lördag 31 mars 2012

Lördag = snö?!?

Natten var allt annat än god. Lilla R vaknade en gång var 45:e min och var missnöjd.  Inte  ycket sömn för mamman. Som tur var vaknade övrig familj vid 07 så jag fick gå och sova lite.

Dagens plan var att hämta badbyxor på dadet som blev kvarglömda igår. Nrä vi ändå var ute och for passade vi på att köa nya cykeldäck till J, ringklocka till O och bunkra upp med sånt vi behöver från Clas Olsson.

Lilla R var nöjd under hela escapaden.  Fram tills vi satte oss i bilen och skulle hem. Då drog symfoni ala R igång. Inte så konstigt kanske. Han var trött, men tokvägrade att somna. Då kan det bli så.

Väl hemma igen började vi bygga. O fick sin ringklocka monterad och jag fixade med grejs inne. Lilla R praktiserade "hålla-sig-vaken-så-länge-som-jag-kan" väldigt tappert. Mellan 12 och 19.30 lyckades han endast sova i 45 min... inte illa jobbat av honom, men desto mer jobb för oss vuxna.

Nu sover pojkarna gott i sina sängar och vi vuxna andas ut. Laddar batterierna, och tar nya tag imorgon.

Herr O leker stenkross med några aqvariestenar och rester av vad som en gång var en taffel.

fredag 30 mars 2012

Fredag = familje bad

Fredagar är badhusdag. Så även idag. Efter att ha planerat dagens uppläg sedan tidig morgon begav vi oss iväg til badhuset 15.00. Då hade vi lite tid avsatt för lekpark innan det var dax att gå in.

Herr O är först ut i sitt minisim. Han är en liten baddare min O. Idag flöt han på rygg helt själv och dök från kanten. Modig måste jag säga. Det är så roligt att sitta och titta på. Pappa J är med O i vattnet och om jag ska var ariktigt ärlig vet jag inte vem som har roligast.

När O går upp pur poolen går R ner. Idag var det dax för riktiga dyk. Lilla R har ifs tränat lite ofrivilligt på detta hemma ibadkaret. Så för honom var dte nog skönt att  dyka under kontrollerade former. Lilla r är så härlig när han badar. Han skrattar mest hela tiden och pratar med allt och alla. Spratlar med benen för fult och försöker ta sig frammåt. Han är en riktig liten baddare.

Så nu är alla sådär härligt fredagsmosiga. Lilla R har precis somnat efter en halv potion med gröt (hälften med sked och hälften på flaska). Herr O går in i sovrummet nu för att läsa bok. Jag sippar på ett glas vin och pappa J kämpar med att hålla sig vaken.

En underbar fredag med andra ord.
Förövrigt har det varit alla väder här idag. Snö, strålande sol, hällregn och mulet.

Torsdag = kväll

Torsdag = kaffe och stillhet

Igår tog jag med mig mott morgonkaffe ner till båthuset. Där satt jag med mitt elexir, en VLT och ett gäng IKEA kakor och njöt av att finnas till. Det är fantastiskt när man lyckas med det där. Att verkligen njuta.  Att unna sig att känna sig här och nu. För det är inte lätt det där.

Logistiken och planerandet och passapå'andet gör att jag allt som oftast lever i framtiden. Jag blir rastlös om jag inte har något at förbereda. Det där att stanna upp och känna in ger jag mig inte utrymme att göra.  Måset bli bättre på det.

När J kom hem på kvällen åt vi pannkakor. Ljuvliga pannkakor till en synfoni av lilla R. sen begav vi oss ut på kvällpromenad. Herr O sprang med sin cykel och vi vuxna försökte prata ikapp. Lilla R satt i sin liggvagn och tog in omgivningarna.

Lilla R är verkligen här och nu. Borde ta en jurs hos honom tror jag.

torsdag 29 mars 2012

Onsdag = äventyr

Igår var det äventyr. Dte hela började förra veckan när jag hipp som happ skickade in en jobbansökan till ett jobb. Dte var så enkelt.  Hela min CV och ett personligt brev låg sedan tidigare i databasen. Dte var liksom bara att trycka på knappen skicka... och jag gjorde det.

I min värld blir man inte kallad till intervju när man är mamma ledig med en fyramånaders baby. Det säger ju sig självt att man kommer vara hemma ett tag. Men vad fel jag hade.

Så igår var jag på intervju. Som vanligt blir jag alldeles till mig och babblar på. Håller mig till ämnent, men babblar... Hon som höll i intervjun var ny på jobbet, likaså hon som var områdesansvarig. Så det blev lite hackigt.

