onsdag 31 oktober 2012

Onsdag = Gult som solsken

Gult som solsken
Gult som guld
Vi har hela ängen full
Av smörblommor som står och nickar
Vårt sommargolv har gula prickar
 
Text: Lena Andersson
Majas alfabet
 
 
Av någin anlending, som jaginte vet, så är det här sången som jag ofta fastnar i. Eller som jag kan komma på mig själv att jag går och nynnar. Söt är den i alla fall.
Herr O kan säga "Sjung hela den där sången".  Och jag sjunger om och om igen. 

Onsdag = Tomtelista

Hej tomten,
Nu har mamman i familjen knåpat ihop en liten lista. Förutom "fred på jorden" och "glädje åt mänskilgheten" så önskar jag mig,
*Pannlampa (det är väldigt mörkt i skogen...)
*Mandolin (snälla, det gör det så mycket enklare att laga mat)
*Kusmi te (lite värmande lyxte)
*Maroccan oil hårolja (Tomten, mitt hår kan misstas för skatbo för tillfället...)
*Lush produkter (schlapna aaaavvvvv)
*Ekollonvas från Svenst Tenn (jag slog visst sönder den förra)
*Ramar från IKEA (så de där tavlorna kan komma upp nån gång...)
*Tavla målad av sönerna

Onsdag = semester

Helsingborg i somras.

Herr O åker på semester idag hem till mormor. Han fick ta med sig stora väskan till dagis, och sen hämtar mormor där.  Herr O har längtat och väntat. Två nätter hemma hos mormor helt ensam. Bara han och mormor.

Natten då? Hur var den? Herr O deklararade stolt att han hade varit jätte duktig hela natten och legat still på kudden. Han var dock lite irriterad på lilla R som enligt herr O hade legat på honom. Pappan var lite irriterad över att herr O hade legat KLOSS emot honom hela natten. Lilla R kan inte ha sovit allt för väl med tanke på att han nu har sovit 1,5 timme på morgonen. Och jag känner inte efter idag. Tar en kaffe och bara är.

tisdag 30 oktober 2012

Tisdag = skaparglädje


Idag har det målats på canvastavlor. Dessa ska upp på barnens tavelvägg.

Tisdag = känslan

I helgen var jag som sagt på shoppingspree i Stockholm. I en av många provhytter slog det mig att jag är faktiskt snygg, inte ganska snygg, utan väldigt snygg. Provhytter har annars varit ett ont måste. Se på sig själv i helspegen med en ljussättning som är allt annat än smickarnde.

Men i helgen! Om det har att göra med att gravidkilona är borta och kroppen börjar sagta återta sin form eller om självkänslan börjar bli bättre vet jag inte. Jag stuntar faktiskt i orsaken . För känslan av att vara snygg är i vilket fall fantastisk.

Nu förstår jag pappa J när han säger att jag är en riktig snygging. Han har ju helt rätt! (som vanligt)

Tisdag= nattetid

I natt har jag mest flyttat runt på barn.
Lilla R mellan vår sängen och sin säng.
Herr O mellan sin säng och vår säng.
Och sen har lilla R hostat och hostat och hostat.
Och Herr O har använt pappan som kudde och mig sig fotstöd...

Att jag "vaknade" med yrsel kanske inte är så konstigt.

måndag 29 oktober 2012

Måndag = möbeltassar

Plötsligt hör jag hur soffan flyttas i vardagsrummet

"vad gör du?!?!"
"Jag bygger hus till Karlsson på Taket"
"Jahaaaaa"

Tur att samtliga möbler i detta husär försedda med möbeltassar.

Och där vältes leklådan upp och ner. Karlsson kräver visst förvaringsutrymme med...

Måndag = tänder

Lilla R har två tänder till pågång. En uppe och en nere. De har precis kommit igenom tandköttet. Jag tror att tänderna kan var aförklaringen till den gnagande gnällpellen som vi har haft i några dagar. Det är ju tur att tänderna i alla fall dyker upp i par, då halveras i alla fall de gnälliga perioderna emot om tänderna skulle kommit en och en.

