fredag 31 maj 2013

Fredag = Jag älskar dig min syster

Japp, vi hade trampettskorna på på Loppi eventet. De ända trampettskorna på bygget. Just de här skorna bär många roliga  minnen. Ännu ett bevis på att vi hör ihop.

Min syster. Jag älskar dig till stjärnorna och tillbaka. Du är sann med dig själv. Och det är en styrka. Du är du och försök för guds skull aldrig att vara någon annan bara för att passa in. Du är du och det är därför jag älskar dig! Jag önskar vi bodde närmare varandra.

Fredag = Snygga brickor

Brickor





Jag skulle vilja ha ett brickbord. Jag vet inre var och inte hur. Men det finns så otroligt många fina brickor. Eller kanske skulle man göra en brickvägg i köket? En vägg med bara massa snygga brickor som går i blått, vitt och svart. Det skulle kunna bli hur bra som helst. Frågan är bara hur det skulle konstrueras... Borde fungera med tavellister kanske.

Fredag = Ledighet



Då var det fredag all "over the place". Grillmiddagen är intagen, pojkarna är duschade. Lilla R sitter i soffan och läser med pappan redo att somna vilken sekund som helst.

Och här på nedervåningen har godislådan åkt fram. För det är ju fredag. Och då ska även herr O få fredags gott. så på fredagen åker lådan full av överblivet påskgodis fram och herr O är lyrisk över att få välja fritt. Nu sitter han vid köksbordet och mumsar på kinderägg, en seg råtta, en klubba och 7 chokladlinser.

Fredag helt enkelt. Så snart pojkarna sover ska köket städas av och sen är det vin och ost och soffan.

Fredag = Iväg med mig

Snart ska jag dra iväg och jobba. Lilla R sitter och leker med Briotåget här nere. Vilar huvudet på Hugo, samlar kraft, och leker lite till. Herr O huserar i soffan däruppe. Jag hör sporadiska "Vi gjorde det!!!"  och "Yeah!". Pappa J har gömt sig.  Jag sitter med min tallrik fil och mussli och bara myser och njuter av att just nu är nu.

torsdag 30 maj 2013

Torsdag = Bröllopsklänning


Det vankas bröllop i sommar. Min bror ska bli äkta man med M. Klädkoden är "det ni känner er fina i", och det är ju väldigt svävande. Och väldigt beroende på dagsform skulle jag vilja säga.

Hittills har jag hittat två klänningar hos MQ som jag kanske skulle kunna tänka mig. I alla fall när jag ser dem på bild. För klänning ska det vara. Så är det bara. Nu råkar det ju vara så att syster min köpt den högra alla redan. Men vi har ifs haft likadana kläder förut, så det borde inte vara något hinder. 

Jag, mamma och syster får nog åka in till den stora staden och vara smak till varandra. Eller så tar jag med mig herr O, för han säger alltid "Den är jätte fiiiin mamma". Det kanske beror på att han vill komma ut ur butiken så fort som möjligt, eller så är det den faktiska sanningen.  Man kan aldrig vara riktigt säker.

Torsdag = Bra Mellis



Det är svårt det där med mellis tycker jag. Man hamnar lätt i mackträsket. Idag slog vi på stort och gjorde mellon- och apelsinsallad med grekisk yogurth.  Herr och fick lite mussli till med. Get gick hem vill jag lova.

Nu har jag varit på jobb och lagt schema. I ett nytt system. Hejsanhoppsan. Efter en snabbkurs och lite hejjarrop från kollegor så gick det faktiskt bra. Systemet ville dock inte godkänna mina veton... men det ville chefen som snabbt ordnade till det. Och vet ni vad. Det känns inte allt jobbigt att börja jobba. Jag ser verkligen fram emot det! Det är en av fördelarna med att vara föräldraledig så länge som jag har varit. Jag känner mig klar. Nästa steg blir naturligt, och inget påtvingat. Jag är verkligen lyckligt lottad som får den möjligheten. Att jag sen oroar mig för att jag glömt mer än hälften och att jag kommer missa väsentliga saker hör kanske till. Tur att jag har världens bästa kollegor som kommer stötta upp mig.

