onsdag 29 februari 2012

Onsdag = full fart frammåt

Herr O vaknade som vanligt nu för tiden i min säng.  Han vaknade vid 06. Vi mös en stund och J körde honom till dagis. När pappa J sen kom hem somnade han en stund.

Lilla R sov gott. I natt åt han 20.00, 01,28 och 05. Härligt för mig med några timmars sammanhängade sömn. Vi tog en promenad med elvornas föräldrar och fikade sedan tillsammans. Så härligt tat träffa lite folk igen efter all isolering med sjukdom.

Efter fikat hem och städa. Herr O's rum tömdes och storstädades. Sov rummet och vardagsrummet fick sig en omgång. Skönt att ha det klart. Lilla R sov till en början och vaknade sen. Skoj att kika på en mamma som mest far runt. Passade även på att förbereda middagen.

När herr O kom hem slängde vi i oss lite mellis för att sedan åka till logopeden. Nu tränas det på kkk och ttt. Vi letar efter k och t ord.

 Efter logoped blev det en snabbis på ica för att handla livets väsentligheter. Piggelin, kaffe och tvättlappar.

När vi kom hem han vi bara bara hemma en kortis innan prästen dök upp för ett dopsamtal. En pratgöad och trevlig typ. Dopet kommer bli väldigt fint.

tisdag 28 februari 2012

Tisdag = nästan normalläge

Idag har vi nästan normalläge här hemma. Herr O har varit på dagis och jag har farit runt här hemma för att få tillbaka någon form av ordning i hemmet. Lilla R har mått bra under förmiddagen. Vi får se hur eftermidagen blir. Nu får han i alla fall sempers magdroppar och jag har höga förväntnigar på dessa.

I eftermiddag blir det bamsegympa. Herr O har bestämt att han ska ha sina nya gympaskor på sig, "springa-fort-skorna".  Så så får det bli- Han kommer vara snabb som en blixt säger han.

Varje morogn nu frågar han om han fyller år idag. Sötunge. Förstå vilken glädje när det äntligen blir fredag. Ska försöka få lite tid i morogn och åka och handla presenterna till herrn. Det var ju det där med rymdskepp.

 Nyss hemkommen från dagis.
Kan man äta upp stolen?

En resa = i bilder







Måndag = utmanar ödet

Orkar inte med all sjuka längre. Vägrar! Så nu utmanas ödet med en tur till IKEA. En hel del som behöver inhandlas inför dopet. Bestick till 25 pers tillexempel. Dricka glas....

Men först BVC. Dax för lilla R's första sprutor. Herr O var med och tittade så allt gick rät till. Efter sticken fick lilla R en STOR kram av herr O. Herr O var dock litre upprörd över plåstren som lilla R fick. Finns det inga finare mamma? Jag passade även på att lämna blodprover, även denna procedur övervakades av herr O.

Herr O valde själv att vara i Småland. Underbart! Han fick leka av sig och jag fick powershoppa i fred. Lilla R satt i vagnen och tittade storögt. Som vanligt belev det mer shoppat än vad som var tänkt. Menmen, inget onödigt i alla fall. Glömde dock att köpa ljus. Hur man nu kan glömma det.

KampradKöttbullar till lunch, lite shopping på apoteket och sen bar det av hem igen.

Hemma på uppfarten stog grannen med barvagnen. Så det var bara att klä oss och bege oss ut i lekparken. Det blev dock bara en snabbis då grannpojkarna helst ville gå in igen. Så vi hängde på. Grannpojke O fyllde 3år så det blev tårtfika och lek. Vi mammor fick faktiskt sitta ner och prata i nästan i hel timme utan att barnen avbröt. Till och med småpojkarna sov.

Hem, laga middag med lilla R i sjalen, inta middag i omgångar, natta O, trösta R, natta O, trösta R, känna sig som en dåligmamma då jag inte kunde kvälsmysa med O för att R var ledsen, bumparumpa på R, titta in en sannbis till O och plötsligt så sov min stora kille.

Jag sover just nu med R i sovrum tre då pappa J hostar hela nätterna.  Så för att få någon typ av sömnliknande vila löste vi det så. O kommer in till mig vid 23 på kvällen och sover sen hela natten hos mig. Då det är en 120cm säng så stör vi varandra lagom mycket.

