolig person. Man vet aldrig riktigt var man har henne. Aja, samtalet med henne igår gick i alla fall över förväntan. När jag gick in till henne sa hon att jag måste ha gått ner massa i vikt sedan hon såg mig sist för två veckor sedan... undra om det var ett knep för att få mig på bättre humör :) I sånt fall lyckades hon! Det är alltid skoj att hälsa på på jobb. Alla dess roliga och trevliga kollegor är ju underbara. Om det inte hade varit för dem så hade jag nog jobbat nån annan stans.

Idag ska jag springa vårruset... eller i alla fall jogga. Målet är att jag ska jogga mig runt banan utan att stanna och vila. Vi får se hur det går med det. O och J får agera hejjarklack. Jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra. Det här är ju en form av uppvärmning inför tjejmilen som går i slutet av augusti. *bävar*

Nattuggla

Jag har blivit en riktig nattuggla. Det är som om det är ända tiden på dygnet som jag kan tänka riktigt klart. Jag har precis formulerat ihop ett argt brev, jag låg bara och skrev det i minnet i sängen så jag tyckte att det var lika bra att gå upp och skriva ner det på papper på en gång. Så nu är det gjort, skönt. Då får vi se om jag kan sova en sväng snart igen.

Min syster!

Bara så du vet så står jag bakom dig till hundra procent! "Nobody puts Sophie in the corner!!!"

söndag 18 maj 2008

Inte för gravida...

Idag åts det en middag som på nått sätt var sammansatt av mycket som jag saknade som gravid. Varm toast med chevre ost och honung, fikon, seranoskika och cecarsallad. Mycket gott, men som sagt inget för den som är gravid.

Idag har vi även investerat i en nässug åt O. Nu slipper han Topzen i näsan, japps, nu ska snoret sugas ut. Hoppas att de är skonsammare. Har jag tur innebär detta att O's förskylning kommer att försvinna mirakulöst och sugen kommer aldrig att behövas användas. Men sån tur har vi väll inte

Vädret idag har väll inte varit det roligaste. Just nu tittar solen fram och det finns kanske lite hopp inför morgondagen. Imorgon är planen att gå till kyrkis och sedan en sväng upp på jobb och tala allvar med chefen (giv mig styrka!!!).

lördag 17 maj 2008

Tuttdag!

Idag har det tuttats och pruttats. Det måste vara nån form av tillväxtperiod han har hamnat i lilla O. Jag lyckades slita mig loss en stund och tog en snabbis på stan i ösregnet. Skönt att komma ut och få lite frisk luft i lungorna. Denna veckan har jag inte gått några 10000 steg om dagen. Jag skyller på det dåliga vädret. Det har inte känts motiverat. Får försöka ta tag i det där ordentligt i nästa vecka.

O har dock varit nöjd största delen av dagen. Vi har lekt en massa och skrattat en massa. Nu sover han helt utslagen av dagens äventyr och ansträgningar. Det är jobbigt att äta när man är liten!

Vi leker tittut med snutten. Undra vad han försöker att fokusera på?


fredag 16 maj 2008

Njuter

Jag njuter av att vara mamma. Att bara sitta och prata och skratta med min lilla pojke, att vyssa en liten som är trött, att ligga och hålla handen när liten ska sova, att stoppa näsan i lilla O's hår och bara njuta av doften, att se hur O njuter av att bada, att sjunga med O, att skratta med O åt något som jag igenterligen inte ser, att trösta liten som är ledsen. Listan kan göras lång. Jag älskar verkligen att vara mamma. Jag hoppas verkligen att O älskar att vara min son.

Bildbevis


Lilla O vänder sig



torsdag 15 maj 2008

Föräldragrupp del1

Var på första föräldragruppen idag. Jag kände mig inte riktigt hemma i gruppen. Vi var 5 mammor och J. Stackars J, han hade det inte lätt när de andra mammorna började lätta sina hjärtan. De pratade om allt från om man måste rapa barn och att de inte får sova. Om rön som hela tiden ändras så man inte vet vad man ska tro och göra. (Var tog det sunda förnuftet vägen???) Ett av barnen var jätte förskylt och jag ville bara spola den lilla näsan med koksalt och köra runt i topz i den. Jag erbjöd mamman lite renesans men hon ville inte ge det, han fick ju det i morse. Jag stönade fram att det är bara koksalt och att man kan ge det hur många gånger som helst per dag... jag ska fortsätta gå på gruppen, det kan ju bli bättre.

Sen blev det lunch med ett gäng kollegor. Så roligt att träffa lite vettigt folk. O satt i sjalen och beundrades av ett äldre par vid bordet bredvid. Maten var god, speciellt pannkakorna.