Så nu har lilla R 7st tänder i munnen.

Måndag = borde...

Nu somnade lilla R om i sin vagn. Jag borde verkligen ta tag i och plantera de växter jag fick av mormor förra helgen, innan tjälen lägger sig allt för tjock.  Men klockan är 07.12 och det är minusgrader ute. Jag är trött efter en intensivt rolig helg. Och skulle dte inte vara roligare att planetera med herr O i em när han kommer hem från dagis?

Nej, jag tror jag kryper ner i sängen en vända och sover en timme till.
Det är precis vad jag borde.

söndag 28 oktober 2012

Lördag = 30-årspresent

Igår var det dax för mig att få min 30-årspresent av mamma och syster. Shopping, middag och Törnrosa på Operan. Jag tog med mig mian pengar som jag fick som födesledagspenagar av svärmor och mormor, några presentkort och med sktet inställd på mig så gav vi oss ut i storstaden.

Vi laddade på Vetekatten. Bästa stället att fika när man har glutenintollerans. De har mycket att bjuda på, och allt går att lösa. Och de har benkoll på sina produkter.

Mätte och belåtna gav vi oss ut i löningshelgskaoset. Vi han med mique, PUB, indiska, HM, hm-home, Åhlens (typ samtliga våningar), granit, elgiganten (där syster reklamerade en 14 dagar gmmal telefon för 4'e gången. Efter konstuktivkritit och en mycket uppgiven syster, målinriktad syster och upprörd mamma lyckaddes vi få till ett hävtköp, även fast det i praktken skulle varit omöjligt enligt säljaren. Förstå att de skulle skicka en 14 dagars telefon på service, den har ju aldrig fungerat!), Luch, mq, Svenskt tenn, esprit, mq igen, lindex och en chokladshopp.

Middag intog vi på böffen. När de lyckats uppbringa en karaf, vilket tog en hel evighet, skålade vi i rödvin för en dag full av äventyr. Vi skickade in syster på toa för att byta o till dennya klänningen och sen begav vi oss till operan med händerna fyllda av shoppingpåsar. Tio minuter innan föreställning stövlade vi in och fyllde garderoben med kassarna. Vi fick ett personligt hörn i garderoben för vårt pick och pack.

Baletten var magisk. Eller den hade en trög start, men när de väl hade värmt upp så var det magiskt. Vi satt på andra raden, längst fram mitt för scenen. Perfekta platser. Ingen framför som störde.

Jag somnade ovaggad när jag landade i sängen hemma hos syster min.

Idag ska jag försöka få tag på en frisör som kan ta hand om mitt pinsamma rufs... vi får se om jag lyckats.

fredag 26 oktober 2012

Fredag = Ganglion

Jahapp, ganglion var det visst jag har i handleden. Det är visst vanligt hos för övrigt friska yngre kvinnor (ofta idrottsligt aktiva)... så jag faller visst inom den kategorin dårå... Känns ju bra.
Det ska gå över av sig själv. Jag ska undvik aatt lyfta tungt (hur tungt är tungt?) och undvika att flexa handleden. Massage skulle visst kunna göra att det försvann fortare.

Tur att jag har en shopping helg framför mig. Jag lär ju aldrig komma upp i 11kg shopping. Så då måste det ju ses som välgörande.

Fredag = färgmatchad

Det är inte ofta man lyckas matcha ihop lilla R's kläder. Men idag har jag till och med lyckats med nappen!

Lilla R är underbarar än någonsin just nu. Han dansar min unge! Till allt som at någon form av takt. Alltså allt från musik till el-tandbosten. Han stampar med foten, svänger på kroppen, viftar med armarna, vickar på huvudet och svänger runt. Och så föröker han hoppa.

 
HerrO's klädval för dagen. Man skulle kunna säga att han gå all in på mönster. Eller nja, strumporna är ju svarta. Herr O's kläder börjar nu bli försmå. Men jag kanks einte ska klaga. Han har kunnat ha samma byxor och tröjor i nästan två år. Just de kläderna som han har på sog på bilden är från polarn o pyret, och dem har hållet fantastiskt bra. Både färg och formmässigt. Lilla R kommer med lätthet kunna ärva dem kläderna (och dem behöver inte hamna i dagislådan som extrakläder.)