Jobbet som jag sökt är inte på något sätt mer spännande än det jga har idag. Men detär spännande på ett annat sätt. Utmanande på ett annat sätt. Jag styr mer över min tid inom de angivna ramarna. Det är jag jag och jag, och ingen annan kommer att täcka upp för mig. Jag tror jag har vad som krävs.

I den bästa av världar skulle jag få vara kvar på mitt nuvarande jobb och jobba enbart vardagar mellan 7.-16. Men det kommer inte att hända. Så länge jag inte blir chef, och det vill jag faktiskt inte bli just nu.

tisdag 27 mars 2012

Helgen = Ingen fara mamm, den är död


Flugan alltså, den är död.
Du behöver inte vara orolig mamma, den är död...
Ja, vad säger man... pojkar

Tisdag = Panikartad start

När jag kom ner i köket i morse satt det en lapp på kaffemaskinen "Måste lagas". Fick en lätt känsla av panik. Vem av grannarna kan jag springa över till endast iförd pyjamas och tigga en kopp av? Provade dock att köra igång maskinen och se, den funkade. Skönt för både mig och mina grannar.

Teorin om att lilla R skulle sova gott med gröt i magen fallerade ganska snabbt. Tre gånger har han ammat i natt. Men skam den som ger sig, det finns hopp.

Försökte med lite potatispure nu på morgonen. Ingen jätte hitt, men vad sjutton . Det är ju potatis. hur kullinariskt kan det vara? Jag ska till ICA idag är tanken. Måste köpa på mig grönsaker så jag kan storkoka grönsakspureer. Husmodern i mig vägrar nämligen att köpa de smakburkar som finns i hyllan på ica. Nej jag gör egna och fryser in. Billigare och framför allt betyldligt apptitligare.



Hmmm... läste precis på SLV's hemsida. Smakpotion i storleksordning kryddmått... jag kanske ska backa lite dårå....


"Små smakprov kan ge barnet möjlighet att långsamt pröva på nya smaker och konsistenser. Du kan till exempel ta lite av din egen mat, motsvarande ungefär ett kryddmått, med en sked eller på fingret och låta barnet få lite på tungan. Det är alltså inte fråga om att plocka fram haklapp och tallrik, utan låt smakproven vara just smakprover, inte början till måltider. Det är ingen fara om maten innehåller lite salt, eftersom det handlar om så små mängder. Däremot måste maten förstås ha mjuk konsistens så att barnet inte sätter i halsen."  "Om du har prövat att ge de små smakproven som beskrivs under rubriken Pyttesmå smakprov kan du långsamt öka mängden. De första veckorna räcker det med några teskedar. Om du inte har börjat med smakprover tidigare bör du göra det när barnet är sex månader. Börja med små mängder, så att barnet får vänja sig gradvis. De första dagarna räcker det med någon tesked, sedan kan mängden långsamt ökas. "KÄLLA

måndag 26 mars 2012

Måndag = är han hungrig?

Okej, samvetsfråga, är lilla R knölig för att han aldrig är mätt. Kan det vara så enkelt? Han tappar lite på viktkurvan men längden är som den ska. Han kräks sällan max två gånger per dag efter att han har ammat.

Nu ikväll fick han amma fullt, och efter en timme testade vi med gröt. Gick väll sådär, inte så att han ogillar det, utan det är det där med tekniken... Mer gröt utanför än innuti munnen. När vi försökt i en 5-10min gav vi upp. Jag spädde ut gröten med lite vatten (då blev det helt plötsligt välling!), ner med det i en flaska. Och japp, lilla R drog nästan allting. Så totalt fick han i sig en halv potion gröt... Sen var han glad och nöjd och härligt gurglig. Ner med pojken i badet och sen i säng. Nattningen tog väll en sisådär 5 min...

Är det nu så att han nästan alltid är lite hungrig? Är det så enkelt att det är det som är knaset...

Imorogn blir det potatis till smakis vid lunch för lilla R. Nu jäklans ska vi forsera på med mat här. Jag vill ha en mätt och nöjd liten. Och jag vet att liten vill var amätt och nöjd.

Vi får se hur långe den här teorin håller...

Måndag = ny vecka nya möjligheter...

... till sömn.

Lilla R ammade 6(!) gånger i natt. Han tokvägrade gröt igår kväll. Fösökte späda ut den till välling, men nej, den gubben gick inte.Sen visade det sig att liten har feber igen. Inte konstigt att man knölar.

