måndag 30 december 2013

Måndag = Julklapparna

Osså var det de obligatoriska julklappsbilderna. Varför göra jag detta kan man undra. Jo, för att jag och pojkarna ska komma ihåg vad vi fick, av vem vi fick och när vi fick vad. 

I år var julklappskörden sansad. Lagom mycket av bra klappar. Inte en massa krimskrams. Om man bortser från solglasögonen då, men det är sånt man får räkna med i vår familj. 




söndag 29 december 2013

Söndag = Märklin


Idag har vi spenderat dagen hemma hos farmor och farfar. Som vanligt blev det god och mycket mycket mat.

Och så blev det tågbygge så klart. Med pappans gamla märklin. Denna gång byggdes den upp på ett träbord, vilket gjorde att rälsen sedan kunde spikas fast. Lilla R var med hela tiden. Och han byggde och lekte på sitt sätt, men utan att förstöra. Han var även förste kranförare. Farfar satt lite i bakgrunden och övervakade och kom med goda råd.

Farmor och farfars katter fick även en lekstund med pojkarna. Först lekte herr O och lilla R en stund. Sen fortsatte pappan, en lite längre stund. Och till slut lekte även farfar med katterna. Så förhopningsvis kommer alla inblandade att sova gott i natt utav ren och skär utmattning.

Söndag = Lego


Lego, den enligt mig perfekta presenten.

Men idag är lego så mycket mer än vad det var för bara några år sedan. Nu på morgonen sitter herr O och spelar på legowebben. Ett strategispel som även finns som "riktigt" lego. Lilla R sitter bredvid och försöker förstå.

Lego finns alltså även som brädspel. Av Tomten fick familjen Creationary.  Vi har spelat några gånger, och nu börjar vi få kläm på det hela. Den största utmaningen som jag fått hittills var att bygga en fyrvägskorsning... klurigt värre.

Och när det gäller riktigt lego fick herr O sin efterlängtade Unimog med 2048 bitar och lilla R fick duplo Brandbil med 27 bitar.

Lego, världens bästa leksak.

lördag 28 december 2013

Lördag = Vilket fynd!


Okej, det blev ett impulsköp. Ett ganska stort sådant. Jag var in en snabbis på Täby Centrum. Vi skulle med stormormor till distrikan.  För att komma dit måste man gå igenom centrumet. Farligt.

Vi gick förbi Lush. Alltså en butik som jag verkligen faller för. En butik som jag inte kan gå förbi utan att shoppa i. Och nu när de dessutom har rea så var det omöjligt att motstå.  Jag sa till mormor och syster att jag ska bara in och shoppa något lite snabbt... och där i butiken fick jag beslutsångest. Vad skulle jag ha? Jag ser hur mormor och syster står och väntar på mig. Mormor mår lite sisådär. Då kommer en säljare fram och säger att de minsann har halva priset på WOW boxen. Den innehåller 32 av Lush julfavoriter. Tvålar, badskum, läppkladd, badbomber, bodylotions... Och jag här hör mig själv säga "Jag tar den!"...

Så nu står jag här med badlyx så det räcker året ut. Men vad sjutton. Efter den här julen så är jag värd lite badlyx. Eller MASSA badlyx blev det visst.

Lördag = Julkul


Idag har vi kört julkul. En dag när vi ska ha kul, lilla familjen, utanför hemmet. Vi började med att bada badhus. Lilla r tjöt av glädje när han åkte ner för kanan, och herr O kämpade på med sin simning. Han kan ta flera tag nu. Men det ser lite lustigt ut då det bara är näsan som sticker upp ovanför vattnet.

efter badet åkte vi in till stan för lite lunch. Mamman hade tänkt burgare, men pappan kontrade snabbt med thai, och så fick det bli. Herr O fick stekta nudlar och lilla R åt stektanudlar och kycklingspett. Jag äter alltid med pinnar vid sådana här tillfällen. Det hänger liksom kvar sedan jag åkte på min långresa. Och sen är det ju faktiskt roligt. Båda killarna provade att äta med pinnar. Man kan uttrycka det som om det finns utvecklingspotetial.