R äter var 2,5 timme...

Söndag = fortsatt sjuka

Pappa J feber, herr O klagar över öronen, jag mjölkstockning och lilla R har något som liknar kolik.

Mjölkstockning igen alltså. Har försökt att handpumpa, maskinpumpa, duscha, varmvattensflaska, tala snällt med tutten, men inget hjälper. Det ända som hjälper är att amma. Och hur lätt är det med en bebis som bara skriker och vägrar äta...

Jag och varmvattensflaskan...

söndag 26 februari 2012

Lördag = logistik på hög nivå

Födelsedagsfirardag för mormor.

Pratade med pappa J på morgonen. Lät fortfarande väldigt sjuk. Tog beslut om att passa på att handla hos mormor innan vi åkte hem. Enligt J ekade det i kylskåpen. Skönt att slippa tänka på att handla när man kom hem.

Mormor firades med god mat och härligt sälskap. Det blevv "bara" blodsband.  Herr O hade hjälpt till att baka tårtan och dekorerat den med chokladlinser. Mormor gjorde iordning kycklingen och jag fixade såsen.

J var inte kry nog att köra bil. Det fick bli tåg hem. Mjölktåg. Vi baxade på vagnen som var fylld av matvaror upp på tåget. Jag bokade en taxi med bilbarnstol till lille R och bilstol till herr O. Skämdes endel när jag fyllde upp taxin med vagn, matvaror och bagninbox vin. Killen som körde verkade dock ta det hela med ro. Lille R skrek nästan hela vägen hem.

Pappa J mår dåligt, riktigt dåligt. influensan har slagit ner hos honom och visade inga som helst tecken till att vilja flyta ut. Herr O är bekymrad. Något är väldigt fel när pappa inte ens vill äta tårta.

Jag lyckas natta båda bröderna på kvällen utan några större fadäser. Lille R somnade lagom till att det var dax att läsa bok för herr O. Och herr O somnade på två röda när boken var färdig läst. När pojkarna somnat började projekt letaredapåallafebernersättandetablettersomkanfinnasihuset. Jag lyckades hitta så pass många att jag inte behövde åka till apoteket  på söndagen. skönt!

Lille R har blivit rätt knölig. Jag skulle nästan vilja kalla det för kolikig. Detta i kombination med att han är i en fas där han enbart vill bli buren och vägrar att somna gör att mammans energi tar slut fort. Natten mot söndagen sov jag tre timmar...

Fredag = I hamn

Fredag morgon. Herr O vaknadet och deklarerade att pappa ska sova i kojen med kartan. Sen kom han på att han var hungrig. Jag försökte mig på att organisera upp packningen. En del inhandlat hade det ju blivit, men inte massor. Det mesta fick plat si ryggsäcken. Vinet fick åka vagn. Efter frukost stog det morogngympa med Mumin och sedan bollhav på shemat.  Mormor köade för att köpa en sl-remsa. Detta visade sig vara ett smart drag inså g vi nrä vi väl var framme vid tunnelbanan. Det var en hel turistgrupp med ryssar som köade på pressbyrån för att köa sig en remsa. Vi packade vagnen full och promenerade upp till tunnelbanan. Mormor fick bära herr O som envisades med att påstå att han hade en sten i skon som inte gick att ta bort.

Inne i stan gjorde vi Åhlens. Jag fyndade vikingkängor till herr O och herr O dök ner i legopoolen. Alla har vi våra intressen- Efter att ha tankat på lille R så gick voi till pendeltåget och åkte hem till mormor. Då pappa J låg hemma sjuk så tänke jag förskona honom från oss övriga i familjen ännu ett dygn. I min värld skulle han vara frisk nog för att komma och hämta oss på lördagen.

Hos mormor gick tempot lite lagom långsamt. Herr O spelade dator och jag satt i soffan med R. Vi planerade mormors födelsedagmiddag, badade badkar, nattade och pratade om livets viktigheter. Och åt glass.

lördag 25 februari 2012

Torsdag = snökaos och sötnos

Jag sov inte mycket natten mot torsdagen. Det gungade endel och det där sprängfyllda bröstet gjorde att en god natt sömn var omöjlig. På morgonen intog vi den obligatoriska frukosten. Herr O satt i fönstret och tittade ut över skärgården samtidigt som han åt en chokladmuffins. Mormor och jag njöt av vår frukost och stoppade ner våra chokladmuffins i handväskan istället. Jag gjporde ett försök att dricka kaffet. Det var i särklass det äckligaste kaffet jag någonsin druckit. Och då är jag inte allt för kräsen.

