lördag 30 augusti 2008

Student

Idag blev jag student igen, juridik student. Det har varit en mycket rolig dag i skolan, inte för att jag precis kan sätta fingret på vad jag har lärt mig, men nått har jag lärt mig i all a fall. Juridik är rörigt!

O och J har haft en skön dag tillsammans utan mig. O har ätit, sovit och åkt vagn enligt vad J har berättat. Jag kom hem en vända på lunchen, och sen bar det av till skolan igen. Imorgon är det baddax i stora poolen, jag vet att O längtar.

fredag 29 augusti 2008

O äter!

Japps, idag åt O med god apptit till lunch. Men han vägrade att äta förns jag oxå åt. Så jag och O lunchade tillsammans. Han fick i sig ca 80g fisk och potatis och 30g mangopure. Jag fick dock hotta upp fisken med min "grytsås" som jag åt. Det var säkert en massa salt och grejor i den, men jag struntar i det, han älskade det! Mycket bra jobbat O! Nu slipper jag oroa mig för att hankommer att amma tills dess att han är 18år.

Snart ska vi ut på stan och fika med lilla och stora H. Ska bli skoj. Lilla H är inte mer än 1 månad gammal... myser. Sen ska jag gå och shoppa nya glasögon idag. Jag gick på mina i förrgår varvid de är VÄLDIGT snea just nu. Sen behöver jag starkare glas med, jag börjar se dåligt på gamla dar.

Jo just det, imorgon börjar skolan. Jag ska läsa "Handelsrättslig översiktskurs" på distans och halvfart. Ska bli jätte skoj! Så i morgon får O och J klara sig utan mig. spännande

torsdag 28 augusti 2008

Nu känns det bättre

O satt som en fågelholk vid mellis. Jag har shoppat (äntligen!). Lunchat med T. Nu mår jag bra igen.

Less...

Vad har hänt med mitt lilla matvrak? Ingenting är längre lockande nog för att sväljas ner. Jag har försökt med allt! Sjungit vakra sånger, lekt tåg, lockat med äppelpure, gjort gröt på päronpure, låtit honom ätamajskrokar under tiden... Ingenting funkar. Jag blir så less. Jag hade ju sett fram emot att O skulle börja äta ordentligt, jag sluta amma, och på så sätt kunna få lite mer egentid,men nej, det ser just nu mörkt ut på den fronten.

När jag ändå gnäller kan jag ju lika gärna fortsätta. Jag är less på att tvätta, diska, plocka, se damråttor somjag vet att om jag tar bort den kommer det snart att dyka upp en arme med nya när kaoset i lägenheten har lagt sig, less på att inte hitta nå trevligt att shoppa när jag väl tar mig ut, less på att jag inte klarar av tanten på pinglan som alla andra bara älskar "Mina barn älskar henne. Hon är så bra", less på att jag inte kan vara "glad, kåt och tacksam"...

Så det var nog det. Nu ska jag äta lunch och sen ska jag nog sluta att vara less... ett tag i alla fall :o)

onsdag 27 augusti 2008

O njuter



Jag har nu O säkrat balkongen så gott det går med filtar och kuddar. O älskar balkongen, han har så bra span läge härifrån.

Klockan 10:48

Och jag har hunnit följande:
  • Frukost tillsammans med O
  • Tvättat 1 maskin kolörtvätt, den andra är igång nu
  • Gjort andra strykningen av färg i arebetsrummet ( 22,5 kvm väggyta)
  • Lekt med O och tittat på gubbar som lagt sten
  • Sövt O
  • Samlat ihop disk och kör nu en diskmaskin
  • ... och är nu påväg in i duschen.
Senare idag ska vi
  • Gå till BVC och få info från tandsköterska
  • Gå till kyrkis och sjunga
  • Ta en tur på stan och shoppa lite
  • Se till att O får i sig lunch
  • Måla taket där jag råkat komma åt med väggfärgen

tisdag 26 augusti 2008

Jag gillar....

Det är sällan musiktexter får mig att må på ett visst sätt. Den här dock gör mig glad och lugn och påminner mig om att stanna upp och njuta av här och nu...

Feeling Groovy

Lyssna och njut!

