torsdag 31 januari 2013

Torsdag = RasmusNallen

Mamman, RasmusNallen och HugoHund.

Idag har jag rensat i lillaR's klädlåda. Ut åkte alla kläder i stl 74 och in åkte stl 86.  Kära nån. Min stora nalle. Han var för söt när han tog på sig en av sina "nya" stövlar, eller en av dem, en ny mössa och en av vantarna för att sedan ställa sig att banka på dörren för att nu ville han gå ut. Nu var han klädd. Nu skulle han ut.

onsdag 30 januari 2013

Onsdag = Lättnad


Vi gick ut. Jag sa "Nu går vi ut!" mitt i när herr O satt och pysslade. Men jag kände att jag har lite energi just NU, så NU går vi ut. Och oj vad skönt det var. Pojkarna plaskade i vattenpölar, det gungandes och jag plockade ner utebelysningen.

När vi kom in lagade vi mat, pratade med Pappa J på Skype, åt och badade badkar.  Nu sover pojkarna och jag sitter i soffan och sippar te och ser ut som ett spöke i ansiktsmask.

Onsdag = Det känns

Ikväll, när barnen somnat, då ska jag ha mamma SPA här hemma. Badkar, ansiktsbehandling, manikyr och pedikyr. En hårinpackning.

Jag längtar. Det börjar bli rätt tråkigt att vara ensam. Och vetskapen om att jag är det fram tills fredag natt och att pappa J sen kommer va dödstrött av jetlag hela helgen, gör att jag känner mig lätt urpumpad.

Satt och funderade på om jag skulle gå på bio med herr O. Men sen slog det mig att lilla R nog inte är så glad åt det. Åka skridskor då? Mmmm... den där lilla R. Om vi hade varit två kanske. Lekland? Bibliotek? Vattenpölar?

Eller så är vi helt enkelt inne och pysslar. Herr O pysslar med sina blåspennor och lilla R är just nu nöjd med en diskborste. Jag får i mig en kaffe och vips så blir livet lite ljusare.

På fredag blir det nog konstmuseet i alla fall. Konstverkstaden. Och sen lite lekland på det. Lunch på stan.

Onsdag = Pruttnatt


Natten var allt annat än god. Lilla R har lekt pruttmaskin hela natten. Jag sov i entimmesstötar. Trött är bara förnamnet. Sen har jag en förkylning som ligger på lur. Jag vill INTE bli sjuk nu. Pappa J får minsann ta och komma hem först. Sjuk med två aktiva söner hemma är ingen roligt.

Menmen, vi tar dagen vid hornen och kör hårt. Te och honung. Lite nytt pyssel och färdig middag i frysen. Det kan ju bli bra.

tycker lite synd om pappa J som inte riktigt har fixat att vända om sin kropp till tidszon -8tim. Han envisas med att vakna 03 lokal tid. Undra hur det gick att jobba igår... Han har väll lyckats hamna rätt lagom tills på lördag, då han är hemma igen.

tisdag 29 januari 2013

Tisdag = Berättelsen om Pi




Jag var som sagt på bio med min syster i lördags. Vi såg Berättelsen om Pi.

Vilken film!

Otroligt vackert gjord. Och vilken berättelse. Den är sagolik och man känner verkligen för pojken på båten. Filmen är magisk och vacker. Man får följa pojken och Tigern och deras kamp för överlevnad på en livräddningsbåt. Hur de tillslut accepterar och respekterar varandras närvaro. Kämpar mot hunger, väder och hoppet.

I de sista minuterna i filmen tar dock allt en vändning. Filmen blir plötsligt mörk. Och det är inte förens långt efteråt,  när jag han kommit hem och börjat reflektera över filmen, som jag förstår hur grym den var, egentligen.

Om man bara ska se en film i år, så tycker jag definitivt att det är denna man ska se.

Tisdag = Helgen


Det blev en weekend hos mormor för mig och sönerna. Vilken underbar helg. Både pojkarna och jag har njutit fullt ut. Vi var en vända till Stockholm och kulturhuset, ätit på Mc, badat i badhuset, ätit godis i sängen, haft trolleriföreställning, åkt skidor, provat mormors nya bilstol, byggt lego, pysslat bollibompadrake, mamman har varit på bio, ätit på restaurang och så har vi varit.

torsdag 24 januari 2013

Torsdag = Monster

Det leks monster just nu. Både lilla R och herr O springer runt och morrar. Och jag ska ta och börja göra middag. Tacos blir det till allas glädje. Sedan jag började göra tacokryddor själv så känns det inte allt onyttigt. Snarare nyttigt.

