lördag 31 januari 2009

Förskyld, feber och dop

Festfin O i skjorta, slips, väst och kritsträksrandiga
byxor. Han är alla flickors dröm.



När O vaknade i morse var han som vanligt. Förskyld, hungrig och busig. Han började dagen med (05:30) att spela på pianot i sovrummet och klia J under fötterna. Allt var som vanligt med andra ord.

Framåt lunch tyckte jag att O var lite varm och slö. Så jag tog en temp. 39,2 löd dommen. Jahaja, i med alvedon och ner till apoteket och inhandla ipren. O var fortfarande glad, men mer närhetssökande.

14:30 var det dax. Då döptes lilla J. Ett mycket fint dop med en härlig präst. Vi kom inflämtande i kyrkan 14:29. Vi har inte riktigt lärt oss hur lång tid det tar att iordningställa och packa ihop vår lilla familj. Undra när vi kommer lära oss det, typ aldrig kanske. Lilla J var så fin i en dopklänning som såg ut som en dröm i tyll. Hon bara mös igenom hela dopet och tittade intresserat på alla ljusen. O stog i mitt knä och tittade mest hela tiden. Ibland vända han sig till vänster för att flirta lite med lilla S. Lilla S förstod dock nog inte inviten. O var ihärdig men gav upp efter ett tag och vände sin uppmärksamhet åter till dopet och lilla J. Så fort dopet var avklarat fick O krypa fram och tillbaka i kyrkgången. Det var belöningen för att han hade suttit stilla så länge.

Efter dopet blev det dopfika. Massor med tårta, bullar och kakor. Jag förstår varför I insisterar att vi ska ha mamma fika hemma hos henne på tisdag. Hon vill bli av med så mycket "rester" som möjligt. Och vilka är inte bättre att anlita till det än ett gäng med kaffe törstande mammor. Lilla J fick ingen doppuss av O pga av förskylningen, han spara nog den tills på tisdag då jag har bestämmt att han kommer att vara frisk.

Nu ikväll har O fått ännu mer alvedon och även endel ipren. Han är varm och vill inte riktigt äta eller dricka. Menmen, han är ju sjuk. Jag tänker inte truga så länge som han mår hyfsat. Nu ligger han i sin säng och sover mycket gott. Vi får se hur länge han tänker sova.

J har tagit ännu en vända till IKEA nu ikväll och inhandlat två bokhyllor till. Det kommer bli så fint i arbetsrummet. Nu är det bara ett skrivbord som ska inhandlas och byggas, och sen är det KLART!

fredag 30 januari 2009

Nu sover liten O

Figurerna ur "I drömmarnas Trädgård". Från höger: Upsy Daisy,
MaKka PaKka, Tombliboerna, Igglepiggle


En heldag med hemmamys. O har ifs inte velat mysa så värst mycket. Han har mest lekt, sovit eller velat sitta i knät.

Sen har vi tittat på några avsnitt av "Pingu" på youtube. O älskar "Pingu". Han sitter stilla, pekar ibland och skrattar. Jag gillar med "Pingu". Det är ett lagom avancerat barnprogram som inte lär ut för många hyss. ett annat barnprogram som står högt i kurs här hemma är "I drömmarnas trädgård". O får se ca 20min per dag, oftast på morgonen då både jag och J är ganska sega.

Nu på em har vi varit på IKEA och köpt oss en hylla till arbetsrummet. Vi är ett steg närmare att få ordning och reda där inne. INga mer tillfälliga lösningar! Nu ska det bli ett "riktigt" rum av arbetsrummet. J har byggt ihop hyllan nu ikväll, och imorogn sk avi förhopningsvis fylla den.

Nu sover O i sin säng. Vi plaskade och lekte massa i badbaljan. O's favorit leksak i badbaljan är just nu en tom shampoflaska. Vi lekte med den i säkert 15 min. Inte konstigt att O somnade ovaggad.

Klädd för utomhuset

Neeeej!