Torsdag = Bilkörande

Det blir en en hel bilåkande när jag både ska lämna och hämmta herr O på dagis. Igår var extra spännande då jag fick var amed om tre viltpassager under 10 minuter... och ett möte med en bautatraktor.

Igår efter dagis kom herr O's kompisar över. De var väll här i sisådär 2,5 timme och lekte. Jag hörd eatt de var oense en gång. Det var allt. Ja, sen gillade de ju inte när jag bad dem att plocka iordning lite innan de gick hem, men men...

Pappa J kom hem från utlandet i går. Han har varti mycket saknad av samtliga i familjen. Pojkarna blev lyriska och lilal R försökte klättra upp på sin fars ben. Han måste ha fta det jobbigt i utlandet pappa J, för han somnade redan 21...


torsdag 25 oktober 2012

Onsdag = jag önskar


Ibland måste jag få vara lite medvetet ego. Klappa mig själv på axlen och stolt säga "Fy sjutton vad bra jag är". Ta fram det där armbandet jag gjort till mig själv för att påminna mig själv om mina ledord "jag är fantastisk" och "rik på lyckligheter".

Jag önskar att vi alla kunde bli bättre på att berömma och bekräfta andra för de dem är, och inte de vad de gör. Att deras person är vacker. Precis så som jag vill berömma och bekräfta mina egna barn vill jag även gör det med andras. Men när det kommer till vuxna blir det svårare, jag försöker, men vet inte riktigt hur det går om jag ska vara ärlig. Men intentionen finns där. Och viljan att bli bättre.

onsdag 24 oktober 2012

Onsdag = hjärtevärmare


 
.
 
Jag är inget utan er.

Onsdag = morgonhäng

Idag kör vi lite soffhäng på morgonen. Lilla R tränar på forserade skratt och herr O säger att han inte är riiiiktigt vaken än. Jag förstår det, när man vaknar 05 så är startsträkan låååång.

Frukosten är intagen, barnen är klädda, tänderna är borstade och *tumvirvel* sängarna är bäddade! Snart slår klockan avfärd och då packar jag in barnen i bilen och kör till dagis. Lämnar av herr O och kör sedan hem igen.

Handleden då? Jo just nu känns den ok, inte helt hel men ok. Tog en ipren innan jag gick och la mig. Antiinflammatorisk ju. Och smärtlindrande. Jag vaknade inte en enda gång av att den gjorde ont, vilket första gången på några nätter. Nu hoppas jag bar aatt jag kan lägga band på mig själv och låta den vila. Skulle var aså skönt om den är hel lagom till frdag då jag ska träffa den där arbetsteraputen.

tisdag 23 oktober 2012

Tisdag = ont

Jag har ont i vänster handled. Överansträgning kasnke. Jag vet inte. Men ont göt det, och svullet är det. Det blir arbetsteraputen på fredag. Fram tills dess får jag gå på tigerbalsam och ipren och föröska att inte anstränga armen. Hur det nu ska gå när pappa J är i utlandet.

Nej, det är bar att bita ihop och ta hjälp där jag kan hitta den. Fina herr O blåser så hårt och så ofta han kan på handleden och lägger huvudet på sne och säger "Visst blev det bättre nu mamma". Och visst blir dte lite bättre när han gör så, inte i handleden kanske, men i hjärtat.

Tisdag = Sovmogon

Idag hände det som så sällan händer. Lilla R sov tills klockan var 06.30 och herr O fick vi väcka 06.45 för att han skulle hinna vakna till liv innan det var dax för dagis. Helt makalöst!
Jag känner mig utvilad! Pappa J har dock sovit lite halvkass efter det att herr O kom till oss vid 03. Men han ska sova två nätter på hotell nu, så det finns en chans att han får fylla på sitt sömnkonto.

