lördag 28 juni 2008

O's dag

O har haft en bra dag. Han börjar bli sig själv igen efter förskylningen. Mycket galadare och piggare på att äta. Så skönt! Han har ifs sovit endel, men mindre än igår. Han är söt min lilla O, helt enkelt underbar *ser löjligt lycklig ut*

Oscar äter för första gången

Oscar fick smaka på gröt idag för första gången. Det gick över förväntan. en helt matsked fick han i sig. Kanske inga mängder men en fantastisk start! Det blir nya krafttag imorgon igen. Målet är att han ska kunna äta gröt som kvällsmat, allt för att han ska kunna sova så gott som möjligt.

fredag 27 juni 2008

Trött O

En mycket trött O ligger nu i sin vagga och sover gott. Vi får se hur länge han vill sova. Inatt sov han från 21-07 *rekord!*. Tänkte att detta kanske skulle kunna bli en vana, vi får se vad O tycker om det *hoppas*

O's sittvagn är här!

Japps, snart äe det dax ay ybyta ut liggkorgen mott en sittdel. Oj ad tiden springer iväg. Redan nu vill han helst sitta i liggkorgen, uppbullad med massa kuddar och mjukisdjur. Där sitter han och tittar storögt på allt som händer runt omkring honom. Så så snart han har fått lite bättre bålstabilitet så blir det sittvagnens tur att ta över stafettpinnen.

Jag hade en tanke att jag skulle dammsuga lite idag, men jag tänker strunta i det. Plockar lite i stället så det inte ser så stökigt ut. Dammet får bo kvar tills nästa vecka. Inte för att det är särskilt dammigt, men det känns bra att damsuga av lägenheten i alla fall en gång i vecka... eller månaden... Jag har ju trods allt föräldraledigt, inte städledigt :o)

torsdag 26 juni 2008

Dikt om pojkar Av: Okänd



Pojkar förekommer i diverse storlekar, vikter och färger.
De påträffas överallt - ovanpå, under, klättrande på, hängande i, springande runt och hoppande över.

Mödrar älskar dem, små flickor avskyr dem,
äldre systrar och bröder tolererar dem,
stora människor ignorerar dem och Himlen beskyddar dem.

En pojke är sanningen med en sotfläck på näsan,
visheten med bubbelgum i håret
och framtidshoppet med en groda i fickan.

En pojke är en magisk varelse - man kan stänga ute honom
från sin slöjdverkstad men inte ur sitt hjärta.

Och när man kommer hem om kvällen
med bara spillrorna av sina drömmar och förhoppningar kvar,
då är det han som lagar dom igen med två magiska ord:

Hej, mamma!

Superkvinnor är vi allihopa!

Har funderat en hel del över det här med att föda med eller utan bedövning. Jag var helt inställd på att inte ta bedövning vid min förlossning. Jag hade övat yoga i minst 20v och gått diverse profylaxkurser. Men det hjälpte inte. Det blev en EDA och jag var nöjd med det.

Nu till saken. Många i min omgivning som fött barn utan bedövning vill gärna framställa sig själva som "naturliga", superkvinnor, "jag lyssnade på min kropp", det var inte lätt men jag gjorde det osv. Känner ni igen det? Det är som om det skyts med att man är en starkare kvinna för att man kunde föda barn utan bedövning. När detta förs på tal avfärdas man med ett "det är varje kvinnas val" och sen fortsätter skrytet med "men jag....". Detta gör mig förbannad! Det är en sån dubbelmoral i detta att jag skrattar åt det. Måste det vara två läger? Måste man skryta med sitt åstakommande? Måste man pracka på andra sitt sätt?

Jag födde med bedövning, jag är inte sämre än någon annan för det! Försök inte att få mig att tänka det häller. Pracka inte ner på oss som väljer bedövning, och skryt för Guds skull inte över hur duktig du var som klarade dig utan. I mina ögon är du precis lika duktig som jag. Tysta inte ner den som vill prata om och berätta om sin upplevelsen oavsätt vad du tycker och tänker.

(Oj vad arg jag låter... jag är snäll innerst inne, bara så du vet. *phissst* detta är inte riktat personligt till någon, bara så vi är på det klara med det :)

Konsten att misslyckas

Idag har jag och O varit och hälsat på på jobb. Alltid lika skoj att träffa kollegorna. Jag saknar det sociala med jobbet, men inte jobbet. Låter kanske knasigt, men så är det. O fick träffa lilla S (eller föräldrarna var inte helt klara med att det var en lilla S, men vi kallar henne det i alla fall) som är två dagar gammal. Brevid henne såg O ut som en jätte. S var dock lika stor som O när O föddes. Det är märkligt det där vad blind man blir för sitt eget barns utveckling.

