fredag 28 februari 2014

Fredag = Fullt rull

Det rullar på. I tempo. Livet. Ni vet det där som pågår just nu. Där det som hände för en sekund sedan är historia, och där det som hände om en sekund är en vision. Och där, mitt i mellan historian och visionen, pågår livet.  Svårt att förstå, svårt att anamma.

Hur som helt rullar det på här hemma. Familjelogistik. Jobbkvällar. Planerande av 6-årskalas. Funderingar över hemstäd.  Bröllopstankar. Pusselbygge. Bokläsning. Loppalekande.

Just nu sover bröderna i min säng. Pappan och mamman kör morgon rutiner. Snart bär det iväg till jobb och dem sjuka barnen. Jag förklarar för lilla R att "Mamma måste jobba. Jag måste få åka och ta hand om alla sjuka barn som har ont och behöver plåster". Han nickar, och förstår. För han vet att plåster kan hjälpa på ett sätt som vi vuxna glömt bort. Han e klok lilla R.

Så livet rullar på, men att livet är som vanligt är en lögn. Eller som vanligt är det ovanligt.

lördag 22 februari 2014

Lördag = Egen muslie


Det är så i ropet att vara dundernyttig. Allt ska vara eko och närproducerat. Helst ska man göra allt själv, samtidigt som man jobbar 120%, tar hand om barnen och deras utveckling, räddar daggmaskar och pandor och bakar surdegsbröd....

Jag blandar min egen muslie. Punkt! Med sånt som man kan köpa på ICA. Och det är ett totalt egoistiskt val. Det blir så mycket godare. Och jag får i mig dem där nyttigheterna redan på morgonen, som man annars missar. Lite tranbär, pumpakärnor, psylliumfrön, russin, koks, solroskärnor, osaltade nötter av diverse slag och *trumvirvel* START. Med socker i. Mycket socker.

fredag 21 februari 2014

Fredag = Pott-träning


Det där med potträning mitt i vintern. Nja, på den... Men vi gör så gott vi kan. Igår fick vi till det tre gånger, idag, än så länge, noll gång. Vi får ta det lite varligt. Det löser sig tids nog. Herr O var torr när han var 2år och 4 månader. Både på dagen och natten. Men varför jämföra. De är ju två så olika krabater de där två.

Och sen hade ju O inger Hugo att simultanträna med. Det kanske gjorde det hela lite lättare.

Fredag = Blomster


Det blev en snabb paus i vabbandet igår. Eller jag blev avlöst så jag fick tid att andas. En tur ner på stan, ett snabbt besök hos en frisör, som hummmmade kände på mitt hår och sa "det kan nog gå" och en tur in i blomstertältet på torget. Och ungefär där någon stans förlorade jag mig själv. För jag skulle ju bara ha lite tulpaner...



Men det finns ju så mycket vackert. Till så bra priser. Lite vånda och 200kr senare kom jag ut med en tjock bukett med ranunkel, kärsbärskvistar och liljor. Inga tulpaner. Men oj vad bra det är med vackra blommor för själen. Och så doftar det så fantastiskt. Nu går jag mest runt och kikar på de där körsbärskvistarna för att se om de tänker blommar. För om det är något jag går igång på när det gäller blommor, så är det blommor på bar kvist. Det finns inget vackrare. Magnolia, persika, körsbär...



onsdag 19 februari 2014

Onsdag = Vi vabbar på


Så vi vabbar vidare här hemma. Det blir inget sportlov med mormor för lilla R. Han stannar hemma med mig. Jag tar vagnpromenader, tröstar liten, bygger pussel, tittar på Meckar Micke, försöker få lilla R att äta och vips så verkar frisk, för att i nästa sekund gråta.

Onsdag = Att minnas

En bild från den 2/11 2011. Herr O pratar med liten i  magen.  En kass bild rent bildmässigt. Men oj vad den väcker känslor. Varma känslor.

tisdag 18 februari 2014

Tisdag = Vår!?!