Hon får inte. Jag går inte med på det! Hon har inte fått mitt godkännande!

Vår BVC tant ska sluta. Hon ska börja i Stockholm istället. Jag är uppriktigt ledsen. Hon är nämligen världens bästa tant. Hoppas att hon inte trivt i den stora staden.

torsdag 29 januari 2009

O kan...

  • Peka och säga dä dä dä
  • Peka och säga ta ta ta (titta?)
  • Krypa i turbofart
  • Dansa på kommando
  • Vinka på kommando
  • Klappa händerna på kommando
  • Brumma med läpparna
  • Ta sönder toapapper i tusen bitar
  • Gå och bara hålla i mig eller J med en hand som stöd
  • Klättra i trappor
  • Blädra i böcker på kommando
  • Ligga still på skötbordet ibland
  • Kasta boll
  • Leka titt ut
  • Trycka på knappar
  • Somna själv till natten
  • Skaka på huvudet (vet inte riktigt vad det betyder)
  • Krypa med saker i munnen
  • Äta smörgås, och annan plockmat själv
  • Pussas och kramas

O i sitt "lekhav". Böcker klossar, duplo och tornet. Här kan han sysselsätta sig själv i säkert 30min.

Köksklockan!

Så var det helt plötslig torsdag. Helt otroligt vad veckorna rusar på. Men det blir väll så när jag och O har något inplanerat varje dag. I måndags kyrkis, fika och Pigga Barn, i tisdags promenix och Pigga Barn, Onsdag, låååång fika med mamma ligan och vilda barnen.... Och så fortsätter det. Idag ska vi ha en lugn dag hemma. jag ska göra ett storkok med köttfarssås då O's mat börjar tryta. Sen får vi se om jag gör något mer storkok till frysen. Känner mig inte allt för inspirerad just nu. Sen blir det så klart de Pigga Barnen i kväll. Ska bli så skoj.

Sen har jag så sakteliga börjat byta ut samlartallrikarna i köket mot mer roliga saker. Jag kan nu stoltsera med att äga en köksklocka. Det var verkligen på tiden tycker nog många. Ska jag vara riktigt ärlig så har jag inte saknat nån, men jag vet andra som har det. Sen har jag även hängt upp en aldeles nygjord gipsavgjutning av O's fot på väggen. Ska försöka få en hand med. Tror dock att det kan bli klurigare.

tisdag 27 januari 2009

BLINGO kväll


På söndag är det blingokväll hemma hos mig. Vill bara påminna om det. Och om du inte är bjuden och vill komma, maila mig så får du detaljerna. Den nya kollektionen släpps i morgon 15:00... spännande. Komihåg att pricerna är ca 20% lägre vid hemförsäljning.

Jag vill titta på vårkollektionen!

Dä, dä, dä

Glasögon är blad det roligaste som finns just nu.


Skönt med vardag igen. Vi hann med massor igår. Först var vi på kyrkis och pysslade lite. Sen blev det lunch med Lilla och Stora H och efter det så tog vi oss till Pigga Barn för lite mötande.

Idag har vi hunnit med en tur till J och lämnat hans plånbok som han glömde hemma och efter det blev det en liten tur på stan. I em blir det hemma mys. Skönt med lite sånt med.

O är så roligt just nu. Han snackar och pekar hela tiden. Dä, dä, dä.... Det är svårt att hänga med i svängarna och se vad han pekar på. Sen blir han lätt irriterad om jag inte bekräftar det han pekade på.

måndag 26 januari 2009

Så var det vardag igen

I fredags var jag som sagt på Come in and play. Riktigt roligt var det. Två timmar av lek, skratt, frukt och fika. Lunch blev det på Max. Vips var klockan 14.05 och jag skulle vara på jobb 15. Det blev lite stressigt. In i bilen med alla barnen, hem, hämta vagnen, bli skjutsad till J's jobb, lämna O till J, byta bil till vår bil, tuta och köra till jobb och storma in 14.58. Mycket bra planerat tycker jag. Det gäller att utnytja ALL tid som finns tillgodo.