I Helsingfors var det snökaos. Jädrans vad snö! Bilarna var inplogade och överallt kunde man se bobcats som skyfflade snö upp på lastbilar och stressade människor som förtvivlat försökte gräva fram sin abilar. Valet att ta spårvagnen till aqvariet visade sig vara ett lyckokast. Vi kom inte med den fösta vagen då den blev knökfull av båtmänniskor utan fick vänta på vagn nummer två. Vilket visade sig vara himlans smart då denna var nästintill tom.

Efter att ha plumsat igeom stora vatten pölar och aanvänt oss av taktiken "om dem svänger höger gör vi det med" lyckades vi komma fram till aqvariet, resans huvudmål. Det var ett stort aqvarium med väldigt fina miljöer. Endel montrar var välvda så det kändes som om fiskarna simmade mot en. Herr O var den sötaste när han satte sig på golvet och tittade på gobis samtisigt som han sjöng för dem. Vi träffade leopardhajen Sötnos och tittade på diskomaneterna. Herr O åt lunch på aqvariet. Köttbullar och pomes. Jag smakade på en kättbulle och konstaterade snabbt att de svenska bullarn är mycket godare. Lilla R fick sin lunch brevid hajbasängen. Det funkade fint.

Vi var på aqvariet i säkert tre fyra timmar. Sen tog vi spårvagnen tillbaka till "båthotellet" som herr O kallade vår hytt. Inne i vår hytt hade en av kojarna ett sjökort över finska skärgården. En karta. Herr O kommenterade ofta att "Om pappa hade varit med hade han fått sova på kartan", och sen skrattade han. Pappa J får nog ta och foölja med nästa gång.

Innan vi åt moiddag han mormor och O med att gå och bada. Jag och lilla R sträckte ut oss på sängen. Lilla R njöt av att inte behöva ligga i vagnen, som förövrigt börjar bli lite liten för honom. Jag njöt av att titta på nyhetern där det pratades om sveriges lilla prinsessa.

Till middag blev det skaldjurfat för mig och mormor. Mormor åt ostron för första gången i hennes liv, och herr O slog till på räkor, krabbklo och hummer. Lilla R lyckades sova under hela middagen, vilket var helt underbart. Efter lite bollhav och shoppng var det sedan dax att sova.

Onsdag = Vi kom på plats

Timmen innan vi skulle åka dök en räkning på aldeles föör mycket pengar ner. Jag började striden för att bestrida fakturan och ta reda p åvad i hela friden som hade gått fel. Minuterna innan J kom och hämtade oss lyckades jag i alla fall få tag på någon som kunde säga att fakturan skulle lkrediteras. tack för det...

Pappa J körde oss till tåget. På något underligt sätt hade jag lyckats begräsna packningen till en 60l väska, en skötväska och en vagn. Förutom detta lyckades jag jonglera mina två fina pojkar. In med oss i bilen och av med os spå tågstationen. Som den planerande mamman jag har blivit hade jag köpt tågbiljetten på nätet och skrivit ut biljetten hemma. Och hör och häpna, kom jag ihåg att ta med den till tåget. En kaffe på waynes och sedan bar det av. Lilla R sov hela tågresan. Herr O pratade hela tågresan. Full av förväntan.

Mormor mötte upp och efter en toapaus så hoppade vi på båtbussen som tog oss till värtan. Herr O åt mellis på bussen, lilla R likaså. Bussresan gick mot all förväntan mycket smidigt. Jag hade fått för mig att jag skulle bli tokig på bussen, jag är ingen buss männiksa. Men När både O och R ar nöjda kunde jag slappna av. Och sen var ju världens bästa mamma med såklart, och hon kan det där med att jonglera två speedade barnbarn och en lätt förvirrad dotter.

