onsdag 26 augusti 2009

Blåbärssylt

Ingredienser

200g blåbär
1,5 dl ljust muskovadosocker
2 dl syltsocker
Rivet skal av 1 citroner
1/2 st färsk vaniljstång

Kokaihop i 20min. Låt det svalna (så den tjocknar) och burka. Går bra att frysa.

Klädd för regnet

O's framsteg

  • Går baklänges
  • Går i sidled
  • Kan stå på tå
  • Springer
  • Äter med sked
  • Bygger klosstorn med 4:a klossar
  • lagar massor med mat i sitt kök
  • Bubblar (kokar kaffe) i badkaret
  • Kan blåsa när jag ber om det
  • Åker rutschkana själv (men behöver tasemot vid slutet)
  • Tar av sig strumpor och mössa själv
  • Klättrar upp i vagnen själv
  • Klättrar upp i matstolen
  • Leker självständigt längre (15min)
  • Kommer med böcker som han vill att vi ska läsa
  • Härmar ljud så som flygplan, humlor, regnet, blåsten
  • Har bara nappen när han ska sova, åka vagn, åka bil eller har gjort illa sig massor.
  • Ritar klotter
  • Flirtar med båda ögonen

måndag 24 augusti 2009

Välkommen vardag

Idag böjar J att jobba och det är officielt vardag igen. Känns inte så himla farligt dock. Ska nästa bli lite skönt att komma in i vardagslunken igen.

I höst blir det inga gymnaster, i alla fall inte som det ser ur nu, vilket jag sörjer hårt. Men jag ska de kvällstimmarna till att träna mig själv istället tror jag. Jag funderar på att skaffa mig gymkort igen och ta upp tränandet på allvar. Jag kommer dock behöva lite sparkar i baken då och då, så sparka gärna ofta och hårt.

Dagens aktiviteter har redan startats. Jag var ute och sprang innan J gick till jobbet, och just nu gör vi oss redo för att ta oss till Kyrkis och leka lite. På eftermiddagen blir det nog en promenix. Vi får väll ta och klämma in lite lekparkstid därimellan med.

fredag 21 augusti 2009

På önskelistan


Efter lite goolande hittade jag denna. Tack Hannah! Nu står den på O's önskelista.

torsdag 20 augusti 2009

Vågar inte chansa

Snart ska jag iväg och vaxa benen på salong! Jag vågar inte chansa denna gången, med tanke på tidigare erfarenheter. Nej, denna gången ska ett proffs få gå loss på mina ben. Det ända som är lie pinsamt att det just nu råder mild skog på mina ben eftersom att jag har dragit på pinan. Menmen... nu bär det av i alla fall.

Maskiner


O gillar verkligen maskiner. Stora maskiner. Igår fällde dem de stora almarna i stadsparken och vi gick ner för att inspektera. O var helt frälst i grävmaskinen. Han satt på gräsmattan och pekade och tittade.

I morse vaknade jag av att det lät en himla massa utanför fönstret. Och vad var det som väckte mig om inte en stor maskin. De ska lägga om vägen utanför och en stor maskin var där och lämnade sten. O stod på balkongen och inspekterade...



Måste även visa en bild på O från Eskilstuna Zoo. Här står O och tittar på de finaste djuren i hela världen, marsvin.

onsdag 19 augusti 2009

Dagens tema

Idag har vi lät böcker, läst böcker och ja... läst böcker. O är så söt när han kommer gående med en bok, drar iväg med mig, och sätter mig i puffen. Där ska han sitta i knät och så ska boken läsas. Framlänges, baklänges, snabbt och lååångsamt. Han är en liten bokmal vår O.

tisdag 18 augusti 2009

måndag 17 augusti 2009

Hur mycket tål ett litet huvud

Under ett dygn hände följande...
  • O föll bakåt raklång från skänken i hallen, ca 50 cm ner i parketten, och slog bakhuvudet
  • När jag ska trösta dunkar jag hans panna i en dörr
  • O faller raklångt framåt ner i asfalten och slår i pannan
  • O får en cykel över sig. Blåmärke på halsen och kinden och ett brännmärke på halsen
  • Och den stora FINALEN!!! En gris försöker äta upp hans fot. Jag lyckas dock slta loss foten och tackar min lyckliga stjärna för att han hade skor på sig.
Jag är mycket glad över att vi inte ska till BVC förens om en månad....

