fredag 31 augusti 2012

Fredag = kunde börjat bättre, blev bättre

Lilla R och herr O vaknade samtidigt 05.45. Aja, det är väll bara att vänja sig vid tidiga mornar. Jag hade dock huvvudvärk och feber känsla i kroppen. Kroppen hängde liksom inte med. Gav lilla R frukost, fixade macka och fil i glas till herr O och svalde själv två alvedon. Insåg att möjlighet till omstart på dagen var minemal.

Lilla R somnade om vid 08 och då passade jag på att ta lite herr O tid. Vi byggde fabuland. Sen la jag mig i hans säng och slumrade en timme medans han klagade över att jag var tråkig. Men vad göra? Jag ska funka hela dagen.

När jag slumrat klart fixade jag och herr O med lunchen. Amrikanska pannkakor. Och när vi ändå¨var igång så förberedde vi middagen. Skalade potatis, fyllde en kyckling med örter och smör. Plockade grönskaer i landet (dödade mördarsniglar).

När lilla R vaknade 10.30 lektes det först endel på altanen. Lilla R älskar att sitta på altanen och liksom fiska upp stnar från uppfarten. Dte åker inte alls in lika mycket sten i munnen som tidigare. SKÖNT!

Steka pannkakor. Äta pannkakor. Herr O åt 4st, jag åt 2,5 och lilla R 1,5. Och sen var alla pannkakor slut. Det blir dubbel sats nästa gång.  Nu har herr O laddat med "Släpp fram mig". Jag ska visst vara grön. Lilla R äter brio tåg. Det kommer bli en underbar eftermiddag.

Fredag = Herr O snackari

Mamma, det finns mycket vitaminer i pannkakor.
Slängpussarna åker ut genom skorstenen och dit dem ska.

torsdag 30 augusti 2012

Torsdag = bankar

Nu slår lilla R två saker mot varandra medvetet. Han ta ren sten i ena handen och en pinne i andra. Och så slår han ihop dem och ser ovanligt nöjd ut. Hejja min lilla R.

Torsdag = missförstånd

Det var visst ett missförstånd kom vi fram till jag och föskolechefen. Jag kommer dock att hävda att denna sa det den sa. Men att andemeningen var något annat än vad som sas. Vi har pratat ut med varandra och nu förstår vi varndra. Vilket är jätte skönt. Min oro var onödig. Om hon bara hade uttryckt sig annorlunda och jag tolkat annorlunda...

Det finns en risk med att blogga, eller ja inte med att blogga igentligen, utan med att läsa bloggar. Risken är att man läser något som man inte samtycker med. Något som man tycker är fel. Så om du känner att det finns en risk att du kommer att ta åt dig personligen av vad som står på denna blogg. Så snälla, för din egen skull, sluta att läsa den, eller gilla läget.

Detta är sanningen enligt mig. Och sanningen är inte alltid snygg.

Torsdag = nätterna

I nat t bestämde jag mig för att sluta med nattamning. Min upp.levelse har varit att lilla R inte kunnat somna om mitt i natten om han inte fått tutta. Så nu ska han lära sig att somna om utan att tutta, men med närvaro av mig såklart. Det funkade hyftasat i natt.

Sen har jag lite tankar kring det här med förskolan och herr O. Jag tycker verkligen den är jätte viktig. Annars skulel jag inte sitta och åka så för att han skulle få vara där.   Men o vad det ändå ska tära. Och vad är det som tär då kanske man undrar.
Jo...
  • Detta ständigt passande av tider.  Det är inte direkt så att lilla R går att ruta in. Han har sin egen tid
  • Stelbentheten hos kommunen. Jag hävdar att jag betalar för en tjänst på 15 timmar/v. Om jag inom rimlig tid då medelar att jag inte tänker utnytja tjänsten fullt ut  borde jag rimligt vis få prisavdrag alt kunna använda de timmarna vid annat tillfälle... men nej...
  • Herr O blir lika arg/ledsen/besviken när jag kommer och hämtar honom. Han är mitt i lek eller på väg in i lek. Eller så har man pratat om vad man ska göra under dagen, och han får inte vara med.  Det blir som en ständig besvikelse.
Det skär endel i mamma hjärtat. För att inte säga att det hugger.

onsdag 29 augusti 2012

Onsdag = skrik och panik

Har precis utfodrat barnen. Lilla R var så hungrig att han skrev och grät under de 20 min som det tog att laga maten. Sen fortsatte han att skrika efter maten. Antagligen av bara farten. Herr O var JÄTTE hungrig. Men gömde sig i ett hörn av huset och läste högt för sig själv, för att på något sätt skärma av sig odjudet.

Lilla R är helt ur fas idag. Allting fungerade jätte bra fram tills dess att jag skulle hämta herr O på dagis 12.00. Lilla R somnade i bilen på vägen dit och väcktes av O när vi lämnade dagis. Han sov alltså i ca 15 min. Sen tog det fram till 15 innna jag fick honom att somna igen. Då sov han 60  min. Var glad i 30 min och skrek sen fram tills maten... vi får se hur det går med nattningen ikväll...