Inne på terminalen hämtade jag ut det som skulle hämtas ut. Sen gick vi ombord. Vilken känsla. Det var vekrligen evigheter sedan jag kryssade. Vilken blandning av människor. Vi installerade oss i hytten och begav oss  sedan till bollhavet.  Middagen intogs på happy lobster. Där fick Herr O rita på duken och de två äldre turades om att springa runt med en missnöjd liten R.  Vi satt/sprang till bord i säkert 1,5timme. Herr O var fantastisk. Han satt ch smårtade och åt i lugn och ro under hela tiden. Elle rhan blev lite bekymrad över att det tog så lång tid att få glassen, men blev genast nöjdare när den kom.

Jag lyckades såklart med konststycket att få mjölkstockning på em/kväll. Brötet blev stenhårt och lille R vill inte amma... Som tur var hade en av butikern apå promenaden rea, och på den rean kunde man hitta en hjärtformad varmvattenflaska. Så jag kööpte mig en flaska, gick till fiket och förklarade för en finsk man bakom kassan att jag hade mjölkstockning och därför undrade om jag kunde få fyll amin varmvattenflask amed hett te vatten.... mannen tittade lite konstigt på mig och nickade till svars. Tack för det s'ger jag bara. Den heta varmvattenflaskan gjorde att jag överlevde natten.

onsdag 22 februari 2012

Onsdag = yr höna

Jag far runt som en yr höna här hemma och försöker packa till mig och bröderna bus. Vi åker till Helsingfors i eftermiddag för att besöka deras aqvarium. Mormor följer med som stötteperlare.  Att packa till oss tre är ett äventyr. Jag har redan hunnit fylla 60l väskan med saker. Sen sak jag komma ihåg kamera, plånbok, skor och barn.

Vad har man på sig på en färja nu för tiden. sist jag åkte färja var med min dåvarande gymnastikklubb och då sprang jag runt i träningsoverall. Funkar det nu med? Och på fötterna, vad ska jag ha på fötterna?

Herr O är förväntansfull. Han vill åka om "några minuter" helst. Hans väska är packad och nu väntar han bara på att pappa J ska komma och köra oss till tåget. Herr O's uppgift är även att kommihåg att vi ska ha lilla R med oss. "Vi får inte glömma R mamma!" Nejdå, jag ska komma ihåg honom med...

tisdag 21 februari 2012

Tisdag = en bild....

... säger mer än tusen ord.


Vilket väder det har varit idag. Lyckades tillslut lura ut herr O i en hel timme. Men det var svårt. Inge roligt att vara ute.

Dagens mantra från O's sida har varit "Jag är trött på dig mamma. Det är roligare att leka med pappa..."  Det förstår väll jag med. igenterligen. Men ibland måste mamman tvätta, tömma diakmaskinen, vika kläder, damsuga upp kaksmulor, amma bebis, dricka kaffe... Tror att vi få se till att pappan i familjen får köra lite hushållssysslor så han inte blir allt för rolig. Annars har jag hunnit med en pannkakslunch, brödbak och bamsegypma.

Ja den där bamsgympa. Dte är ju meningen att vi föräldrar ska var amed. Jag tycker jag sköter det strålande trods att jag har en R hängandes på armen. Men vissa föräldrar... vad är det för fel liksom? Håll reda på ditt barn, lyssna på fröken.... engagera dig för tusan! Hade jag varit fröken hade jag gått bananas på vissa föräldar. 

måndag 20 februari 2012

Söndag = slutkörd

Jag = slutkörd. Att ta hand om en sjukfamilj, ett hem, och någonstanns sig själv med gör att man blir mosig i huvudet. Att hela tiden vara på sin vakt och ha uppmärksamheten på topp samtidigt som det ska planeras för 5 måltider per dag och aktiviteter för herr O gör att energin går åt. Man orkar i någon dag, men nu är det som om all energi skapas samtidigt som en används.

Hoppas att veckan som kommer ska bjuda på energiuppladdning och mindre sjukdom.

lördag 18 februari 2012

Lördag = röj och snö

Herr O sov hela natten i sin säng. Men när han vaknade vaknade han med full kraft. Han var mycket upprörd över tat han inte vilket datum han skulle kryssa på på almenackan. Jag tyckte att dte kunde vänta tills klockan inte vafr mitt i natten längre, men se nej det gick inte. Så jag släpade mig upp ur sängen och in i O's rum. Pekade på datumet och O kryssar fel dag. Totalt kaos. Vilken toppenstart på dagen... Till saken hör att lilla R precis hade somnat om efter att nöjt ha legat och snackat med alla våra hus-spöken i en timme.  Lilla R vaknde såklart av datumtumulten. Herr O kom i alla fall in till oss och la sig i sängen. Jag frågade om han ville lyssna på en saga, men nej, klockan var ju  mitt i natten enligt honom så det gick minsan inte.