På vägen hem stötte vi på en DHL lasbil som verkligen hade misslyckats. Den hade misslyckats med att krypa under bron vid röda torget. För föraren hade väll inte missat skylten där det står att höga lastbilar inte får plats under bron? Så bilen hade alltså misslyckats med att krypa under bron och stog således inkilad under bron med ett trasigt tak som följd. Föranren stog utanför bilen och pratade med någon i telefon. Han utryckte det somatt "detta var ju jävligt olämpligt!". Undra om han syftade på att bilen hade misslyckats med att krpa, eller om han syftade på det faktum att bilar inte kan krypa och att han inte kunde läsa vägskyltar (vilket jag anser att man borde kunna göra om man jobbar som lastbilschaffis.). Jag tror att detta är tredje lastbilen jag ser som står fastkilad under samma bro uner loppet av ett år. Läskigt med så många ovuxna lastbilschaffisar, för lämpade för sin uppgift är de väll inte om de inte ens vet hur vägskyltarna ska tolkas.

onsdag 25 juni 2008

O förskyld = trötta föräldrar

Denna natten var värre än förra. Dem längsta sammanhängande sömnen jag fick var 1,5 timmar. Och stackars lilla O kan inte ha sovit så bra han häller. Det är inte lätt att vara förskyld och liten pojke. J kämpar med att hålla sig vaken på jobb, och jag vill försöka få lite sömn på em så jag orkar vara super mamma en natt till.

tisdag 24 juni 2008

Att vara "vuxen"

Jag har mer och mer funderat över bereppet "vuxen". Vad innebär det? Är det en ålder, eller kanske ett tillstånd eller varför inte ett sätt att vara. Synonymer till vuxen är 1 stor, fullvuxen, myndig, fullväxt; könsmogen, adult 2 mogen, lämpad, skickad, mäktig, kvalificerad för (http://www.synonymer.se/).

Med dessa synonymer i bakhuvudet kan jag inte låta bli att fundera på om någon alls egentligen är vuxen. Visst många är mogna, men beter sig inte moget. Är ni med mig. Det är bara att titta på hur folk kör bil tex. Sen vet jag inte häller om det är så moget att hoppas att en person inte ser en så man slipper säga det oerhört farliga ordet "hej" samtidigt som man tittar på personen.

Sen vet jag inte hur många som känner sig fullvuxna. När är man fullvuxen? Är det i samma veva som man tar pension kanske. Vad vet jag, det kanske dyker ner ett "fullvuxen intyg" samma dag som man fyller 65. Fullvuxen får mig att tänka på hur lång man är också. Om vi resonerar så så är varända 17årig pojke fullvuxen, då de ofta har slutat att växa *huha*.

Om vi tittar på synonymen "lämpad" så kan de flästa vara vuxna, tom lilla O. Han är oerhört lämpad för att vara min lilla ögonsten. Lika så är jag lämpad för att vara hans mamma... Ofta sägs det till barn att "När du blir stor, då ska du också....". Menar vi då att när barnet blir vuxet och därigenom lämpad för något, eller menar vi helt enkelt att när barnet blir stor nog för att kvalificera för något, typ bli cyklist.

Det är knepigt det där med begrepp när man väl tar sig tid att fundera över dem. Ofta slänger vi oss med dem utan att fundera över innebörden.

Och nu till den knepiga delen. Är jag vuxen när jag säger att jag inser att jag inte alltid är vuxen? Är "vuxenhet" något som kommer och går?






Jobbig natt

O är förskyld. Jag vaknade av att O lät konstigt, täppt, och var jätte arg. Fram med nässugen och suga. MASSOR med snor. O blev naturligtvis arg och fick tröst äta lite. Sen var det dax efter 1,5 timme igen, och så höll vi på hela natten. Nu verkar det lite bättre. Hanhar naturligtvis kräkts en massa snor, men det är sånt som hör till. Och nej det är inte RS, så han är nog frisk i morgon. Planen för dagen är annars ganska lätt, äta, sova, leka och åka lite vagn... En helt vanlig dag med ansra ord.

måndag 23 juni 2008

Träningsverk

Lite ont i magen har jag nog. Musklerna fick sig nog en omgång igår. Roligt! Det blir en ny omgång i morgon. Mina små magmuskler behöve all trim som de kan få.