Ny dag imorgon.

tisdag 28 augusti 2012

Tisdag = omstart

Vaknade kl 08.44 och 9,4 grader ute.

Dagens plan:
  • att ta en promenad till postlådan.
  • Hämta herr O på dagis.
  • Äta mellis vid en lekpark
  • Besöka plantagen
  • Plantera lite om vi får för lilla R
  • Laga och äta middag (korvstroganoff med ris)
  • Åka och handla mat på ICA
  • Natta barn
  • Sov gott

Tisdag = morgonpigga barn

Lilla R vaknade 05.08. Herr O 05.30.

Mamman vaknade aldrig, rörde bara på sig.

Nu har lilla R somnat om klo ckan 07.04. Herr O är påväg till dagis.

Och jag gör det ända rätta och kryper ner under täcket.

Och jo, det var 3,8 grader varmet på morognen.

måndag 27 augusti 2012

Måndag = första riktiga höstdagen

Idag är det höst i luften. Kallt och hög luft. Vi gick ut redan vid nio. Tog en fruktstund i lekparken. EFter en liten stund kom kompisarna. Herr O och killarna byggde koja. Det blev en hemlig gräskoja. Lilla R funderade mest på hus han skulle kunan äta sand/kottar/ekollon samtidigt som han hade nappen i munnen.

Vi lunch gick vi in. Nu är det vardag, och det firades av med blodpudding. Lilla R klämde 2 skivor, herr O 2,5.

Nu sover lilla R. Jag och herr O passade på att fyssla en veckonacka. Just nu frågar han ofta "Vad ska vi göra imorgon?". Jag hoppas att denna kan hjälpa honom att få lite översikt i alla fall.

lördag 25 augusti 2012

Nya vänner i duschen



Jag är ju som sagt Buzzador. Nu har jag fått möjlighet att prova ett nytt hårvårdsmärke. Eller nytt och  nytt. Det har visst 70-år på nacken. Men mig har det gått obemärkt förbi. Kan bero på att det inte funnits i Sverige förut. Men de har haft det i USA under lååång tid. så här är de nu, mina nya duschkompisar. Pantene Pro-V för normalt/tjock hår. Jag som precis prova Marocanoil shampot kan bli svår att imponera på. Men jag ger dte en ärlig chans.

Vill du prova så har jag 5 flaskor stående här hemma som väntar på ny ägare.

fredag 24 augusti 2012

Fredag = simma lugnt

Så var det fredag. Den sista fredagen i denna semesteromgång.

Herr O har fått upp sin nya bokhylla på sitt rum. Dealen var att den skulle monteras efter detatt han hade städat. Han var helt med på noterna och vips så var det både ihopplockat och damsuget. Nu står alla böckern afint i  rader i bokyllan. Den är nästintill fylld. Mycket böcker finns det.

Sen har det badats i badhuset. Herr O längtade verkligen dit. Han var duktig herr O. Dök från kanten och skuttade runt poolen. Det märks att han har blivit l'ängre under sommaren. Han rör sig mer obehindrat i poolen nu när han inte hwla tiden måste skutta för att nå upp över ytan.

Lilla R fick stanna hemma med J under tiden jag och O badade. Enligt J skrek han mest hela tiden och ropade på mamma. Härligt...

Nu sover pojkarna i alla fall. Och jag och J dricker vin och njuter att att kunna bara vara.

torsdag 23 augusti 2012

Torsdag = inskolning vardag

Vi kör vår sista semesterveck ahär hemma just nu. En inskolningsveck atill vardagen skulle man kunan kalla den. Igår var jag med lilla R på sjukhuset hela dagen. Herr O svängde förbi dagis för fotografering. Idag är det logoped för Herr O och lilla R är fortfarande tagen av gårdagens äventyr. Imorgon börjar simskolan för herr O.

Sen ska vi bli klara med spaljen mellan garaget och huset, och en arbetsbänk i garaget. Och ja just det, jag bad J köpa en bokhylla till herr O med. Så den ska monteras oxå.

Och jag har börjat packa ihop alla kläder som ska med till dagis. Till min glädje har herr O växt massor oi sommar. Vilket innebär att ALLA utekläder måste köpas nya. Inklusive skor... Så nu letar jag som en dåre efter prisvärda stövlar, galonisar, vindflece, vantar, regnjacka... och sen borde jag hitta en overall med...

onsdag 22 augusti 2012

Onsdag = vargmamman

Flocken är samlad.  Det känns tryggt.  Jag gillar att ha kontroll, veta vad som pågår.

Just därför fick jag lägga band på vargen inom mig idag. Lilla R lämnades för en liten stund till någon anna, någon jag inte känner. Någon som är duktig på det dem gör, vad jag vet. Det sliter i mamma hjärtat. Att veta att just nu är det inte allt för bra, men för framtiden är detta det bästa. Att låta bli gör saken värre.