Torsdag = Grävmaskin


Det är något med mina pojkar och grävmaskiner. Grävmaskiner fungerar utmärkt som barnpassare. Men när de är så här nära, som grävar E's, då vågar jag inte släppa barnen. Maskinen är stor, och med många dödavinklar. Dessutom kan jag tänka att grävar E är lite orolig när barnen springer omkring.  Jag håller alltså ett extra öga (mitt tredje?!?) på både barnen och maskinen.

Torsdag = Mot jobb

Ska till jobb snart och lägga schema för hösten. Börja jobb, så snart? Ska bli dunderskoj att jobba igen. Det som känns lite motigt dock är familjelogistiken. Vi har ingen farmor/farfar eller mormor/morfar i krokarna som snabbt kan rycka ut och hjälpa till när det krisar. Mormor kan göra blixtutryckningar. Och det gör hon fantastiskt! Men det där att "jag kan hämta på torsdagar" fungerar inte då hon faktiskt bor 6mil bort.

Men som sagt att jobba ska bli roligt.  Att få koppla bort hemmet och bara köra. Att få kika in i andra människors liv, bli en del av andra människors liv, bara för en kort stund. Att få vara duktig på det jag faktiskt är bra på. Känna mig duktig. Utmanas intellektuellt.

Jag saknar jobbet, men inte logistiken.

Torsdag = Hän är hemma


Nu är pappan hemma. Så välkommen! Äntligen! Så jag har saknat mannen i mitt liv. .

onsdag 29 maj 2013

Onsdag = Kaffe

Okej, idag tog jag mig min första kopp kaffe på en vecka. GOTT! Men som ett brev på posten kom magknip och svullen mage inom loppet av 4 timmar. Tusan... Antigen överdosera kaffe hårt eller inget kaffe alls verkar vara min mages melodi. Svart eller vitt. Inget lagom här inte.

Onsdag = Flygande bajjamajja


 Idag har det varit en spännande dag på Gäddeholm. Det flög förbi en bajjamajja utanför fönstret. Och ingen kunde ha blivit gladare för det än jag. Den har nämligen tidigare huserat precis utanför vår uteplats. Där vi brukar sitta när vi äter middag ute. Mindre trevligt. Men nu har den alltså flugit sin kos till andra sidan gatan. Tack för det grävis!


Sen har det varit full rulle i tomtgräns idag. Två grävare och en lastbil. Det kallas jag barnvakter det!

Onsdag = Sommarkänsla

Sommarkänsla



 
 
Det är något med blå/vit randigt. Det är en komibination som käns helt fel på vintern, men så rät på sommaren. Tycka vad man vill om Lindex. Men snygga kläder till vettiga priser har dem. Tack för det! 

Onsdag = Morgonsoffan


Godmorogn hälsar vi från morgonsoffan. Killarna försöker vakna och mamman sover fortfarande. Hennes kropp rör sig ifs, men den går lite självautomatik. 

Sol ute idag igen. 14.8 grader varmt. Idag måste jag komma ihåg att smörja killarna och mig själv med solkräm. Vill inte att de ska bränna sig. Och på med solhatten! Ibland, (väldigt ofta?) måste funktion gå före finess.

tisdag 28 maj 2013

Tisdag = Min tid





Nu är det min tid. Min tid att ladda inför morgondagen. Det gör jag med en ansiktsmaskoch grekisk yogurth med Icas frysta superbär (gojibär, havtorn, blåbär,björnbär, röda vinbär, tranbär) och Pauluns mussli.  Jag klagar inte.

Tisdag = Frukost på stående fot

Pojkarna sov som två utslagana hjältar i natt. Lilla R slog till med 12 timmars sömn och herr O med 11 timmar. Så skönt och välbehövligt för oss alla. Herr spenderade dess utom 4,5 timme på lekland igår med kompis och var duktigt trött när han kom hem 18.30. På en timme fick jag i honom kvällmat, duscha, pyjamar och sen sov han.

 Killarna är däruppe i soffan och kör morgon mys medans jag slänger i mig lite fil och mussli ståendes. Smörgåsar ska bres och sen bär det av till förskolan.  Ute är det 13,3 grader varmt och solen strålar från en klarblå himmel. Det verkar bli en toppendag.