Och sen ska vi som sagt packa. Herr O har deklarerat att han absolut inte behöver packa någonting. För hos mormor finns morbror D's legoriddarborg, och den ska jag bygga mamma. Så hern ska alltså inte packa. Lilla R litar helt på att mamman packar. Eller har förstår inte vad packa är ens. Han är bättre på antipacki.

Och sen ska det röjas här hemma. Helgröjas. Men det blir nog när barnen har somnat. Och bubbel, jag har beställt bubbel av pappa J. Hoppas han shoppar det. Mamman är värd det...

Torsdag = Packardag


Fy för sören... Idag är det varmare i min frys än vad det är utanför min dörr...

Vi körde lite morgon mys i Fatboyen framför kakelugnen innan det var dax att åka till jobb och dagis. Pappa J sprang ut och satte i motorvärmaren på bilen och kom in snabbare en kvickt, som en isbit.

Idag ska vi packa våra väskor. Pappa J ska på äventyr 19 flygtimmar bort och jag och sönerna kör ett alternativt äventyr 45 bilminuter bort. Men oavsett hur långt man ska åka så måste det packas. Jag minns min första övernattenvistelse med herr O när han var bebis. Då packade jag ALLT i badbaljan och ställde baljan i bakluckan och åkte. Funkade fint. Fick med mig massor. Jag har nu förfinat den tekniken något så nu får varje person i alla fall varsin väska.

Nu på morgonen har jag och lilla R plöjt böcker. Han älskar verkligen sångböckerna. Vi sitter i fåtöljen och läser, och när boken är slut hoppar han ner, letar reda på en ny bra bok och blir upplyft i fåtöljen igen i ett huj.

onsdag 23 januari 2013

Onsdag = Dagens logistik

Solen har ännu inte kommit fram bakom kullen klockan 9.00

Tiden som varit: 
04.50 Lilla R vaknar och kommer över till vår säng.

05.15 Pappa J vaknar och upptäcker att herr O redan är vaken och leker på sitt rum...

06.40 Pappa J och tjurig herr O åker till förskolan och senare till verkstan med bilen. Pappa J blir sen uppplockad av snäll kollega på verkstaden så han kan ta sig till jobb.  Läser böcker, bygger torn, jagar en lycklig och hjälpsam lilla R.

06.45 Lilla R äter frukost. Dagen till ära ska han äta sin havregrynsgröt själv, vilket förlänger saneringstiden något.

07.00 Dax för lite Igge. Det hela slutar som vanligt med att jag ser på Igge och lilla R är någon helt annan stans. Denna gång sorterade han visst mina strumpor.

07.30 Vad finns i frysen? Vad blir det till middag idag? Ut åker en bit julskina. Makaronipudding it is!  Läser böcker, bygger torn, jagar en lycklig och hjälpsam lilla R.

07.30 Kokar makaroner... och letar efter recept. Läser böcker, bygger torn, jagar en lycklig och hjälpsam lilla R.

07.45. Inventerar kylen. Vad kan tänkas slinka ner i mackaronipuddingen? Ägg, mjölk, purjo, tomat ost... Ahhhh..... måste kolla badväskorna med ju!

07.50 Grannen ringer. Nej vi hoppar promenaden idag. minus 19 grader är säkert hälsovådligt.  Läser böcker, bygger torn, jagar en lycklig och hjälpsam lilla R.

08.15 Hackar, vispar och blandar. Förbereder middag helt enkelt.  Läser böcker, bygger torn, jagar en lycklig och hjälpsam lilla R. Undra var IKEA kortet är...

08.40 Men titta där står min temugg orörd. Jaha, då sippar vi lite på den då. Lilla R börjar bli allt annat än hjälpsam

08.45 Ner med lilla R i vagnen. Dax att SOVA! Var är nappen. Var är HUGOOOOOO! Lilla R protesterar höljudt.

08.47 Lilla R sover

09.00 Makaronipudding in i ugnen. Tekoppen dricks ur. Jag hamnar i soffan och laddar inför vad som komma skall. Här gäller det att förbereda det som kan förberedas.