Idag ska vi äta middag hemma hos grannen. Vi är båda föräldralediga och barnens pappor är ute på jobb. Så två mammor och fem barn ska samsas krin gett köksbord. Ska bli så skoj! Bara det att slippa äta middag med barnen själv, och få möljighet till vuxet umgänge gör ju att man blir lite lättare till mods. Så ikväll blir det hamburgare och skratt till middag.

måndag 22 oktober 2012

Måndag = bröder

 
Idag är det måndag, och det innebär som vanligt att herr O är hemma från dagis. Bröderna får en heldag tillsmamans, på både gott och ont.  Vi körde lekpark på förmiddagen. Herr O hade jätte roligt tillsammans med kompis M. Lilla R var mest förtvivlad över att overall och skor var ivägen för rörelse.

På eftermiddagen har vi varit inne. Lilla R har varit lyrisk över att han äntligen får vara i herr O's rum. Lilla R har flyttat runt på legobitar och rockat loss till herr O's pianospel.

Men det är inte alltid de är överens de där bröderna. Herr O kämpar med att bygga fint med tex klossar, och lilla R vill så klart vara med. Man skull ekunna äsga att herr O är expert på att bygga, och lilla R på att riva.

söndag 21 oktober 2012

Söndag =tomtens husmus

Herr O: Jag önskar mig den och den och den och den och den...
Pappa J: Alla dem?
Herr O: Allt i hela briokatalogen!
Pappa J: Men jag tror inte att Tomten hinner göra alla dem sakerna.
Herr O: Men han har ju husmusen. Han kan hjälpa till!

Herr O tror benhårt på Tomten. Och jag älskar att se hans övertyglese. Hoppas hoppas hoppas att han få vara med om en jul till med en riktig tomte!

Söndag = gymnastik

Idag har jag och herr O varit i VGF-hallen. O gympade i hela 1,5 timme. Och han var helt slut efteråt.

Klurigast: att springa på tumblingen och gåra en kullerbytta upp på en HÖG tjockmatta
Killades mest i magen: Att gå på höga bommen själv
Mest spännande: att häng ai barren och släppa ner i gropen
Mest stolt: När han fick till det på trampolinen. Tre studs fram och sen en kullerbytta i kraschmattan.

Somsagt, en mycket trött herr O. Och nöjd.

lördag 20 oktober 2012

Lördag = Stormormor's


Efter bion idag åkte lilla familjen, min bror D och fästmö M och mormor hem till stormormor. LIte logistikproblem belv det när vi var 7st och bara en bil. Men efter lite planerande  som innefattade tunnelbana och buss så löstes det.

Hemma hos  stormorm serverades det middag. Köttgryta med potatis och syltade nypon. Lilla R åt så jag nästan trodde han skulel spricka. Han ÄLSKADE maten. Herr O älskade syltade nypon. Så han fick äta varannat nypon, varannat kött. Vi andra åt massor vi med. Det är något med stormormors mat som ger en smak av trygghet. Av stabilitet.

Hon toppade det hel amed sin äppelkaka. Och vilken äppelkaka det är. En skånsk-inspirerad sådan som serveras med så mycket vaniljsås som du vill äta. Hennes äppelkaka är legendarisk. Varje höst ser jag fram emot den. Och naturligtvis är den gjord på äpplen från den egna tomten.

Jag fick med mig lite växten från stormormor. Det var en gul lilja, en rödlilja, stor daggkåpa, kärleksört och vitpytta. Och de oblhatoriska rosenvialfröna såklart. Så jag vet vad jag ska göra imorgon, plantera. Sen tog vi även med oss äppelmos, lingonsylt, appelsin/äpplemarmeld, svartvinbärssaft och syltade nypon. så nu är det förådet fyllt med. Och ja just det, en burk med frusna björnbär. Älskade stormormor!

Lördag = Vingarnas helmlighet


Idag blev det som sagt premiär av "Vingarnas hemlighet". Jag, herr O mormor och brors fästmö M möttes utanför biograf Park på Sturgatan för att se filmen tillsammans med andra speciellt inbjudna.