Efter maten blev det leksaksaffär och ClasOlsson. Och sen var lilla R så trött så han nästan somnade stående. Och då åkte vi hem.

Nu på eftermiddagen har pappan lagat en telefon, herr O har spelat legospel och mamman har plockat iordning hemmet. Och lilla R? Jo han sover än...

fredag 27 december 2013

Fredag = En annorlunda jul



Alltså, denna jul. Om inte magsjuka var nog, så toppades allt med ett inbrott. Och när vi trodde magsjukan var över, så liksom gjorde den sig påmind. Men jag är så stolt över min stora familj. Vi finns där för varandra, för när det stormar så vet vi precis var hamnarna finns. Och det är det som gör en familj. 

Men julafton firade vi alltså. Mormor ringde jultomten och meddelade att vi skulle köra Engelsk jul. Alltså, fira den 25. Mormor och morfar preppade huset med ljusskylt, självlysande tomte och glitter och girlanger, för att Tomten tydligt skulle se vart han skulle.  Och jag älskar dem för det. Allt jobb de la ner för att det skulle bli så autentiskt som möjligt. Och denna Tomte. Kan man annat än att älska den. Tack Tomten, min femåring tror fortfarande på julens magi!



tisdag 24 december 2013

Tisdag = God Jul



Vi önskar er en jul, som blir precis så där julig som du vill ha den. En jul som uppfyller dina förväntningar och som firas med dom som betyder mest för för dig. En jul i ditt tycke och smak, det är precis vad vi önskar dig! 

En jul som gör gott för själen.

måndag 23 december 2013

Måndag = Av alla dagar på året



I natt hände det som inte fick hända. Först blev pappan magsjuk, och drygt 5 timmar senare, 03, blev herr O magsjuk. Kräksjuk. Min lilla herr O. Och ungefär där, mitt i natten, insåg jag att julafton med släkten var utom räckhåll. Att julen i år inte alls skulle bli den jul som jag sett fram emot. Förväntansfulla pojkar, tillsammans med människorna som jag älskar mest av allt i denna värld, ett sorglöst frosseri i godsaker, och ett inre lugn som bara infinner sig på julen. Allt det är om intet gjordes av den där hemska kräksjukan.

Och jag grät, för herr O's skull. För jag vet hur han har längtat. Hur han ser fram emot att möta tomten. Att få öppna paket och få vara nära dem han älskar. Jag grät, och kände mig maktlös.  Osså var jag orolig, för att även jag skulle åka dit. Bli sjuk.

Under dagen har herr o blivit bättre. Han har tok ont i magen och benen. Pappa J har så ont i magen att han kan knappt minnas när han hade så ont senast.  Ingen av dem äter. Dricker gör dem under hot, och en Piggelinglass eller två har slunkit ner. Men de är inte redo för att fira jul i morgon.

Jag förklarade för herr O att det inte blir att åka till mormor i morgon. Och han bröt ihop. Han vill ju träffa tomten! Han måste träffa tomten. Efter lite funderande kom jag fram till att vi får helt enkelt ta lite av de Engelska barnens tomtetid och fira jul hos mormor den 25'e.  Herr O var inte övertygad. men efter att ha pratat med mormor, och hon lovade att ta kontakt med tomten och meddela planerna, blev han lugnare.

Jag insåg dock att då vi inte skulle åka bort på julafton, så blev jag tvungen att åka till ICA och proviantera. Lite julmat måste man ha på julafton. Och tomtegröt är ett måste till frukost. Så jag och lilla R tog oss iväg och shoppade loss.

Just nu sover samtliga pojkar däruppe. Jag ligger här nere i soffan, smuttar julmust. Jul i år kommer bli annorlunda. Men bra. Men annorlunda.

lördag 21 december 2013

Lördag = Denna dagen...


