måndag 19 oktober 2009

Hej nya veckan!

Så var det måndag igen. Helgen passerade utan att något spännande hände. Jag jobbade och O och J lekte mest. Jobbet var lugnt, lugnt och om möjligt ännu lugnare. Jag längtar tills jag kan börja jobba i veckorna igen, som vanligt folk. Lite fart, fläkt och utveckling.

Snart åker J till jobb, och kommer inte tillbaka förens på torsdag. Tråkigt! Jag och O får roa oss bäst vi kan själva. Det blir nog inga problem. Lite badhus, miniklubb, mormor, lekpark och matstunder lär nog få tiden att gå.

torsdag 15 oktober 2009

Flyttdax

Så var det dax. Vi ska flytta ut min lillasyster från mamman och ut till den stora staden. Till vår hjälp har vi två komibilar, tre stycken töser och en O. Detta kan bli hur galet som helst. Skoj kommer vi att ha i alla fall, och det är det viktigaste. Man flyttar bara första gången en gång, och nu sker det! HejjaHejja!

onsdag 14 oktober 2009

Morgonpromenix

Änderna är obligatoriska.Idag var de inga attackänder, utan bara simänder.

Dääää! Japps, han vill att vi ska gå ditåt.


Två favoriter i en och samma bild. En kran och en klocka, kan det bli bättre?

Vasaparken. Det är vackert när solen ligger på.

Fontäner är alltid spännande. Det här är en av få som fortfarande har vatten i sig i stan.

Mammans önskelista

Till Tomten och hans nissar
  • Symaskin
  • Kokboksställ
  • Pärlhalsband
  • Pärlörhängen
  • Träningsskor
  • En fin ljusstake från malstensbutiken i smidesjärn
  • En fin liten radio, typ Tivoli
  • En tavla med mig, O och J

O's väntan

Just nu sitter O i vagen och väntar på att jag ska dricka upp mitt kaffe så vi kan gå ut. han vill helst inte leka ute, utan bara åka. Jag tror han tycker att det är lite kallt utanför sin åkpåse.

Det är mycket maaaaaaaaamaaaaaaaaa just nu. Det tog ett tag innan han kom in i sin mammiga period, och när den väl kom så slog den till med kraft! Jag gillar mammaiga O. Jag känner mig mer behövd på något konstigt sätt, mer outbytbar.

måndag 12 oktober 2009

Baka


O och jag på konstrunda i Vasaparken


Idag har jag och O bakat tekakor. Han kavlade degen, jag tryckte ut kakorna, och han la dem på plåten. O blev mycket arg när han snart insåg att han inte fick äta de ogräddade tekakorna... Hur förklarar man för en 1,5 åring att bröd måste få jäsa ifred?

Efter baket blev det träning för min del och lek och bus för O's del. Lilla J var med på miniklubben och hon och O röjde som bara två småttingar kan.

På em var vi ute en sväng. Klantiga mamman glömde dock O's vantar, så vi gick in ganska snart. Men jag tror att O tyckte det var ganska skönt att få komma in och värma sig. Sen blev det Pettson, skönsång och "Halvan och bandbilen" för hela slanten.

Nu när O sover passar jag på att måla golvlisterna i köket. Väggarna är inte målade än, men det kommer. Mormor ska passa O några dagar på höstlovet, och då tänkte jag slå till och måla väggarna och taket. Vad gör man inte för att få ut det där lilla extra för lägenheten.

tisdag 6 oktober 2009

Lilla O

  • Går just nu mycket baklänges
  • Snurrar runt i en cirkel när jag ber honom
  • Går balansgång på det mesta
  • KLÄTTRAR och tar sig ner oskadd
  • Vill inte åka rutschkana längre
  • Når till lampknapparna

fredag 2 oktober 2009

Trött mamma


Idag är jag trött. Kroppen skriker något som jag inte orkar lyssna på. Jag lyssnar en annan dag. På söndag har jag tid.

O är allt annat än trött. Var och skulle skriva på köpeavtalet på huset idag. O var ÖVERALLT! Vilket gjorde att jag blev ännu tröttare... trött mamma = dålig mamma... nya tag i morgon.

torsdag 1 oktober 2009

Vad mer kan jag begära?

Sprängfylld dag


Idag har vi kört hårt här hemma. Vi började med en morgonpromenix (efter den sedavnliga damsugningen, tvättmaskinen, diskmaskinen och röjet), fortsatte med en förmiddagspromenix med I och lilla J, lunchade med H, for till colorama och köpte färg och spackel... sen blir det middag, träning/miniklubb, bad, säng för O och spackel för mor.

Målet är att hinna lägga ett lager färg i köket innan helgen är över. Skulle vara så skönt att få köket klart och kunna bocka av det från listan över "saker som MÅSTE göras innan..."