tisdag 30 april 2013

Valborg = Fågeltornen invigs


Så har vi varit på invigning av fågeltornen här i Gäddeholm. En blåsig tillställning må jag säga.  Som vanligt har de kommit på ett fiffigt sätt att "klippa snöret". Denna gång kastades det pappersfåglar ut från tornet. Tidigare har vi sett stövelkastning och fiskedams fiskande som invigningmetod. Jag måste säga att de är rätt påhittiga de där på kommun!

Alla vi som kom och närvarade vid invigningen ringmärtes med en "fågelmärkarring" med texten "Gäddeholm mer natur mindre energi". En fin symbolisk handling. För det är ju precis så som vi vill att det ska vara här ute, mer natur och mindre energi.

Vi cyklade ut i blåsten jag och lilla R. Vilken motvind! Vinden tar verkligen i över Trådarängarna. Alla orkade faktiskt inte cykla i vinden, ute gick helt sonika av cyklarna och ledde dem. Lilla R tyckte att mamman cyklade för långsamt och försökte öka på farten genom att putta på  min rygg. En god tanke i alla fall.

#Fågelton  #Gäddeholm #Cykla

måndag 29 april 2013

Måndag = pappAAAAA


Det är mycket pappa just nu. Och Jajja (herr O). Mamman är långt ner på listan, om inte klockan är mitt i natten vill säga.  Då är mamman i allra högsta grad primär.

Måndag = Fågeltornen Gäddeholm


Herr O var på dagis idag. De skulle till biblioteket och titta på teater "Honkan och Hanneluringen på äventyr". Det blev både buss och teater faktiskt.   Jag och lilla R spenderade förmiddagen med att städa, sova (lilla R) och soffhäng.  Och sen sväng på stan. Jag vill köpa skor, men hittade inga som kombinerade min smak och storlek på plånbok.

Efter dagis packade vi mellis och drog på cykelutflykt. Primiär tur för lilla R på cykelsadeln. Och den längsta turen hitills för herr O. Vi drog till fågeltornen. Det var både gråmulet och snårblåst. Vissa sträckor fick vi gå då herr O inte orkade att cykla mot vinden. Men va sjutton. Vi klarade det! Och fågellivet då? Nja ganska sparsamt om ni frågar mig. Eller, det finns utvecklingspotential!

Måndag = Solskydd


Så här ser det ut i vårt hallfönster just nu. Jag är jätte dålig på att komma ihåg att smörja mig själv och barnen med solskydd. Det kan ha att göra med att jag tycker att solskydd är äckligt. Alltså kladdigt och smetigt. Inget skönt att ha på sig helt enkelt.  Nu är det så att jag åter igen har börjat få mitt solsår på nästippen, och jag vill inte att det ska gå så långt som det gjorde förra sommaren, när et tog en evighet för det att läka. Så nu ska jag bannemig komma ihåg att smörja näsan med 25 varje dag. Och barnen med. 

Det är ju faktiskt jätte viktigt egentligen.

söndag 28 april 2013

Söndag = Denna morgon


Herr O har valt kläder helt själv. Han har även satt i skärpet i byxorna och spänt åt lagom mycket. Lägg även märke till de matchande strumporna.

Lilla R har spenderat 5min på pottan tillsammans med BRIO-katalogen. Inget resultat i pottan denna gång, men en trevlig stund och det är nog så viktigt.

Söndag = Kungsbyn


Igår var vi alltså på Kungsbyn. De firade sin första helg på säsongen med att få ett årskort på köpet när man besökte djurparken. Min plan var helt enkelt att åka dit med familjen, köra en snabbis i parken och sen åka hem för att komma åter många gånger. Men det blev ingen snabbis. Vi blev kvar i tre timmar, och då tog vi en fika och tittade på Trix oxå.

Höjdpunkten för lilla R var klapphagen. Lammen var relativt orädda (naiva?) så lilla R fick både klappa, gosa och mata. Ett av lammen pussade även lilla R på handen.  Herr O gillade Trix som kunde trolla. Och att köra traktor, och att leka i lekparken. Föräldrarna uppskattade promenaden i parken och kvalitetstiden med barnen.

Det kommer nog bli en del häng på Kungsbyn i vår och sommar.

lördag 27 april 2013

Lördag = Dagens


  • Sått morot, sockerärtor, rödbeta och rädisa
  • Lekt i lekparken
  • Grillat korv och ätit utelunch
  • Varit på Kungsbyn i 3 timmar och tittat på djur, klappat lamm, ridigt häst, trampat traktor, åkt traktorvagn, titta på TRIX, lekt i lekpark och fikat picknick
  • Tränat att cykla
  • Griillat middag och ätit ute
  • OCH CYKLAT! Herr O har idag knäckt koden och cyklar. Så himlans roligt!
Och sen har det varit sol hela dagen. Nästan precis som sommar. 