Lördagen flöt på. Vi hann med en tru till lekparken innan jag var tvungen att åka till jobb. O låg på alla fyra och studerade snön och J bygde en snögubbe.

Igår åkte jag till jobb vid 06.30. O, J och gudfar P gick tillsamans till badhuset för den obligatoriska söndagssimningen. O hade visst trifts som fisken i vattnet. Och P hade skött sig exemplariskt enl O. När jag komhem från jobb sov O gott i vagen och jag hittade två avslagna karlar i köket. Greken fick laga middag till oss. När P hade åkt, nattade vi O och sen blev det sofan med benen i högläge. Både jag och J sov när klockan var slagen 21.

fredag 23 januari 2009

Välfylld dag

Denna dagen kommer att bli helt fantastisk. Jag började med att baka muffins. Väldigt enkelt och väldigt gott. Och det bästa är att muffins är lagom stora och in mastodont aktiga som finns att köpa på var och varannat cafe. Sen bär det av till Pigga barn och Come in and play. Jag hoppas att alla som ville följa med kan följa med. Efter gympandet är det dax för lunch, hem, promenad till J's jobb, lämna O och sen bär det av till jobb för att jobba kväll. Det svåraste blir nog att hållasig vaken och fungerande fram till kl 22.




Come in and Play hos Pigga Barn
(Föräldrarlediga)
Tisdag 9.00-12.00
Fredag 9.00-12.00


torsdag 22 januari 2009

På allmänn begäran

Eller, ja, Åsa ville se lite bilder. Så bara för dig Åsa, här kommer dem. Och ja, ni som inte efterfrågat dem får naturligtvis titta ni med.

(jag har försökt att vända bilderna rätt i evigheter... nu ger jag upp!)

Först lite böcker till O. Hän älskar att sitta och bläddra och känna.


Båtbodyn och vantar



Tröja till mig och O. Och en mössa till O

onsdag 21 januari 2009

Polarn och Pyret REA

Jag älskar att fynda. Det bara e så. jag har alltid varit sån. Mamma liknar mig ofta vid min faster M, som även hon är en hejjare på att fynda. Så så här i REA tider shoppas och fyndas det endel. I år har jag dock varit lite lugnare. Jag tror att det framför allt beror på O. Jag kanske borde tacka O.

Idag började Polarns 50% REA. Jag var naturligtvis där. Kan dock inte påstå att det fanns så jätte mycket skoj. Det blev varsinn långärmad t-shirt (10 gruppen) till mig och O, en mössa (10 gruppen), en body, ett par vantar och en overall. Bara fina fynd!

Sen gick jag även in på Village. Där hade 70% på delar av sitt sortiment. Jag har länge gått och gluttat på ett par ljuslampetter. Men jag har dragit mig för att köpa dem dels pga priset och dels för jag inte riktigt visste var jag vill hänga upp dem. Men idag låg dem där på rea bordet och bara väntade på mig. Och självklart fick de följa med hem.

Inget fika

Jag hade en förhopning om att O skulle bli bättre från sin förskylning under natten. Men nej. I natt la han till hostningar som extranummer till snörvlandet. Så det blir inget mamma fika idag. O skulle säkert orka, men det är ju synd om han smittar de andra kottarna.

Så hur ska vi nu fördriva tiden idag? Det får nog bli en promenad runt ån och en liten sväng på stan. Sen blir det med all säkerhet en massa med lek... och en kaffe eller två till mamman.

tisdag 20 januari 2009

Tack försäkringskassan

Idag hände det. Det som jag trodde var omöjligt. Det var INGEN kö hos försäkringskassan. Jag trodde inte att det var sant när någon svarade på en gång. Jag blev tom ställd. Jag han lixsom inte planera upplägget av samtalet. Nu blev det bra i alla fall. Jag fick svar på mina frågor, de svaren som jag ville ha. Så idag vill jag tacka försäkringskassan.

måndag 19 januari 2009

Jag har fått...