Nu är lilla R hemma igen. Luggad, trött och mammig. Vi somnar i sängen tillsammans, kramas.

Herr O vill oxå. Han vill vara nära hela tiden. "Mamma jag vill vara med dig alltid" säger han. Det är hans sätt att säga att mamma jag behöver fylla på med mamma tid. Se mig, bekräfta mig. Låt inte lilla R ta all din tid. Herr O får min tid, min närvaro, min uppmärksamhet. Men det är svårt att hitta en ostörd stund till det. Jag vill ge. Men jag måste orka ge och finna en stund då inte lilla R behöver mig. För så är den tuffa sanningen just nu. Lilla R får mer tid, mer uppmärksahet, mer bekräftelse. Jag vet det. Och så måst det få vara. Men det betyder inte att herr O får ingen. Långt ifrån.

Och så har vi pappan i flocken. Klistret. Lugnet. Allt för lätt att ta för given. Även han behöver bekräftas. Jag vill tro att jag gör det, men det är svårare än någonsin.

Lilla familjen är en flock under utveckling. Ständigt på vandrig, med en trygghet att vi alltid har varandra. Det är min lilla flock.

Min trygghet.

tisdag 21 augusti 2012

Tisdag = den lilla rackaren

Och ungefär där dök den upp, den lilla rackaren som hållit oss vakna om natten. Nu väntar vi bara på den andra som jag skymtar och sen kanske sen, får vi sova en hel natt...

... Dessa eviga tänder...

Tisadg = fylla år

Jag har fyllt år. Närmare bestämt 30 år. Inte jobbigt på nått sätt. Kanske en liten snabb kris, men inte mer än så. Firades av min familj.

LillaSyster och jag shoppade lite på förmiddagen och sen blev det middag här hemma. Kallskuret. Massa gott.

Tack för alla fina presenter!

På bilden saknas en stor orkidee, chokladpraliner, en frysbox, en heldag på Ysta SPA, Törnrosa på operan med middag och shopping och en en SPA-helg med min J.

Tisdag = detta har hänt

  • Herr O utbrister, "Vad roligt det är att ha lilla R i familjen" helt spontant på en gata i Köpenhamn.
  • Lilla R går just nu obehindrat utmed möbler.
  • Herr O bygger legomodeller som aldrig förr. Slänger med lätthet ihop en midell som är i åldersgruppen 5-12 år...
  • Lilla R är MAMMIG.
  • Mamman har spenderat ett par timmar på Ysta SPA med de fina damerna i släkten W.
  • Herr O och lilla R har åkt bandbil.
  • Herr O och lilla R har båda åkt karuseller på Liseberg.
  • Det finns minst två lekparker i Köpenhamns innerstad. Vi har testlekt dem båda.
  • Lilla R har skrattandes doppat tårna i havet på Helsningborgs playa.
  • Herr O och mamman har byggt sandslott på Mossby.
  • Vi har INTE badat io abbekås då det endast var 13 grader i vattnet.
  • Herr O har badat bubbelpool på diverse hotell.
  • Mamman vågade åka tåg i Ängelholm.
  • Lekparken i Kivik har testats.
  • Herr O har ätit pannkaka till frukost och lilla R har levt på kalla barnmatsburkar ett par dagar.
  • Lilla R har bekantat sig med torskarna på Universeum.
  • Herr O har kört guidad visning av Universeum för sina föräldrar.
  • Vi har spenderat 9,5 timme på Liseberg.
  • Vi har börjat sätta gummibnad på köksluckorna....
  • Hoppat i hotellsängar
  • Åkte bilbåt mellan Helsingör och Helsingborg



    torsdag 9 augusti 2012

    Torsdag = vinkar

    Han vinkar hej och hejdå min lilla R. Han börjad emed dig för två dagar sen och nu börjar hanbl imer  och mer säker på det. Det är en form av "drottning-vinkning". Men vad sjutton, det ordnar sig nog det med.

    onsdag 1 augusti 2012

    Onsdag = det snackas

    Lilla R's favvo uttryck är just nu en variant av "achoooo" med ett efterföljande leende. Han försöker även härma ljud. Dte är roligt att höra vad som nästan kan liknas vid ord. Och sen leks det tittut. Mycket spännande. Tänk att något kan försvinna och sen bara dyka upp igen.

    Herr O säger mycket "Jahaaaaaa" och "Typiskt!" om det mesta. Och sen snackar han ju en hel del. Mest hela tiden faktiskt.

    Vi var på Zoo i förrgår. Om man frågar O vad som var roligast svarar han hoppkudden och trampbilarna. Varför bry sig om djuren? De kommer han ändå inte ihåg. Eller de var ju i bur, stillasittande och mest tråkiga. Barn upplever med kroppen, och han är ett typexempel.

    Herr O's bästa program på SVT play just nu är "Roboten Rob" och "Barndokumentären". När han väl får tid att titta vill säga. Annars byggs det en hel del med lego, leks rollekar och bygger upp fantasivärldar utomhus.  Och så busar han en hel del med lilla R såklart.