Puh, Nalle Puh

O fick en helt bedårande PUH i doppresent. Just nu är PHU större än O, men förhopningsvis inte länge till.

söndag 22 juni 2008

Pannkisar

Vi sov länge i morse jag och O. Vi kom inte upp ur sängen föräns klockan var 10.30. Det var så skönt. Det var länge sedan jag kände mig så utvilad. Till frukost blev det amrikanska pannkakor med lime marinerade färska jordgubbar och honung. Jätte gott! J är fantastiskt duktig på pannkisar!

Sen bar det av på en shopping runda. Det blev jord till vinrankorna, klätterställning till vinrankorna, en spade att plantera med, näring till orkidererna, plugg och skruv och en badställing till O. O var med hela tiden. Han somnade dock i bilen lagom tills att vi skulle ut till nästa butik. Stackarn... Men det gick nog inte så mycket nöd på honom igentligen. Nu ligger han och pratar med Zebran och skakar på marackasen och tycker att livet är underbart.

Mitt personliga mål för dagen är att ta mig till gymmet och köra ett core pass. Ska bli så skoj, men så jobbigt. Räknar med att ha träningsverk i ryggen i morgon.

lördag 21 juni 2008

Trevlig dag

Idag har vi gjort inget och massor. Förmiddagen vilade vi och sen på eftermiddagen åkte vi hem till T och J för att grilla och umgås. J lyste dock med sin frånvaro. Han skulle vara hemma hos sin bror och fixa med ved. Vi efterlyste honom i 2 timmar utan resultat. Vi befarade det värsta, en avhuggen arm. Men tillslut fick vi tag på honom, och då hade han bara glömt tiden. Vilken tur!

O beundrades av G(3år) och A(5år). G försökte bjuda O på fetaost, något som vi dock han avstyra. G förstog nog inte varför O inte ville äta fetaost, det som är så gott. O tittade oxå på katterna med stora ögon. Gossedjur som rör sig hör inte till vanligheten. Nu har han precis somnat i sin vagga, nybadad och fullproppad med mat. Förhopningsvis sover han nu 8 timmar i sträck, precis som förra natten.

För er som oroar er för att O aldrig nånsinn kommer att få fira en högtid kan jag medela att han visst kommer att få göra det. Han ska dock informeras om varför vi firar vad, och hur det kommer sig att vi firar på det sättet vi gör. Traditioner är viktiga, men om man tappar innebörden av dem är de värda noll.

fredag 20 juni 2008

Midsommarafton

Idag är det midsommarafton, och vädret där efter. Vi gjorde ett tappert försök att fira denna dagen på Vallby, men när vi väl kom fram började det att regna, så vi gick hem igen. Passade dock på att handla jordgubbar när vi var ute. 3 l blev det. Det räcker en kväll i alla fall. Annars så kommer dagen att fördrivas med ingenting. Högtider i alla ära, men är dem inte lite uppschasade? Så många måste och förväntningar? Vet verkligen "svensson" varför vi firar alla dessa helgdagar? Och om "han" visste varför, skulle "han" då verkligen välja att fira?

Så här kommer en kort förklaring till alla dessa helger som ska firas:

Trettonhelgen: Firas ursprungligen till minne av Jesus dop. Under medeltiden uteslöts denna firar dag då grekerna firade den. Nu firar man den till minne av Jesus uppenbarelse, vilket symbolisers av de tre vise männen.
Påsk: Jesus död och uppståndelse.
Kristi flygare: Den firas som den dag då Jesus enligt biblen lämnade jorden och fördes upp till himlen.
Valborg: Traditionen grundar sig på den Heliga Valborgs kult, mot häxtro och onda andar, som uppstod speciellt efter hennes död 779 (Aha, hon...).
1:a maj: Arbetarrörelsens internationella högtidsdag som firas sedan 1890 på initiativ av Andra internationalen, bland annat till åminnelse av Haymarketmassakern 1886 (??????).
Pingst: Kristen högtid som firar att den helige Ande blev utgjuten över apostlarna i Jerusalem.
Sveriges nationaldag: Dagen firades till minne av den 6 juni 1523, då Gustav Vasa utsågs till Sveriges kung och Kalmar unionen därför slutgiltigt upphörde och Sverige på nytt blev en självständig stat. 1809 års regeringsform utfärdades också den 6 juni, liksom 1974 års regeringsform (Men är det nån som vet vad alla dessa regeringformer innebär?).
Midsommar: den tidpunkt som infaller mitt på sommaren, men används vanligen för att beteckna firandet kring sommarsolståndet. Ursprunget till midsommar är förkristet, men kyrkan har valt att fira Johannes döparens födelse vid samma tidpunkt (kyrkan vill nalla en högtid till).
Alla helgona: Dag att fira martyrer, helgon och de döda.
Jul: Jesus födelse
Nyår: vi överlevde ännu ett år till....