.... en award. Det är David som gett oss den. David och O är lika gamla och det är riktigt roligt att läsa hans blogg och sucka igenkännande. Känner mig smickrad. *bugar och niger*

*Det är med en stor ära som jag tilldelar Dig den här Awarden! Jag älskar att läsa Din blogg! Tack för att jag får följa Dig i Din vardag! Du har en underbar Mammablogg! Be Proud!*


Reglerna för Awarden är enkla:Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggarna som jag har fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till Mammabloggar som jag tycker förtjänar den! Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den!

Vi vill ge awarden till:
Stora H och bloggen Hjärtan på Landet. Bloggen läses dagligen, och vad vore "Latte ligan" utan Stora och lilla H? Keep on bloggin, you'r good at it!

Jag funderar

O sover och jag funderar över mitt liv och min tid. När jag var på kyrkis idag träffade jag en mamma som har löst sin tid och otid på ett fantastiskt sätt. Hon inspirerade mig till att börja fundera över hur jag vill ha det. Jag försöker nu därför att skapa en plan för hur den närmaste framtiden och den lite längre fram ska se ut. De kriterier som jag tänker efter är:
  • Jag vill vara med O så mycker som möjligt
  • Jag vill jobba, men inte för mycket
  • Jag vill att när det är helg så är det familjetid och framför allt O och pappa tid
  • Jag vill göra saker som jag mår bra av. Som gör att jag känner mig duktig och att jag utvecklas.
  • Jag vill (nu kommer det, håll i hatten!!!) utnyttja alla förmåner som det finns tillgång till nu när jag fått barn.
Nu krävs det bara en plan. Och jag tror faktiskt att jag har en. Måste bara befästa den tillsammans med J.

söndag 18 januari 2009

Veckans idolbilder

Japps, "Toaletten Hungrig" är fortfarande en favvo bok. Jag sat i puffen och O läste boken för mig. Så söt min lilla kille.


O är en hejare på fjärrkontrollen. Han ställer ofta om intällningarna på mediacentret. Tur att det finns en restart knapp på datorn, så mamman kan få lyssna på sin radio.


O har krypit omkring i snön. Det svåraste var att ställa sig upp. De stora skorna var inte så sammarbetsvilliga.


Min stolthet!

O är förskyld

O är förskyld. Jätte deppt! Vi har dock lyckats få en toppen natt med bara två uppstigningar för att rätta till kudden och för att suga rent den lilla näsan. Jag tok preppade O igår kväll innan vi la honom att sova. NaCl droppar i näsan innan badet (så de kunde ligga där och lösa upp alla otrevligheterna i näsan), nässug efter badet, nezeril och alvedon (nej, han har inte feber, men kanske ont i halsen örat. För välbefinnandet med andra ord. Och nej, jag är inte orolig för att han ska få astma när han blir äldre.). Undertien hade J preppat sängen med kudaar och böcker (för att sängen skulle luta). O somnade snabbt och sov fram till 02:45. Då var det dax att ränsa ur den lilla näsan igen. Efter lite skrik och panik från O's sida somnade han om och sov fram till 07:15.

fredag 16 januari 2009

Vilken tangent saknas?


O har lekt med min dator. Dumt gjort av mig att lämna den så han kom åt den. O hade mycket målmedvetet tagit bort en av tangenterna... gissa vilken...


onsdag 14 januari 2009

Hur många barnvagnar får det plats i din hall???


I vår får det plats minst 5. Jag tror att vi hade kunnat klämma in en till, minst...

