söndag 28 februari 2010

I väntan på våren

Lilla O längtar efter våren. jag är helt säker på det. I dag på fm har han varit ute på balkongen och spanat på fåglar, hundar, cyklar, snöröjare och gubbar. Det var buskallt på balkongen och O uttryckte "burrrrrrr" flera gånger. Men han ville inte komma in. Det slutade med att jag bar in honom under vilda protester. Han börjar få lite humör min lilla son.

Min första Buzzador

Jag har ått och blivit en Buzzador. Det inneär att jag får prova divrse produkter ocdh tjänster och sedan rapportera in till Buzzador vad jag och andra tyckte om dem. Vill du oxå prova så säg till så fixar jag en inbjudan.

Just nu provar jag LoveFilm. I en månad får jag låna hem så många filmer jag vill och hinner att se. Himlans smidigt att få dem hemskickade till dörren. så om någon känner för en filmkväll hojta bara till . Om önskemål om en speciell film finns så ordnar vi det med. De har typ alla filmer! Det är nästan svårt att välja för det finns så många. Just nu är Kopps och Populärmusik från Vittula på väg hem till mig.

LoveFilm är ju ett "planerandelånade" av film. Oftast om jag vill se film kommer jag på det samma kväll och sen vad det är för film man vill se styrs ju av vilket humör man är på. Så jag är lite skeptisk till detta koncept. Men jag är inte den som kan motbevisas.

lördag 27 februari 2010

Gympat

Lördag innebär familjegympa. Jag och O sprang, jagade, kastade,balanserade och skrattade tillsammans i en hel timme i gympa hallen. Det roligaste O vet just nu på gympan är att springa in i tjockmattor som är ställde på högkant mot väggen. På god andra plats kommer att springa omkring i hallen med en boll i famnen.

Jag är snart påväg till jobb. Idag har jag fått äran att vara på neo. Det är ganska precis två år sedan jag var där förra vändan, och jag har tydligt deklarerat att jag inte är något att "hålla i handen när det stormar". Småblåst går dock bra. Det ska bli jätte skoj att få träffa minisarna igen.

fredag 26 februari 2010

Jobba helg och busa helg

Annan
Jag ska jobba hela helgen lång. Det är väll inget ovanligt med det ifs. Men det är lika tråkigt varje gång. Dte är inte det att jobbet är tråkigt, utan arbetstiderna. Tråkigt att inte kunna få vara hemma med lilla familjen och bara ha det skönt.

Jag har laddat med en hemmabakad kräftmacka och njuter nu av lite kaffe och kaka. Han ta en liten sväng på stan osså på fm. Köpte lite böcker till min lilla O och bokade en klipptid till mig. Jag har inte klippt mig på över 10mpn, så jag tycker att det är dax att tämja otyget.

Pricken
En viss prick fyller 2år på tisdag! Helt sjukt! Jag tror dock att lilla O är ovetande om den stora dagen. Än så länge är hans födelsedag mest nostalgisk för mig och J.

Just nu är min lilla herre på dagis. Han sprang in, slet av sig mössan och halsduken (skorna fick han hjälp med) och sa waaaaoooo! Han har inte varit på dagis på en vecka, och han verkar helt klart att ha saknat det. Skönt!

måndag 15 februari 2010

Första VAB-dagen någonsin

Det går troll i våra helger. Av tre möjliga helger har vi varit sjuka på samtliga. Kräksjuk Ma och Pa, genomförskyld Pa och febrig O. Det får mig att fundera över vad som sker nästa helg?Känns som om det borde vara min tur igen.

O hade feber igår, och enligt min teori ska han ha en feberfri dag hemma innan han får gå till dagis. Jag inbillar mig att han återhämtar sig bättre då, och på så sätt inte blir sjuk lika snart igen. Så idag blev det VAB för mig. Dagen fördrivits med bullbak, tågkörande, tålamodsprövande, läsande, försök till ätande... Nu ikväll var han sitt pigga jag igen och i morgon blir det dagis igen, och jag åker till jobb. Skönt. Ordningen återställd.

lördag 13 februari 2010

Snor, feber och hosta

Min lilla O är sjuk. Hosta, snuvig och feber. Det blev ingen familjegympa idag. Vi har försökt att ta det lugnt hemma. Men det är inte lätt. Lilla O verkar ha hur mycket energi som helst, även fast han är sjuk. Aja, jag tror han självreglerar sig.