Alltså, denna dagen. Att slitas mellan hopp och förtvivlan. Mellan bacillskräck och "det är nog bara matförgiftning". Det blev inte riktigt som jag hade planerat det. Vi skulle ju baka godis i mängder och bara njuta. Men istället så har jag kört tvättmaskiner i 95grader i frenetiskt tvättat händer. Och nu ikväll även blandat VES.

Men det är svårt att förstå att han faktiskt är sjuk. För han är sitt vanliga jag mellan kräkorna. Dansar, busar, myser och trotsar. Men nu hoppas jag av hela mitt hjärta att det är över. Och att ingen av oss andra är smittadet. För är någon annan smittad, är liksom jul körd. Denna jul som jag dessutom är ledig. Nästa jobbar jag... Det är ångest på mer än ett plan.

Lördag = Magsjuka

Jag vet faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta. Nu när jag äntligen får vara ledig från jobb. Nu när jag skulle ladda batterierna och bara ha familjemys, då kommer magsjukan på besök.  Lilla R la av en kaskadkräka över hela lunchbordet. Stackars min lilla R. Så ledsen och så rädd. Bordet sanerades och liten duschades. Nu ligger han nerbäddad, och jag väntar bara på när nästa kräka ska slå till. Frågan är om vi kommer att kunna klara 48-timmars gränsen fram till julafton.

Jag tror faktiskt jag gråter.

Lördag = Tidigt paket





Så damp den ner efter mycket om och men. Bloggbagen från Loppi.  Denna julvariant innehöll:

KRAV- och Fair Trade-märkt kaffe från INDISKA. Kaffet är producerat med hänsyn och respekt till natur, klimat, djur och människor. Fair Trade handlar i första hand om rättvisa arbetsvillkor. Kaffet finns i smakerna choklad, hasselnöt, kardemumma och Christmas.


Humörhöjande strumpor i färgstarkt mönster från INDISKA.

Ljusslinga från INDISKAVid sidan av julgransdekoration är de batteridrivna ljusslingorna från INDISKA alltid lika populära. Här kommer en variant som passar bra till jul- och nyårsdukningen.


Palmolive Mediterranean Moments duschcreme med extrakt av arganolja och mandelextrakt. Den exklusiva Arganoljan kommer från Marocco och framställs från nötterna på arganträden. Oljan är känd som ”mirakel-oljan” med ett mycket högt innehåll av E-vitamin och andra antioxidanter. Mandelextaktet ger en feminin och härlig doft.


Palmolive Magic Softness Tangerine, lite magi i vardagen kan både barn och vuxna må bra av, och det är precis vad Magic Softness skumtvål erbjuder. Med härligt skum direkt från pumpen trollas bakterier och smuts bort och händerna känns rena, fräscha och behagligt mjuka.


Ajax Kitchen & Grease med helt ny Ultra-fettborttagande formulering, förbättrad effektivitet och mer aktiva ingredienser. Tuff mot ingrott fett, smuts och matrester, som köksfläkt och grillgaller. Osynlig skyddshinna som gör nästa städning lättare. Skonsam mot alla ytor och med behaglig citrondoft.


Lördag = Glossybox december


Den där flaskan, till vänster, trodde jag var nått helt annat än volymkräm till håret... Alltså på riktigt, vad tänkte människan som designade förpackningen? Annars så var det mascara, ögonkräm för gamlingar, julrött nagellack och lösögonfransar.

Gladast blev jag för ögonkrämen, mest skeptisk är jag till de där lösögonfransarna...

torsdag 19 december 2013

Torsdag = Trafikstockning

Lilla R har precis förstått vad som händer när en traktor är ute och kör. Det blir trafikstockning! Långa köer och ingen som håller avstånden.  Han är observant min tvååring.

onsdag 18 december 2013

Onsdag = Arla morgon


Känslan är att jag har gjort en "tutch and go!" i sängen i natt. Alltså, så fort huvudet nuddat kudde var det dax att gå upp igen. Men vetskapen om att jag ska få träffa pojkarna vakna i eftermiddag gör att det är lite lättare att acceptera de facto.