09.30 Jag släpar mig upp för trappen för att klä mig och packa badväskor. Borsta tänder och bädda sängar. Plocka lite leksaker och passa på att andas. Trycker på send på blogginlägget.

Det som komma skall....
11.00 Lunch lilla R. Efter det följer sanering av son och kök och förklaring om att du är mätt! Du kan inte äta huuur mycket som helst.

12.30 Hämta Herr O på dagis. Förhoppningsvis har han då slutat att tjura över att han bara fick en macka till frukost hemma. Förståelsen för att det är bra att ha lite plats i magen till förskolefrukosten var obefintlig.

12.40 Köra mig och sönerna till IKEA för lite shopping och mellis. Förhoppningsvis finns det plats på Småland så herr O kan leka av sig.

15.00 Simskola herr O. Lilla R ska naturligtvis med få plaska. Kom ihåg att packa FRUKT! Mammans tur att ta hand om virvelvinden lilla R idag. Det blir alltså ingen haärlig bastu med herr O. Det får pappa J njuta av istället.

16.30 Lämnar vi badhuset och ger oss av hemåt. Hemma väntar en ljummen makarnipudding och sallad.

17.00 Middag.

17.30 Lilla R övertrött. Project "hålla lilla R vaken en timme till" påbörjas. Herr O leker. Oftast med någon vuxen. Eller spelar kanske schack med sin far.

18.30 Lilla R får gröt och somna sen förhopningsvis lugnt och stilla i sin säng.

19.00 Pyjamas, spruta, bostatänder och nattsaga för herr O.

19.15 Herr O sover och föräldrarna försöker föstå hur det gick till när ännu en dag svissade förbi.

BILEN!!!! Vi måste ju hämta bilen innan 16.00. Ahhhh!

Onsdag = minus massor!

Så var det minusgrader ute igen. ARTON MINUSGRADER. Idag tänker jag banaga allt vad promenad heter. Det kan inte vara nyttigt att befinna sig utomhus när det är ARTON minus.

Nej vi stannar inne och läser Lilla R's favoritbok istället, "Min värld". Och jag tar mig en kaffe.


tisdag 22 januari 2013

Tisdag = På ny adress

 
 
Här finns vi nu
 

Tisdag = Bra dag



Mamma idag är jag glad. Det känns liksom bra, sa herr O i morse till mig.
Vad är det som gör att det känns så bra då? undrar jag
Jo, jag ska till dagis mamma, och leka med H.

Och där kom knytnäven rakt in i bröstet. Herr O ska ju byta förskola i höst. Det är inget vi har pratat med honom om än. Han ska få byta för att få lära känna sin åldersgrupp i området där han sedan ska få gå i skolan. En långsiktig plan alltså. Jag vet att det är rätt sätt att göra det, men ändå slår det till i mamma hjärtat.

Så herr O har en glad dag idag. Och det är jag glad för. Det så roligt att se dem dagar han vaknar med rätt känsla i kroppen och han bara spritter omkring.

Lilla R då? Jo han vaknade på helt fel sida 04.50. Då fick han komma över till oss och sov sen till 06. Lite gröt till frukost och nu ligger han och förmiddagsvilar.

Jag satt och funderade på hur herr O var när han var lika gammal som lilla R. Kikade in i BLOGGEN för att påminna mig själv och slås av hur lika de är utseendemässigt. Men hur olika de är till sättet.

måndag 21 januari 2013

Måndag = Röjar Ralf


Blev bjuden på förhandsvisning av Röjar Ralf av mgroup. Tyvärr kunde jag inte gå då vi var hos Farmor och Farfar i lördags. Men när jag läser alla recensioner av andra bloggare så var det en helt klart underhållande film.  Lite nostalgisk med alla tvspelskaraktärer.

Måndag = Barnvakten


Så har barnvakten kommit. Brunnsborrarna från Lekeberg. De kommer antagligen aldrig träffa pojkarna, men pojkarna kommer att ha mycket nöje av deras arbete under dagen. Just nu lastar dem av borren som ska förse grannen med ett djupt hål till bergvärmen. Herr O har störtkoll. "Mamma, nu tar de ner ramperna!"

Det är spännande att bo bredvid ett husbygge.

Måndag = Morfarbesök


Igår kom morfar på besök. En efterlängtad man här hemma. Herr O hade svårt att somna på lördagen för att han var så glad över att morfar skulle komma.

