onsdag 19 mars 2014

Onsdag = Bröllopsplaner och VAB

Joddå, vi vabbar på här hemma.  Lilla R går på ipren och större delen av tiden är han som han brukar. Ända tills han blir kissnödig... Då håller han sig ut i det längsta vilket gör att han blir speedad och får ont. Så vi stannar hemma i morgon med. Tror inte pedagogerna på fsk administrerar läkemedel...

Och när jag ändå är hemma så kan jag ju bröllopsplanera. Vi ska ha ett litet bröllop. Eller, vid vigseln kommer det en hel del vänner, men till middagen är vi endast cirka 30. En intimare tillställning där alla faktiskt kommer ha tid att prata med alla. I början tänkte jag att det är bra med en liten tillställning, för då blir det inte så mycket planerande. Men ack vad fel jag hade....

Det ska fortfarande fixas med mat, dryck, lokal, pynt till lokal, kläder, bilar, hotell, sångare, program, tårta, hår, snittar, pompoms, böcker, i-händelse-av-regn-plan, musik, körschema, ringar, lunch, fotografen, barnen....

Och det ända jag vill är att middagen ska bli rolig. Att gästerna känner sig välkomna, och att de känner att de är viktiga. Min mardröm är att det kommer bli en tyst middag där man bara sitter och skruvar på sig för man vill komma därifrån. Jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att alla bjuder till. Att alla är så där härligt glada och pratiga som jag vet att alla är när dem spenderar tid med oss på tu man hand. Att folk vågar ställa sig upp och hålla spontana tal och bus.

Och att mannen i mitt liv säger ja på rätt ställe. När vi står där näsa mot näsa.


tisdag 18 mars 2014

Tisdag= Möhippad



Jag blev hippad i lördags. Av fyra fantastiska tjejer som alla ligger mig varmt om hjärtat. Det tog mig på Åhlens, just som jag var i färd med att shoppa kläder till pojkarna. Och det var tur att det blev just i lördags. Annars hade jag varit tvungen att följa med på Skansen med mormor och killarna. Man kan säga att vädret inte var idealt för uteaktiviteter.

Jag blev ivägkörd till Anna's SPA. Ett SPA laddat med goda snittar, smurfmuffins, jordgubbar och champagne.  Och fotbad, ansiktsmasker och nagelfix.  Och en torktumlar som uttryckligen sa "jag är våt, sätt på mig...". Det många skratt och återblickar.

Sedan togs jag med till studieförbundet. När jag såg skylten blev jag lite orolig. Bara dem inte har bokat in mig på en krokikurs... Och som tur var hade dem inte det. Nej, jag skulle få dansa Bollywood. Iförd en rosa syntetdräkt fylld med paljetter. Det var verkligen dunder skoj, och svårt. Alltså, man skulle hå åt ena hållet och klappa sig själv på kinden.  Jag gjorde fel... varje gång.

Efter dansen begav vi oss till en tapasresturang där vi blev sittandes en lång stund. Återigen många skratt. Både åt minnen och paret vid bordet bredvid oss.

Långt innan midnatt drog vi oss hemåt. Småbarnsmamman är kvällstrött. Och det vet de där tjejerna. De känner mig.


måndag 17 mars 2014

Måndag = Mormorhelg


Vi åkte till mormor redan i fredags. Som vanligt blev det bara skojigheter. Badhus, kojabyggen, snowboardkids, tacos, godfrukost och pendeltåg. Det var ungefär så länge jag fick vara med innan jag blev bortrövad på möhippa.

Måndag = Ett dygn på andra sidan


Jag och lilla R har spenderat ett dygn på andra sidan på mitt jobb. Vi har agerat patienter.  Och det där med att vara patient på sitt eget jobb, det går bra. Jag har sagt det förut, det är världen bästa jobb. Lilla R sa mest att vi var och hälsade på mammas jobbarkompisar. Och att han ville leka med alla nya leksaker.