Det blir en spännande dag på jobb idag. Många barn med olika diagnoser. Hur många larm kommer det gå idag? Det spelar egentligen ingen roll. Vi fixar det, mitt lag.


tisdag 17 december 2013

Tisdag = Förväntan


Herr O räknar ner. Varje dag, nästan varje timme. Förväntingarna är höga. Och i helgen träffade han den Riktiga Tomten. Herr O sa att han varit snäll, och då fick han en polkagris. Lilla R förstår inte riktigt vad som komma skall. Han njuter mer av nuet. Funderar över tomtenisse och husmus.

Herr O har till och med påbörjat att städa sitt rum. Ifall han får mer lego i julklapp, så han får plats att bygga. Lilla R plockar mest fram sina saker. Ställer bilarna på rad, lägger pussel och läser böcker.

När ska vi klä julgranen? Ja, vi kanske ska tumma på traditionerna och göra det redan i helgen. bara för att suga på julen lite extra. För jag minns hur det var, när jag var liten. Och jag vill att killarna ska få uppleva samma sak. Stilla jul, fylld med längtan och förväntningar.

Tisdag = Nedräkning


Det var länge sedan jag längtade så efter en ledighet som jag gör nu. Det känn sända in i själen att jag behöver otvugen familjetid. Den här hösten har på inget sätt varit jobbig. Men avsaknaden av rytm gör att jag blir trött. Jag har svårt att dansa med i den hoppande stil. Eller så är det så enkelt att det är jag som liksom har glömt bort stegen. Mins inte riktigt hur jag ska röra mig för att faktiskt må bra, eller utan att bli trött.

Idag ska jag ladda kroppen med en massage och värme. Jag tror det kommer att räcka som energipåfyllnad för att knoppen ska orka med hela veckan lång. Orka dansa skuttdansen.

måndag 16 december 2013

Måndag = Trött

Mentalt trött. Inne från och ut.  Så kan man nog sammanfatta det.  Julledigheten kunde inte komma mer lägligt.  Fyra arbetsdagar kvar. Jag vet att jag orkar hela vägen. Det gör jag alltid.

lördag 14 december 2013

Lördag = Luciafirande


Så var det luciafirande igår igen. Herr O fick fint i leden med händerna i hop, som vilken tomten/lucia som helst. En van kille. Han sjöng i i alla sångerna och deklarerade stolt efteråt att "Mamma, vi sjöng Rudolf utan att någon vuxen hjälpte till.!" Sötast med hela tåget var att de sjöng samtliga sånger i halvkanon. Det var svårt att hålla takten när man är så många som 27 barn.


fredag 13 december 2013

Fredag = Tandis


Jag ska till tandläkaren idag. därav det stoooora leendet.  Jag har borstat och gnott gaddarna, kört med tandtråd och sköljt med flourskölj. Måtte detta räcka för att hålla tandtrollen i schack.

Sen ska jag belöna mig själv för "god utförd munhygien" med att gå på plantagen. Dte är evigheter sen jag var där och hälsade på, och jag är i behov av nya hyacinter, och man kan ju tycka att de borde ha det där.

I eftermiddag är det dax för luciafirande nummer två. Då ska herr O bjuda på skönsång. Vi har övar "Rudolf med röda mulen" till tusen här hemma. Så nu sitter i alla fall den sången. Den där lucia sången därimot... varken vacker eller lättsjungen.

torsdag 12 december 2013

Torsdag = Tomtehatt





Idag har det varit Tomtehatt på hela dagen för lilla R. Det har firats Lucia på dagis. Det blev inget tåg, men det kanske inte är så konstigt i en grupp med 1-2 åringar. Utan det blev att sitta i sångsamling, och så fick barnen dra sånger ur sångpåsen. Lilla R sjöng ingenting. Inte en ton. Men han skrattade desto mer. Åt kompisarna som busade. Efter sångsamlingen var det fika med lussebulle och saft. Lilla R försökte som vanligt sno till sig de andras bullar när han ätit upp sina egna, men jag var snabb att säga till, och hör och häpna, då lyssnade han och lät bli.