Så dök han upp. Och sen var det lek. te och inne. Stackars morfar blev tvungen att springa upp och ner i pulkabacken. Det var ett under att han inte fick hjärtsnurp. Målet var att träffa en tistel längst ner i backen. Och tänk, ibland lyckades det. och ibland välte pulkan.

Sen blev det att bygga koja med taklucka åt morfar, varvid morfar somnade. Sagor lästes och lego lektes. Det var en mycket bra dag enligt O.

lördag 19 januari 2013

Lördag = 06.30


Klockan är halv sju på morgonen denna lördag. Hög aktivitet här hemma. Herr O har plockat fram sitt tekniklego och sitter och bygger. Lilla R tränar på att klättra på det mesta. Ramlar ner och på det igen.

Pappa J har tänt brasan. Tack för det! Utanför huset är det -22 grader och FTX'n blåser in +13 grader i huset. Kan tänka mig att den där FTX'n sliter rätt hårt just nu. Men det tackar vi för. Lycklig at jag inte bor i ett hus med självdrag som ventilation och eluppvärmda element...

Pojkarna har ätit frukost, smörgår och gröt. Jag bakar bröd till frukost nummer två.

En helt vanlig lördagsmorgon med andra ord.

fredag 18 januari 2013

Fredag = Igår


Igår var en typisk vardag. Promenad på morgonen med grannen. en timme med runthalkande. Tur att man hade vagnen att stödja sig emot. Lilla R bestämde sig för att sova under hela turen, vilket ifs är ovanligt.

Väl hemma blev det lite fix. Lite plocka, köra tvättmaskiner, vika tvätt, förbereda mellis och middag. Iväg och hämta herr O på förskolan. Konstatera att vägen var avspärrad av en grusbil med släp som kört i diket. Vända och ta låååånga omvägen. Men vi kom fram till dagis i hyfsad tid. Lilla R som vaknade när bilen stannade fick följa med in. Och sen stack han iväg. Massor med barn och massor med lek.

Åka förbi återbruket och lämna skräp. Hem och packa ur lilla familjen.

Leka och läsa. Göra klart mellis och äta. Hemgjort rismellis. Båda pojkarna var lyriska. På med utekläder och ut i pulkabacken. Lilla R fick sitta i vagnen medans herr O sprang upp i backen och åkte skrattandes ner. Han höll väll på i en 45min. Sen gick vi hem och skottade av altanen och gången pp till vedboden. Herr O passade även på att åka lite skidor på baksidan. Lilla R tultade runt. Han har lärt sig att gå i sina vinterskor riktigt bra.

In efter det blivit mörkt, sisådär 16.45. Laga middag. Herr O hjälper till med att laga salamisåsen och pastan. Lilla R står bredvid och är arg för att det inte går fortrare  Pappa J kom hem precis när vi skulle sätta oss och äta. Vi äter. Gott!

Efter maten får lilla R duscha. Han är alldeles full av matkladd. Herr O leker med pappa J's telefon. Sne är det lek och project hålla lilla R vaken till i alla fall 18.45. 18.50 sover lilla R, efter att ha klämt en potion havregrynsgröt.

Herr O får välja mellan att titta på Play, spela bordspel eller plocka sönder en legomodell innan tandborstningen och bokläsning.  Han väljer att demolera legot, såklart. Klockan 19,30 sover herr O.


torsdag 17 januari 2013

Torsdag = Förberedd

Det gäller att ligga steget före. Nu är apotekslådan fylld med alvedon i olika styrkor och former. Resorb och vätskeersättning.  Dte är bara at inse. Vi har tagit steget in i förskylningarnas och magsjukornas tidsålder (januari till mars). Så då kan man lika gärna bunkra upp med bara att ha grejor.

Och sen är jag ju lite vidskeplig också. Jag menar, om allt finns hemma så kommer jag aldrig behöva använda det. Eller hur!?!?

onsdag 16 januari 2013

Onsdag = Tacokrydda


För mitt eget minnes skull.

Egen taco-krydda
blir ungefär 2 dl


2 msk anchochilipulver

1 msk lökpulver

1 tsk vitlökspulver

1 tsk paprikapulver

2 msk spiskummin

1 msk salt

1 tsk socker

1/2 tsk oregano

1/2 tsk timjan

1/2 tsk svartpeppar

1/2 tsk cayennepeppar

2 msk maizenamjöl


Blanda ihop allt och förvara i en lufttät burk. Det är lagom att använda 2 msk per 400-500 g nötfärs.

