söndag 24 juli 2011

Tyst här hemma

Så har O fått åka iväg på sin efetrlängtade semester med mormor. De åker idag till mumindalen. O är facinerad över att de ska åka stor båt, med hiss och pool och att han inte kommer att behöva ha flytväst på sig.

Här hemam är det nu tyst. Ingen som frågar varför eller ligger på golvet och tuffar med sina tåg. Som vanligt när O åker iväg en längre stund så städar vi här hemma. J plockade ihop tågbanan i vardagsrummet igår och konstaterade att vi har ett väldigt stort vardgsrum. Idag har det dammsugitys och fejats. Snart är det herrn rum som ska få sig en omgång. Lika bra att passa på.

Imorgon börjar semivardagen. Jag jobbar natt och J jobbar som vanligt. Det ända ovanliga är väll att vi inte ska åka fram och tillbaka till dagis. Två veckors jobb har vi framför oss. Sen är vi lediga i tre veckor hela lilla familjen. Lyxigt!

lördag 16 juli 2011

Semester vecka 4

 Måndag
Mycket lek på med O. Det byggdes tågbanor och mekades. Jag storhandlade.

Tisdag
Ja vad gjorde vi? Jag minns inte riktigt....

Onsdag
Anticimex kom på morgonen och sprutade fyra getingbon. En hygglig kille som pratade mycket om att det var bättre förr när det fick använda riktiga grejor. Jag hittade ett enormt hallonsnår på tomten mittemot och plockade totalt 1,1kg vildhallon. Helt fantastiskt. J ränsade lite ogräs och O satt på trappen och ropade att jag skulel komma med hallonen. På efetrmiddagen åkte vi hem till mormor för att passa S kattenr, tillika O's kattkompisar. Findus pussade och mös med O medans Janson som vanligt gömde sig och sprang iväg för minsta ljud.  Passade även på att åka till farmor och farfar och fika. Farfar ville titt apå lådbilen så han visste hur han skulle fixa med byggsatsen till denna.

 Torsdag
Utfllyktsdag. Vi tog pendeln in till Stockholm och spårvagnen ut till Djurgården för att gå på Junibacken. O var såklart lyrisk över att få åka pendeltåg. Han satt stilla på sin plats, pratade hela tiden och åt bokstavskex. Junibacken var ingen höjdare. Mycket barn och enligt mig ganska klent. Inte värt dem pengar det kostar att gå in. Jag väljer ehlt klart Skansen före Junibacken alla dagar i veckan. Även vid regn. O lekte dock i ca 2h och drog med J upp i Pippi huset. 

Fredag
Till ICA igen då. Mjölken slut. Suck... Passade på att fynda lite gravidkläder på HM. Jätterea! J och O byggde med lego hela morgonen. J hade fått hem sitt gamla tekniklego och vill vill promt att J skulle bygga en skördetröska.O och jag bakade en kladdkaka som vi skulle bjda fina C och M på till eftermiddagsfikat. O älskar sokolaaa. Han mumsade höljudt när han fick smaka på den 70%-iga hallonchokladen. C och M kom och vi fikade och pratade. Eller jag försökte höra vad som sas. O envisades med att sitta i mitt knä och prata HELA tiden. Skavsår i öronen...

Lördag
Vid klockan 07,20 säger O att han vill baka scones med pappa. Det är mycket pappa nu, mest hela tiden faktiskt. Vad resten av dagen bjuder på vet jag faktiskt inte. Lite legobyggande kanske, lite röjanade kanske, en promenad och leta svamp kanske. Vi får se. Än så länge är det ju semester och planering är relativt onödig.

Söndag
Jag börjar jobba. Jag går på 21.15 och önskar att alal barn i västmanland håller sig friska.

O bubblar

  • Hämta biltema! Vi ska bajsa! Sidan 83...
  • Mamma ska ha plåster på öronen! (Jag sa att jag behövde skavsårsplåster för att O pratade så mycket. Jag fick två tokblåa plåster att sätta på öronen)
  • GOD MORGON! (klockan 05.50)
  • Jag vill ha min pappa. Vi ska bygga skördetröskan. (Tekniklegot)
  • Choklad är jättegott. Kakan lucktar jätte gott mamma. (O om kladdkakan som han har väntat aldeles för länge på)

onsdag 13 juli 2011

O om liten i magen

  • Det är mörkt i magen. Ingen lampa
  • När bebisen blir stor får dem tänder
  • Jag är REDAN storebror
  • Bebisen tycker om att mysa? (magmys)
  • Bebisar kan inte prata
  • Bebisen får sova i mitt rum.
  • Vi måste bygga ihop min bebissäng till bebisen nu.
  • Vad är det där i? (magen)

tisdag 12 juli 2011

Semester vecka 3

Ännu en vecka med fantastiskt väder. Tempot hemma blir lugnare och lugnare. Det är otroligt skönt att bara vara hemma, att inte fara och flänga. Fixa med tomten i maklig takt.