Jag tog en tur till Skultuna idag tillsammans med mormor och syster. Det blev nya tallrikar, eller påfyllning  av tallrikar då jag har slagit sönder några.  Mormor köpte gardiner och syster shoppade burkar. Alla var  vi nöjda när vi åkte därifrån.

fredag 12 februari 2010

Kaffe en trött morgon

Klockan 05:30 ringde klockan. O sov mellan oss i natt. Han hostade en massa en stund i natt och var orolig. Klart att han får sova mellan Ma och Pa då. Vi sov som små bebisar hela familjen, i alla fall efter 02:45. Nu på  morgonen är O lite hes. Behöver nog sjunga upp lite. Han sitter i soffan och tittar på IgglePiggle och vaknar så sakta.

Nu sitter jag har med en stor kopp kaffe och vaknar så akta. Snart ska jag hoppa på min trogna springare och ta mig till mitt jobb som jag älskar, med arbetstider som jag hatar. När jag jobbat klart kommer älskade J och hämtar mig, sen åker vi och hämtar lilla O, för att fortsätta till vårt hus! Enligt utsaga ska det vara vattentätt idag!

onsdag 10 februari 2010

Alltid i mitt hjärta

Min första bebis NisseKatten blev sjuk för ca två veckor sedan. Nisses mamma gjorde allt för honom. Och när jag säger allt så menar jag allt. Många besök till doktorn, finaste leverpastejen och framför allt massor med KÄRLEK. Men Nisse blev inte bättre. Mamman var fantastisk och lyckades trods en känslostorm ta kloka beslut, satte sig själv i andra rummet som så många gånger förr. Jag älskar mamman för det!

Det kommer att vara tomt utan min första bebis. Men jag vet att han tassar omkring hemma hos mamman och vakar över henne. Han kommer vara där när lilla O är hos mamman med. Lilla O kommer säker att känna av honom och undra varför han inte syns, eller är det så att det är genom lilla O's ögon som han blir synlig.

Ibland tar han turen upp till molnen och hälsar på kompisarna där uppe. Jag vet att det finns fantastiska människor och katter där som kommer att bli hans vänner . Var han än befinner sig kommer han inte känna sig ensam.

Sjukt trött

Igår var en bläää dag för mig. Jag var sjukt trött. Det kändes som att allt gick i 220km/h runt omkring mig och att jag makade mig fram i samma takt som en sengångare. Många sjuka barn på jobb, ont om platser, jag trött... tårar. Det var länge sedan jag grät på jobb, men igår kom dem, tårarna. Kände mig otillräcklig, ofokuserad, otrevlig, omöjlig, oplanerad, oduktig, stressad och som fel person på rätt plats. Helt plötsligt blev jag en känslomänniska utan guds like. Jag är inte det normalt. Det måste ha varit tröttheten som lockade fram den sidan av mig. Jag mådde dåligt. Försökte köra på som vanligt, klistra på ett leende, men när klockan närmade sig tre så orkade jag inte längre. Misstänker att jag såg ut som en vandrande surpuppa.

Cyklade och hämtade O på dagis. Piggnade till lite när jag kom ut. J ringde när jag cykladeh för att med en underbart glad röst säga att han ville att vi skulle åka ut och titta till huset. Jag snäser till svar. När vi laggt på känner jag bara  att varför Anna? Varför så sur? Ånger! Upp på cykeln och vidare till O. Så skönt att mötas av honom på dagis. En kram, ett leende, ett "mamma" och jag är nära att böra gråta igen.

Cykla hem, hoppa in i bilen, ut till huset, in på maxi, hem laga middag och nu börjar tröttheten bli förfärlig. Jag är tyst, snäser mest till svar. Ånger! J försöker verkligen och jag är bara knäpp! Hoppar i badkaret med O för lite kvalitetstid och lek. Vi plaskar, bubblar, stänker och skrattar. Härligt! O somnar strax efter 19.

Systra mi ringer och vill prata. Hon behöver det, och jag önskar att jag orkat lyssna. Orden blir suddiga och svaren blir "goddag yxskaft". Måste lägga på. Somnar på soffan 19.45. Vaknar av telefonen 20.15, går upp till sängen, likt en zombie, och somnar direkt. Sover HELA natten (nja, 00.24 går jag upp och ger älskade O lite vatten) och vaknar av klockan 05:30.