Herr O pysslade lite innan föreställningen. Och han passade även på att få en ansiktsmålsning. Han ville ha en nyckelpiga, och om inte det gick villa ha ha en hummer på kinden... det blev en nyckelpiga. Fina fästmö M hade dessutom pysslat ett trollspö till herr O. Han höll i det hela filmen. Och nu står det här hemma på hedersplats (Tingeling har det masgiska i sina händer, jag har det i trollspöt).

Mgroup & PR hade fixat med dricka och chips till oss alla som skulle se filmen. Jag var orolig för att det skulle bli väldigt prasligt med alla chipspåsar, men min oro var obefogad. Barnen var så förtrollade av filmen att ätandet av chips blev minimalt och prasslet nästan obefintligt.

Och filmen då? Hur var den. Jo helt fantastisk. Den är barntillåten enligt bedömmarna och enligt mig som mamma har bedömmarna helt rätt. Inga elaka/hämska karaktärer. Inga överspänannde, skrämmande, mörka eller läskiga scener. Filmen var full med skratt och värme. Herr O satt i mitt knä hela filmen och var trollbunden av den. En undebar måbrafilm som fungerar bra både för herr O 4 år och mamman 30år. Mamman fällde till och med en tår i slutet av filmen när någon sa till Tingeling och Vinterlilja "De hör ihop!", och genast tänkte jag på mina söner. De hör ihop!

Filmen har premiär på biograferna den 26/10. Jag rekomenderar den varmt!

fredag 19 oktober 2012

Fredag = uppladdning


Imorgon gäller det. Jag och min kavallier herr O ska gå på premiär tillsammans. Mgroup PR & Event bjuder återigen in till biopremiär. Denna gång är det Disneys nya Vingarnas Hemlighet (premiär den 26/10) som ska ses.

I inbjudan står det att vi gärna får komma utklädda till Tingeling. Herr O avböjer dock. Och jag avböjer med, för alla andras skull kanske. Eller ifs, jag kanske skulle ta på mig en pytteliten grön fe-dräckt och sätta mig på tåget in till Stockholm. Sne gå genom hela stan i utstyrseln. Snacka om reklam! Frågan är bara om folk skulel fatta vad jag gjorde reklam för. Eller om de ens skulle fatta att det var reklam...

Vi klär alltså inte ut oss.

onsdag 17 oktober 2012

Onsdag = nej tack

Jag känner att den är på gång. SKIT! Jag vill inte! Men nej, det går nog inte att häva, bara att hänga med och hoppas at det blir en lindrig variant.

Mamman håller på att bli förskyld. Borde skaffa en skylt, eller ett nytt halsband med texten, "kolonisering undanbedes, för allas trevnads skull".

Vänliga mamman säger "Nej tack" till förskylning...

Onsdag = längtan

Herr O längtar till julen. Massor. Han pratar om jultomten och paket. Han pratar om att alla ska vara där. Och så vill han ta fram julpyntet.

Men dte är svprt det där med tiden och tidsuppfattningen. När är det jul? Julpyntet tar vi fram efter lilla R's födelsedag. Sen är kommer kanske husmusen med paketkalendern. Och så snön. Dte är mycket att längta efter

Onsdag = Hosta

Så har vi kört en natt med hosta igen. Inte krupp denna gång, nej nu är dte gammal hederlig försylninghosta. Herr O har hostat på hela natten inne på sitt rum (utan att var aförskyld dock?!?!) och lilla R's snor rinner och hostar som om han var borstbindare. hlea natten. Lilla R fick sova i sin bilbarnstol och jag fick sova som Pippi, med huvudet i fotändan, för att kunna gunga stolen och servera vatten, hela natten.

Jag är dock förvånandsvärt pigg. Och jag tänker fortsätta att vara det tills jag springer in i den berömda väggen.

Se vad pigg jag är!

tisdag 16 oktober 2012

Tisdag = En dag fylls till brädden

Vakna fixa i ordning herrO. Morgonmys, toa, kläder bilmacka, vinka i fönstret.

Lilla R. Mys, lek, gröt, blöja, kläder söva igen.

Mammatid. Promenad en timme med grannen. Härligt. Plantera lite lavendel. Så lite frön.