Ikväll är pappan på julbord på Skansen. Äter middag med krokodilerna. Kvar hemma är mina söner och jag. De sover, och jag sitter högt med fötterna och gör oviktiga saker. Härligt, men ensamt.

onsdag 11 december 2013

Onsdag = Att vinna

Det är många tävlingar där ute just nu hos olika bloggare. Jag är av principen att jag enbart deltar i tävlingar där vinsten verkligen är av intresse. Vinster som jag verkligen vill ha eller behöver. En sån vinst tävlade just Sarianne. En tävling där hela familjen skulle kunna få njuta av priset. Jag slog till och hängde på. Det kostar inget att chansa.

Och ta på tusan jag vann! Vi vann! Och vad vi vann? Det vet bara Tomten, jag och Sarianne.

tisdag 10 december 2013

Tisdag = Julpysslat


Vi har julpysslat idag här hemma. Tomtar och hjärtan. Jag ska i ärlighetens namn säga att jag inte kommer att vinna något nobelpris i pysslande, men barnen var nöjda och jag likaså. Vi höll på i säkert 1,5 timme. Mycket bra kämpat.

Dagen började annars på bästa möjliga sätt. Med pyjamasparty hos grannen. Det satte liksom standarden på resten av dagen.

Nu ligger jag i puffen framför kakelugnen i min flanellpyjamas och bara njuter av här och nu. Ska väll kanske masa mig till soffan och moffa lite choklad och julmust om en stund, om jag orkar.

måndag 9 december 2013

söndag 8 december 2013

Söndag = Pepparkakshus



Vi har bakat pepparkakor här hemma idag. Och byggt pepparkakshus. Jag kom på den briljanta iden att göra fyra små hus. Ett till var och en av oss. Det gjorde det hela ganska enkelt när vi kom till pyntandet av husen. Alla fick göra precis som den själva ville. Herr O hade vissa specifika krav på sitt hus. Det skulle ha balkong! Efter lite klurande så fick jag fast en balkong på baksidan av huset. Alla husen fick även ett takornament.  Lilla R's fick ett tåg, Herr O och Pappan fick varsitt hjärta och jag klämde dit en ängel på mitt. Och vips så blev det ännu enklare att skilja husen åt (en konflikt mindre när granen ska plundras och husen ätas).

Och sen har vi åkt pulka idag. På typ 2mm snö. Men vill man så går det. Och skoj var det. Lilla R premiärade att åka själv ner för backen på tefatet. Han var alldeles lyrisk och sprang upp för backen själv för att fort kunna åka ner igen. Älskade lilla R börjar bli stor.


lördag 7 december 2013

Lördag = Underbara morgon


Trots att dagen började klockan 05.30, så kunde den inte ha startat bättre. Barnen är så där härligt harmoniska. Vi låg och småpratade i sängen allihop en stund. Herr O konstaterade där och då att "Pappa har mycket näring på magen". En klok analys av vår femåring.

Vid frukost var det lugnt och skönt. Vi pratade och åt, utan stress eller konflikter.

Och nu leker killarna, alla tre, lugnt och fint på varsitt håll.

Låt oss hoppas att morgonen har satt standarden för resten av dagen.

fredag 6 december 2013

Fredag = Lilla R's längd och vikt


Var en snabbis på BVC idag och vägde och mätte lilla R. Han var inte så intresserad av varken det ena eller det andra, men tillslut fick vi till det. Så idag, två veckor efter sin tvåårsdag är han 89,5 cm lång och väger cirka 15kg. Allt som det ska med andra ord.

Fredag = Mandela

”Jag önskar bli ihågkommen, inte som någon unik eller speciell person, utan som en i ett stort lag
i detta land som har kämpat under så många år, under decennier, även århundraden.
Den största äran av att leva ligger inte i att aldrig falla, utan i att resa sig när man har fallit.” 

