tisdag 27 april 2010

Frisk

Då var lilla O frisk igen, eller tillräckligt osjuk för att gå till dagis i alla fall. Han äter, leker och sover som vanligt nu. Ingen feber, men en näsa som rinner.  Så idag bär det av till dagis för första gången på 1,5vecka.

Det ploppar ut ord ur lilla O just nu. Varje dag är det något nytt ord. Det blir mer och mer förståeligt. Han bygger meningar med 2 och 3 ord och blir jätte nöjd när vi förstår vad han menar.

fredag 23 april 2010

Balansgång

Lilla O övar balansgång på balkongen.

Förövrigt så är kaffemaskinen död igen. Ringde och skällde på krups igår, så nu ska vi få en helt ny. Skönt! Hoppas att den fungerar bättre än denna.

torsdag 22 april 2010

Men hallå!!!

Hela artikeln HÄR

Jaha, då var det snö igen. Lilla O är överlycklig och har stått i köksfönstret hela  morgonen och letat efter snöplogen. Så tråkigt med snö. Jag hade ju just vant mig vid att sätta på mig mina tunnare vårskor. Ska jag behöva leta reda på kängorna igen?

tisdag 20 april 2010

Stadsungar

Lilla O och lilla J in action. Två stadsungar ända ut i fingerspetsarna. Igår när vi mammor fikade grävde de gatstenen, kröp under bordet, klättrade var än det gick att klättra.  De är så himla fina med varandra.

Jag VABade igår och idag. Så länge lilla O har alvedon i kroppen är han nästan som vanligt.  Problemet är att så länge han har alvedon i kroppen vill han inte sova middag, vilket han verkligen behöver nu när han är sjuk. Så det ända sätter är att släppa igenom febern, och när jag gör det sticker febern upp över 39 och närmare 40. Men har får i alla fall sova.

Min tänder

Senast för två veckor sedan var jag hos tandis och lagade ett hål. Förstå hålet på mycket länge! Passade på att fråga om två tänder som ilar på ett mycket misstänkt sätt. De ilar ffa vid tryck, sött och kallt. Tandis kunde inte hitta något fel alls på tänderna. Tråkigt, för det skulle ju vara skönt om det "bara gick att fixa".

Mycket lägligt landade nui en kampanj från Buzzador i brevlådan med sensodyntandkräm. Sensodyne hävdar att om man använder deras tandkräm två gånger om dagen i två veckor så ska man märka av en minskning av ilningarna. Så nu kör jag hårt. Lovar att avlägga en rapport om två veckor om hur jag tycker att det går. Om du oxå vill prova har jag ett gäng med småtuber som du kan få så att även du kan få testa denna "mirakeltandkräm."

måndag 19 april 2010

Fantasivärld

Lilla O drar sitt tåg byggt av frigolit, stenar och spikar.

Bara fantasin sätter gränser. Det blir extra tydligt när lilla O och mormor leker med varandra. De bygger upp en hel fantasivärld med sjöar, isberg, bilar, hinder, drakar, berg... De är som två små upptäckare som aldrig blir trötta. Mormor var ute med oss vis villan i helgen. Lilla O älskade det. Full uppmärksamhet och en helt ny fantasivärld.

torsdag 15 april 2010

Lekparken!

Vilket väder det är. Äntligen kom våren och då kom den med stormsteg. Det blir mycket lekpark just nu. Lilla O har massor med lek att leka igen efter den långa vintern. Vi gungar, åker rutschkana, bakar sandkakor och klättrar för fulla muggar. Men mest av allt njuter vi av att äntligen kunna vara ute utan att ta på oss en faslig massa kläder.

söndag 11 april 2010

Pappig

Lilla O har blivit väldigt pappig de senaste veckorna. Det är pappa dag som natt. Även på dagis har de lagt märk till att han frågar efter pappa mer ofta. Det är även pappa som ska lägga honom på kvällen. Det är härligt att se att det inte bara är jag som duger längre.

fredag 9 april 2010

Vattenpölar

De finns överallt just nu, vattenpölarna. Och de är så inbjudande att hoppa i. O älskar vattenpölar. Det ska plaskas, springas och kastas stenar i dem. Och självklart får han det.

fredag 2 april 2010

Vårkänslor


Igår när jag kom hem från jobb gick lilla familjen ut på promenad. Lilla O var envis som få och skulle INTE promenera. Vi började med att besöka torget och påskbjören. O tyckte det var spännande med alla fjädrar i trädet. De kiklade busigt i näsan. Sen gick vi vidare till lekparken. Där stannade vi i säkert 20 min. O var i sitt rätta element! Han grävde, klättrade, öste och skrattade som aldrig förr. Som en kalv på grönbete.