Sen kom det endel snö idag. Vi gick ut på efetrmiddagen jag herr O och lilla R. Pappa J fick stanna innne och kurera sig. Vi byggde snögubbe och snölyckta och skottade av altanen. Vi provade även att åka stjärtlapp ner för långa backen, men det gick sådär. Jag fick mest ont i rumpan.

 Lilla R slog till med över 39 graders feber i morse. Tillröckligt för att slå mamman ur balans. Nu påkvällen är han dock tillbaka på 38 strecket igen. Finns det hopp om en helt frisk familj inom en snar framtid kanske.

fredag 17 februari 2012

Fredag = vi håller oss borta

Pappa J mår mycket sämre idag än igår. Frossa, onti kroppen och snuvig. Influensan har gjort ett nedslag. För att han skulle få vila i fred idag så planerade jag för oss andra att hålla oss utanför huset.

Vi började med att åka in till stan klockan 10. Herr O vill till biblioteket och kyrkan. Sen ville han köra tåg på  polarn och pyret. Mamman ville fika.  Lilla R ville åka vagn. Alla fick sin vilja igenom. Jag lyckades även powershoppa på mq. Jag mutade herr O med en klubba och sprnag som en toka in och ut ur provhytten. Lyckades få med mig ett par jeans och en tröja. Mycket nöjd med att jag kan shoppa sama storlekar som innan graviditeten. Lunchen blev en chokladmuffins.

Eftermiddagsvila i bilen påvägen hem.

Vid 14.30 ut med pojkarna för lite lekparkslek. Vi var ute i två timmar. Sen frös jag om tårna. Herr O lekte länge och jätte bra med killarna som bor längre upp på gatan. Så himlans skoj att ha lekkamrater så nära. Snart kommer vi kunna börja skicka barnen mellan oss.

17.00 middag på bordet. Pappa J släpar sig ner, äter och går och sover igen. Pojkarna badas och sen nattas. Herr O sov klockan 19.05.

 Lilla R tempar igen... 39,6. Suck. Jag trodde ju att han var frisk...

torsdag 16 februari 2012

Torsdag = liten ljusning

Lilla R börjar sakta men säkert att må bättre. Bara 38.0 idag på morgonen. Han är fortfarande mycket trött, kräks snor och har världens roligaste konsistens på bajset. Men det går åt rätt håll. Har vi tur så kommer vi ha en "frisk" helg i helgen. Skulle nästan kännas som lyx.

Hitills idag har jag kört en tvätt och tork, vikt tvätt, fixat med disken, damsugit nedervåningen och påblrjat att soreta bland bilder så jag kan göra en beställning till fotoalbumen.  Snart  är det dax att åka och hämta herr O på dagis. Vad vi gör sen när vi kommer hem det vet jag inte. Det beror nog en hel del på hur pigg herrn i fråga är. Igår sov han hela vägen hem i bilen och en timme på soffan när vi väl var hemma. det skulle ju vara skoj att göra något ute, men vi får se.

Nu ska jag klunka i mig det sista av teet och sen ska jag skicka orkideer på spa och skala potaits som vi ska ha till middagen.

onsdag 15 februari 2012

Onsdag = en tanke

Så sitte rjag själv vaken i det stora huset. Pojkarna sover gott i sina sängar.  Herr O hade svårt att somna. Svårt att komma till ro. Lilla R's mage ställde till med bekymmer. Den i kombination med febern och den snoriga näsan gjorde att somna till en utmaning. Pappa J kände av halsen och näsan började rinna. Han motade den analkande febern med två alvedon och sov redan 20.00.

Och här sitter jag rastlös. Det kliar i kroppen. Jag måste göra något, jag borde göra något, men jag orkar inte. Just nu känner jag mig som en husa med kombinerad sjukvårdstjänst. Lägg där till att jag själv är långt ifrån topp. Jag gör mitt bästa för att hejja på mig själv för att orka. Men jag vet inte...