Lördag = Mamma trött

Varför måst ehan vakna 05:40 en lördag, lilla R? För att sedan somna igen vid 08:15 och sova två timmar till. Kan han inte bara vakna vid 7.30 i stället...

onsdag 24 april 2013

Onsdag = Torkvindan


Så var årets första tvätt torkad på torkvindan. Det är något speciellt med att torka tvätten ute. Det vittnar om att nu är det VÅR på riktigt. Torkvindan är helt klart ett av det bästa inköpen jag har gjort!

Onsdag = Finurliga herr O

Hur fort får man köra där uppe mamma? (på himlen)
Om man står där uppe [pekar på eken] och hoppar, då når man molnen.
Mamma! Köp hästkött! (Upprepade gånger i köttdisken på ICA)
Men hur kommer spermien i i ägget mamma? (Okej, det är jag som tycker det är pinsamt, herr O bara funderar utan att värdera)
Visst är det vackert! (Musik, utsikt, blommor, mitt hår...)
Visst är han lite busig den där Lilla R Nallen? (Lägger huvudet på sne och är söt)
NEJ lilla R! Dra i din egen snopp!!! (Pojkarna duschar tillsammans)
Du är superhjältemamma, och jag är superhjältestorebror!
Mamma, när är det sommar? Jag saknar sommaren
Mamma, tänk om alla bilar gick på el, ingen rökte och alla förstog att man inte fick slänga skräp i naturen. Visst hade det varit bra då

Onsdag = Buzza Duplo


Förpackning
Vi kom med i Buzzadors kampanj för Lego Duplo. Om det är någon familj som kan lego, så är det vi.  Lilla R ska nu testbygga och jag ska bjuda in kompisar som även dem ska få testbygga. Sen ska vi utvärdera och berätta för Lego om vad vi tycker om produkten.  Förutom att få en låda dulpo (svårt att testa utan liksom) så kommer vi att få ett gäng med informationsfoldrar och rabattkuponger. Så kom hit och testbygg och om du gillart, ta med en kupong hem. 

Så här vid första anblick måste jag säga att jag inte gillar färgen på klossarna. Den är för mesig. För mig är lego tydliga klara färger. Vi får se om färgen är annorlunda i verkligheten.

#buzzadorlegoduplo #legoduplo #buzzador

tisdag 23 april 2013

Tisdag = Håll Sverige Rent!


Det är Håll Sverige Rent vecka. När jag hämtade herr O idag så var alla barnen påväg ut och skulle städa. Som vanligt blev herr O trumpen och  nästan ledsen när jag hämta de honom. Men det blev lite bättre när han fick med sig en gul påse hem och en tatuering att tatuera på armen när han hade städat.

Vi gick ut i skogen när vi kom hem. Vädret var minst sagt underbart. Vi vuxna gick och barnen cyklade. Väl framme blev det melli
s och lek. Vi slog oss ner under den stora eken, i blåsippebacken. Så idylliskt att man nästan blir lite tårögd. Barnen var dock mindre idylliska. Men efter lite lirkade kom leken igång. Lilla R vill oxå gå på äventyr och vandrade iväg i skogen, mamman var mindre imponerad.

På vägen hem blev barnen sopletare. De fyllde den gula påsen med sina skatter, och sen kastade vi den i soprummet. Det blev en hel del.


söndag 21 april 2013

Söndag = Stor lilla R

Lilla R har sovit i sitt eget rum i en vecka idag. Det var med blandade känslor som han fick flytta ut från oss. Hade det inte varit för att pappa J drev frågan så hade han nog sovit inne hos oss fortfarande, l,illa R alltså. Det blir ca 2 rundor in till honom per natt. Men han sover bättre. Somnar själv och vaknar gladare.

Han pratar mer och mer förståeligt med. Han har ord för ting och göromål. Och han tar kommandon helt fantastisk. Förstår allt vi säger.

Och så gillar han musik. Både att spela, både på ukulelen och synten, och att lyssna. Undra om det bor en liten musiker i lilla R.

Söndag = Sommar?

Vilken helg vi har haft. Vädret har varit helt fantastisk. Vi har hunnit med att kratta och gödsla gräsmattan, olja altanen, bygga drivhus, gympa i VGF-hallen och massa med utelek.  Och så har herr O börjat träna på att cykla på sin stora cykel. Han är jätte duktig och nu saknas bara modet.

Herr O har lekt ute med kompisar hela helgen. Och igår efter det att vi hade ätit middag gick vi ut och gungade. Det är en riktig sommargrej, att gå ut och fortsätta att leka efter middagen.