Lunch. Värma. Mata. Söva lilla R. Mamman äter.

Åka bil. Lilla R sover. Hämta herr O. Hem igen.

Äta frukt. Leka. Packa matsäck. Klä barn. Ut. Träffa grannar med barn. Promenad till skogen. Lek i skogen. Mellis i skogen. Promenera hem. Leka lekpark. In med barn. Laga mat.

Middag. Alla äter. Alla nöjda. Leka. Mecka. Hålla lilla R vaken.

Baddax, sen sova.

Tisdag = Underkläder och bubbel hos Feminint.se


Feminint
 

Jag blev inbjuden till 1-års kalas hos Feminint.se. Underkläder och skumpa. Förmånlig shopping och vuxet omgänge. Och möjlighet till att shoppa underkläder som faktiskt passar.

Men nej, det går inte. Pappa J är i Finland, och jag tror tyvätrr inte att pojkarna skulle uppskatta underklädels shopping. Tänker faktiskt sura lite över det.

Tisdag = Herr O tänker mycket

Mamma, när jägarn askjuter älgen, gör det ont då?
Varför krigar dem? Är det långt borta?
Tänk om alla hade elbilar!
Mamma, jag tycker att mormor ska bo vid kringelekrokvägen, så vi kan leka varje dag.
Vad jobbar morfar med?
Jag vill att alla kompisar ska vara där!
När lilla R blir stor ska han gå på mitt dagis.

lördag 13 oktober 2012

Lördag = Hotel Transylvanien

 
 
Idag blev det bio. Mgroup PR & Event bjöd på galapremiär av Hotel Transylvanien. Det blev så bra som jag trodde, Detta är en såndär tecknad film som gör sig på bio. Känslan av filmen skulle inte bli den samma hemma i soffan. Storyn är den gamla vanliga, "filcka möter pojke, men ett förhållande är inte hel okomplicerat" men med ett nytt sätt att visa det på. Jag skrattade ofta åt de något vuxna och underfundiga skämten, så pass ofta att pojken brevid mig fråga om jag verkligen tyckte det där var roligt....
 
Jag är lite kluven inför filmer liknande denna. Skämten kan vara rätt råa och kräver en viss bakgrundförståelse för att förstås och vissa karaktärer kan vara rent ut läskiga även för vuxna (avhugna huvuden med ihopsydda ögon som agrer "Störej/var vänlig städa" skylt på hotellrummen). Jag skulle nästan vilja kalla den för vuxentecknat. Filmen är ifs från 7år. Men min åsikt är att man ska vara lite äldre än så när man ska se den på bio. Hemma i soffan funkar den nog för yngre, men där finns det å andra sidan chans att föra ett samtal med barnet om filmen samtidigt som den visas.
 
Mgroup PR & Event hade även fixat med godis och dryck. Det fanns en pysselhörna för alla barn och det bjöds på en goodiebag med produkter från bland annat Inreda.com, ballonger, rabatt hos Lekmer.se och en tablettask och infpo om bospar från HSB.

fredag 12 oktober 2012

Fredag = Bilder på barn


Här är mina söner. Lilla R är nästan på dagen 2månader gammal. Herr O något äldre.

På föräldrafikat pratade vi om hur snabbt man glömmer. Glömmer den där tiden som inte var för så länge sedan. Det är då jag tycker dte är fantastiskt att gå tillbaka och titta igenom alal bildmappar. För att på något sätt påminna mig om hur det var, och resan fram till idag.

Vi pratade även om bilder på barnen, studifoton och framkallningar. Vi har inga studiobilder på barnen. Alla bilder är tagna av mig eller J. På något sätt känns dte ärligare så. Vi får fram en bild med en historia, satt i ett samanhang. Inga "bli så snygg du kan på en bild"-bilder. Utan bilder från här och nu.