Resten av eftermiddagen spenderades i soffan. O har ätit och sovit och jag har surfat och bara varit. Det är skönt att bara va!

onsdag 14 maj 2008

Barn rytmik

O sover just nu väldigt mycket på fm. Är ifs sedan vaken mellan 14-19 så det är ju trevligt. Idag gick endel av den vakna tiden till Barn rytmik. Något som vi nog inte ska göra fler gånger. En väldigt energisk ledare gjorde att charmen med det försvann. Jag tittade mest på klockan och undrade när hon skulle sluta. Nej, vi får prova på det någon annan stans. Måste finnas på fle ställen i stan.

O vände sig från mage till rygg helt själv idag. Jag behövde inte lägga honom i start läge. Jag la honom platt på mage och gick till köket för att greja. När jag kom tillbaka låg han på rygg och bara storlog. Han är underbar min pojk.

tisdag 13 maj 2008

Dagisfröken... nej tack!

Igår var det en ätt blandad dag om man tittar till vilket tempo som användes. Först åkte vi ut till H i skogen för att umgås och ha trevligt. Vi åt frukost och snackade skit. Plötsligt dök det upp två extra barn hemma hos H och plötsligt var det dagisstämning. Två fröknar och 4 barn i åldrarna 0, 1, 3 och 5. Det var ett fasligt tempo, och för att inte tala om ljudnivå. H (är gravid) och jag (med O på armen) försökte att upprätthålla någon form av ordning i lekandet/kaoset. Jag var tvungen att lämna cirkusen vid 14 tiden då J skulle ha bilen.

Väl hemma plockade jag fram mat till middagen och sen somnade jag och O på soffan. Där låg vi i tre timmar och sov... helt utslagna eftter dagens bravader.

söndag 11 maj 2008

Jag glömde ju...

Han vände sig från mage till rygg alldeles själv idag. Eller ja, vände och vände... han tippade runt. Ett stort steg framåt för lilla O. Jag tror att han blev mest förvånad av oss alla.

Solhatt...

Nu ha jag tagit mig i kragen och köpt en solhatt till O, så nu är det nog snart slut på sommaren. Det var knepigt med storlekarna på hattarna. Minsta storleken var 40/42 och O har 39cm i huvudomfång. Hatten är mao lite stor, men å andra sidan så räcker den nog hela sommaren.

lördag 10 maj 2008

Pingstafton

Så var det pingstafton. Och hur har då denna dagen fördrivits? Vi vaknade vid 06.30, åt, bajsade, kissade ner J, fick ny blöja, lekte, sov åt... J var bus duktig och sprang innan 9 i morse. O tränade osså i sitt baby gym. Just nu är det den gula kycklingen som är den bästa kompisen. Sen var det mest mys hela fm innan vi åkte till farmor och farfar för att äta middag. Mormor, gammelmormor och moster var där med. De bjöds igen för påskmiddagen. MYCKET god mat och massor utav den. O tyckte nog att det var varmt, för han ville äta mest hela tiden. Han snicksnackade en massa med alla och låg och skrattade åt det mesta. Han är rolig vår O. Han sov inte så mycket under besöket så när vi kom hem var han aldeles slut. Han fick äta lite och sen sov han. Nu ä han precis badad (han sov sig igenom det) och nattad i sin vagga. Jag och J tittar på Indy och äter chips. En fulländad dag med andra ord.



O's gym



fredag 9 maj 2008

Lilla O kryptränar


Snart flyger han nog fram som ett skott över golvet

Sveriges fulaste hus???



Vi var hos Morfar igår och åt födelsedags middag. Mycket gott!!! Tågresan dit gick för övrigt bra. På ängen utanför Morfar har de precis börjat bygga nya hus, och jag tror att det blir Sveriges fulaste hus. Titta bara på bilderna brevid. De ser ut som skokartongen med lutande tak... Om man inte behöver presetera bättre än så kanske man skulle fundera på att bli arkitekt...

torsdag 8 maj 2008

Åka tåg

Idag fyller morfar år och det ska naturligtvis firas. Då J tog bilen till arlanda i morse så får jag och O ta tåget till morfar. Vi får se hur det går... Jag ska ta med stora vagnen, och enligt SJ's hemsida får vagnar som är ihopfällbara följa med tåget, och vagnar som inte är ihopfällbara få följa med i mån av plats... Oki, vad är då O's vagn. Den gå ju att fälla ihop, men den är ju stor ändå. Ska bli riktigt spännande detta. Man kan ju hoppas att det ä en kvinnlig konduktör som just kommit tillbaka från mammaledighet... då borde det inte bli några problem.