Onsdag = Mer snö

Sitter i vardagsrummet och äter frukost. Utanför på granntomten kämpar grundkillarna med att leta fram den grund som de ska jobba med.  Grävskopan gräver bort snön så gott den kan, en kille får med en lövblås och  en med en skotte. Hejja killar!

Annars så var det såklart MASSOR med snö på uppfarten i morse. J skottade i 45min, och tack och lov är snön fortfarande torr.

Plogbilen kom 05.05. Älskar vår plogare. Han är snabb, effektiv och otroligt duktig på att se till att snön inte ligger i vägen.

Och sen är det HALT på vägarna. Åtta olyckor på vägen mellan Köping och Västerås vid 12.30 igår. Och det är halt på vår väg ut till skogen .Mycket halt!

tisdag 15 januari 2013

Tisdag = SNÖ

Laddar inför ICA besök


Så snöar det igen. Jag har precis skottat av uppfarten.... 120kvm. Men med tanke på hur det snöar ute så lär vi behöva skotta en vända till ikväll. Aja, snön är torr och lätt, och tur e väll det.

Snart ska jag och lilla R packa in oss i bilen och åka och hämta herr O. Sen blir det ICA. Storhandling står på listan. Förra veckan gick det oförskämt bra med tanke på att båda pojkarna var med. Så denna vecka kör vi en favvorit i repris.

I morse när jag plockade i vardagsrummet så hörde jag en välbekant sång. Det var lilla R som gick runt och sjöng på "Upp och ner, ner och upp, grisen gal i granens topp....". Så himla söt!

Tisdag = Rörig

Idag vaknar jag men en känsla av rör i kroppen. Det btyder att jag måste städa. Eller i alla fall plocka i ordning.  Intalade mig själv at dte var bra att lämna alla leksakern aframme i vardagsrummet igår. Lilla re kommer ändå att riva ut allt på nolltid.  Men nu på morgonen inser jag att det var en dm ide. Det är rätt skönt att komma ner till en nedervåning som är något så när i ordning på morgonen.

Så idag ska jag röja av lite. Som vanligt tror jag att en utomstående knapt märker skillnad, men jag ser skillnaden. Och det är et viktigste.

Och förövrigt sov lilla R hela natten. Och herr O fick jag väcka vid 06.40. Herr O har förövrigt ont i benen, jag hävdar bestämt at dte är efter gymnastiken igår.  Träningsverk

måndag 14 januari 2013

Måndag = Det känns

Igår på isen

Måndag idag. Det känns. Jag var yr av trötthet på morgonen och tackade för att lilla R kunde tänka sig att vila i sin säng en stund och att herr O ville titta på play. När jag fått en halvtimme på soffan var jag en ny människa. 

Innan lunch gick vi ut med grannbarnen och åkte pulka. Hej vad det gick. Det var som om någon vaxat samtliga pulkor och beställt is i backen. Nu har vi precis ätit lunch. Rester från helgen. Barnen pannkakor och jag tomatochlinsröra. Lilla R sover i sin vagn och herr O tjatar om att spela spel. 

Ikväll är det gympa för herr O. Han är lycklig över att det äntligen börjar. Jag är som sagt lite skeptisk till upplägget, men får helt enkelt förlika mig med att detta är det alternativ som finns. 

söndag 13 januari 2013

Söndag = Nyponsoppa

Nu har jag trillat dit och kokar även min egna nyponsoppa. Inte så mycket för att det är mycket konstigheter i till exempel Ekströms (Vatten, socker, nyponmjöl, förtjockningsmedel (modifierad stärkelse och guarkärnmjöl), syra (citronsyra) och vitamin C. Innehåller 9% nypon och 9,5% tillsatt socker.), utan mer för att det känns bra att göra det själv. I Ekströms är det ungefär lika mycket socker som nypon. Jag antar dock att det är volymprocent och inte viktprocent. Nyponmjöl är nämligen väldigt poröst.