Idag ska vi till kyrkis. Herr O vill leka och jag vill träffa vuxna människor. Sen ska vi förbi postlåda och posta tackkort och och lite tradera vinster. I eftermiddag är vi nog ute. Det är kallt just nu -2, men himlen är molnfri och vinden blåser på någon annan. Det båda gott.

Igår premiärgrillade vi. Gu så gott. Ryggbiff, grönsaker och ugnspotatis. Älskar verkligen grillat! Herr O åt bara kött. Det är så gott ju enligt herrn.

lördag 24 mars 2012

Lördag = härligt väder, knölig R

Solen har vekrligen gassat idag.  Vi spenderade hel aeftrmiddagen ute.  Pappa J körde vedklyven och jag jag oljade in altanbordet(som nu står på tork i garaget). Herr O har blivit en fena på att köra sin springcykel. Han vill cykla mest hela tiden. Lilla R knölar mest just nu. de tiden som han är nöjd och glad kan nog bäst mätas i  minuter.

Vi försöker med gröt varje käll just nu. Men det är svårt när han inte kan sitta stadigt än. Vi försöker med bumbon men det går sisådär. Idag fick han tillslut halvligga i min famn, och se då gick det med 1/4 portions gröt. Hejja hejja, det finns hopp.  Sen har lilla R bästemt sog för att det är läskig att somna på kvällen. Han blir övertrött och tokledsen. Nästintill inget hjälper. Så nu har han fått somna i vagnen några kvällar, inte helt optimalt, men men...

Herr O är så duktig på minisimmet. Han dtker ne rpå botten och plockar uppsaker, "dyker" från kanten ooch börjar få in bensparkar utan att skvätta. Igår var han riktigt trött efter en halvtimmes lektion. Trött i musklerna sa han.

fredag 23 mars 2012

Fredag = vi är på gång

Nu på morgonen har jag och herr O passat på att förbereda middagen. Kan tyckas att det är tidigt att göra det redan lkockaan 8.30 på morgonen, men jag jobbar enligt mitt mantra," förberedelse är allt!"

I eftermiddag är det dax att åka till badhuset igen. Herr O ska minisimma och lilla R ska babysimma. Innan vi åker ska vi hinna med massor med utelek. Just nu väntar vi på att temperaturen ska stiga ytteliggare lite  och sen beger vi oss ut. Jag har lovat O både ute lunch och utemellis.

I natt sov vi. Lilla R åt 21, 24, 04 och vaknade till liv vid 06.  Herr O sov hela natten i sin säng. Underbart! Jag känner mig nästan utvilad nu på morgonen. Sen om det beror på sömnen eller de två dubbla espresso som jag druckit, det vet jag inte.

onsdag 21 mars 2012

Onsdag = äter

Så har lilla R fått grööt för första gången. Jag är inte säker på hur mycket han faktiskt fick i sig, men någon liten klunk i alla fall. Målet är naturligtvis att han ska äta ordentligt  med gröt på kvällen så han  blir mätt och nöjd hela natten...

Onsdag = att vara ledig från jobb...

... och inte från hemmet.

Jag kan tycka att utrycket föräldraledig behöver förklaras ibland. Det ända jag är ledig ifrån är mitt jobb.  alltså det jobb som normalt betalar ut min lön (jag får fortfranade en lönespec varje månad med summan 0kr att betala ut). Ja, men då har du ju åtta(!) timmar per dag till att göra vad du vill.
Eller nej!

Nu ska jag förklara vad jag gjorde igår när jag var föräldraledig:
  • 06.30 Byta blöja och klä lilla R.
  • Frukost och kläder till herr O. Herr O är på gott humör och sammarbetar.
  • Åt frukost i en timme på golvet med en missnöjd lilla R som borde sova men inte ville.
  • Klädde på mig.
  • Insåg att lilla R inte tänkte somna inne och tog vagnen, lilla R och sopporna och promenerade ner till soprummet.
  • Försökte slänga ihop ett tackkort
  • Insåg att diskmaskinen inte tömmer sig själv för att sedan fylla sig själv
  • Förberede middagen.
  • Damsög av nedervåningen en snabbis. Kommer att behövas göras dagligen nu när leran kommer in med herr O.
  • Tog hand om den torra tvätten.
  • Lunch! På stående fot.
  • Iväg i bilen och hämta herr O på dagis 13.00. Hela bilen anlädde hemma vid 14.00
  • Lek och mellis med O och R.
  • 15.15 in i bilen för att åka till bamsegympan.
Och det var dem åtta timmarna.  Så japp, jag är ledig från jobbet som betalar mig. Vad jag vill gör jag mellan 20-22. Precis som när jag jobbar som folk.

tisdag 20 mars 2012

Tisdag = Jag ska lära dig

Lilla R, se här. Jag ska lära sig bygga lego. Ta den här nu R och sätt ihop dem liksom.