Tisdag = Vattenmelon


Det är sommar nu. För nu är vattenmelonen billig på ICA. 5kr/kg. Vilket fynd. Men att sen hitta en melon under 6kg är en utmaning.

5,5kg kom jag hem med idag efter vår kompleteringshandling på ICA. Ett spännande besök förövrigt, då lilla R bestämde sig för att ideligen ställa sig upp i vagnen. När jag skulle betala fick jag nog och bad herr O hålla fast lilla R's ben. R blev så klart rasande och vips så var vår lilla familj förvandlad till en såndär familj som man verkligen avskyr att ha framför sig i kön på ICA: En fmailj med skrikande ungar och nonchalerande mammor....

Annars så har dagen rullat på bra här hemma. Efter att ha lämnat herr O åp dagis gick jag och lilla R ut. Gungade, tittade på grävmaskiner, hängde tvätt och grävde i lekparken. Lunch vid 10-30 och sen sov lilla R. Jag åt lunch, hängde lite mer tvätt och städade undan gårdagen.

Hämta herr O, röja på ICA, hem, fixa mellis och ut i lekparken. Hem, leka lite med kompisen inne, laga mat, dammsuga, bada killarna och hopp i säng. Så var det med det.

måndag 27 maj 2013

Måndag = Te

Jag har inte druckit kaffe sedan i onsdags. Det började som av en händelse, och när jag på fredagen insåg att jag inte druckit på flera dagar så bestämde jag mig för att låta bli kaffe ett tag. Visst e det gott med kaffe, men på sisitonde så ha det blivit lite väl mycket.  Så nu pimplar jag te istället.  Jag har ett ganska digert föråd med lösviktste här hemma. Gröna, röda, svarta och vita. Så jag kan variera mig friskt. Just nu är jag såld på en blandning osm jag köpte på svenskt tenn. Men det kan svänga snabbt. Snart kan det vara himlagott som doppas i min vattenkopp.

Måndag = Briotåg


Alltså, briotåg. Det måste vara den bästa leksaken någonsin. Just  nu sitter både 5 åringen och 1,5 åringen och leker. Nöjda. Herr O leker lite mer avancerat. Bygger banor och ligger och småsnackar med tågen. Lilla R försöker bygga ihop rälsbitar, skickar tåg genom tunlar och förundras över tågen som faktiskt kan gå själv. Jag är så nöjd med all tågräls som herr O har samlat på sig under åren. Det hela började med ett sett som han fick i doppresent av mina syskon och sedan dess har samlingen exploderat. Jag tycker den är komplett nu. Men herr O tycker att vi ska åka till Osby och Brio outletten och köpa mer räls. Vi får se hur det blir med den saken.

söndag 26 maj 2013

Söndag = Vändplats Gäddeholm





 
 
 
Idag var det RollOut med flyshow på Hässlö. Vi var inte på själva flygplatsen. Inget som vi direkt ångrar. Flyshowen såg vi på första parkett hemma från verandan. De flesta planen Vampiers, Viggen och Hercules använde gäddeholm som vändplats. Underbart at både se och höra. Pappa J var som ett barn på julafton och sprang runt med sin kamera så fort flygplanmullret ljöd. Sen mös han och analyserade ljudet in i minsta detalj.

Söndag = Curla hemmet

Pappa J åker på tjänsteresa imorgon, igen, och är inte hemma förens på torsdag. Det innebär att allt som har med hemmet att göra ska göras av mig under dem här dagarna. Lösningen på problemet, eller utmaningen om man är mer lagd åt det hållet, är att curla hemmet. Alltså försätta hemmet i toppläge innan han åker.

Så idag, på morsdag, har jag tvättat och vikt tvätt, vi har städat av nedervåningen och påbörjat ovanvåningen, J har klippt gräset, pojkarna är skrubbade rena. Om man vill dra det hela till sin spets kan man även förberada middagarna för de här dagarna och frysa in dem. Jag har inte gjort det denna gång, men jag vet att det finns köttfärssås, fryst torsk och massa med bacon här hemma. Hemmlagad snabbmat är alltså temat för veckan.