Ute på jordgubbsfälten
Måndag
Morfar och E kom på besök till middagen. Ett litet infall, mycket trevligt sådant. Lilla O uppskattade mycket att morfar kom och busade med hnom. De hade massor de var tvugna att klara av på några få timmar. Leka på rummet, leka med tåget, leka  med gurkbilen, springa tafatt... och planera för långveckan i Skåne.

Tisdag
Jordgubbsplockardag! Eller dag och dag. Vi plockade 8kg på 30 min... O åt nog 8kg på ungefär samam tid. Sen stog jag hela eftemiddagen ocj kokade jordgubbssylt på bären. Eller det blev mer sirap. Den ville inte riktigt stelna.
Herr O's plockhink

Onsdag.
Utflyckts dag. Vi åkte till Uppsala för att åka rälsbuss med Lennakatten. O vill inte åka ånglok, nej det skulle vara rälsbuss. Vi åkte hela långa vägen till Marielund för att ta en glassfika och leka lite. Sen åkte vi hem igen. O var lyrisk. Så fort vi satte ocss på rälsbussen skulle han äta sina mackor. För det är så man gör när man åker tåg, ätermackor och tittar på utsikten.


Rälsbussen

Torsdag.
Jag bygger klart muren mot huset och janne börjar planera för vedbon bakom garaget. O bygger hinderbanor och springer snabbar en snabbast över dem.

Fredag
Jula... byggmax (vill utfärda en allmän varning angående deras kundservice.... DÅLIG), Beijers. Nu skulle det inhandlas grundelementen till vedbon. Vi bestämde oss för att gjuta själva och släåade därför hem 12 säckar a 25kg betong och tre bärlinor a 5.40m. Man kunde lugnt säga att vi passade in med övriga lowriders i stan. J la upp rutten från Beijers för att på alla sätt undvika vägbulor... På Beijers lekte jag och O att vi var ute och åkte båt. Vi satt på en brädhög, höll upp fötterna, styrde genom haven och njöt av skuggan.


Lördag
Dax att gjuta. Allt är förberätt. Bara att plutta ner betongen i de stora hålen. O hjälpte till att skyffla. Ett tag i alla fall. Sen kom han på att det var dax att plocka rent smultron och hallonbuskarna. Vi gjorde ett försök att cykla ut i skogen för att plocka lite blåbär. Vi hittade mest mygg och smultron, så vi cyklade raskt hem igen.



Söndag
Projekt klippa O's hår. Han vill verkligen inte det. Han tycker det är hemskare än hemskast. Men nu var det oundvikligt. Det gick relativt bra, förutom att jag råkade klippa honom i örat en gång. Men med lite plåster så löste det sig det med. På eftermiddagen badade vi sjön. Alla tre. Riktugt skönt faktiskt. O var modig och gick själv ut i vattnet tills det att han hade vatten i höjd med armhålorna. Han badade tills han hackade tänderna vå lille rackare. Då lyfte vi upp honom, drog av baddräckten och svepte in honom i en handduk. I solen Mamma!

söndag 3 juli 2011

Sluta med napp

Så var det dax att påbörja projekt sluta med napp. Tidigare i veckan sa O att han ville ha en röd båt som sprutar vatten som han kan ha i badkaret. Jag var då snabbtänkt nog att säga att en sån båt kostar säkert minst två nappar. Näää sa O, två kronor. Sen har vi pratat om att köpa leksaker för nappar i tre dagar. Men O har inte riktigt varit redo. Igår på morgonen sa han att idag ska vi köpa leksaker för min nappar. Vi ska åka till stora leksaksaffären. Sagt och gjort. Det gäller att fånga tillfället. O fick själv leta reda på sina nappar och ta ner dem och lägga dem framför dörren. Vi åkte först till ICA men där fanns det ingen röd båt som prutade vatten, sen bar det av till Toys are Us. Där fanns det inte heller någon röd båt som sprutade vatten. Någonstanns började jag bli orolig  för att O skulle tokvägra att köpa något annat. Då hittade vi den gröna bilen. Den blev det. Och vilken tur, den kostade två nappar.