Stora killen

O har blivit stor. Eller ja, det visste jag ju, men nu har jag det på pappret. Vi var på BVC och vägde och mätte igår. Nu vägen har det dubbla som han vägde när han föddes. Min STORA O. Vi gick igenomtaktil bebis massage på föräldragruppen. O gillade det verkligen, han var den ända bebisen sominte skrek när han fick massage.

Idag har jag målat första vändan av väggarna i arbetsrummet. Det kommer en heltäckningsmatta i morgon som ska in i arbetsrummet i morgon så det skulle vara skönt om det kunde vara fördigmålat tills dess. Förhopningsvis hinner/får jag måla en vändatill i morgon. Det kommer bli så fint där inne när vi är klara... längtar!

måndag 25 augusti 2008

Bada

I går var det den stora dagen då O skulle bada i den JÄTTE stora balja, även kallad badbasäng. Vi gav oss iväg till badhuset glada i hågen, baxade in vårt pansarskepp i omklädningsrummet, gick vilse till duscharna, för att sedan mirakulöst finna vägen till själva poolen. På med badbyxorna på O, som snabbt invigde dem genom att kissa i mammas knä. Sen ner i poolen, och O älskade det. Han skrattade och plaskade som aldrig förr. Jag och J plaskade och skrattade vi med.

fredag 22 augusti 2008

Vaken herr O

O har varit vaken mellan 8-14 idag, med undantag för 15 min då han somnadei vagnen. Han har varit glad större delen av tiden med. Helt otroligt. Jag trodde inte det var möjligt för en så liten prick att vara vaken så länge.

Idag har jag inhandlat ett par viking skor, dock inte de stövlarna som jag talade om innan, nej det blev ett par gortex kängor. Och eftersom att jag nu äntligen införskaffat ett par skor som tål regn, så har det mirakulöst slutat att regna.*hurra*. Skulle ha köpt skorna tidigare.

torsdag 21 augusti 2008

Gummistövlar

Jag MÅSTE köpa mig ett par gummistövlar. Det går inte längre utan. Jag har inte promenerat på hela veckan för det har regnat så. Imorgon är det dax, då ska skodonen inhandlas. För att kolla vad som finns på marknaden var jag tvungen att surfa runt lite Det hittade jag nedanstående stövlar med klack. Nja, kanske inte något för mig. I beskrivningen till gummestöveln står "Elegant design och passar till både klänning och jeans!". Aha... jag vill fortfarande inte ha dem, tack :)Jag kan tillägga att det är det renomerade företaget VIKING som tillverkar dessa stövlar... om ni skulle vilja köpa dem finns de att finna här.

onsdag 20 augusti 2008

REGN


Det öser ner ute, det fullkomligen jätte regnar. O sitter i sin babysitter ute på balkongen och bara njuter av vädret. Han har suttit där i snart 10 m in och bara myst. Det är härligt med regn.

Min fördelsedagspresent


Igår fick jag min födelsedagspresent från mina älskade pojkar. Den är så fin! Tack! Jag kommer att bära den med solthet.




tisdag 19 augusti 2008

Kaos...

Det har varit fart här hemma de senste dagarna. J håller på med sin vägg, vilket har lätt till att det blev kaos i stora delar av undervåningen. Jag har pysslat med O's lilla sov-vrå och rensat ur klädkammaren. Jag han även att åka till M igår på en lång fika. M ska börja plugga och behövde ett pepptalk och en hög med böcker. Jag är så avis, vill osså plugga. M's son J var mycket facinerad av O, och speciellt O's längd. O blev för första gången i sitt liv mätt stående mha en tumstock. När jag kom hem från M somade O gott och jag passade på att göra ett STOR kok med äppelkräm till O. Jag gissar att det var ca 2,5kg äpplen. Det blev flera burkar med äppel/hallon kräm och äppel/banan kräm. O fick naturligtvis smaka när han vaknade, och krämen fick med beröm godkännt *puh*.

Åter till kaoset. Klädkammaren var igenterligen inte meningen att jag skulle ta mig an, men det skedda av bara farten. J fick då även anledning att resa bland sina kläder. Så idag har jag varit hos Röda Korset med massor!!! De blev så glada och tacksamma. För utom vändan till RK så har jag hunnit med att fixa lunch till O, förbereda middag till ikväll och snabbröjt hallen. När O har somnat ska jag sortera tvätten tänkte jag. Det är härligt med överskottsenergi!
O vid dagens lunch. Runt munnen kan ses spår av kyckling med bullgur och morot.



söndag 17 augusti 2008

Semesterns sista dag

Och jag sörjer! Det har varit så skönt att vara hemma alla tre tillsammans. Vi har haft en fantastist semester, men som vanligt var den alldeles för kort. Jag vill ha semester läääänge!