Känner mig som en ny människa idag. Var tvungen att ringa upp systra mi idag och be om ursäkt för mitt otrevliga jag igår. Hon sa att hon förstod. Bad om ursäkt till både O och J med. Jag var ingen bra älskade, mamma eller medmänniska igår. Jag vet om det. Ånger...

Promenad genom staden

Kyrktuppen på Västeråsdomkyrka. Ja älskar min zoom!

Änderna njuter av öppet vatten i ån.

 
Motljus... check!

 
Motljus... jobbigt!

Fotografen
(jag vet att jag ser gravid ut... SYNVILLA!)


Inte stadshotellet


Älskade makroläge.  Knoppen är max 1,5cm från linsen.

lördag 6 februari 2010

Semester och FP

Vi sitter här hemma och försöker planera för sommaren. Mitt jobb är angelägna om att vet hur vi t tänker kring föräldrapännigen. Vi ska försöka taijma in ledigheterna med en viss husleverans som verkar bli klar midsommarafton. Så som det ser ut nu ska jag vara ledig i åtta veckor och J i 6. Vi sår se hur det går med det. Hoppas verkligen att det funkar. Jag fyller i alla papper imorgon på jobb och sen är det bara att hålla tummarna. Det skulle vara lyx att vara långledig med Lilla O hela sommaren. Hoppas verkligen att det går som planerat.

fredag 5 februari 2010

Sover än

05:30 ringer min väckarklocka. O ligger och sover nära på min arm. Stänger av klockan och vill helst av allt bara ligga kvar. O myser nära, letar efter nappen, suckar och somnar om.  Jag smyger upp ur sängen, lyssnar till mina pojkar som sover. Tar mina kläder, tassar ut ur rummet och stänger dörren. Nu sitter jag nere i köket och det känns som om min pojkar är flera mil från mig.

ÄLSKAR
MIN och PLUTT
ALLTID



torsdag 4 februari 2010

En anledning till att byta yrke

 Läs mer HÄR

När jag är arg på jobb, skola eller trött på det mesta säger jag ofta "Jag ska bli soppåkare istället". Helt plötsligt fick jag vatten på min kvarn... Jag har pluggat 4 år + 30hp på högskolan. Jag har ett yrke där jag ansvarar för människors liv och hälsa, givitvis med hjälp av mina kollegor. Ändå har jag 16% lägre lön än sopåkarna i Stockholm, efter det att de fått sänkt lön. Det känns inte så skoj!

Vinterkräksjukan

Nu är den igång på riktigt. Fyra barn på dagis är hemma och kräks, varav ett kräktes på dagis. Jobbigt. Håller alla tummar och tår att O klarar sig.

Och så till en liten vädjan. Calicieviruset som orsakar vinterkräksjukan dör inte av handsprit. Samhället verkar ha fått en över tro till denna fantastiska produkt. Den är bra till mycket och dödar det mesta, men inte calicieviruset. Här är det istället mekanisk rengöring (tvål och vatten och GNUGGA) som gäller. Så snälla föräldrar och förskolepersonal. GNUGGA!


 
Mer info hittar du HÄR

onsdag 3 februari 2010

Min nya kamera

Igår shoppade jag min nya kamera. Det blev en Canon PowerShot SX 200 IS. Jag är nöjd. Mer än nöjd. Mest nöjd är jag med det manuella reglagen. Så skönt att slippa studsa mellan menyer med diverse onödiga inställningar.  Nu är utmaningen bara att lära sig fora med den. Bli kompis med den.

tisdag 2 februari 2010

Påväg

Snart är jag påväg till jobbet. Ska bara svepa en klunk kaffe och sen rädda magen med lite Proviva. Undra vad dagen bär för spännande i sina händer?

Cyklandet igår gick framåt, men inte så mycket mer än så. Så fort jag kopplade på O's cykelvagn kändes det som att cykla med en pansarvagn därbak. Fy för sören vad tungt det var. Men vi kom hem tillslut, jag tok svettig och O jätte nöjd.

I kväll, när J kommit hem, ska jag ta mig till netonnet och köpa mig en ny kamera. Jag velar fortfarande mellan den HÄR och den HÄR. Men till i em ska jag ha bestämt mig. Vill ha en ny kamera nyss.