Herr O längtar verkligen efetr att lilla R sk abli stor och gå att leka tillsammans med.

lördag 17 mars 2012

Lördag = Lilla R just nu

  • Tuggar på allt.
  • Mycket mammig. Vill gärna bli buren
  • Äter helst var 2,5 timme. Kan sträcka sig till var 4:e vid ett eller två tillfällen.
  • Vill gärn asitta upp i vagnen.
  • Försöker ta sig frammåt på mage. Blir arg när han inte kommer dit han vill.
  • Ligger och håller i fötterna och förundras över att de tillhör honom.
  • Fiskarna vid skötbordet är de bästa!
  • Tycker att semper magdroppar smakar illa.

Lördag = härlig hemmadag

Dagen började vid 07.30 med scones. Underbart när pojkarna bakar på morognen. Uppskattas alltid av mamman. Under förmiddagen sov R mest och jag och J satt och ritade och klurade hur vi skulle lösa arbetsrummet. Vill ha in ett stort skrivbord, ett sängskåp och massor med hyllor. När vi fixade med det lekte herr O själv. När jag och J ansåg oss klara kände väll J at han var tvungen att manlighetsbosta lite och gick ut och började köra motorsåg. Herr O satt och tittade på.

In, äta lunch och sen ut igen. Grannarna tittade förboi och herr O fick lite lekparkslek med pojkarna.  Jag passade på att kalka gräsmatten i hopp om att det skulle komma en skur, men så blev det inte.

Fika hos grannen, innelek för herr O  och pojkarna. Herr O mycket nöjd med att få leka med kompisar. Föräldrarna mycket nöjda med gott kaffe och småprat.

Hemigen. Pappa J och herr O mekatronikar. Mamma lagar mat. Wookad kyckling med risnudlar.

Mer mekatronik.

Sova...

fredag 16 mars 2012

Fredag = före / efter

Kroppen är bra fantastisk. Helt otrolig faktiskt! Idag, 3,5 månad efetr förlossningen känns det som om kroppen är tillbaka. Visst har jag en mer "muffinsmage" än tidigare och brösten har tagit ett steg till i utvecklingen, men vad sjutton. Jag har ju burit ett barn! Nöjd med mig själv är jag i alla fall. Nu ska bara immunförsvaret byggas upp igen efter vinterns alla infektioner, och sen är jag helt på topp.

torsdag 15 mars 2012

Torsdag = vi orkade

Vi tog oss ner till postlådan. Det är en ganska lång promenad för min lilla 4åring. Men han orkade, motiverad av att få posta brevet.

Jag har hängt upp lite kontalster av herr O på väggen och en bild av lilla R. Fixat en ny familjebild i entrefönstret med hela familjen på. Sen skulle jag vilja fixa lite till med inredningen, men jag ha rinte saker nog hemma, så det får vänta.

Nu ska det lagas middag. Pyttimamma/gottochblandatipanna. Kan det bli annat än gott när det bara är gott som åker ner i pannan. Lammstek, kokt ris, lök, morot,färsk rosmarin och cream frais. Cream Fraise är verkligen underbart!

Torsdag = morgonsoffan

Nyss i soffan
Här hemma har vi varit vakna sedan 05:18 när lilla R åt. Herr O vaknade vid 05:45. Man hinner få mycket gjort när man går upp så tidigt. Pappa j tog hand om R's morgonbestyr, jag fick dusha, herr o har ätit frukost och är klädd, vi har läst två böcker, tänt en brasa, svarat på två miljoner varför-frågor och spelat spel.

Planen för dagen är ännu inte utstakad. Allt om är besämmt är at vi sk ata en promenad till postlådan och posta ett väldigt speciellt brev till en väldigt speciell person som herr O saknar. Sen måste jag ringa till placeringsassistenterna på kommunen.  Jag harnog kommit fram till, efter mycket velande ska ni veta, att både herr O och lille R ska få gå på dagis i Irsta. Nu måste jag bara ta red apå hur jag ska göra för att få in dem på samma dagis.

onsdag 14 mars 2012

Onsdag = en känsla av röra

Idag känns det rörigt. Jag går och plockar bland saker, flyttar runt, försöker skapa ordning. Tur att det är promenaddax snart.

tisdag 13 mars 2012

Tisdag = hur stor är himlen?