Så, nu när hemmet är curlat och nästan klart så ska föräldrarna curlas i bastun. Ansiktsmask på, inpackning i håret, fötter ska filas och batterier ska sättas på snabbladdning. Sen blir det balkonghäng med vin i glaset och fultofflor på fötterna.

Välkommen måndag, jag utmanar dig!

Morsdag = Brevlåda


Morsdag idag. Vaknade med begynnande spänningshuvudverk. Skoj. (När ska skiten bara ge med sig? Någon som har nått vettigt tips?) Rostat bröd och present till frukost. En brevlåda som herr O hade pysslat av en bakpulversburk.  Hoppas på en hembakad rabarberpaj till fikat och hjälp med at hänga tvätten.

Normalt så brukar vi åka till stormormor på morsdag. Men då lilla R forfarande är hängig och vi inte vill riskera att smitta den 88åriga damen så håller vi oss hemma. Hon blev lite besviken när jag ringde igår och medelade att vi blir hemma. Hon hade ju till och med sprat fröer till mig, scilla och vintergäck. Jag får åka och hämta dem en annan dag och då får hon även passa på att bjuda på jordgubbstårta.

Lilla R sov hela natten i natt. Vaknade, såg stora maskiner, åt frukost och somnade om. Han är inte riktigt på banan än. Trött är bara förnmanet. Dettutom stoltserar han nu med prickar över hela kroppen, men ingen nämnvärd feber.

Herr O njuter just nu av att lillebror sover. Han bygger Brio-tåg och ligger och pratar med sig själv. Härligt att både höra och se.

lördag 25 maj 2013

Lördag= Loppi Active and Fun


Det blev ett himlans liv när Leila Söderholm klev upp på scenen på Rica Hotell idag när Loppi körde Active and Fun Event för bloggare. Vilken människa den där Leila är. Jag har helt missat henne och är så glad över att inte kommer fortsätta att missa henne. Vilket knippe av energi.

Eventet var som helhet sett "blandade skurar och ibland solsken". Det kändes lite rörigt och som om det var en del som var rätt människor med på helt fel plats. Alltså att intresset från många av deltagarna var ganska svalt. Tråkigt tycker jag, då det helt klart fanns po
tential. Men åter till innehållet i själva eventet. Jag tänker bara ta upp det som bör hissas. Alltså det som jag kände att jag kunde få med mig något matnyttigt av.

Leila Söderholm ! ! ! Vilket energiknippe och vilken människa. Henne skulla jag gärn aäta middag med efter ett träningpass med henne som inspiratör. En ny bekantskap vars blogg nu ligger på min LÄS lista. Hon körde dessutom slut på många av oss på ynka 7minuter! Inte illa jobbat.

Magdalena Bibik ! ! ! Hejja dej! Tänk om vi hade haft lite mer plats i salen och om det hade varit fler som var på gång. Vilket drag! Hon körde Zumba med oss, och jag älskade det! Svettas i grupp är min grej. Svettas i grupp med en ledare som brinner för det hon gör är ännu bättre.

Jenny Rosenqvist ! ! ! Bara för jag tycker att du är en kämpe som förtjänar allt gott. Sen älskar jag att du är en B.A.B.Y syster. För en mer representativ för mammapusslet och livspusslet och välbefinnandepusslet får jag leta efter.

Rica Hotel. Vilket hotell. Mitt i smeten men med sin egna mysiga innergård. Hotellet är inspirerat av stockholm stad och här och var kan man finna utrymmen som är slående lika de riktiga platserna så som gamla stan eller stortorget. Sen har de Grand Cafe Klara som är experter på mackor. Eller ja, pålägg, för själva brödet är yttepytte tunnt.


Och en välfyld goodiebag såklart. Tung som tusan var den. Inget man kånkar runt på stan med en hel dag vill jag lova.