I helgen har i varit hemma hos mormor och firat min och min systers födelsedag. Det blev paket och mat i massor! Syster hade bakat en tårta, jag hade bakat en kladdkaka och gammel mormor hade bakat en plommonkaka. Sen hade mormor så klart lagat middag med. Till saken hör även att vi innan vi åkte hem till mormor var hos farmor och farfar och fikade på chokladkaka, jorgubbar och grädde. Jag var så mätt på kvällen att jag höll på att smälla av.

O rullar nu stock både åt höger och vänster, och tränar på at sitta själv. Det går fort frammåt och inom en inte så avlägsev framtid kommer pojken nog att krypa...

tisdag 12 augusti 2008

Idag

Idag kom farmor och farfar på besök. Farfar skulle hjälpa J med att bygga hålet i väggen vackert... med andra ord göra ett förvaringsutrymme. Farmor mös mest hela tiden med O, vilket han inte klagade på. Full uppmärksamhet är fantastiskt enl. O. O sov dock endast 10 min mellan 08-13. När han väl somnade sov han GOTT i ca 1,5 timme.

Ikväll har jag konsruerat mer pureer till O. Det blev kycklingpure och två olka sorters såser. Det är fantastiskt att fylla frysen med små iskuber av mat till O. Då behöver jag inte tänka när det väl är dax för lunch och blodsockret hos oss båda är under bordet...

Stämmer detta?

Gjorde ett test om vem i SATC jag är... här är svaret enl. testet...

I'm Miranda
Your personality: Pragmatic, with a quick wit and a take-no-prisoners attitude, you're the realist of your social set. Some view your sharp sense of humor and intense scrutiny as emotional armor, which isn't far from the truth. Beneath your steely exterior, however, you just want to be loved like anyone else. Of course, it would be love on your own terms, wouldn't it, you little control freak?

Vill du testa dig själv han du göra det HÄR

måndag 11 augusti 2008

E fick en lillasyster!

Idag kom lillasyster till E. Grattis H och M! Ska bli roligt att träffa den lilla när ni har vilat upp er och landat. Lilla O ser fram emot att få träffa den nya lekkamraten.

söndag 10 augusti 2008

Kreativ dag

Idag har det hänt grejor här hemma. J har rivit en vägg i arbetsrummet och hittat ett stort utrymme bakom den. Ett utrymme som bara står och väntar på att fyllas av saker. Hoppas på att det ska bli klart där inne inom en snar framtid, de rivandet har förtmed sig att massor med saker har parkerats i hallen. Själv har jga satt in ca 150 bilder i album och skrivit text till dem. Så skönt att få det gjort. Jag har infört en ny regel för mig själv. Jag får inte framkalla bilder som det finns bilder som inte ärpärmade. Hopas att jag ska undvika gigantiska fotohögar på så sätt.

O har haft en bra dag. Han följde med oss till Media Markt i förmiddags när jag skulle inhandla Sex and the City DVDboxen. Han var så nöjd när han fick åka i paraplyvagnen. Han gillar verkligen att åka framlänges. Sen har det lekts en hel del, och rullats stock så klart.

lördag 9 augusti 2008

Vilken tur

Gjorde följande test, och det upplyste mig om att jag redan är ett päron. Vilken tur, jag som faktiskt har tvivlat på detta faktum. Vissa stunder känner jag mig som föräldern i instruktionsboken, för att i nästa sekund glömma bort att jag är mamma. Undra när man inser att man är förälder på "riktigt" och för alltid. Jag är nog lite seg.

Gör gärna testet här

En härlig dag

Det är skönt att vara hemma. Idag har vi inte gjort många knop. Det blev lite tvätt tvättad, en skön promenad i solen/regnet, lite små shopping och god mat.

O fick en handdocka idag i form av en groda. Grodan Groda är en trevlig prick tycker O. Grodan fick många långa skratt. Sen har O även börjat förflytta sig. Han rullar numera stock. Varför ska man krypa när man kan rulla. Han tycker att det är jätte skoj. När han har lyckats med ett helt varv ler han med hela ansiktet så som bara han kan. O har även idag fått utöka sin meny med nya smaker. Nu äter han morot, potatis, majs, brokolli, avocado, gröt, katrinplommon och smörgåsrån. Imorgon ska han få smaka på hoki (fisk). Det ska bli himla spännande då den har en liten annorlunda konsisten.