Kraven på mig själv, mina barn och mitt hem är helt och hållet uppdiktade av mig själv, så klart. Jag undrar ständigt hur alla andra gör, hur alla andra orkar. Har alla andra fasader eller är det helt på riktigt? Jag vill tro att allt är helt på riktigt, och jag önskar att jag kunde vara det jag med.

tisdag 14 februari 2012

Tisdag = så åkte han dit han med

Japp, då har lilla R åkt dit med. Temp 39.1 med alvedon i krppen. Jippi. Det possitia i kråksången är att herr O är feberfri och åker till dagis i morgon. Jag och lilla R får en lugn förmiddag hemma.  Just nu känns det som om jag kommer ta mig an tvätten... och sen behövs det röjas upp här hemma.  sen är det ju promenaddag med hemma-föräldrarna på området. Kanske ska hänga på ut och gå i alla fall. Hoppa över fikat.... får känna efter hur det känns i morogn.

Ska även åka förbi pastorsexpiditionen med imorgon för att lämna garn och instruktioner till henne som ska få brodera dopklänningen.

Helgen = mamman sjuk


Så har helgen passerat. Jag blev sjuk på lördagen med feber och hosta. Vilket inte är så konstigt ifs med tanke på hur många hostningar och näsmys jag fått av herr O under de senaste dagarna. Hemma hos mormor blev det lugnt. INga långa promenader och inget skridskoåkande. Det blev därimeot degande, ritande, spelande på mormors dator, tittande på svt play, säng mys med hela familjen,  lite shoppande på ICA, en snabbis på centrum med lite lekplatslek, shoppande av en klänning till mamman. 

Lilla R har klarat sig ifrån feber fram till idag. Nu tempar han 38,2. Jag hoppas verkligen att det ger sig snarast.  

Jag har även hemätat hem dopklänningen som lilla R ska få ha på sig på dopet. Den är lämnad till en dam som ska få brodera in hans namn och dopdatum.  Jag har någonstanns insett mina begränsningar.


fredag 10 februari 2012

Fredag = packa väskan

Pappa J åker till Belgrad idag och kommer inte hem förens sent på måndag kväll/natt.  Jag och pojkarna flyr då till mormor. En hel helg med mormor, skönt både för mamma och söner.  Men först ska det packas. En väska med innekläder, en väska med utekläder, en vagn och en kasse med skridskor. Japp bakluckan blev jätte full.

Men innan vi åker ska vi äta lunch. Och titta på briotåg på youtube. Räkna in barnen, larma huset, låsa huset och sen åka.

torsdag 9 februari 2012

Torsdag = trötta pojkar

De är trötta min två skatter. Herr O har tittat på svt play hela dagen och lilla R har mest sovit.  Lyckades få herr O att äta en relativt stor potion med lasagne till lunch. Hade faktiskt inte allt för höga förhoppningar kring matintag denna dagen. Nu tror jag att jag ska ta och passa på att förbereda middagen innan de två vaknar. Ugnspannkaka får det bli. Vägrar steka pannkakor när köksfläten inte fungerar.

Torsdag = sjukstuga igen då

Så har vi sjukstuga igen då. Herr O äter fortfarande pencillin, men trods detta har nu återigen feber... virus. Så han fick en respit på fyra dagar utan feber. Så idag är herr O hemma och tittar på svt play. Favvoritprogrammet just nu är Evas funkarprogram. Ett  mycket skoj program.

Lilla R ligger och sover. När han ska sova behöver han sin napp och sin hedvig.  Hedvig sk aligga nära nära mot lilla R's kind. Då sover han som bäst.

onsdag 8 februari 2012

Onsdag = promenad och logoped


Så var det onsdag. Herr O gick upp jääätte tidigt enligt honom själv idag. Jag vet inte om jag tycker att 06.30 är jätte tidigt, menmen. Jag och lilla R stapplade upp då med. Jag hade lovat promenadgänget att det skulle bli fika hos oss idag efetr promenaden. Så huset behövde röjas och fika behövde förberedas. Som tur var var lilla R en nöjd kille så jag han att röja, duscha och äta frukost i lugn och ro.

Sen promenerades det och 7 glada föräldrar med barn kom på fika. Vilket härligt gäng det är! Förstå när alla dessa barn blir tonåringar tillsammans....