Idag var det mammafika hemma hos mig. 5 hurtiga mammor och 5 minst lika hurtiga barn kom på besök. Det var fika för hela slanten. Vi snackade och fikade och snackade lite till.... så höll vi på i 4 timmar innan det var dax att hämta dagisbarn, äta lunch, sticka ut på en snabbis på stan eller gå hem och vila. Tack alla mammor och barn! Ser redan fram emot nästa vecka.

tisdag 13 januari 2009

O på Pigga Barn


Igår var det personalmöte på Pigga Barn och O var så klart med. Han började men att gå loss på inredningen. Eller ska vi kalla det för att han testade hur barnsäkrat det är... Förlåt bokhyllan, det var inte meningen att du skulle gå sönder.

När O väl hade hittat in i salen var det svårt att få ut honom. Favoriten var helt klart mattorna under barrarna. Vi gjorde ett försök att gå på högbomen, men han fattade inte riktigt vitsen. Snart fyller O 1 år, och då får han börja i föräldrar-barn gruppen. Jag tror att han längtar...

söndag 11 januari 2009

O och flickorna

Dagen idag har varit helt i O's smak... fylld av fina flickor :)

Det började på babysimmet. Det var O och flickorna. Han flirtade med alla. plaskade lite här, snackade lite där, simmade lite snyggare och dök lite djupare. Han tröttnade dock snart och simmade mot trappan, där han sedan själv, utan hjälp kröp upp. Han fortsatte dock att spana på alla badande från simbasängskanten för att till sist (med hjälp av oss) hoppa i basängen och sjunga avslutningssången.

På em kom det flickor på besök. A (6 år) och G (4 år) lekte med O lääänge. O är nog lite kär i A tror jag. Han följde nämligen efter henne var hon än gick i lägenheten. G var oxå lite intressant. Om inte annat så var hon lite rolig att leka med. O var dock inte allt för poppulär då han hela tiden rev flickornas klosstorn. Flickorna A och G är nog O's idoler. Finsn det idolkort att tillgå kanske :)

lördag 10 januari 2009

Ännu mer nostalgi

Om jag inte visst bättre så skulle jag tro att jag och T är systrar. Jag kan sitta tyst tillsammans med T hur länge som helst, utan att det känns konstigt. T förstår vad jag menar och jag kan tyda henne som en bok. Om jag vill veta sanningen, frågar jag T. T och jag är väldigt lika fast otroligt olika. Det är nog därför vi är som vi är, när vi är tillsammans.


"Jag är" sommaren 2001


Förlåt T. Men bilden väcker minnen. Jag minns att vi försökte tälta, men flöt bort. Jag minns att vi sålde kommentarer till taskigt höga priser. Jag minns att mina gympaskor aldrig torkade. Jag minns att vi diktade på vägen fram och tillbaka till matsalen. Jag minns inte så mycket mer. Än att vi hade roligt! Bilden är för övrigt tagen samma år som vi gjorde minilumpen *ler*. Minns du?

Dagens utelek




fredag 9 januari 2009

Evigheter sen

Det känns som evigheter sen, min jordenruntresa. Det var mitt största äventyr fram tills dess att O kom. Jag är så glad att jag tog mig tid och råd att åka. Det går inte en dag förbi utan att jag tänker på resan. Jag tror att resan blev så stor för mig delvis för att jag var "själv" större delen av tiden. Det var fantastisk när J mötte upp i Sydney, och ledsamt när han var tvungen att lämna mig i Darwin. När jag var själv var det som ett bevis för mig själv och andra att jag minsan kunde ta hand om mig själv, tom med på andra sidan jorden, boendes i en ryggsäck. Jag växte något enormt under resan, och min förmåga till problemlösning testades till sin spets vid flertalet av tillfällen. Jag vet inte om jag någonsin komemr att göra en liknande resa. Jag hoppas och drömmer om det. Men nästa gång vill jag inte åka själv, då vill jag ta med mig O och J.

På skolbesök på Fiji.


Grand Palace i Bangkok


Universal Studios i LA


Sydney

En hyllning!

Jag måste skriva en hyllning till min syster.