Nån stanns känns det viktigt att fira FN dagen, men är det nån som gör det... nej... Jag tror jag ska börja fira den dagen. Den känns som något jag kan stå för. Men undra vad man ska äta då då??? För det är ju så vi firar i Sverige, vi äter...

onsdag 18 juni 2008

Foten och O

Idag har O börjat ta tag i sin fot medvetet. Det är så roligt att se. Han blir alldeles till sig och kan ligga och där och bara beskåda underverket, en fot. Sen smakar han på ALLT just nu. Det är riktig troligt faktiskt. Snart är det dags att börja smaka på saker som faktiskt går att äta. Vi får vänta nån vecka till, men sen blir det potatis, morötter och brocolli för hela slanten.

tisdag 17 juni 2008

Välfyllda dagar

Igår var det en trevlig dag. O lekte fotomodell när alla presenter skulle fotas, sen hann vi även med en fika med H och en tur till ICA för att handla in mat och blöjor.

Idag har oxå varit välfylld. Jag började med att rensa den sista garderoben. O satt i sin babysitter och bara skrattade åt mamma som sorterade och sorterade. Iblande fick han även vara med och bestämma. Sen tog vi oss en långpromenad. Det var ca en vecka sedan vi tog långa svängen. Det var jätte skönt att få röra på sig på riktigt. Sen blev det fika med T. O var charmerande som vanligt. Vi tog en sväng till panduro och Timarii för att handla saker till tack korten. Väl hemma lyckades jag få klart korten så pass långt att det bara är den sista lilla detaljen kvar. O behövde sova lite, så vi tog en promenad till J's jobb och hämtade hem honom. Efter lite mys och bad var det dags att sova, och nu sover han som en klubbad säl.

söndag 15 juni 2008

O i sin nya stol

Döpt lilla O

Så var den stora dagen här. Den dagen då lilla O skulle bli döpt. Och döpt blev han. O tyckte nog att sermonin var ganska tråkig då han somnade efter två minuter, och sedan sov sig igenom det hela. Ja, eller han vaknade till vid själva tvättningen, då prästen tyckte att han inte skulle ha nappen just då. Men när den delen var över fick han nappen igen och somnade om snabbt. Prästen var en rolig prick. Han tappade bort sig i trosbekännelsen, blädrade förvirrat i dopordningen och blandade ihop O och det andra barnet som skulle döpas. Men som tur var hade han rett ut det till välsignelsen. Men döpt blev lilla O, och skönt var ju det.

Sen var det dags för fika. Mormor hade bakat fiffirutor, mormors mor hade gjort tårtor, farmor hade bakat bullar och morfar var kaffeansvarig. Så Jag och J hade itne så mycket att ansvara för, och det var jätte skönt. Men det är underligt med dop och likande tillställingar. Efteråt känns det som om ma ninte har hunnit att prata med någon. Man har bara farit runt, och just nu känns det ganska tråligt att jag inte hann prata med alla ordentligt...

lördag 14 juni 2008

Tiden går fort

Idag satt O i stolen vid bordet för första gången. Han satt där och såg mest förvånad ut. Han satt där stadigt och tittade på när jag och J åt. Lilla O blir större. Sen vill han hällst stå osså. Inte sitta i knät, nej, han ska stå...

fredag 13 juni 2008

Städat

Igår när jag pratade med Mormor i telefon beklagade jag mig öve de gigantiska dammråttorna som låg i varje hörn här hemma. Mormor frågade då om jag vlle att hon skulle komma och hjälpa mig att städa. Jag avböjde dock, det är ju min egen smuts, och jag borde själv. Visst skulle jag tycka att det var skönt om hon kom, men nån stanns inom mig så sa fru duktig att detta ska du minsann klara själv! Alla mammor kan städa och ta hand om en eller flera barn.