Vi sitter i bilen påväg till bamsegympan. Herr O tittar på himlen och ser ett moln.
"Det är nog stormorfars och Nissekattens moln kanske."
"Då får du vinka" säger jag

Det blir tyst en stund.

"Hur stor är himlen mamma?"
"Så stor att alla får plats" svarar jag.
"Vad bra"

Han funderar en hel del min lilla fyraåring.
Vi tar det i hans takt.

Tisdag = min fot



Tisdag = SPA

Ja, inte för mig då. SPAt alltså. Utan för samtlia orkideer i huset De är några stycken.  Och alla ska få bada. Borde plantera om dem med. Men väntar nog med det tills de har blommat över.

Lilla R är nu dösäker på att fånga sina fötter. Ligger han dessutom naken så drar han i allt han kommer åt... Favvoriten just nu är att sitta i bilstolen på golvet och busa med BellaBläckfisk. Han snackar med allt som blänker och skrattar när man pratar med honom. Min lilla guldklimp.

Igår när her O vaknade sa han"Jag är vaken nu. Jag känner det". Det är tur att känner när han är vaken. Jag kan nog inte säga det samma.

Natten var god för alla pojkar i familjen. Själv vaknade jag var 1,5 timme hela natten. 24.00 amma, 01.40 nappen, 02.30 amma, 04.00 nappen, 05.00 amma, 06.30 amma. Underbart. Jag får helt enkelt spara min skönhetessömn tills jag är pensionär.

måndag 12 mars 2012

Måndag = helgen

Vilken helg. Hela familje semifriska. Vi var ute nästan hela helgen. Tomtröj, cykling, biltvätt, fram med utemöbler, köra lådbil, grilla korv med grannarna, fika på altanen...

Lilla R har premiärsuttit i matstolen. Om liten ska få börja med smakpotioner snart så ska han kunna sitta i stolen. Dte är lite av ett måst i min värld. Man han ju inte äta liggandes.

Idag ser det ut som om sole tänker lysa över oss igen. Helst skulel jag bara krypa ner under täcket och sova en timme till, men lilla R är morgonpigg, och då får mamman hinka kaffe, så hon oxå blir pigg. Har hunnit att reklamera vår kyl/frys på morgonen. Den har underliga ljud för sig. Pappa J tror att kompressorn håller på att ge upp. Låter lagom skoj tycker jag.

söndag 11 mars 2012

Söndag = klippa håret och kofångare

"Kofångare, den sitter vi staketet i kohagen. Den puttar på kossornas rumpor när de vill rymma, och då baaaajsar dem *hihihihi*" Det tog ett tag innan vi förstog vad han sa och vad han menade. Men oj vad han fnittrade när han förstog att vi förstog.

"Jag vill klippa håret, för det ska bli kalas. Jag vill äta tårta. Jag tycker om tårta *slickar sig runt munnen*" På morognen hade vi pratat om ett Edvin har namnsdag. Det måset vi fira. Någon har ju namnsdag, då ska vi äta tårta.

Lilla R tränar stenhårt på att fånga fötterna. Ibland lyckas han, ibland inte. Men han är glad för det. Han har även suttit med vid matbordet i en egen stol idag för första gången. Vi knölade ner honom i ikea stolen och stöttade upp honom med filtar.

fredag 9 mars 2012

Fredag = storbak

Läset att en av grannarna brakade, och inspirerades därav. Det blev storbak med dubbel sats tekakor och dubbel sats rågsicktskakos. Herr O hjälpte naturlivtvis till. Han kavlade och mjölade för glatta livet. Lilla R satt i sin vagn i köket och studerade. Det är så bra med vagnen. Han kommer upp en bit och ser mycket bättre. Han blir mycket gladare och nöjdare när han får vara med.

Just nu gräddas brödet. Jag har några plåtar kvar. Men sen blir det nybakat till mellis. Lilla R sitter återigen i sjalen på magen. Skönt att vara nära.


Förresten. Igår tog lilla R tag i sinh nfot för första gången. Och så ligger han och gungar så där härligt när han ligger på rygg. Det känns som om det inte är allt för långt borta att han kommer att vända sig.

