måndag 30 augusti 2010

Med stormsteg rakt in ivardagen

Så var vardagen tillbaka. Sommaren har varit lång och härlig. Men nu är hösten här och vardagen med den. Just nu ligger O på golvet och leker med sitt Briotåg och jag tar mig en kaffe innan vi ska bege oss av till dagis och jobb. Det känns bra, eller ja tom okej. Det känns som om det kan bli en innehållsrik höst med mycket att se fram emot.

Jag väntar fortfarande på att min kropp ska komma igång efter missfallet. Visst är det jobbigt. Både emotionellt men mest kroppsligt. Kroppen ligger liksom i halvgrravidläge fortfarande med allt vad det innebär. Antar att det bara är att vänta ut den och leva gott under tiden.

måndag 23 augusti 2010

Han bubblar

Min lilla O bara bubblar och bubblar... Långa meningar, korta meningar, nya ord, gamla ord... Det är så skoj att lyssna på honom. Nyss var det "oaetlulle" (toalettrulle) och "örropp" (dörrstoppen), som man även kan få en utförlig funktionsbeskrivning av av min lilla O. Det går nu att prata och nästan (bara nästan) resonera med honom. Minnet blir allt bättre och bättre det med. På kvällarna pratatr vi ofta om vad vi har gjort under dagen, och han kan hjälpa till att fylla i. Så skoj! Även "personminnet" har utökats. Alla i släkten har nu ett namn, och flera av vännerna med. Han kan även skilja på personerna vi pratar om.

Senaste "ahaupplevelsen" för lilla O är att "Uset itter ast". Och det är väll en väldans tur, att just huset sitter fast!

lördag 7 augusti 2010

Berocca Boost

Jag är som ni vet Buzzador. Nu är det dax att avlägga en slutrapport av Berocca Boost. Jag har testat den lite sporadisk, och inte druckit den varje dag. Framför allt för att jag tycker att brustabletter, oavsett angiven smak, smakar illa. Jag har verkligen försökt att tänka bort smaken, men blir som vanligt illamående redan innan jag druckit upp vätskan. Jag har dock givit Berocca Boosten en ärlig chans. Visst kanske jag blev lite aningens piggare (placebo eller verklighet?), men inte varje gång. Jag tror det beror på vilket "utgångsläge" jag hade. Jag har dock svårt att känna mig piggare av kaffe oxå, så det kanske hänger ihop.
Berocca Boost säljs i dagsläget på apoteket.

Lennakatten

Lilla familjen åkte på utflykt för nån dag sen till Uppsala för att åka tåg. Lilla O var helt lyrisk. Han skulle få åka tåg, och denna gången tillsammans med mamma och pappa. Vi gjorde skinksmörgåsar på morgonen som vi tog med oss att äta på tåget. Packade ner extrakläder till O och begav oss iväg.

Det regnade tyvärr hela resan, så vi satt met på tåget och gick inte av så mycket.  I Marianelund gick vi dock av för att först "kissa på pinne" och sen se när tåget fyllde på vattnet. Resan tig totalt tre timmar och lilla O var en glad kille under hela resan.