Fredag = Våren


Det är faktiskt vår nu. På riktigt. Häggen blommar. Då är det väll ändå vår. Vintern som gick kan inte ha varit den snällaste i växtminne. Nästan hälften av mina lavendel verkar ha gått en död till mötes, gräsmattan har drabbats av snömöggel (ca 40kvm!), päronet har fått rost, 7 syrener har strykit med.... Mindre roligt är bara förnamnet.

Glädjande är dock att den uppstammade syrenen på framsidan har klarat sig och slår ut i blom vilken dag som helst.

fredag 24 maj 2013

Fredag = Vad händer?!?!


Står nere i köket och föbereder middag. Killarna är på ovanvåningen. Plötsligt hör ag något som jag tror är ett hyss. Instinktivt ropar jag "Vad gör du nu då liila R?" samtidigt sm jag går upp för trappen. Däruppe möts jag av en skrattande herr O. "Jag kommer ur själv mamma! Och så här ser det ut när man startar en rymdraket mamma"

Härligt! Underbart! Och energigivande.

Fredag = 18 månader


I onsdags var det lilla R's 18månaders dag. Den firades som nämnt tidigare med feber, som verkar vara ett återkommande tema för lilla R.  Och så fick han ifs mecka med pappa och herr O. Och hyggliga Hugo såklart.

Idag är jag väldigt trött på lilla R's beteende. Men jag skulle inte vilja byta bort honom mot något i världen. Inget! 18 månader av oro, sömnlösa nätter, skratt och lycka. Tack lilla R!

Fredag = Det är tungt

Det är tungt just nu. Lilla R är helt omöjlig. Skriker bara, ska bäras, feber, vill inte sova.... Min rygg och nacke säger ifrån. Jag fösöker vara duktig, men det är svårt.... Morgondagens egentid kunde inte ha kommit mer lägligt.

onsdag 22 maj 2013

Onsdag = Inte kaxig

Lilla R är febrig. 40,7 när jag kom hem på eftermiddagen.  Trött, gnällig och framför allt flämtig. En alvedon senare och han kunde äta en kycklingfile och avocado till middag. Efter en dusch, som han somnade i,  och en vända med maskiner så somnade han tillslut. Oroligt dock.

Nu har han somnat om i vår säng. Där ligger han som en liten rumpnisse med Hugo som kudde.  Stackars liten.

Onsdag = Tuff natt

Pappa J har haft en tuff natt i natt. Dte var hans tur att ta staffetterna in till lilla R i natt. 4-5 vändor sa ha att dte var. Men när han bbörjade räkna upp klockskagen var det betydloigt fler än så. Så pappan är MYCKET trött nu på morgonen. Lilla R sitter i soffan och tittar på sina maskiner. Jag är klädd och har ätit frukost. Herr O sover än.

Lite kaffe på det här så är dagen igång på riktigt.

tisdag 21 maj 2013

Tisdag = Mammatid pågång

Kära nån. Jag ska på bloggevent med fokus på träning. Hur gick detta till!?!
Jag skyller allt på Jenny. Eller skyller och skyller... TACKAR! Det ska verkligen bli jätte skoj att göra något helt själv för sig själv. Helt plötsligt fick jag lite egentid i Stockholm.

Tisdag = Lite lek


Febrig kille som sagt. Och hängig. Det blev tre timmar med stora maskiner på förmiddagen. Och lite lek med storebrors rymdraket. Efter en dusch var det lunch.  Det där med lunch var ingen storslagen historia. En macka och en frukt på påse. Sen tvingade jag iväg oss till ICA för att just fylla på frukt på påseförådet.

Nu sitter han i vagnen utanför köksföntret och sover. Storebror cyklar iväg till kompis (lovprisa kompisar på området!). Jag ska förbereda middag (räkpasta) och börja sortera barnens kläder. Dte är dax att plocka fram sommarkläderna till lilla R.

Tisdag = Feber

Så har den där tråkiga herr feber slagit sig ner. Jag minns inte att vi bjöd in honom...  Lilla R är varm som en kamin, stackarn.

Tisdag = Magnolian


Detta är årets blomma på magnolian. De andra två blomknopparna verkar ha frusit. Men en överlevde på ren vilja. Den är lite frostbiten i kanterna, lite sen i blommningen men ack så vacker och viljestark.

måndag 20 maj 2013

Måndag = Gissa hur mycket jag tycker om dig


Herr O säger ofta "Gissa hur mycket jag tycker om dig mamma". Och jag brukar svara till stjärnorna och tillbaka? Jaaaaa säger han då.