Men så i morse ringde hon igen och sa att hon skulle komma efter det att hon hade varit ute och sprungit. Nån stanns tyckte jag att det var skönt att hon skulle komma, för då visste jag att allt skulle bli färdigstädat idag, och att O inte skulle kunna avbryta mig för annat än mat. Så klockan 12.30 dök hon upp och vi började städa tillsammans. Fört skulle vi ta oss ner till dammningsnivå och sen till dammsugningsnivå. Mormor dammade och jag dammsög. Sen torkades alla golven och köket piffades till. Och vips så var lägenheten städad. Och trevligt hade vi osså under tiden. Så här rent har det inte varit sedan dagen innan O anlände. Så härligt att ha det rent och snyggt runt sig. TACK MORMOR!

Jag har även påbörjat projetet städa J's garderober. Nu ska det organoiseras upp ordetligt så han hittar bland alla sina kläder. Förhopningsvis får vi även lite mer plats i en garderob så vi kan få undan lite grejor som står framme. J har jätte mycket fina kläder som jag aldrig har sett honom använda. Kan bero på att han inte har hittat dem ifs när de har legat ihopknöcklade längst inne i en garderob. Alla är inte lika fykantiga när det gäller sortering av kläder som jag... men jag hoppas att jag kan smitta av mig lite.

O har precis somnat och jag har precis avslutat min middag. Det blev sushi, och tur var väll det, för det tog 1,5 timme för mig att äta middag idag. O var lite knölig, skulle äta, inte äta, leka, skrika, äta, prutta... Men nu sover han äntligen i det super städade sovrummet...

torsdag 12 juni 2008

Tänkte bara berätta

att jag är lycklig. Detta är en känsla av totalt lugn och välbefinnande. Ett avsllappnat tillstånd, då man bara flyter med tiden. Lycka är vad jag förstår få förunnat, men det är definitvit något att sträva efter. För det är underbart. Jag är här och nu.



Shoppat igen

Idag började PoP rea'n. Jobbigt! Det finns ju så himla mycket fint! Det blev en hel del kläder till O. Allting var nödvändiga köp, så det känns bra. Häng med nu, jag tänkte lista upp i grova drag vad det blev
  • Jacka i stl 80 att ha i vinter/vår
  • Överdragsbyxor stl 80 att ha i vinter/vår
  • Windstopper i stl 74 att ha i sen sommar /höst
  • T-shirt stl 68
  • Swetshirt stl 68
  • Pyjamas stl 68
  • Två par byxor i stl 74
  • T-shirt stl 74
  • Body med matchande strumpor stl 74
  • Mössa
Just nu har O 62 i kläderna. Han kan nog ha det i nån vecka till , sen blir det att gå upp en storlek. Jag räknar med att han kan ha 74 i höst och 80 från jul ungefär. Det är jobbigt att shoppa till O. Det finns alldeles för mycket fint.

Sen var ju syster S på besök med, och hon shoppade loss hon med. Det blev dock inte allt hon ville ha. Det är inte lätt att hitta kläder som sitter bra när man har den perfekta kroppen, det är bara att konstatera.

onsdag 11 juni 2008

O och Kalle Kanin

Fyndat!

Idag började rean på MQ, och jag var tvungen att gå dit så klart. Jag hade två presentkort sedan i julas som jag hade tänkt at tanvända upp. Så O och jag gick ner och shoppadre. Det blev eh skjorta och jacka från Peak och en kjol och t-shirt från Boudelind. När rabatten var dragen och presten korten dragna så blev det 200kr att betala. Fantastiskt! Normalpris var 3400kr så jag sparade massor med pennningar!

Imorgon ska vi shoppa åt O. Då är det REA på pop och O ska få en jacka och ett par byxor till vinter/vår. Sen kanse det blir en fin body osså, vi får se. Hoppas att S kommer och hälsar på i morgon. Hon brukar vara en bra shopping partner.

Förhopningsvis i O's ägo snart


tisdag 10 juni 2008

Regn

Idag har det blåst, regnat och varit sol. Och på grund av det skiftande vädret blev det en inne dag idag. Skönt! Inteför att jag har fått nått vettigt gjort här inne, men vilat och myst har vi gjort. Morfar kom på besök med. Skönt! Då kan O och morfar leka medans jag tar hand om de pigga barnen.