Fredag = vara nära

Idag bor lilla R i sjalen. Jag har inte använt sjalen lika mycket med R som jag gjorde med O. Varför vet jag inte. Dumt kan tyckas. Han trivs ju där. Och när han nu dessutom är jätteförskyld och hostig så passar det ju med en upprätt position.

Her O är rastlös. Herrn kan kanspt leka själv. Vill ha uppmärksamhet hela tiden. "Lek med mig!" Jag avböjer. det är ok att ha tråkigt ibland. för då kommer ju något roligt snart, precis som Alfons Åberg säger.

Roar mig med att maila och ringa idag. Inser att det snart är tvårsbesiktning på huset. Det är ju skönt om det jag vet är galet är fixat fram tills dess, för alla parter.



torsdag 8 mars 2012

Tordag = utelek är bästa leken



Utelek är helt klart bäst. Skapa sin egen värld och springa av sig allt bus.  Herr O provade sin springcykel. Den var lite klurig. Trehjulingen är enligt O bättre.

Torsdag = mamma jag har så många leksaker...

... att jag inte vet vilka jag ska leka med...*suck*

Jag vad säger man. Materiall lycka är inte allt. Det kan definitvit ställa till med probelm, även för en fyyra åring. Nu blir dte inga paket på ett tag, vilket både jag och antagligen O tycker är skönt.

Her O har en tendens att hoppa mellan lekarna. Han slits mellan allt roligt. Ibland måste man städa undan för att han ska kunna fokusera på en sak i taget. Jag förstår honom.

onsdag 7 mars 2012

Onsdag = mer honung

Forfarande raspig i halsen, men inte så illa som jag befarade. Tar en sked honung till och njuter av vårvädret.

tisdag 6 mars 2012

Tisdag = neeeej

det är raspigt i halsen. huvudetr molar. näsan rinner...

tar en sked honug och en ipren och hoppas på det bästa...

Tisdag = konst

Herr O fick blåspennor av familjen B i födelsedagspresent.
Han älskar dem, pennorna alltså.
Och vilka konstverk han gör.
"De är mycket bättre än vanliga kritor, mamma"

Tisdag = "never ending stooooryyyyyy"

Javisst, pappa J är tillbaka på kontoret. Dag två idag. Han är fortfarande hängig, men febern är borta och hostan börjar ge med sig. Så skönt att ha en nära-på-frisk pappa här hemma.

Men... nu har lilla R feber igen. Temp 39,5 idag. Det är hans fjärde febervända sedan han föddes. Jag som trodde att amningen skulle ha en skyddande effekt. Förstå vad sjuk han skulle ha varit om vi valt att inte amma.

Jag har precis ringt dagis och bett att O ska få stanna till 15 idag, så lilla R inte ska behöva packas in i bilen. Lilla R behöver sitt eget tempo idag.

Dagis lät måttligt roade "Okej, denna gång då", men vad ska vi göra då? Det är inte så lätt att vara dunderflexibel när man har sjukbebis och 15 minuter i bil till närmsta dagis. Jag tycker dagis ska vara arga på kommunen som lovat ett dagis i skogen hos oss men fortfarande byggt något... det är ju kommunens fel att vi får sitta och skjutsa runt våra ungar till dagis inne i stan istället för att stoppa barnen i vagnen och gå 500m som de marknadsförde med när vi valde att köpa vår tomt. Ja, jag är bitter!

måndag 5 mars 2012

Måndag = underbar dag

BVC idag då. Denna gång var det herr O's tur att stå i centrum. Fyraårskontroll. Sammanfattningsvis kan man s'äga att han ser, växer och fortfarande övar på huvuddfotingar. Hörseln fungerade bra så länge som han orkade koncentrera sig. Vilket var i ca 2min...

Herr O ville snabbt hem och leka med sina nya saker. Jag lyckades samla ihop alla presenter för det obligatoriska presentfotot. Sen bar det loss. Jag skulle bygg än det ena än det andra. Blixten mcQueen for so men spottspole över golven...

Lilla R hade enlång diskussion med sin nya brandbil. Jag vet inte riktigt vad de kom överense om. Lilla har idag dreglat ner ett antal bodys. Måste bli bättre på att använda de där dreggellapparna.  Sen lyckades han göra en bajsatack med bajs upp till nacken. Jag undrar om jag måste ta en fempoängskurs i blöjpåklädnad för att se till att bajset stannar i blöjan... hur svårt kan det vara liksom?