Bilden ovan är ett typexempel. Herr O vill oxå vara med. Vill oxå bli bekräftad. Vill göra som lillebror. Lilla R vll inte alls bli fotad igentligen. Han kissar även ner J's säng som agerar bakgrund. Hade det här varit en studibild hade herr O oxå varit utan tröja, hans hand hade legat på ett annat ställe, den där bakgrunden hade varit något själslöst och jag hade aldrig blivit lika berörd av bilden som jag nu faktiskt blir.

torsdag 11 oktober 2012

Torsdag = Full rulle, och jag älskar det

Det är oktober just nu. Höstens maj. Helgerna är fullbokade med roligheter.

Denna helgen är det bio på Lördag med min fina syster. Vi ska se Hotel Transylvanien i 3D. En premiär som jag har bliovit inbjuden till. Sen på söndag blir det antagligen Underbara Barnmässan i Älvsjö. Jag har vunnit två biljetter av HSB och är mer en mycket sugen på att gå dit.

Nästa helg är det yttligare en pemiär. Då är det nya Tingeling filmen som ska ses. Denna gången tar jag med mig herr O. Och två till får följa med. Kanske mormor, kanske pappa, kanske blivande fru W? På söndagen är det gympa i stora gympahallen för herr O. Som han längtat till detta. Han älskar kuddgroparna och trampolinerna. Och han är ivrig att lära sig volter (jag tycker vi satsat på att lyckas med en kullerbytta först).

Helgen efterdet är det dax för mig att få min 30-årspresent. Det blir balette på operan, middag, shopping och övernattning hos bästa syster. Det ska bli hur skoj som helst.  Och jag ska få sova borta utan Lilla R! Kära nån.

onsdag 10 oktober 2012

Onsdag = Jobbig helg

Helgen var jobbig. Eller hela slutet av föra veckan. Jag var som en känslomässig bergochdalbana blandat med nolltålamod. Jag var verken en bra mamma eller bra älskling. Jag var dum. Det värsta var att jag tyckte synd om min omgivning, väl medveten om vad jag höll på med, men jag kunde ändå inte sluta, få stopp på det.

Men så kom måndagen, som en räddning. Underbara måndag. Och allt vände. Tacka gud för det. Nu är jag stabilare igen, har lite tålamod igen. Och farmförallt så känner jag mig gladare.

Onsdag = pojken i spegeln

Lilla R står just nu och pekar på sig själv i spegeln, skrattar och dansar. synd att han måste knacka på den oxå, för den är ju inte barnsäker på något sätt...

Onsdag = fördelar med tidig start

Lilla R vaknade 05.05. Jag vaknade 05.05.30.

Tidig start med andra ord. Å andra sidan somnade lilla R om 07.00. Efter en stor potiongröt och lite Iggle.

fördelen med att vakna tidigt är att man hinner så mycket på morognen. Innan dagenstartar på något sätt. Jag har idag, innan klockan 08.30 hunnit:
  • Duscha och silkepila benen.
  • Välja kläder i lugn och ro
  • Äta fukost i mitt tempo
  • Stadt av köket efter gårdagens galej (mer om det senare)
  • Planterat ett gäng med stockrosor på framsidan
  • Gjort lunch till lilla R
Ingen dålig start faktiskt

fredag 5 oktober 2012

Fredag = Lilla R just nu

  • Går helre än han kryper.
  • Äter plockmat själv
  • Muuuu'ar åt kossorna
  • Kan ta sig till olika personer om man ber honom om det
  • Klappar händerna
  • Vill gärna läsa böcker
  • Blir omöjlig att ha att göra med om han är det minsta sugen på mat
  • Kan sova hela nätter
  • Somnar själv i sin säng
  • Älskar sin Hugo Hund
  • Vinkar på komando
  • Gillar att bli jagad
  • Gillar att åka i vagnen så länge den rör på sig
  • Säger mamma och pappa och oscar, på sitt sätt
  • Pekar och säger titta
  • Vinkar åt bilar
  • Kör just nu runt herr O's stol i köket

Fredag = halvsjukstuga

Herr O får ta en lugn dag idag. Eller jag försöker att få honom till det i alla fall. Han har klagat lite på magen och lite på benet under dagen. Men lyckades ändå att ta en promenad till sopprumme toch tillbaka. Så så farligt kan det inte vara. Feber lägger sig sakta men säkert. Och jag räknar med att han är feberfri imorgon.