J gick upp bustidigt i morse/natt... 03.45 ringde klockan. Han skulle vara på arlanda 06.00... Tycker synd om honom, man vad gör man inte för finnarna säg. Han ska komma till morfar i kväll direkt från arlanda. Han kommer nog att vara ganska trött misstänker jag.

onsdag 7 maj 2008

Körd ambulans

Idag tog vi oss en promenad upp till jobb för att kopiera beviset på min yrkes examen (det var den som kom som rekommenderat brev) och skicka in det till rätt person. Vädret var fantastiskt och O mös i sin vagn. På vägen hem såg vi en ambulans. Det kanske inte är så ovanligt, men just denna ambulans tog på en bärgningsbil, och i ambulansen satt en ambulanspersonal. Det såg lite roligt ut. Undra om det fanns en patient i den osså...

Sen var vi en sväng på banken och lämnade ner originalet i bankfacket och fixade med bankkonto till O. Det är vuxet! Både bankfack och konto till barnet... ojojoj

tisdag 6 maj 2008

Smärta

Jag kommer ha så ont i kroppen i morgon... Har varit ute och sprungit. La till 1,5 km på min sträcka, och det kändes när jag kom hem. Men jag lyckades jogga i 3,5km utan att stanna. Jag är mycket stolt, men jag kommer att ha mycket ont... Det var länge sedan jag hade träningsvärk. Ska väll erkänna att jag har saknat den.

Ett llitet busfrö

I natt var det busigt värre. Jag vaknade av att J skrattade ner i badrummet. O hade visst legat och pruttet en massa och J var säker på att det var bajs i böljan. Han tog ner O för att byta. Tvättade den lilla rumpan och laddade med en ny blöja. O han dock kissa ner pappa innan blöjan kom på. Det var det skrattet jag hörde. Det är rena cirkusen här vissa nätter :).

Igår var det en ganska lugn dag. Vi var på kyrkis på förmiddagen, tog en lååång promenad i solen och fikade med T, som tyckte att det var kallt ute... Denna gången fikade vi på Waynes (tack för tippset M). Mycket trevligt. Väl hemma hade mina bilder kommit som jag hade beställt. Det var bilder från sommaren 2005... Aja, jag lyckades få in dem i albumet, O låg brevis på filten och inspekterade vad mamma gjorde. Så nu är alla bilder från tiden innan O kom insatta i album. Måste säga att jag är väldigt stolt över detta.

måndag 5 maj 2008

Jag är ingen skribbent

Och detta är ett faktum. När jag skriver i bloggen kan jag själv tycka att det blir ganska svammligt ibland. Näst intill osammanhängande. Min lärare på mellanstadiet konstaterade att "A har så mycket att skriva ner så hon själv inte hinner med". Och jag tror att det fortfarande stämmer. Jag vill skriva ner så mycket som möjligt, så att inget glöms bort. Något som är lite lustigt dock är att trots allt detta svammel så är ni många som följer denna blogg, vilket betyder att jag måste göra någonting rätt, eller så gillar ni bara att läsa andras dagböcker...

Det skulle vara skoj att veta vilka som läser denna blogg. Vågar du avslöja dig själv, eller fördrar du att vara anonym. Ni som är lite vågade kan väll bara kleta ner en kommentar till detta inlägget här och nu. Jag lovar att inte bli arg för att du läser vår dagbok.

söndag 4 maj 2008

Rutiner

Lilla O är nu 9 veckor... idag *hurra*. Vi har lyckats med att få till ite rutiner. Vi badar honom vid 19 varje kväll, ammar och sen sover han i sin vagga själv fram till ca 24. Ammas, sover till 03, ammas, vaknar 06 och vill inte somna om. Då är det bara gå upp och göra morgon. Under dagen vet jag inte om om det är några rutiner. Han äter sover och bajsar. Han är dock vaken mycket mer nu, och mycket nöjdare än vad han någonsin har varit, under förutsättningen att han är mätt och inte övertrött naturligtvis.

För att fira 9 veckorsdagen gick vi till Vallby och tittade på alla djuren. Lammungarna var JÄTTE söta. Sen var det getter, gäss, hästar och en enormt stor gris. O tyckte inte att djuren var så spännande, men jag hade inte förväntat mig något annat. Jag tyckte om att titta på djuren, speciellt lammungen....

lördag 3 maj 2008

Om att...

... vara orolig för det mesta.