Jag lurade ut herr O på promenad med. Tyckte att det kunde vara läge att lämna tillbaka alla klappstolar vi fått låna av snälla grannar. Herrn var väll inte helt lättövertalad, men tillslut gick det. Vi hamnade tillslut i lekparken en stund. Modiga O provade vuxengungan. Snart så kan nog bebisgungan se sig besegrad.

När vi kom in var pappan hemma. Herr O beordrade ihopbyggnad av springcykel. Så så fick det bli. Testkörning kommer dock att ske en annan dag.

Och så var det gårdagens meny då. Kanske skulel nämna något om den så de som inte kunde komma i alla fall kan få laga maten vi åt. Japp, allt utom brödet var hemlagat.
  • Kallskuren fläskytterfile
  • Pastasallad mesd pesto, avokado och bladspenat
  • Potatissallad med soltorkade tomater, oliver och kapris
  • Tapenad med en tutch av vitlök
  • Tomat och mozarellasallad
  • En härlig brieost
  • Bröd och grissini
  • Citron tiramisu
  • Rulltårta, masarinner och chokladkex.

Och vad åt vi idag då?
Lunch = rester. Herr O fick korv med bröd och jag åt fläskfile med pastasallad, potatissallad och tapenad.
Middag =  fläskfile med pastasallad, potatissallad, bröd, mozzarellasallad och tapenad för samtliga med tänder.

Måndag = dagen efter dagen före

Det var intensivt igår. Farmor och farfar dök upp 45min för tidigt och vi hade precis ätit lunch och sprang runt i pyjamas. Sen var det fullt ös. Vi började med kalas för herr O.  Orange prinsesstårta och sjönsång. Och såklart presentöppnande.



Sen bar det av till irsta kyrka där lilla R skulle döpas. Laom tills det var dax att packa in oss i bilen vaknade lilla R och var nöjd med allt i livet. Så härligt! Vädret var underbart och akten gick strålande. Prästen råkade säga fel namn i välkomnandet, men vad sjutton... Lilla R var nöjd under hela tiden och tittade mest förstummat på de blänkande takkronorna.



Efter dopet åkte vi alla hem till oss för lite dopmiddag. Jag hade lagat mat och förberett sen onsdagen. Och jag hade lagat aldeles för mycket mat. När alla hade tagit var det mer än hälften kvar.  Lilla R vandrade från famn till famn av kärlek. Tryggare unge tror jag att man får leta efter.


Efter middagen öppnades det paket. Lilla R skämdes bort med fantastiska prensenter. Herr O deklarerade att han minsan var duktig på att öppna paket och hjälpte sin lillebror.



Jag fick hjälp att röja av pö om pö under dagen här hemma, vilket var tur för annars hade det nog tagit till i mitten i veckan innan jag fått ordning på allt. När kvällen nalkades och gästerna började bege sig märktes det på O att det varit en tuff dag. Han fick myror i benen. Kunde inte sitta still och blev mer och mer höljud. Efter ett kvälsbad och ölite saga somnade han snabbt i sin säng. Lilla R var mer knölig. Han blevb övertrött och skulle INTE sova. Men efte lite maraton amning och närhet somnade även han in för natten.


lördag 3 mars 2012

Lördag = mellandag

Kalas igår och kalas imorgon. Idag blev det en mellan dag.

Herr O och pappa J byggde ihop det sista på rymdsationen under övervakning av lilla R.  Lilla R är med och styr och bli arg då han inte riktigt än har kommit på hur man gör när man kryper.

Jag började fixa med förberedelserna inför morgondagen. Jag har fixat potatissalladen, förberätt pastasalladen, tapenden och gjorde tiramisun. Jag tog en promenad med lilla R och lånade lite klappstolar från grannen. Så nu kan näsytan alla sitta och äta tillsammans  Efter lunch tog vi in bordet och se det fick plats två bord i brädd i vårt kök. Härligt!

Vädret har varit fantastiskt idag. Vi var ute på eftermiddagen. Herr O cyklade och grävde i leran. Han hjälpte även mig med att putsta fönstrena lite snabbt.  Lilla R följde med runt på tomten en stund men somnade snart på min axel. Sen sov han lugnt och skönt i vagnen ute i 1,5 timme.

Herr O pratar och tänker mycket nu. Han är för härlig. Det är mycket älskar...
  • Mamma, jag älskar flickor så här mycket [sträcker ut armarna så långt han kan]
  • Lilla R älskar sin storebror mamma.
  • Imorse busade han med vad han hade på sin frukost smörgås. Det var leverpastej i mina ögon. I herr O's ögon var det hallon och jordgúbbs yoguth.