Hur som helst, här är mitt recept på Hemmagjord Nyponsoppa

1/2 dl nyponmjöl (tex från Risenta)
1/2 dl råsocker
1 msk potatismjöl
6dl vatten
1/2msk limesaft
2 msk honung

Blanda de torra ingridiensera i en kastrull. Häll långsamt på vattnet och vispa samtidigt. Blanda i limen. Koka upp och låt svalna, ha i honungen (tänk på att nyttigheterna i honoung "dör" över 70 grader!). Drick och njut!

lördag 12 januari 2013

Lördag = Niceville

Niceville


Nu har jag läst ut Niceville av Stockett. Vilken bok! Jag fullkomligen älskar den. En bok helt i min stil. Jag låg långt in på nätterna och läste, för jag kunde inte lägga ifrån mig den. Det är något underbart med böcker som faktiskt skulle kunna vara hämtade ur verkligheten. Att det sedan finns en historisk prägel gör det hela bara bättre. En bok som är lagom tung, men ändå väcker tankar och känslor och på något sätt påverkar hur jag ser på andra människor.

Har du inte läst den, så LÄS DEN. Den kanske inte är ett litterärt mästerverk som kommer få nobelpris  men den kommer att påverka dig. Kanske till och med göra dig lite bättre.

fredag 11 januari 2013

Fredag = Veckans bilder

 Lilla R bygger klosstorn. Så roligt att se. Det där med att vara lite försiktig när man bygger klossarna på varandra har han inte riktigt greppat än. Men på något underligt sätt lyckas han ändå bygga torn av tre fyra klossar.

Underhållning utanför fönstret. Idag fredag verkar det dock som om byggarna har tagit ledigt. Lika bra det kanske. Igår körde de paddan till förbannelse. Ja hade en plan att vila på förmiddagen, men det gick inte. En padda som paddar låter en del...

Fredag = Jaha

Idag är det fredag säger dem. Den ska fyllas med logopedbesök och badhusbad. Och sen blir det hamburgare och fredagsmys.

Veckan har rullat på. Lilla R jobbar på sina personlighetsdrag, och just nu är dte envishet som tränas. Herr O blir som förbytt när pappan kmmer hem på kvällarna. Han ska göra som lilla R, låta som lilla R och vara totalt omöjlig. Mycket jobbigt och framförallt irriterande. ¨

Ute har grannen börjat bygga. Pojkarna sitter som klistrade framför fönstrena. Favvoriten är grusbilen.

måndag 7 januari 2013

Måndag = Lovet är över

Så var jullovet över.

Och just nu känns det rätt ok. Vardagen är välkommen, och tillochmed lite spännande. Jus nu i alla fall. Och det gäller att njuta av känslan så länge den nu infinner sig.

Jullovet var i alla fall uppvilande. Pappa J hade en dunderfröskylning och jag har ont i avlar och armar, men allt är övergående. Pojkarna har lekt och fått massor med föräldratid. Lilla R's rum är nu helt lilla R säkert. Vardagsrummet har fått sig en omgång. Det kommer massor med snö, som nu nästan har töat bort, allt sammans tyvärr.

Herr O har byhht lego som aldrig förr. Lilla R lagarmat, leker med pyttar och vill att vi läsaer böcker.

Och jag har 8 månader kvar på min föräldraledighet. Underbart!

Måndag = Lilla R fixar

Lilla R jst nu
  • Tar av sig sina strumpor när jag frågar om han verkligen vill ha dem på sig
  • Testar alla mössor. Försöker sätta på sif dem och skrattar
  • Lagar mat i sitt kök. Slamrar och rör i sina grytor. Matar Hugo.
  • Sjunger på sitt sätt "Lallalaaalala"
  • Älskar att bli jagad av Herr O
  • Vill helst leka med Herr O hela tiden.
  • Har storlek 80-86 i kläder
  • Äter ehlt själv, ibland med gaffel och sked

lördag 5 januari 2013

Lördag =skridskor


Äntligen var det dax att prova skridskoisen nere vid badplatsen. Herr O var fantastiskt duktig för att inte ha åkt skridskor mer än max 5 gånger. Han höll balansen och vandrade runt på isen. Vi vuxna som inte åkt på sisådär 10 år klarade det med galant. Lilla R vandrade runt på isen något konfunderade över att den var hård och hal.

tisdag 1 januari 2013

Nyårsdagen = Nyårsafton


Gårdagen blev en bra dag. Vi plundade gran, åt pepparkakshus och mumsade hummer. Vi lekte och njöt av att vara inne. Ute regnade det.

Idag har nästan all snö töat bort. Herr O tog cykeln när vi gick på promenad. Det är nästan lite vårkänsla ute. Jag vill ränsa ogräs och så sommarblommor. Men det lär få vänta tills insjön på baksidan har torkat upp.