Nu när man har blivit mamma till ett underverk vill man ju att det bästa ska ske för denna lilla. Men vad man än gör så känns det som om det görs fel. Samma sak gäller om man inte gör någe. Jag läste någon stans om ett det är nyttigt att vara orolig, att det skulle göra en till en bättre förälder. Men jag vet det katten. Att hela tiden fundera över om man gör rätt eller fel, kan det verkligen göra en till en bättre förälder, jag tvivlar. Denna oro handlar om allt från trygg anknytning till att om det verkligen är så smart att skölja den lilla näsan med koksalt varje morgon...

Jag tror att jag återigen vet alldeles för mycket för mitt eget bästa. Alla dessa anknytingsteorier, som ifs är jätte intressanta, och jag vet nog för mycket om annat som vanliga föräldrar aldrig har hört talas om... Jag vet att jag har kollegor som är alldeles utmärkta föräldrar till fantastiska barn. Men jag kan ju undra om dem var lika oroliga som en annan... Jag säger det igen, jag kan ite rekommendera någon som väntar barn att gå vidarutbildingen till barn och ungdomssjuksköterska. Det sätter bara en massa grillor i huvudet på en.

Och jo, O mår alldeles utmärkt. tackar som undrar :)

fredag 2 maj 2008

Det kom ett brev

Det kom post till mig idag. Ett rekommenderat brev. Undra vad det kan vara i det för något. är mycket nyfiken. Jag ska gå ner till posten och hämta det snart, O ska bara få sova en stund först, nu när han äntligen har somnat.

O sov mellan 22.30 och 03.30 i natt och jag med. 5 timmar i sträck utan avbrott, det har jag inte sovit på evigheter. Han vaknade sen 06 och hade kalas bajsat. Efter bad i handfatet och mat somnade han om och sov till 09. Jag är dock inte piggare för det, nästan tröttare. Men jag tog mig i kragen, efter vissa påtryckningar från J, och stack ut och sprang en vända i alla fall. Nu har jag gjort mina två vändor för den här veckan, och det känns skönt. Har hittat en sida på nätet där man kan fylla i sin träning och lixsom hålla koll på sg själv och sina rundor. Den rekommenderas varmt! http://www.funbeat.se

vad har jga mer hunnt med idag. jo jag bakade bröd, en sån där färdigblandad påse som man bara tillsätter jäst och vatten. Det kommer jag aldrig att baka igen. Det blev inge bra alls. Sen har jag gjort en hårimpackning, myst med O, bakat potatis som vi även har ätit upp och tvättat. Hårimpacknigen var fantastisk. Det kanske inte ser så mycket bättre ut, håret alltså, men det känns bättre. Och sen så luktar det väldigt gott.


Fantastisk hårimpackning från min favoritbutik
www.lush.se

torsdag 1 maj 2008

Sov morgon!

Happ, då var det ny en månad då... igen. Känns som om tiden flyger iväg just nu (Vilken klycha!).Det fina sommar vädret som var tidigare i veckan verkar ha gett upp. Ifs ganska skönt då jag återigen kan vara inne utan att känna mig stressad över att komma ut.

Var på BVC igår. O ligger mitt på medellinjen både på vikt och längd. han kommer att bli en medels svensson... Återigen fick vi höra vilken fin och lugn pojke vi har. Sköterskan sa dock att det inte är så konstigt att vi har fått en sån lugn och trygg son, när vi föräldrar är så lugna och trygga. Hon sa "Det borde ju du veta A som har träffat så många familjer att det hänger ihop". Och jo visst vet jag att det är så.

Det var en trevlig kväll igår. Inga prinsessor kom, men en hel hög med hundar om var mer eller mindre uppfostrade. O tyckte nog att det blev lite mycket, för han slog bara av. Han satt i sjalen och sov... eller bara blundade. Han var den som var tystast i alla fall, det är ett som är säkert. Vi kom hem mitt i natten. Och O somnade direkt i sin säng. Sen har han sovit jätte gott fram till 07.00 med lite avbrott för mat så klart, och sen har vi legat och myst i sängen fram till 9.15. Så skönt!


Jag åt världens godaste glass igår. Ben och Jerrys Bohemian Raspberry.. Den innehåller nog alla transfetter i hela världen. Tyvärr glömde jag den hemma hos familjen B.... så nu får dem avnjuta det som blev kvar. Men jag måste nog köpa en ny frp... den var himmelsk!

O är förskyld stackarn. Jag tror ifs inte att han lider såp mycket av själva förskylningen, utan det som är jobbigt är behandlingen av den. Näsdroppar och nässköljning är inte det roligast i världen enligt O. Och jag är benägen att hålla med.



Det här är O's nya kompis Zebraaan. Den har O många och långa diskussioner med...