Alltså, ur led är årstiderna! Skalkläder i februari!?! Och cykel? Helt plötsligt känns det inte helt fel med februari.

måndag 17 februari 2014

Måndag = VAB


Så var det dax för VAB. Jag förstod det redan igår. Lilla R kruppade lite lätt på tidig morgon på söndagen, och vid det här laget har jag lärt mig vad det betyder. Det blir värre. Så jag förvarande jobb redan på söndag förmiddag.

Och tänk vad rätt jag hade. I natt började det redan 23. Krupp i kombination med feber och ökad AF är väl sådär. Så vid 03 drog jag i lilla R ipren, väntade en timme och somnade sen.

Både jag och lilla R är rätt mosiga idag. Det är tur att solen skiner så batterierna blir tankade, och en viss uns av ork träder fram. Vi tog en promenad på förmiddagen. Lilla R åkte vagn och jag gick. Vilken känsla det är att få känna den där solen mot huden. Att återigen uppleva ljuset.

Visst är det tråkigt med VAB. Men tänk vad lite sol kan göra för själen.



Måndag = Herr O's första!


Så var den ute, den första tappade tanden. STORT! Nu var det ifs inte herrn själv som drog ut den, utan mamman(vars avsikt var att göra den något lösare).

Men nu är den ute hur som helst. Och herr O är lite bekymrad över att det faktiskt gör ont. Eller känns konstikgt. Tandfen var här i natt i alla fall, och levererade en guldpeng.

Underbara stora herr O.

torsdag 13 februari 2014

Torsdag = Jag jobbar med LIVET som mål.

Sträcker lite extra på mig. Mitt jobb är inget "hitte på jobb". Jag jobbar för att om ditt barn någon gång blir sjuk (Gud förbjude) , så är jag och mina kollegor där för att göra vårt yttersta, ibland även mer än så, för att ditt barn ska må bra. För att ditt barn ska få komma hem till dig igen. Jag har aktivit valt att jobba med detta för att jag älskar att få vara en del av temet som gör sjuka barn friska, och jag jobbar med det för att jag är bra på det. Jag är duktig! Jag är kompetent! Jag är förtusan bra på det jag gör!

Min lön är i mina ögon låg i förhållande till det ansvar jag har. Tyvärr har mina chefer, och deras chefer lite med att göra hur mycket jag får i mitt kuvert varje månad. Det ligger på en högre politisk nivå. Min lön betalas av skattepengar. Den betalas av samhället. Samhället och politikerna säger alltså (genom att ge mig en liten lön och en sisådär arbetsmiljö) "du är nästan viktig, vad bra att du finns, men kosta inte för mycket".

Det jag egentligen vill säga är att du kan lita på mig och mitt team, för om ditt barn blir sjukt, så struntar vi vad vi får i lön, vi kommer i vilket fall göra vårt yttersta för att ditt barn ska få komma hem till sin familj igen. Och bara det gör, i mina ögon, att jag och mina kollegor är värd en bättre lön och arbetsmiljö.

Inget hitte på jobb alltså.
Jag jobbar med levande diamanter, varje dag.
Det kunde ha varit din dimant.

tisdag 11 februari 2014

Tisdag = Ha inte för bråttom


Så smälte snön bort. Och under dess tidigare täcke kryper nu vårlökarna fram. Som en påminnelse om att det sker ting, även om vi inte kan se dem.  Att det pågår processer som vi inte alltid ser.

Jag önskar nu att våren inte kommer för fort. Att den tar sin tid. För någonstans är det ju ändå väntan och längtan som är det stora. Processen fram till målet. Att få följa knoppen, varje dag, tills dess att den slår ut i blom.

Det finns en symbolik i det där, som jag kan ta lärdom av. Att inte ha för bråttom. Att se processen som en del av målet. För annars står man där, med blomman i handen, redo att slänga den på komposten, funderandes över vad målet var.

En symbolik att ta lärdom av.

lördag 8 februari 2014

Lördag = OS och frukost


Jag är ensam hemma. Har sovit själv i stora huset i natt. Konstig känsla. Att inte vakna upp bredvid någon . Att inte gå och säga godnatt till någon. Inga andetag att lyssna efter.