Vid 13 hämtade jag herr O på dagis och sen bar det av till logopeden för återbesök. Hon tyckte väll precis som vi att det inte hade hänt så mycket med herr O's benägenhet att hoppas över bokstäver och rationalisera bort k, t och f. Så nu ska vi tillbaka till henne för lite talövningar. Vi får se hur det går. Hon tyckte dock att de var bra att vi började redan nu. Så så får det bli.

När vi sen kom hem spenderade jag och O endel tid med att återskapa tågbanan. Han var lite bekymrad över att bebisarna hade plockat isär den.  Men efter lite pysslande hade vi byggt en jätte bra bana enligt herrO.

tisdag 7 februari 2012

Tisdag = dagis

Äntligen fick O komma iväg till dagis. Det känns som en evighet sen han var där. Nu ska han få leka av sig ordetlig idag och jag ska få vil amina öron lite. Det är intensivt att ha båda pojkarna hemma. Jag älskar det, men måste få chansen att ladda batterierna någon gång. 

Och laddar gör jag nu. I soffan, framför brasan med en kaffe.

måndag 6 februari 2012

Måndag = lite glömsk, men rent blev det

Skulle visst ha varit på biblioteket idag klockan 9.30. Men jag hade totalt glömt bort det. De senaste dagasrn amed sjukdom har gjort att man lir lite skruttig i huvudet. Så istället för sångstund på biblioteket blev det storstädning av badrummet på ovanvåningen. Herr O var golvansvarig och jag var ansvarig för det starka medlet. Rent blev det. Inte kliniskt, men mycket renare än vad det har varit på mycket länge.

Av bara farten blev det även damtorkning och våttorkning av golven på nedervåningen. Herr O hjälpte till även då. han är duktig min O. Sen firade vi med lite kladdkaka, för dte var vi värda. Vi har även hunnit med att vara ute en liten stund. Himlans vad kallt det var. Solen skiner och blåsten blåser. Herr O åkte lite stjärtlapp och lilla R låg i vagnen och höll handen.

söndag 5 februari 2012

Söndag = dop

Fotograf: herr O
Så var lilla O döpt. Härligt. Han skötte sig naturligvis ypperligt. Skrattade glatt åt prästen och försökte att äta upp dennas mikrofon. Alla min pojkar var klädda i slips och mamman hade klänning på sig. Precis som det bör.


Söndag = herr O bubblar

"När man köper tandkräm och tandborste till mig, då behöver jag en liten barnvagn att lägga dem i liksom"

"Jag tror pappa har öppnat vinden nu. Jag känner det blev lite kallt om stortån!"

" Jag tycker att brandbilar är jätte fina"

Söndag = slipsdag

Idag blir dte kalas för lilla O ska döpas. Är det kalas så är det slips, på samtilga pojkar.  Slips och skjorta alternativt kragtröja.  Lägg till ett par snyggbyxor till det och sen är saken klar.

Jag själv har ett litet klädproblem. Jag har visserligen gått ner samtliga graviditetskilon, men påsen på magen är fortfarande påsig. Alla mina klänningar siter liksom åt lite runt magen. Man kan säga att klänningarna framhäver magen. Jag är toknöjd med mina ben, min byst, mina armar och framförallt mitt ansikte men inte med min nedre del av magen. Aja, jag klämmer i mig i en klännig och visar upp min kropp som för två månader sedan vägde 22kg mer än vad den gör idag. så får det bli. Eller ska jag ta på mig kjol och tröja kanske.... men det känns ju inte så festligt...

lördag 4 februari 2012

Lördag = full fart frammåt

Kan verkligen pencillin ge effekt efter bara två doser?!?! O är i alla fall feberfri på morgonen, hoppar och skuttar och är sitt vanliga jag. Han konstaterade stolt på  morgonen att nu gör det inte ont i örat längre.  Så nu är det full fart här hemma. Härligt!

Det är buskallt ute. -18grader. Det knarrade sådär härligt under fötterna när jag fick ut och hämtade tidningen. Det blir en promenad ner till sjön idag. Vi får se om O vill pka skridskor eller om det räcker med att promenera på isen.

fredag 3 februari 2012

Fredag = otit

Japp, det var en öroninflammation han har vår herr O, med ett tillräckligt högt CRP för att kvalificera för kåvepenin. Det kan vara så att den till och med är dubbelsidig. En vax propp satte dock stopp i ena örat, men då han klagar över ont i det med så är det inte helt otroligt om det är litet otit där med.  Så nu kör vi antibiotika i 5 dagar. Hejjahejja!