Det märks att herr O är i någon form av identitetsprocess. Han försöker hitta sig själv genom att förstå sig på andra. Han trilskas även mer än vad han har gjort innan. Och så vill han att vi stoppar lilla R i vagnen så han får vara i fred med sina föräldrar. Herr O börjar känna av att lilla R tar mer och mer plats. Både fysiskt och psykiskt.

Jag tror att det är lite jobbigt att vara storebror just nu.

Måndag = Men nästan överkörd

Jag vet inte vad som är just nu. Men jag känner mig så trött. Överkörd. Kroppen känns liksom urlakad. Jag vaknar knapt på nätterna när barnen ropar. Och det är högst ovanligt. 

Laddar just nu med fil och musli. Snart är det dax för kaffe. Efter det kanske det känns lite bättre. 

lördag 18 maj 2013

Lördag = Cykelutflykt


Vi hoppade på cyklarna och drog iväg till Kärrbo. En resa på 12km tur och retur. Det gick förvånandsvärt lätt att cykla med herr O. Han fixade backarna och tappade aldrig modet. Han sa ofta att" jag är jätteduktig på att cykla va?" och "Kolla vad fort jag cyklar!". Så härligt. Återigen slogs vi av vad vackert vi bor. Vilka omgivningar!

Väl id Kärrbo åt vi glass, tittade på djuren och hoppade i höt. En lagom utflykt.

Lördag = Kaffe?!?



Jaha.... vem har druckit upp allt kaffe?!?! Jag förstår inte. Så mycket dricker jag ju inte. Eller? Aja, det får helt enkelt bli en tur till ICA. Vill helst inte, men kaffe är ett måste, nästan viktigare än mjölk.

Annars så hade vi tänkt att ta en tur till Kärrbo prästgård. Det är kärrbodagen med Tjursläpp. Äntligen ska tjuren få träffa flickorna. Förstå vilken lycka. Planen är att cykla dit. Det är 5km enkel och jag tror att herr O borde kunna fixa det. 

fredag 17 maj 2013

Fredag = Lite synd om

Ibland tycker jag faktiskt lite synd om trogne Hugo. Denna hunden får utstå en hel del. Idag fick han till och med bada i poolen. Ja, vad säger man när lilla R kärleksfull tutrycker att det är klart att trogne Hugo oå ska bada. Och när han ändå är genomvåt, varför börja bråka och dra upp honom. 

hTur att vi hade badvakter i poolen... som ifs var "off duty", men men...

Fredag = Fotbad



Så kom han hem pappan. Äntligen. Jag släppte allt vad barn heter och gick ut och satte på på altanen med fötterna i ett fotbad. Vin i glaset och chips brevid.

 Så nu sitter jag här och tittar upp i skogen och bara njuter av att höra andras barn trilskas och fågelkvitter. Njuter av att för frösta gången sedan i söndags bara kunna släppa och slapna av. Herre vad denna veckan har varitt lång. Men vad smidigt det trods allt har gått. Killarna har varit fantasiska. Och trods att lilla R mest har velat bli buren de två sista dagarna har det flytit på. Men  så har jag hela tiden haft en plan osså.  Det löser sig liksom inte av sig självt. Man måste hitta en lösning. Så är det
bara.

Fredag = VARMT

25,9 grader i skuggan. Vi håller oss i plaskdammen... och vattnar blommor. Inga stordåd idag inte.


Fredag = 14 grader varmt

De är redan 14 grader varmt ute. Min plan var igentligen att vi skull eta oss till ett lekalnd idag. Men nej, det känns helt fel. Dte får bli någon form av uteaktivitet idag.

Just nu råder det lite delade meningar här i soffan. "Stora maskiner" mot "Pyssel".




torsdag 16 maj 2013

Torsdag = Det blommar


Nu blommar det i trädgården. Idag slog påskliljorna ut. Magnolians knoppar sväller och slår ut vilken dag som helst. Och långsamt, mycket långsamt, vaknar lavendeln till liv. Och våren är nästan förbi. idag kändes det som sommar. Så hejja på nu blommorna. Visa vad ni går för.