För 3,5 år sedan började min syster på Lärarhögskolan. Bara att komma in på utbildningen var en kamp. Sen dess har hon kämpat, slagits, blivit trampad på, blivit misstrodd, tagit nya tag, blivit kallad dyslektiker men alltid rest sig, starkare än någonsin. Min syster borde vara en idol för många. Hon är otroligt ödmjuk och tror alltid på människans bästa. I hennes ögon är ingen ond, förens det är bevisad. Hon är envis till tusen. Som J tryckte det, "S är nog envisheten personifierad". Men utan sin envishet och sitt målinriktade sätt hade hon aldrig stått där hon står idag.

Igår tog S examen och blev Fröken. Idag fick S sitt första jobb. Och på måndag ska hon börja fixa med lokalerna så allt står klart tills dess att barnen kommer. Det går undan, men så är det med S. Inget händer, inget händer, inget händer.... ALLT händer.

Jag älskar dig S! Tro på dig själv för det gör jag!

torsdag 8 januari 2009

Grattis syster

Idag blev min syster Fröken! Det är stort, mycket stort. Jag är är en mycket stolt stirasyster. Och förresten, tack för de goda muffinsarna :)

O's overall


O fick en overall i julklapp av snälla mormor. Vad tror ni, passar den till sommaren? Vi ville inte vänta så vi bytte den till en stl mindre. Så han slipper ha overall mitt i sommaren.

onsdag 7 januari 2009

Dagen idag

Dagen idag har varit fylld men ändå tom. O vaknade vid 06.30 och J, min hjälte, gick upp med honom. Jag fick sova 1,5 timme till. Men jag vet inte om det var nödvändigt, för jag har varit tok trött hela dagen.
Sen har vi demolerat granen, shoppat en overall till O, J har krigat med listerna i trappen och sen har jag lagat mat. Det känns osm vi har gjort massa, men ändå inte.
Jag var iväg och körde en klass på Pigga Barn nu kväll. Roligt att vara igång igen. Och efter att de pigga barnen hade tagit det sista pigga ur mig bar det av till ICA. ICA är verkligen ett ont måste. Men nu har vi mat hemma så vi klarar oss en vecka till... skönt.

tisdag 6 januari 2009

O somnar själv!!!

Vi har i snart två veckor försökt att få O att somna själv i egen säng. Jag insåg att det inte skulle funka med att vi alltid satt bredvid och höll handen tills han somnade. han började dess utom akna och knöla på nätterna, och det orkade jag inte med. Han somnade nämligen inte om själv, utan jag var tvungen att sitta brevid tills han somnade. Visst är det mysigt att sitta med när O somnar, men inte hållbart i längden. Så vi inledde projekt "få-O-att-somna-själv".

Första kvällen var jag inte hemma, och J testa själv. Det blev 30 min av skrik och panik från O's sida, men tillsut somnade han helt själv. Dag två var lite knölig den med. Men sen dess så slyter på bra. O är jätte duktig. Vi lägger honom i sängen med nappen och nattlampan och där ligger han och myser tills han somnar. Samma procedur är det när han sover på dagarna, skillnaden är att han då inte har täcket på sig. Sen började med detta har han i princip sovit hela nätter. Jag tror att jag kanske ha varit uppe tre gånger och gett honom nappen, men inget mer än så. Visst, han vaknar fortfarande 06 på morgonen, men det är ok om jag har fått sova hela natten fram tills dess.

måndag 5 januari 2009

Dagens plan

Så fort O vaknar ur sin morgondvala ska vi få fart på den här dagen. Idag ska jag gå till Kjell och shoppa. Det händer inte så ofta. Måste ha en kortläsare till mitt minneskort till nya kameran. Sen ska vi kanske slå på stort och gå och gunga lite med. Det är ju så fint väder ute. Sen bär det var till jobb för att vaccinera O. Efter myckert funderande ska han få pneumokock vaccinet. Han föddes ca 6 mån för tidigt för att han skulle få det i allmänna vaccinationsprogrammet, så efter lite fixande och trixande så ska han nu få den sprutan med. Tack alla som har hjälp till och som kommer att hjälpa till.

söndag 4 januari 2009

Kloka ord

Tittade på däckaren av Maria Wern igår. Där sa huvudrolls innehavaren att:

"Det är inte problemen som förstör ett förhållande, utan när man slutar att lösa dem tillsammans."