-Nelson Mandela



Jag hörde nyheten på radion. I rondellen vid ICA maxi. Han avled i går kväll. I sviterna av sin lungsjukdom.  Mannen som osjälviskt slogs för allas lika värde, med ordet som vapen. Jag grät där i rondellen. Släppte en tår.

Tanken på vad en man kan åstadkomma är enorm. Genom ordet sprids kärleksbudskapet.  Han lämnar efter sig ett arv som är viktigare och mer värdefullt än vad du och jag kan förstå.

När jag kom fram till min destination hade tårarna torkat. Och jag var fylld av beundran och framtidstro. För förstå, att om en enda man kan göra så mycket, hur mycket kan vi inte då göra tillsammans.

Om vi bara verkligen vill.
Om vi bara verkligen tror.

Det är magiskt, kärleksbudskapet, om man tar det till sig.

Fredag = Hemmadag


Vi håller oss hemma idag. Stormen yr och snön har lagt sig som ett tunt täcke över marken. Vi firar ledig fredag med lunch hos grannarna, lek och mammasnack. Avslappnat, spontant och otvunget. Underbart på alla sätt och vis.

onsdag 4 december 2013

Onsdag = Husmusen

Hemma hos oss bor det en husmus. Och den brukar dyka upp runt den 1/12. Husmusen jobbar för Tomten. Han håller koll på familjen och ger barnen paket fram till julafton. Och i år slog husmusen på stort. Han levererade lite extra kalendrar till barnen den 1/12, utöver de paket som sedan levereras dagligen.

Herr O tror fortfarande på husmusen och tomten. Och det är så härligt. Så enkelt.

Onsdag = Post-magsjuka...


Jag ska iväg och jobba idag. Eller ikväll. Hej och hå tänker jag nu. Kommer jag att orka. Eller klart att jag orkar, frågan är bara om kroppen min och jag är på samma plan. Jag har haft en del magsjukor i mitt liv, men vad jag mins är detta första gången som jag har matleda så här långt efter sista symtom (sanning med modifikation kanske, salmonella var inte att leka med kan jag meddela...).  Magen står liksom fortfarande stilla. Huvudet är dock på topp, och det är ju huvudsaken.

Drömde om att åka ut till Skultuna innan jobb idag för lite tomtebestyr. Men inser nu att det får vänta till en annan dag. Huvudet vill, men kroppen hänger inte med. Så jag får nöja mig med att surfa omkring på nätet och tomteplanera istället.

Här hemma rullar det mesta nästan som vanligt.
sover dock hela nätter (kors i taket) och föräldrarna är kanske något mer disträa än vanligt. Men annars, som sagt, vanligt... Herr O blev lite besviken över att husmusen levererade ett paket till mamman idag och inte till pojkarna. Han konstaterade att kanske husmusen kommer med ett paket efter dagis? Men se nej, det kommer husmusen inte att göra (Hör du det pappan?!?!). Dubbelleveransen under gårdagen var en kommunikationsmiss mellan beställningscentralen och husmusen. Och kommer förhoppningsvis inte att upprepas fler gånger.



tisdag 3 december 2013

Tisdag = Loppi Blogbag


I veckan kom den. Loppiblogbag. Med massa av skojiga produkter.

Pixibok: Älskar Pixi. Lagom stora, lagom dyra och bra litteratur. alltså inge knäppa googelöversatta böcker. Utan kvalité. I love...
Duplo: Ja, lilla R älskar det. Ingen direkt nyhet där.
Änglamark: Ekoprodukter till barn. Majskrokarna har hamnat i Husmusens lördagspaket till killarna. Perfekt godissubstitut. Att de dessutom är ekologiska gör att mitt hjärta slår lite extra hårt.
Plåsterväska: Perfekt till bilen. Lite plåster, tvått och annat akutigt från Folksam.
Kids zoo: Vitamintabletter till barn. Jag har inte lyckats få killarna att smaka dem än. Jag tycker att det känns lite överflödigt att ge mina killar vitaminer då det är av allt.  Men smaka ska dem få.