I drivhuset står nu herr O's äggkartong med planterade fröer och mina stockrosor och luktärtor.  Att sätta ihop det där skåpet var minst sagt klurigt. Visst kom det med en beskrivning... för ett spalje?!?! Efter ett antal svordomar och en massa j*la anamma fick jag dock ihop det. Så måste det leverera, med tanke på jobbet jag la ner.


fredag 19 april 2013

Fredag = Shopping

Det har shoppats endel till Herr O idag. Jag passade på när Lindex hade 30% på barnkläder.  Pojken växer så det knakar och nu drar han storlek 110. Förutom det som finns på bilderna nedan blev det ytligare tre långärmade tröjor. Det som nu saknas är fler enfärgade t-shirts. Men det får väll fyllas på  pö om pö under våren. Och pyjamaser.

Herr O var jätte duktig och provade samtliga kläder för att se att de verkligen passade. Men så visste han oxå vad som väntade. 

Leos Lekland.  Vi spenderade 5 timmar där. FEM timmar. Helt sanslöst. Man ska man ha valuta för pengarna så. 



Fredag = Tävling Kids Brand Store

Kids Brand Store har just nu en tävling på Facebook  där man bland annat kan vinna en fotografering. Men för att vinna så behöver vi massor med LIKES. Så snälla gå in och gilla Herr O! Han är ju i sitt esse denna lilla kille. Och skicka in era vänner med! 

Gilla HÄR!


.

onsdag 17 april 2013

Onsdag = Bästa grannar

Jag har jobbat idag. Ett "nytt/tillfälligt" jobb. Vi har ingen barnomsorg till lilla R, så det hela kräver en hel del planering, vilket vi misslyckades med denna veckan. Men vi löste efter lite klurande. Problemet var bara att lösningens barn (stackars lilla O) fick masjuka. Så tillbaka på ruta ett.

Då dyker grannen upp och säger, jag kan ta lilla R. Till saken hör att hon har en febrig 4 åring, livlig 8 månaders och en sjuk man hemma (och världens goaste/busigast 2åring på fsk). Men en liten R gör visst till eller från. Underbara människa!

Lilla R hade haft det kalas bra såklart. Han hade inte äns vinkat av pappa J när han lämnade honom. Herr O var nöjd med att få en heldag på förskolan. Eller, han tyckte ifs att pappa J hämtade förtidigt. Men det var kanske inte helt oväntat.


måndag 15 april 2013

Måndag = Vaccin

Så har jag och lilla R vaccinerat oss. Jag mot TBE och lilla R mot TBE och Hepatit AoB. Äntligen skulle man kanske säga. Nu kommer hal familjen ha ett TBE skydd lagom till fästingsäsongen drar igång. Och med tanke på att hjortarna i princip var upp på altanen i fredags så känns det tryggt.

Jag fick min spruta först. Herr O höll sin mor i handen. Det kändes tryggt. När lilla R skulle ta sina sprutor valde dock Herr O att gå ut. Han kommer skrika så jag får ont i öronen var förklaringen. Jag tror att herr O inte gillar att se sin bror ledsen och att det var den egentliga förklaringen. Båda killarna fick välja varsitt klistermärke, för båda hade ju faktiskt varit duktiga. Lilla R valde en stork, och herr O en orm. Och sen fick mamman betala i kassan, 1138kr.

Hela proceduren ska göras om om en månad. Jippi!

söndag 14 april 2013

Söndag = Växthusdrömmar

Jag drömmer om ett växthus. Eller varför inte ett litet orangeri. Eller ett orangeri som sitter ihop med huset. Jag fick hem classicums katalog i veckan och sitter nu och dreglar över alla vackra glashus som finns. Det är inte billigt ska ni veta, men drömma är gratis. Och innan jag vet vad jag verkligen vill ha och var det ska placeras på tomten, så får jag och mina växter klara oss med ett litet drivhus i plast.

lördag 13 april 2013

Lördag= Heminredning

Jag har pysslat hemminredning! Och det blev bra! När jag köpte julstjärnor i vintras så fick jag med tråkiga vita lampskärmar. Jag har funderat av och till vad jag sk aha med till. Kasnmke skulel de helt enkelt få åka till Myrorna. Men så kläckte jag den geniala iden att jag skulle limma tyg på dem. Så jag fick MINA egendesignade lampskärmar. Sagt och gjort så gnuggade jag mina grå, ritade ett mönster på smörpapper, klippte tyget och limmade det på plats. Och TADAAA! KLAR!

Visst blev det bra!?!? Jag gjorde en till med tyg från 10 gruppen. Nu är jag taggad och ska göra 3 st till. Dessa skämar har dock en helt annan form, en något klurigare sådan. Men hur svårt kan det vara?

fredag 12 april 2013

Fredag = Ålderstecken?