Hela semestern

Så var vi hemma efter vår lilla runda. Vi har haft det underbart på alla sätt och vis. Följande har avklararats:
  • Flertal dopp från bryggan i Abbekås.
  • Stockholmaren kom ner till Abbekås och var med oss i tre nätter. Mycket roligt.
  • Ett poolbad med O. Det blev tyvärr inte väder för fler
  • Försök till bygge av altan i Abbekås Det slutade med att det skulle fratas undan 3 kubik jord.
  • Långa frukostar i solen
  • O har skumpat en hel del i sin nya vagn, som han älskar! Det r så skoj att åka frammåtvänd
  • Ystad har fått äran att ta emot oss några vändor. Jag gillar Ystad, mysig småstad.
  • Vi höll på att blåsa bort i Smygehuk. Jag var lite orolig för Stockholmaren, han är inte så tung, så han hade verkligen kunnat blåsa bort!
  • Glass i massor så klart!
  • Grillining i massor
  • Födelsedagsfirande av mig
  • Grimmertons (?) radiosändare. J var lyrisk!
  • O har tittat på fiskarna på Universeum i Göteborg. Han gillade det verkligen. Presis som sin far försökte han prata med dem.
  • Och så klart jagande av getingar

söndag 3 augusti 2008

Semester

Så var det äntligen semester! Vi packade våra väskor, lilla O fick naturligtvis flest, och begav oss söder ut.

Första stoppet blev i Söderköping hos J och T. Där fanns även lilla V som är nästan lika gamal som O. V ville gärna att O skulle smaka på hans fot, något som O inte tyckte verkade allt för spännande. Vi lånade J och T's gästrum där vår lilla familj sov gott hela natten. Tack så mycket för lånet av rummet! På morgonen intog frukost på altanen i lugn och ro. Det var så skönt att sitta ute och äta frukost. Jag vill ha en altan!!!

Strax innan lunch satte vi oss i bilen och begav oss vidare. O somnade helt i utslag i bilen och sov i ca 1 timme. Sen ville han leka, så det var bara att ställa upp. Siktet var inställt på Eksjö och trä staden. Navigatorn tog oss igenom de djupa skogarna in i småland. Det blev lunchstopp på ett Kebabhak i nån liten by. De hade den godaste kebaben jag någonsin hade smakat! Och jag är väldigt kräsen. O låg på marken när vi åt och bara njöt av att få sträcka ut sig. Vi kom till Eksjö just när O hade somnat om, så vi gick aldrig ur bilen, man måste ju passa på att köra när hern sover.

O orkade åka bil hela vägen till Växsjö, där vi stannade för natten. Det var en mycket nöjd herre som sträckte ut sig på hotellsängen den kvällen. Han hoppades antagligen att han skulle slippa åka bil på ett par dagar, men ack så fel han hade. Morgonen efter intogs det frukost tillsammans med indianer och cowboys, )High Chaparal ligger runt knuten). J tittade avundsjukt på pojkarna i cowboyhattarna och lovade O att när han blir lite större ska han oxå få gå på High Chaparall, med pappa...

Vi packade in alla våra grejor i bilen och fortsatte mot Abbekås. Första stoppet blev Älmhult och IKEA. Vi utnytjade skötbordet och köpte en matstol till O. Gu vad stort IKEA i Älmhult är. Det är nästan så vi gick vilse. När vi packat in matstolen och oss själva fortsatte vi vår resa. Nästa stopp blev Osby och BRIO. Där gick vi på BRIO outleten. Jag hade hoppats på att jag skulle hitta nå ntufft tilöl vagene, men vad fel jag hade. Vi kom därifrån med en uppblåsbar pool till O. Vi passade även på att äta lite i Osby alla tre. Vi tog sen vår bil och körde vidare söder ut. Vi åkte förbi Träne kyrka och sätte blommor på mormors mormor och morfars grav. Det blev kanon fint. Jag har så gröna fingrar.

Vid 17 tiden den dagen anlände vi till Abbekås och Morfar och E. Så skönt att äntligen vara framme.