Med den gröna "gurk-bilen" styrde vi hemmåt. O lekte större delen av eftermiddagen med den. Och när det var dax att sova fick bilen stanna kvar på nedervåningen. Innan O somnade pratade han lite om napparna, om var de var och om att han nu var en stor kille som kunde sova utan napp. Det tog 30 min innnan han somnade. INga tårar, ingen tandagnisel. Och han sov hela natten.

På morgonen när han vaknade var han glad som en lärka. Jag är en stor kille som inte behöver nappen. Min underbara O!

lördag 2 juli 2011

Semestervecka två

Filmar sin tågbana.

 Vilket väder vi har haft den här veckan. Otroligt varmt på dagarna och ljumna sköna kvällar. De varmaste dagarna har vi faktiskt hållit oss inne mitt på dagen. O har lekt och jag har vilat. J där i mot har trotsat värmen och kört flismaskin, kärat jord och jagat sniglar.

I måndags var mormor här och lekte med O medans jag och J var på ultraljud och tittade in till liten i magen. En pigg liten rackare. Vi passade på att åka förbi Granngården och köpte lavendel till fyndpris till framsidan. Nu är äntligen min efterlängtade lavendelhäck planterad. Hoppas nu bara den överlever.

Favvo frukost. Löskokt ägg.
På tisdagen var det dax för flismaskinen. Vi hyrde en stor sak på Bäckby hyresmaskiner. O var överlycklig när vi klav innanför dörrarna. Vilket ställe! Vad många maskiner! Nästan som ett museum.  Åkte även förbi biltema och köpte hjul till den tilltänkta lådbilen. Jag passade på att storstäda ovanvåningen. På eftermiddagen badade jag och O i poolen. Det är verkligen underbart att ha den på altanen.

Onsdagen kom och flismaskinen kördes hela långa dagen. Med ett avbrott för ett snabbinköp av Radar. Getingarna hade nämligen bestämt sig för att just vår rishög var ett väldigt bra ställe att bygga ett bo på. J klädde sig heltäckande och med en radarflaska i varje hand gick han till angrepp, och vann. Både över getingarna och rishögen. Jag och O underhöll oss så gott vi kunde under dagen. Det var VARMT ute.
Första turen i lådbilen

Torsdagen kom och jag fick för mig att köra så många projekt som möjligt samtidigt.  Vi åkte och lämnade tillbaka flistuggaren på morgonen och åkte sedan ut till IKEA. Målet där var att O skulle få spagetti och köttullar, som han önskade sig till frukost. Sen blev det en del inköp med. Lite grejor till J's meckarbod, lite tyg till gardiner och solskydd och ett skydd till O's stundande hoppmadrass. Vål hemma drog projekten igång. Tvätta dykutrustning, tvätta tyger inför sömnad, tvätta några maskiner till av bara farten, möblera om O's rum, städa i ordning klädkammaren så dykutrustningen fick plats...

Klart att det ska vara
skum i badet
Så blev det fredag. Svalt och skönt på morgonen. J skottade lite jord och försökte fylla upp hålen i gräsmattan, jag sydde solskyddet till uteplatsen. O var chef över pressarfoten.  J och O påbörjade byggprojektet lådbil. Ett projekt som jag misstänker aldrig kommer ta slut. O var överlycklig över att äntligen få sin efterlängtade lådbil. Jag byggt lite växtstöd till mina luktärtor. De är inte riktigt klätterhöga än, men det kommer väl snart hoppas jag.  På kvällen åkte vi in till stan och åt pizza till middag på Kajens kafe. Mycket mysigt. Vi tog oss in till city med där cityfestivalen var i full gång. O var helt plötsligt hiungrig igen och pekade vilt på glassstånden. Klart att han skulle få en glass. Det var tokmycket folk på stan, så det var rätt skönt att sätta sig i bilen och åka hem till lugnet igen.

Idag är det lördag och O har deklarerat att idag ska ha köpa en båt för sina nappar. Så om det går som planerat blir det första natten utan nappar i natt. Vi får se hur det går...


Skagenmålare?



Glass med strössel!
På kvällarna går vi ner till
badplatsen och bara njuter