Mne dte är klurigt att ha en halvsjuk och en helkry hemma. Lilla R skulle må bra av att komma ut och leka ute en stund. Men det hindras av att O sk avar ainne och speka spel och lyssna på alfons.  Tur i oturen är väll att O är lagom sjuk...

Nu är i alla fall mellis intagen. Smothie på päron, apelsin och yogurth och smörgås på det. Två mätta och nöjda killar blev det.


torsdag 4 oktober 2012

Torsdag = Nu tar han igen

Idag var vi på årskontroll för herr O. Detär nu ett år sedan vi började med medicinen. Och japp, den hjälper. Han har gått från -2,5SD till-1,5SD. I verkligheten har han vuxit 10,5cm på ett år. Helt fantastiskt! Nu kör vi på. Medicinen fortsätter vi med. Ny vikt och längd om ett halvår. Dr tror att han kommer att lägga sig på på +/- 0 SD, vilket vore fantastiskt, för det var där han låg innan han började tappa.

Herr O har värkat lite hängig idag. Inte riktigt sig själv. Och nu ikväll fick vi svaret. Feber. Och ont i benet.  Han är rätt yngklig. Just nu känns dte som om det int ekommer att bli något bad imorogn...

Torsdag = att svämma över

Jag är långt ifrån en bra mamma varje sekund. Även jag svämmar över ibland. Ofta har det droppat en del under dagen, och så plötslig är dte som om någon öppnar kranen för fullt.  Det hände igår. Och det var delvis mitt fel, eller helt och hållet mitt fel. Jag chansade och gick inte ut med barnen på eftemiddagen. stort misstag. De blev gnälliga och rastlösa och mitt tålmod tröt...

onsdag 3 oktober 2012

Onsdag = Ojdå, lite bio kanske?







Beskrivning: Beskrivning: C:\Users\Muppsan\Documents\Tingeling\Tingeling_VH_inbjudan_1500px_bred.jpg


 
 



Wohoo! Plötsligt händer det. Jag är bjuden av Mgroup Pr & Event på två biopremiärer. Det har ju aldrig hänt förut. Hotell Transylvanien är från 7 år, så där had ejag tänkt att jag skulel ta med mig min fina syster som sälskap. Hon kan behöva lite premiär i sitt liv. Tingeling därimot är barntillåten, så där får nog herr O bli mitt biosälskap. Sen ska jag försöka locka med mig två vuxna till. Vi får se vilka som lockas av iden.

Onsdag = vardagen rullar på

Måndagen
Kyrkis. Vi startade i kyrkan med en liten barnsamling. Lilla R var tagen av allt det fina som hängde från taket. Herr O försökte hänga med i sångerna. Vi hade med oss lunch till kyrkis. Herr O mycket nöjd över att få äta matlåda. Sen hem. Kompois M knackade på och sen försvan Herr O och kompis M upp för trappen. Jag hörde kanpt av dem under de två timarna som de lekte. Kompis M's mamma kom över med mellis. Perfekt! I med mat i barnen och ut med dem. Vi lekte i lekparken i två timmar och sen var det dax att äta middag och åka till gympan. Lilla R fick stanna hemma med pappan och jag passade på att "springa" spåret. väljer att gå framför att krypa.
Man skulle nu kunna säga att lilla R
Alla somnade ovaggade.

Tisdag
Förskola för herr O. Promenad för mamman och lilla R. Hämta Herr O på dagis. Städa pyssellådorna. Hem till kompis M för mellis och sen återigen ut med barnen till närmaste lekpark. Där hängde de fram tills klockan var 17 och middagen borde varit lagad sen länge.

Onsdag
Promanad med föräldrarna på området. Så härligt med massa vuxenprat. Och fika såklart. Hämta herr O på dagis. Han hade pysslat en "lilla gubben".
Nu är vi hemma igen. Lilla R sover i sin bilstol och herr O sk avara nära mig hela tiden... Så kan det gå.