Tänkte bara visa en del av våran promenad väg. Himla mysigt! Detta är endast 15 min från centrum om man går i lugnt tempo med en vagn. Västerås är mysigt!

måndag 9 juni 2008

Borde sov

Jag borde verkligen gå och sova. Jag är ju faktiskt trött. Men det är något som håler mig uppe. Vet inte riktigt vad, men vaken är jag i alla fall. Jag sitter här i soffan med datorn i knät och TV'n igång. O ligger och sover i vaggan. Han hade lite svårt att somna idag. Han känske kände av att J inte är hemma.

Imorgon sk ajag till pigga barn igen. Skoj! O ska naturligtvis följa med. Vi får se vad han tycker om att skutta och rulla. För det är ju klart att han ska vara med han med. Det är roligt att röra på sig :)

Vad vill jag drömma om i natt då? Vad är det jag skulle vilja ha/göra/må som jag inte redan har? Jag ska nog drömma om att J är hemma. För just nu är det det ända som saknas.

God natt, sov gott, tycker om er!

O på Rhapsody in Rock

O var med och tittade på ca 30 min av föreställning sen sov han, och vaknade inte förns vi kom hem och skulle byta blöja. Det var många som gick förbi vagnen och beundrade vår helt avslapnade son.

Kryper

Idag har det kryptränats. En stolt mamma kan medela att O tog sig fram 2 cm på 10min. Koncentrationen är på topp!

söndag 8 juni 2008

Vill du fika?

Denna veckan är J i Finland hela veckan. Så om du har vägarna förbi, eller bara ska ner på stan en vända, ring mig så kan vi fika.

Bröst, del ???

Jag längtar, jag längtar så efter när jag kan ha mina vanliga BH'ar. BH'ar med bygel, smala axelband, ordentlig urrigning (så man inte behöver fundera på vad man har för topp på sig), i olika färger, som ger bar stöd utan att kännas totalt osexiga, vanliga BH'ar med andra ord.

Solen skiner ute idag igen. Undra när regnet kommer så det blir legalt att vara inne. Längtar faktiskt efter det. Men ikväll ska får det inte regna. Då ska vi gå på Rhapsody in Rock och bara njuta. Det sk abli så skoj. O ska naturligtvis följa med. Han behöver kultiveras han med. Så nu ska picknick filten packas och hörselkoporna poleras, allt för den långhåriga Roberts skull.

lördag 7 juni 2008

Pimpad vagn



Nu har jag pimpat O's vagn. Jätte fint tycker jag :)



.


Glitter och Glamour

Idag är det den omtalad sommeresten på jobb. M och gänget har hårdplanerat och jag har drför väldigt höga förväntingar ;). Min kädsel är nu komplett. Jag fick leta som en tok efter glittriga leggins. Jag har varit runt i alla (och då menar jag alla) butiker i stan där det kan tänkas finnas. Jag har fått expediter att gå och leta i fjolårets rea lådor. Jag har blivit upplyst otaliga gånger om att "ja, det hade vi kring jul och nyår, det r inte riktigt säsong för det nu". Jag hittade dock till slut ett par på barnavdelningen på HM. Och hör och häpna, jag fick plats i dem. Så nu glittar mina ben med :). Jag kör nog mer på glitter temat än glamour tmat. Jag känner mig inte glamorös just nu.

Annars är planen för dagen ganska enkel. O och jag ska gå på en liten promenad medans J borrar i betongväggarna. Äntligen ska sista delen av trappräcket upp. Sen är det "bara" ett gäng med lster kvar... Tänkte gå förbi turistbyrån med och se omd et finns några biljetter till Rhapsody in Rock i morgon. Skulle vara perfekt om vi kunde få två picknick platser. Då skulle O kunna följa med och digga han med.

fredag 6 juni 2008

Väldigt varmt

Det ar varit hlt sjukt varmt idag. O har mest tuttat oh försökt att vila,m utan större lycka då det varit för vrmt för honom. Nu äntligen har jag fått honom att sova, och för hopningsvis sover han gott i ett par timmar nu.

Att få ihop de 10000 stegen idag har verkligen varit en utmaning. Jag har blivit svettig bara av att tänka tanken att rörar på mig. Men till slut lyckades jag. Det ironiska är att jag hade aldrig fått ihop stegen om jag int ehade bestömt mig för att gå till hemköp och köpa mitt lördagsgodis redan idag.

Sveriges stora dag!