Fredag = jag tar mig i kragen

Nu har herr O haft feber i 6 dagar och klaga dessutom på ont i båda öronen. Det blir en tid till familjeläkaren idag. Herr O vill inte gå till doktorn, men nu  är det så att mamman i huset bestämmer.


Herr O har med min hjälp hittat bolibompa webben. Den är fantasrisk. Nu tittas det på filmer och spelas det spel för allt vad han orkar med. Lagom fartfylld aktivitet före en sjukling.

Lilla R trivs med att ligga på mage. Han håller huvudet högt och spanar. Han börjar bli stor min lilla R.

torsdag 2 februari 2012

Torsdag = fortsatt sjukstuga

Så fortsätter herr O att vara sjuk. Nu har även öronont lagts till... Temp 39.7... hängig kille som bar avill sitt i knät. Visst, ipren hjälper mot febern. J uttryckte idag att nu förstår reklamen med ipren mannen. Cirka 30min efte ipren är O tok pigg och dansar disco och far runt som en guttaperka. Kan ju inte vara helt bra kanske...

Lilla R fortsätter att hålla sig frisk och min träningsverk i ryggen börjar så smått lägga sig.

Imorgon är en annan dag...

onsdag 1 februari 2012

Onsdag = han vänder sig

Han lyckades igen! Lilla R blir dock mycket förbannad oavsett om han misslyckas eller lyckas. Jag vet inte riktigt vad han vill bara.

Onsdag = fortsatt sjukstuga

Japp, sjukstugan fortsätter. Herr O somnade precis i soffan bakom mig. Lilla R sover han med, men det är ju mindre ovanligt.  Funderar på hur länge febern tänker hålla O i sitt grepp.  Själv hostar jag så hårt att jag nu har träningsvärk långt ner i ryggen. Det gör ont och jag är stel.

Lilla R vände sig för första gången från mage till rygg idag. Han försökte sedan göra om det med orkade inte. Han blev då tok arg på att det inte gick och kämpade allt hårdare, men nej. Nu sover han som sagt och laddar säkert för en ny omgång.

Pappa J har kunder på besök idag. Så jag och pojkarna får fixa kväll själva. Planen är enkel, ner med alla i badkaret (länge leve ett stort badkar!), bada länge med pojkarna så de blir riktigt trötta och sen hopp i stora ängen och somna alla tillsammans. Japp, dte är min plan, vi får se hur det går...

Måndag = mormor


Vi åkte hem till mormor i måndags. Jag kände att dte helt enkelt blev bäst så. Miljöombyte och möjlighet till mindre tjat. I med ipren i mamman och sen skutt i bilen.  Herr O lekte som vanligt med alla leksakern aoch lilla R hängde på armen. Vid 16 var båda pojkarna så trötta att de somnade i mormors säng. sötungarna. De fick sova en timme och sen bar det av till ICA för att handla middag och frukost. Herr O ville ha kycklingklubbor till middag och så klart fick han det. Han smugglade även ner en pucko-festis i sin korg. aja, han har ju inte direkt äit bra de senaste dagarna, så den fick hänga med.

På kvällen badade båda pojkarna i mormors badkar. De fick plats! O var jätte glad över att R ville bada med honom. Det är ju roligare om man är två. Trodds att O hade sovoit både i bilen till mormor och på eftermiddagen somnade han gott som vanligt vid 19. Han är inte riktigt kry min lilla O.

Lilla R fick sova i morbror D's ligginsats till hans gamla vagn. Med nöd och näppe fick han plats. Lilla R slog på stort att sov 5 timmar i sräck på natten. Mamman tackade och tog emot.

På morgonen innan jag klev upp hann herr O och mormor att morgonmysa framför tv'n, äta frukost och bygga tågbana. Mormor åkte till jobber 07.45. Vi stannade kvar och lekte lite med ponnyslottet och legot och tåget. Lagade lunch och begav oss sedan hemmåt. En mycket lyckad snabbvisit.

Lördag = kalas och tåg