Om ni vill hänga med när jag testar grejerna live, följ mig på instagram @mammahelaveckan

Tisdag = Trött


Alltså, jag må vara på bättringsvägen. Men kroppen är tömd på energi. Vätskebristen är total och näringdepåerna är tömda. Så idag är målet att fylla på. Mannen i mitt liv köpte hem proviva och frosh blåbärssmoothie igår. Så idag ska jag tanka. Med energi. På soffan. Och kanske städa lite till.

Tisdag = Tvätta rent

Alltså, magsjukan har lämnat mammans kropp. Elle nja, det har inte gått 48 timmar än, men känslan är i alla fall att den är puts veck. Just nu är jag inte ens säker på att dte var just magsjuka, utan det skulle lika gärna kunnat ha varit en matförgiftning.

Men hur som helst. Det måste städas efter en sådan episod. Och då till den ständiga frågan. Hur städar man en magsjuka? Jo, klorin och dylikt har faktiskt inte ihjäl alla typer att magsjukevirus. Utan det som gäller är att gnugga och gno. Skura ytorna helt enkelt. Så jag har nu skurat toaletter, handtag och lysknappar. Och om det nu mot all förmodan skulle ha varit calicivirus,   rotavirus, eller någon anna läskig variant så har jag även tvätta sängkläder, mina kläder och handdukar i 95grader.  För ja, de flesta virusar överlever temperaturer upp till 70grader, och maskinerna tvättar sällan i 70, även fast man ställt in dem på just det. Så vem vill chansa liksom. Så rent är det här hemma nu.

Och på tal om rent. Jag fick ju hem en hög med Vanish förra veckan. en hög med småpåsar att dela ut till vänner som just har en liten ökad risk för att få fläckiga kläder. eller kanske inte just vännerna, utan deras barn. Aja, hur som helst. I denna buzzning ingick även att jag skulle göra ett fläcktest. Alltså sätta vanish på prov. Så jag tog en bit bomullstyg, fläckade ner den med färska blåbär, mandarin, olivolja, balsamvinäger, tomatpuré, majonnäs, krita och tuschpenna och lät lappen ligga och torka in i en vecka. för det är så det går till här hemma. Jag toktvättar inte så fort det dyker upp en fläck. Nej, jag samlar på hög. När en vecka gått förbehandlade jag lappen med vanishspray och körde sedan en vanlig tvätt med mitt vanliga tvättmedel och vanish pulver. Tyvärr passade jag även på att tvätta en tomtedräkt... så den innan så vita bomullslappen blev rosa...  När jag granskade lappen efter tvätt så tror jag att de ända fläckarna som inte gav med sig var tuschen och framförallt kritan. Fruktfläckarna försvann dock. Och det är ju alltid trevligt, med tanke på hur många tröjor vi har här hemma med både mandarin och blåbärsfläckar.

måndag 2 december 2013

Måndag = Magsjuk




Jahapp, så trillade jag dit. Var tvungen att åka hem tidigare från jobb igår. Hade känt av matleda hela eftermiddag, men vid 20.00 insåg jag fakta, ryckte två kräkpåsar och satt mig bilen och körde hem.

Några kräkvändor senare kändes livet lite bättre, och idag spenderar jag dagen i sängen och kurerar mig med piggelinglass. Ska ta och beställa hem lite Prohviva drycker med mannen i mitt liv osså.  Det får liksom magen i balans lite snabbare.

Jag undrar dock var sjukan kom ifrån. Ingen i min närhet är magsjuk, och på jobb har jag inte vårdat magsjuka patienter. Och sånt gör mig lite stressad. Om jag liksom vet källan så kan jag ju radera ut den liksom. Köra klorin och såpa till tusen. Men vetskapen om att det det skulle kunna vara ett dåligt tvättat äpple från ICA som smittat mig gör mig lite stressad.

Aja, nu ligger jag här i sängen och tycker nog ändå att jag under omständigheterna mår rätt bra. Hoppas bara min kropp e med på dem noterna med.