Idag är det Sveriges stora dag. Hur ska den firas då?Jag vet faktiskt inte. Jag tror vinlåter bli och fira och bara myser i stället. Studenterna härjade på friskt igår och långt in på natten. Jag hörde hur skoj dem hade.Det gör at tman minns tillbaka till den dagen då man själv gick ut. Gu vad skoj jag hade!

torsdag 5 juni 2008

Naglar

Jag har aldrig tidigare kunnat ha långa, fina naglar. jag började spela fiol när jag var 10år, och när man spelar fiol kan man inte ha långa naglar. Då går det inte att göra vibraton tex. Sen harjag ju gympat en hel del, och tränat egna gymnaster. Långa naglar = risk att riva gymnasterna. Sen blev jag sjuksköterska. Då får man inte ha långa naglar pga att bakterier fastnar under naglarna (jag tror ifs att de fstnar under korta naglar med, men det är bara att göra som hygien säger, de har säkert forskat på det). Men nu har jag långa naglar. Det är faktiskt riktigt roligt, och fint måste jag säga. De är lite knepiga att se efter och ta hand om, men det är skoj. Idag har jag tom målat dem. De är så fina mina naglar... :)

onsdag 4 juni 2008

God natt!


Även en super mamma måste sova. Jag har gått långt idag, 16408 steg blev det ca 11,3km eller 666kcal, om ni undrade (min stegräknare är fantastisk!). I natt ska jag drömma och svala platser tror jag. Det är så himla varmt i sovrummet så det nästan är ohälsosamt... eller nja...

I morgon tar barnen studenten i stan. Grattis och välkomna till verkligheten! Jag tror jag ska sätta mig på en bänk och titta på spektaklet när de åker runt på flaken. Kan bli riktigt underhållande.

O har haft en trött dag idag. Jag tror att det beror på värmen. Jag blir osså tröttare när det är varmt ute. Nu sover han i sin vagga och drömmer sött. Han laddar för student racet imorgon han med...

Måste visa


Min vän S hade gjort ett grattis kort till mig för att jag klarat av skolan. Måste visa det för er, för det är sååå fint! Jag förstår inte hur du kan ha tålamod till detta, TACK!

tisdag 3 juni 2008

Uppsala igen

Idag var det skolavslutning i Uppsala. Vi började med Champanje frukost, sen blev det bildvising av de studenter som var i Thailand och sen gick vi till en av lärarna och åt lunch. Trevlig tillställning. Kändes dock lite konstigt med avslutning med tabke på att jag inte har varit i skolan sen i mars.

O låg i vagnen mest hela tiden och bara mös. Han är en härlig kille min lilla O. Alla borde ha en liten O, man bli lixsom så glad av en O.

måndag 2 juni 2008

Spruta

Idag var vi på BVC och O fick första sprutan. Han hade fått alvedon av mig innan vi gick dit, och jag vet inte om det kanske var därför som han efteråt verkade helt oberörd. Han skrek naturligvis när han fick injektionen, men sen var han världens nöjdaste. Han hade gått upp 300g på ca 2v och väger nu 5860g och är 63 lång. Han är en långsmal sort min lilla O. Sambon var med på BVC, blir så glad att han hänger med varje gång. Nsta gång det r vikt r det dock föräldragrupp samtidigt, och sambon var inte så imponerad av den förra gången, så då hänger han nog inte med.

Annars fördrivs dagarna med promenader, amning, städing, mys och massor med lek och snack. O har hittat fötterna, och ibland får dem sig en rikig kram. Om det är medvetet eller ej vet jag inte, men han blir lika glad varje gång han lyckas.

Hjälp mig!!!

Det skulle vara snällt om ni bara vill klicka på bilden nedan... jag vill ju vinna:)

söndag 1 juni 2008

Lååångpromenad och lasagne

Dagen började med nybakade croissanter...*mums* Perfekt upplading för att sedan ta sig ut till ICA och handla. Tråkigt men nödvändigt. När handlandet var avklarat tog vi en långpromenad. O låg och sov i vagnen underhela promenaden. Kanske utslagen av värmen.

Till middag blev det lasagne. Hemlagad så klart. Mycket gott. Titta på receptet här: Lasagne . Efterrätt: rabarberpaj med vaniljvisp.

Nu sover O i sin vagga, utslagen av dagens escapader/värmen. I morgon ska vi till BVC och ta första spruten. Jag har laddat upp med alvedon hemma, hoppas at jag inte kommer att behöva använda den.