Lördag = dopklänningen

Är den inte vacker. Med spets knypplad av min farmor. Samtliga kusiner till mig och vi syskon är döpta i klänningen.  Herr O och Lilla R och syssling A är även döpta i klänningen. Farmor broderade in alla namnen när hon var i livet. Sen har jag förkst att hitta på damer som är duktiga på att brodera för att få pojkarnas na,mn inbroderade.  Farmor broderade Dennis och någon anna de två andra namnen. Farmor broderade hlet klart vackrast. Men då jag inte kan skicka klänningen till himlen får jag hitta en annan lösning.

Jag använde inget midje band till O när han döptes. Det tillhör nämligen en blå eller en rosa underklänning. Jag tycker att det räcker.

Det är härligt med lite familjetradition. Jag hoppas att klänningen får följa med länge.

fredag 2 mars 2012

Fredag = födelsedag

Idag är det herr O's födelsedag. Och vad han har väntat och längtat.

Vi fick lura on honom i sin säng i morse för att sedan sjunga och dela ut paket.  Det belv pysselböcker, eget paraply, blixten mcqueen tvål, spel och lego.  Sen var det dax för leverpastejsmacka och jos tillfrukost. Vi provade spelet.  Herr O och pappa fyllde heliumballonger. Spännande!

Herr O gick upp och byggde lego med pappa J och jag började fixa inför kalaset. Bakade tårtan och dukade bordet.  Röjde undan leksakerna i vardagsrummet. Vid 11 snåret fick O på sig sina kläder. Han var ite besvikekn på att han var tvungen att ta sig sin bamse pyjamas. "H har inte sett den. Den är jätte fin!"

Klockan slog tolv och kompisarna kom. O blev jätteglad för alla kompisar. Visade glatt upp sitt rum och sina leksaker. Sju barn totalt, pluss två 3månaders. Det började med lite lek på rummet, sen korv lunch, lek på rummet, tårta, lite snabbpåhittade hinderbana med fisk belöning. Sen blev det fiskdam. Herr O ville fiska mer när dammen var tom.  Herr O var mycket nöjd med sitt kalas.  Att få stå i centrum var härligt. Samtliga barn verkade nöjda, och jag var mest förvirrad.

Lilla O och E stannade lite extra länge. Min herr O byggde lego och åt godis och vi mammor ammade och pratade. Härligt!

Efter middagen fick O sin sista present, sin rymdstation. Vid det här laget var han väldigt trött. Han och papap J byggde ihop 1 av 4 delar.


  • Herr O var vädigt bestämd över att han skulle ha en röd tårta med en ros på.  Han fick själv välja fyllningen.
  • Herr O var överlycklig över att H kunde komma på kalaset.
  • Han skrattade mycket glatt över att han fick plåster och lilla R's napp på kroken.
  • Morfar, mormor och S ringde och grattade
  • Herr O blev nästan generad när kompisarna kom.
  • Herr O hade jätte svårt att somna på kvällen. Dte kröp i hela kroppen och han kunde inte ligga stilla.
  • Korv med bröd till unch tillsammans med gästerna. O klämde två stycken.
  • Mammorna och papporna sjöng "ja må du leva" och barnen såg förvirrade ut.

Torsdag = STOR shopping

Igår var det dax för storshopping. Dte var tänkt att J skkulle ha gjort det när vi andra var i Finland, men av förklarliga själ händet det inte. Morfar kom och tog sig an lilla R och jag gjorde ICA osäkert. Jag har nog aldrig i hel amitt liv handlat så mycket på ICA. Jag fyllde en stoooor kundvagn till brädden och höjden. När jagkom fram till kassan frågar kassörkskan lite försynt om jag skulel vilja ha packhjälp. Och ja, det var klart att jag ville. Jag sparng ut med allt till bilen, för att sedan klampa in på ICA igen för att kompleteringsshoppa det jag glömt.

Morfar var som sagt här igår. Skönt. Han tog sihg an bröderna och jag kunde fixa med ett och annat utan att bli avbruten. Helt klart ovärdeligt. Pojkarna fick jätte fina blixten mcqueen kläder som morfar köpt i NewYork.  Herr O's kalsonger var nästan tuffast.

Påkvällen bar det av ut till civilicationen och H. Det var house of lola party och fina L var där och visade kläder. så skönt att träffa lite folk.

Sen hem igen, blåsa balonger, klippa ut fiskar till fiskdam, fixa kalaspåsar och slåinpaket. Det vaknades födelsedag.