Var ju på kryssning. Och det blev lite shopping... Tantshoppingvarning kanske? Bör tilläggas att det blev en flaska Bacardi Raspberry med. Kanske lite ungdomligt i alla fall. Herr O shoppade tablettaskar och ett drickaglas med sugrör. Lilla R en fotboll.

Jag shoppade en Bag In Box med... och där sjönk skeppet.

Fredag = Lilla R just nu


  • KAN SJÄLV!
  • Vill gå i trappen själv. Skakar ivrigt åp huvudet när jag vill att han ska hålla mig i handen. 
  • Äter själv. Vill verkligen äta med gaffeln, men när hungern är för stor så har han inte tålamod till det. 
  • Klättrar på allt. 
  • Springer, backar, hoppar, dansar
  • Älskar sin Hugo.
  • Pratar massor. Vissa ord förstår man, de flästa inte. 
  • Kan hämta saker och lämna dem på ett nytt ställe om jag ber honom om det. 
  • Leker korta stunder själv.
  • Älskar att leka ute.

Fredag = Dagens göromål

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och bokat vaccinationstid till lilla R. Twinrix och TBE står på menyn. Två viktiga vaccin som jag tycker borde ingå i det allmänna vaccinationsprogrammet. Kanske är det på gång?

Annars på morgonen har vi hunnit med frukost, läsa böcker, titta "play", packa en väska till herr O och lägga lilla R för sin förmiddagssömn.

Efter lunch så åker vi till mormor och lämnar herr O. Han ska gå på Operan imorgon minsann (kläder till det?!?!)! Jag och lilla R kör nog en shoppingrunda när vi ändå är ute och åker.

torsdag 11 april 2013

Torsdag = VÅR

Nu är det väl ändå vår. Mina vårlökar börja kämpa sig upp genom jorden, barnen leker ute från 13-17 utan att klaga över att de fryser, näääästan all snö på baksidan är bortsmält. VÅR!


Jag firade våren idag med att plantera dahliaknölarna och beskära lavendeln. Vi åt mellis ute med grannarna och barnen lekte massor. Lilla R letade febrilt efter lite gegga att gräva i. Det är det bästa som finns visst, enligt lilla R.

Torsdag = Farmor och Farfar


Helgen som gick var vi hemma hos farmor och farfar för att fira farfars 84'e födelsedag. Farmor hade lagat pannkakor med kantareller som pojkarna fullkomligen älskade. Varför äta fint kött när det finns pannkakor med kantareller? Tårta blev det med, den godaste med blåbär plockade av födelsedagsbarnet självt såklart.

Herr O lekte sandstrand i sandlådan på altanen och lilla R utforskade allt som han kunde tänkas komma åt. Och så hjälptes de åt att koka kaffe.


onsdag 10 april 2013

Onsdag = Sockerdetox


Sen i måndags kör jag sockerdetox. Det blev alldeles för mycket av snabba kolhydrater under påskveckorna. Och när jag märker att jag liksom stoppar i mig saker av bara farten, då vet jag att det är dax att ta en ordentlig paus. I alla fall på en vecka. Så istället för påskmust och ett digestive, så blir det te och en apelsin till kvällsfika... inte så illa faktiskt.

Onsdag = Pappa



"Jag vill ha min pappa! Det är så konstigt när han inte är hemma!" Herr O

Pappan är i Norge. Och här hemma är han saknad. Herr O saknar honom massor. Det är liksom bara pappa som gäller. Och igår kunde han minsann inte somna om han inte fick mysa med pappa. Lilla R går runt och ropar på Bappa mest hela tiden. Han har slutat med sitt maaaaaaaaamaaaaaaa och gått över till bappppaaaa...




fredag 5 april 2013

onsdag 3 april 2013

Onsdag = På väg

Nu är vi snart påväg jag och sönerna. Vi ska åka till Helsingfors och gå på Sea Life. Vi gjorde exakt samma resa för ett år sedan och det var mycket lyckat. Så nu åker vi igen. Väskan är packad, kameran är laddad, reservtelefonen är med. Så nu kör vi.


Måste dela med mig av dagens klokheter från min karl. Han är smart den där mannen jag har valt att dela mitt liv med. "Om man inte lyfter fötterna mer än 7mm så är man safe, tom från legot" Pappa J om leksaker på golvet.

måndag 1 april 2013

Måndag = Kobesök



Idag har vi varit på Geddeholms Gård och hälsat på korna. Cirka 20 barn med föräldrar från området var inbjudna. 

Herr O har velat hälsa på hos korna sedan i höstas, när han var där sist. Denna gången fick han förutom att hälsa på korna ( inte alla 500 dock) även hoppa i halmen i halmladan.  Lyckan var total. Lilla R fick närkontakt både med kor och kalvar. Jag vet faktiskt inte vem som blev räddast/mest fascinerad av vem.