onsdag 12 augusti 2009

Bubblare

O har hittat på ett nytt bus när han badar. Han doppar ner huvudet och bubblar. Det går bra för det mesta. Men ibland är det som om han glömmer bort hur man gör när man blåser ut, och drar efter andan istället... Detta är dock inget som avskräcker honom från att försöka igen.

måndag 10 augusti 2009

Pottan

O kissade på pottan idag, med viss assistans. Han satt där och kissade, och efteråt fick han stående ovationer av två stolta föräldrar. O rycktes med och applåderade han med. Min söta lilla O.

Bilder från Abbekås







lördag 8 augusti 2009

Min första glädjetår

Det är konstigt att det tog så länge innan den kom, min första glädjetår. Men idag kom den. Det var när jag och J stog på balkongen och O fick syn på oss . Han pekade och sa sitt däää på sitt eget lilla vis. Han vände sig och hade sig i vagnen för att han skulle se oss så länge som möjligt. Då kom tåren. Jag kände mig lycklig, fullbordad, perfekt... behövd. Först då förstod jag hur mycket jag har saknat min underbara lilla O, mitt äventyr.

Hemma igen

Så var vi hemma igen. Det är alltid lika skönt att lämna hemmet som det är att komma tillbaka. Bara den där känslan av att sova i sin egen säng igen, och inte i en 140cm smal bäddsoffa. Nog för att jag och J har delat på betydligt smalare sängar, men då var vi nykära, yngre och smalare :)

Vi spenderade 9 underbara dagar nere i Abbekås hos morfar. O var i centrum större delen av tiden. Vi hann med att åka tåg mellan Brösarp och St Olof, besöka Ystas Djurpark, strosa i Ystad, äta otaliga glassar, bada i havet vid Mossbystrand, bada i poolen på altanen, proviantera i Kivik, byggt altan, byggt spalje, grävt i rabatter, byggt staket och inte att förglömma besöka Österlens Chokladfabrik (de har VÄRLDENS godaste gräddbullar!!!).

O har varit helt fantastisk under hela vistelsen. Han har njutit till fullo av att kunna springa in och ut ur huset som han har velat. Vi föräldrar har delat på vem som ska leka O's skugga. O är inte riktigt tillräckligt stor för att lämnas obevakad, framför allt inte när han är ute.

Vi sträckkörde både upp och ner till Abbekås. Det tog ca 8 timmar, vilket jag tycker är fantastiskt med tanke på att vi hade en O bilen. Han sov ca 4 timmar av resan, och resten av tiden satt jag bak med honom och lekte med allt som kunde lekas med.

Vi kom hem i förrgår. Vi åkte förbi mormor och lämnade av O. Han och mormor skulle h alite lektid tillsammans innan hon börjar jobba och vi föräldrar ville ha lite "vara-ensamma-hemma-tid". Så igår var vi ute och åt middag på FRANK. Om ni inte har besökt denna resturang så gör det gensat. Maten är fantastisk, och personalen är verkligen rätta personenerna på rätta platasen. Vi njöt till fullo.

Snart kommer mormor, mormors mor, moster och O hit. Vi ska fira min och systara mi's födelsedag med en sen lunch tidig middag. Det lir seranoskinka med melon och mossarella, ugnsbakad lax med spenat och fetaost och lemoncurd och jordgubbstårta till efterrätt. Underbart!

onsdag 5 augusti 2009

Jag blir äldre

Idag fyller jag år. Bara så ni vet...

Är just nu på semester, vilket förklarar den urdåliga uppdateringen av bloggen. Och inte blirt det bättre idag heller.... Nu drar vi till Mossbystrand. Ses vi kanske där?