Det var de klokaste orden jag har hört på länge.

Nu är glada julen slutslutslut....

Idag städades julen ut. Allt som står kvar är julgranen som väntar på transport till återbruket. Ja, och belysningen på balkongen. Det som är bra med att julpynta lagom, är att det går snabbt att pynta bort.

Idag har vi varit hos farmor och farfar och ätit lunch. Farfar och O har lekt massor. O gillar verkligen farfar. Och farfar bara går och väntar p åatt O ska bli så stor att han kan vara med och snickra i snickarboan... vilket säker är snart.

lördag 3 januari 2009

O klappar händerna

Den örsta dagen på pret slår O till och visar upp nya färdigheter. han klappar händerna. Nu klappar han åt allt. han är så rolig. Allra helst klappar han när han äter. Han är så stolt är jag över min son.

fredag 2 januari 2009

Årets sista dag i bilder

05:56 Nyvakna sen 30 min. O vet inte vad skillnaden mellan vardag och helg är, så det är bara att gå upp, oavsätt hur trött man är.


06:38 Tvätten är sorterad. O har även hunnit att få frukost och på sig kläder.


07:54 Dax att sova förmiddag.


07:55 Dax för mamman att sova förmiddag.


10:00 Jag släpar mig ur sängen. O vaknade innan mig och fick gå ner med pappan och leka lite.


10:44 Efterrättsskapande. Pannacotta för 12 personer: 1,5l grädde, 400g vitchoklad, 3 vaniljstänger, 10 blad gelatin. Blanda ihop, värm, kyl och njut!!!


11:57 Lunch. Hela familjen äter amrikanska pannkakor med hjortronsylt och grädde.


14:23 O har nu sovit middag och precis vaknat. Han springer nu runt vardagsrummsbordet. Under tiden O sova satt jag och J i varsin soffa och surfade och njöt av lugnet.


15:34 O går med sin rollator. Riktigt roligt. Han har dock inte lärt sig att svänga med den än.


18:15 Festfin! Hemma hos familjen B där det nya året skulel firas.


18:44. I väntan på maten. Mina fina pojkar!


19:34. Maten är uppäten. Vi fick laxrullar med wasabi fyllning till förrätt och tjälknöl och potatisgratäng till huvudrätt. O älskade potatisgratängen och sin macka. De vindrickande festdeltagarna hade hunnit smaka på diverse kinesiska viner och om jag inte missminner hade vi även hunnit att skåla i champang en vända med.


19:36. En mätt och ganska trött O. Han somnade vid 20.30 och sov sen gott i sin vagn.


20:33 Prinsessorna i huset underhåller sig själva. De var helt fantastiska hela kvällen.


21:07 Efterrätt!!! Helt himmelska! Serverades med limemarinerade bär. Farbror P tog mycket, så han skulle klara sig ända fram till sommaren.


22:49 Nu har det även smakats på den kinesiska brännvinet. Jag luktade på det och det räckte för mig. Det luktade ostädat medicinrum. På bilden ser ni pappa B, gudfar P och gubbe F.


00:05 Efter viss förvirring angående vad klockan var så gick vi ut strax efter tolvslaget. Det var kallt som attans. Inga raketer sköts.


00:18 O har vaknat och firar det nya året med oss.


00:29 O och gudföräldrarna. Ansvarstagande personer som vaktade O när jag var ute och tittade på de obefintliga raketerna.


00:32 Pojkarna på festen. Jag ser en som i alla fall är nykter.


01:49 Korv på Shell i Västerås. Enligt P var det räddningen dagen efter.