Torsdag = Vattenlek


Det blev lite premiärpool istället för cykelutflykt idag. På med badklädern apå killarna och fram med lilla poolen.  Plask, skvätt och lek. Sen blev det vattenmelon till mellis. Rena rama semesterkänslan.

Timmarna mellan 15-17 är de som är tyngst här hemma. Ännu tyngre blir det när det är dag 5 som man kör dem själv. Visst, morfar var här igår. Men det är ändå tungt. Jag kan ju inte släppa allt. Det går inte.

Imorogn är sista dagen för pappan borta. Efterlängtad är han. Både av killarna och mig.

Torsdag = Halva dagen



Sprutorna är tagna och vi är hemma igen. Det är verkligen sommar ute.  Lilla R försöker bemästra trehjulingen. För att få det lite bekvämare på släpet sitter han på Hugo... Den är bra till mycket den där hunden.

Man skulle kunan säga att halva dagen har gått. Eller att etapp ett snart är avklarad. Det börjar närma sig att åka till dagis och hämta herr O. Eftermiddagen är inte ännu planerad. Men just nu lutar det åt att vi packar mellis och cyklar till fågeltornen. Då det går lite sisådär med trehjulen får lilla R åka cykelstol.

Torsdag = SOL

Nu på morgonen strålar solen från en klarblå himmel. Så vackert, så skönt! Nu ska jag hälla i mig min fil, klä pojkarna, smörja solkräm och sen åka och lämna på dagis. Sen kör jag och lilla R vida och får sprutor mot TBE och hepatit.

Och sen tar vi torsdag.

onsdag 15 maj 2013

Onsdag = Finaste Herr O


Idag var det dax för Piggelinloppet.  Förskolans alldeles egna lopp där det delas ut bananmedaljer till alla barnen.  Men om jag ska vara riktigt ärlig tycker jag att min fina Herr O borde ha fått en "fantastisk kompis medlaj".

Polaren L ramlade och slog sig innan start. Hon ville inte vara med. Ledsen och mammig. Visst kom hon iväg, men med mammas hjälp. När herr O passerade dem sprang han på, stannade och vände sig om. Han gick fram till L, torkade hennes tårar, tog hennes hand och sen gick de loppet tillsammans. Jag kan säga att mitt mammahkäreta slog dubbelslag av stothet och glädje. Tänk den fina pojken därborta, som bryr sig om sina polare, är min. Jag har burit honom och med hjälp av pappan format honom.

Herr O min stolhet.

Och hur det gick i loppet. Jag vet inte. Herr O var nöjd och trött efteråt. Det räcker för mig. Och för honom.

Onsdag = Paddan VS Lamino

Paddan VS Lamino


annna-werna on Polyvore
 
Två snygga klassiker. Den ena vackrare än den andra. Den ena bekvämare än den andra. Den ena mer lättmöblerad än den andra. Och den ena betydligt dyrare än den andra.
 
Men visst e dem snygga. Drömmer mig bort en stund.
 

Onsdag = Lego Buzz

 
Så har jag delat ut lite Logo Duplo foldrar och prata lego med föräldragruppen. Sammanfattninngsvis tycker alla att lego är en bra leksak. Mindre bra är att lego börjar bli så pojkigt eller flickigt. Rosa prinsessor och svarta superhjältar. Men som vanligt kan man ju välja vad man köper.
 
Roligast i det Legosättet  jag fick hem var i alla fall fönstrena.  De gjorde hela lådan skulle man nog kunna säga.
 
#buzzadorlegoduplo #legoduplo #buzzador

Onsdag = Lämnat


Så har vi varit och lämnat herr O på förskolan. Vinkat i fönstret och kastat slängpussar. Ätit bilmacka och pratat om allt och ingenting i bilen. Som vanligt.

tisdag 14 maj 2013

Tisdag = Detta. Är. Kärlek!