Tråkigt, men belöningen är att äta frukost själv, det som jag villa ha. I mitt tempo. Framför OS-invigning.  På tallriken finns avokado, bresola, getost med päronmarmelad, sesamkex, rostat bröd med smör och mandelsmör, jos, citronyoghurt med min granola och te.

Så OS och go' frukost innan jag beger mig till jobb. Det kunde faktiskt varit sämre.

fredag 7 februari 2014

Fredag = Vi gifter oss



Vi ska som sagt gifta oss, efter 12 år av kärlek är det liksom dags. Så kyrkan är bokad, lokal och mat är bokad, fotografen är med på tåget och jag väntar på att hårfixaren ska bekräfta.

Och alla inbjudningar är iväg skickade. Så nu sitter jag och väntar på alla OSA. Prickar av listan och ler. Vi ska ha en liten middag på bröllopsdagen. Vi har valt att bjuda dem som står oss närmast. Som alla på sitt sätt har ett finger med i spelet att vi till slut kom fram till altargången.

Men vi nöjer oss inte med en liten middag, utan har dessutom bjudit in jobbarkompisar och grannar på fira och fika dagen efter bröllopet. Både jag och mannen i mitt liv har jobbat på samma ställe under många år. Det gör att jobbarkompisarna blir en del av en. Så att inte bjuda till någon form av fest för gänget kändes konstigt. Det blir helt enkelt huset fullt hos oss. Och med tanke på det potentiella antalet som kan komma... så blir det verkligen fullt hus.

onsdag 5 februari 2014

Onsdag = Strategen


Jag har en liten strateg här hemma. Som liksom klurar ut lösningar på det mesta. Och sen så älskar han att göra saker med sina föräldrar. han har räknat ut att jag är svag för bordsspel, och att pappan är svag för att mecka. Så nu blir det en del av sånt. Jag kan ju inte säga nej.

Annars så kör vi ett par dagar utan pappan här hemma. Han är i utlandet och jag killarna fick inte följa med. Det kräver en hel delplanering när han är iväg. Jobbar jag kväll? Vem hämtar, när ska jag handla, middag på kortast möjlig tid, packa badväskor och mormorväskor.  Det är inte jobbigt så länge det flyter. Så länge jag inte jobbar kväll, och så länge vi har mjölk så vi klarar oss.

Onsdag = Irriterande Halebop


Lilla R skolar in fina P på dagis. 

Tanken var att jag skulle ha fått bilden som MMS, i telefonen, en samsung galaxy ace2. Men då Halebop gör detta omöjligt (borde jag byta till baka till comviq?!?!) Så får jag ständigt ladda ner bilderna på nätet istället.  Ofta sent på kvällarna, om jag då kommer ihåg det. Mycket irriterande.  Jag har suttit i ett otal chattar med Halebop, vi har startat om, uppdaterat, ändrat inställningar. Men dem får inte till det. Säger att det är fel på telefonen. Vilket det inte är då det fungerade med just comviq.... felfritt till och med. 

Så ja, jag är irriterad på Halebop. 
Minuspoäng från mig. 



måndag 3 februari 2014

Måndag = Gubbar


Det är kramsnö idag. Nästintill blötsnö faktiskt. Så¨vi passade på att bygga en gubbe. Med långa armar och händer som man kan hålla hand med.

och sen har killarna provat på att åka längdskidor på baksidan. Herr O skyllde på att skidorna var fel längd och lilla R blev mest arg på att dem inte satt fast som dem skulle. Så kan det gå.

Vi lämnar en underbar helg bakom oss. Lördagens besök av morbror med fru var höjdpunkten. Herr O var lyrisk över att få spela med D. Jättelänge spelade dem. Och herr O pratade hela tiden. Lilla R hängde på, la pussel, läste böcker och lekte med hamstrarna med M. Vi åt grillat till middag och verkligen njöt av vårt finbesök. Vi önskar verkligen att ni bodde närmare.

Söndagen blev en innedag. Med städ och fix och pyssel. Och hårfrisering av killarna. Jag älskar den där trimmern. På 5min så ser killarna anständiga ut i håret, utan att jag behöver betala en halv förmögenhet. Väldigt smidigt.