Det är något med de där små barnfötterna. Totalt oslitna. Redo för livet. Ej ännu ärrade av verkligheten. De är alltid redo för äventyr och har ingen känsla för riskbedömning. De leder en liten på vägen ut i livet. En liten fot som dessutom vilar på en trogen följeslagare, trogne Hugo, gör bara bilden ännu starkare. 

Tisdag = Trötta killar


Uppladdning med kiwi innan badet.

Jag har två mycket trötta killar här hemma. De är helt slut efter badet idag. Lilla R klättrade upp ur poolen och hoppade i, oavbrutet i 45 min. Inte konstigt att han blev helt slut. Herr O som gick direkt från lek på dagis, till lek i lekpark och sen in i badhuset är inte så pigg han heller.  Vi åt middag, fläskpannkaka vid 16:45 och efter det var det nästan en kamp att hålla litta R vaken. 18:30 sov han. Bra jobbat måste jag säga. Herr O är fortfarande vaken, men jag lovar att han kommer somna innan 19 ikväll.

Två trötta killar pratar med sin pappa på telefon.

Tisdag = Fortsätter att utmana

Tisdag idag. Tänkte fortsätta att utmana mig själv och pojkarna lite. Idag är planen att åka till badhuset efter dagis. Väskan är packad och frukten är förberedd.  Nu ska jag bara fundera ut vad det ska bli till middag. Blodpudding eller fläskpannkaka. Det är frågan.

måndag 13 maj 2013

Måndag = Det blev kväll

Så blev det kväll idag igen. Pojkarna somnade gott och tryggt. Mamman kommer att göra samma sak inom en snar framtid. 

Kvällar är lite vemodiga på något sätt. Tid för tanke och tacksamhet. Som en sammanfattning. Jag älskar verkligen mitt liv. Jag är där jag vill vara, men måste ofta påminna mig själv om att vara. Här. Och. Nu. Ibland känns det som om man jagar något. Det perfekta, ultimata. Få ett avslut, som om det skulle vara bra.  Bocka av listan. Vilken lista? Och varför?

Här. Och. Nu.
Och lite tacksamhet och ödmjukhet.
För att jag är värd det.

Måndag = Kyrkis


Så nu har vi kommit hem från kyrkis. Det blev en del lek med bilar och några turer i rutchkanan. Och det obligatoriska fikat med bulle och saft.

Nu har vi precis ätit lunch. Lilla R ligger och sover och herr O har intagit toa. Själv tänker jag ta mig en kaffe och sätta mig på altanen och läsa en trädgårdstiding. Ladda batteriern ainför resten av dagen.

Måndag = Lyftkran

Så var det ännu en stor lyftkran på området. Ännu ett hus levereras. Spännande! Alltid lika rolig tatt se vad det blir som ploppar upp. Och sen har jag ju helt plötsligt barnvakt. Lilla R är ett stort fan av stora maskiner som låter och lyfter.

Barnen sov gott i natt. Och mamman med. Lilla R vaknade vid 06 och herr O strax därefter.

Planen för dagen är lite kyrkis på  morgonen. Hem för lunch (något äggigt). Ut och lek. föhopningsvis är det lite kompisar hemma, både till mamman och herr O. Och sen middag. Köttbullar från frysen (hemgjorda!) och pasta.

Sen hoppas jag på en massa glada överaskningar. Sånt gillar jag.

söndag 12 maj 2013

Söndag = Middag


Nu kör jag middag! Äntligen! Struntar i masken och kraschar i soffan efte en nattning där herr O grät för att han inte fick kvällskrama sin pappa.

Söndag = Take care

Söndag = Take care

 
Jag funderade på om det där med skönhetsgrejs. Det blev en vända genom skåpen när barnen badade. Tänkte att jag tar väll det jag har. Men när jag tänkte efter  och letade lite till så insåg jag att jag alltid faller tillbaka på produkterna ovan. Ibland lyxar jag till det med en ansiktsmask, och då blir det clinique. Smink blir clinique. Hårimpackning däremot har jag inte hittat den ultimata än. Och det där med hudkräm, jag har försökt, men vet inte om jag behöver det egentligen. Så där är jag notoriskt ombytlig.