En kort operation. En evig väntan  på att kisseriet skulle komma igång. Otaliga bladderscans och massa med alvedon och ipren. Sen fick vi komma hem. Och nu håller vi oss hemma ett par dagar. Tills dess att alvedon inte längre behövs.

torsdag 13 mars 2014

Torsdag = En vanlig dag


Jag jobbar, barnen på förskolan. Jag hastar iväg, hämtar två glada killar. Kör vidare till simskolan. Plaskar. Skrattar. Är tacksam för att få vara mor till just dessa två. Åker hem. Impulshandlar lite thai på vägen. Äter, i 45min. Bygger Geomag. Sova....

onsdag 12 mars 2014

Onsdag = Bröllop



Vi ska gifta oss... 
Punkt... 
I en kyrka
Där vi inför våra familjer och vänner kommer att lova att älska varandra för evigt
Ett löfte som vi redan lovar varandra i tysthet
Men nu ska det ut i offentligheten
Efter 12 år av kärlek mellan oss två
Om jag är lycklig?
Lika lycklig nu som då, 
när vi gjorde första resan tillsammans till Göteborg för 12 år sedan
Lika lycklig då som nu
Då var jag upprym och sprallig
Och nu är jag trygg
Det är tryggheten som är skillnaden
Lyckan har varit ständigt närvarande
Precis som kärleken

Så vi ska gifta oss med varandra
Och herr O undrar varför
Jag svarar 
"för att vi älskar varandra, och vi vill att alla ska veta det"
Jag och mannen i mitt liv


tisdag 11 mars 2014

Tisdag= Gympa


Så passerade helgen. Det blev en solig söndag med. Jag passade på att prata lite med blommorna i trädgården och rensade en rabatt. Och hittade årets första nyckelpiga. Våren är på gång nu. På riktigt.

Och så spenderade jag och herr O en timme i VGF-hallen. Alltid lika skoj. Att få hoppa i gropen, på trampoliner, gå på höga bommar. leka på tumlingen. Jag önskar att  herr O fastnar för gympa. En bra allsidig träning. Eller friidrott skulle med vara skoj. Vi får se om några år vart det bar hän.

söndag 9 mars 2014

Söndag = Första utefikat


Igår var vädret underbart fantastiskt! Solen sken från en klarblå himmel och temperaturen snuddade vid nio grader. På förmiddagen var vi inne och fixade. Tvättade, städade snabbt, förberede middag och herr O hade kompis från dagis på besök. Men på eftermiddagen gick vi ut.

Och vilken lycka! Tussilagon tittar fram, vintergäcken blommar och premiär för årets första utefika.  Vi plockade fram altanmöblerna och bara njöt.

Idag är det molnigt. Inte samma underbara väder som igår. Men vem vet. solen kanske kikar fram idag igen. Och då slänger jag på mig solskyddsfaktor och sätter mig på altanen och bara njuter.

Just det... SOLSKYDDSFAKTOR. Annars blir ni som min näsa.

fredag 7 mars 2014

Fredag = Älskade fredagskänsla


Alltså, fredagskänsla. Det är häftigt. Känslan av att helgen börjar. Den känslan kommer krypande redan på torsdagskvällen.  Nu är jag ledig min tredje helg på rad. Och först nu är jag inne i ett veckotempo. Jag jobbar ifs helg snart igen. Det är det ända man kan var asäker på när man jobbar på sjukhus. Det kommer snart en jobbhelg...

Men det blir det ändring på. Jag ska byta jobb. Jag ska utmana mig själv. Jag ska prova mina vingar. Jag ska bli BVC-tant.

BVC-tant!

En såndär som säger att allt är noooormaaalt och som man som barn minns som den som alltid var så snäll. En sån ska jag bli. Och det ska bli jätte roligt.

Om två månader svidar jag om. Från akut-Anna till BVC-Anna. Hej och hå. Livet leker, och jag få vara med!

onsdag 5 mars 2014

Onsdag = Känslan


Det känns som om jag ligger i startgropen, och bara väntar på att startskottet ska avfyras. Men snart så. snart är jag på väg på riktigt. Då får jag reda på om gräset verkligen är grönare på andra sidan.

Ska ta och bege mig till jobb snart. Ska bara slänga i mig lite lunch först. Sen är det jobbkväll och i imorgon bitti väntar en jobbdag.  Och simskola efteråt. Och så kommer helgen. Ännu en ledig helg. Än så länge oplanerad så som på ett kalas. Kan helt klart vänja mig vid att vara ledig varje helg.

Onsdag = Mamma goes VIP-bloggare för Sojka och Walles ?


Sojka & Walles Event är precis som det låter ett eventföretag. De söker just nu topp bloggare och jag tänkte "Vad sjutton, detta kanske är min chans". Så jag skickade in en ansökan, och nu sitter jag och håller tummarna att de just är en blivande BVC-tant från Västerås som de behöver, med två barn och äkta man på gång.


Men man behöver inte vara bloggare för att vara med i nätverket. Alla får vara med. Sojka och Walles skriver:  "ALLA kan anmäla sig vart man än bor i vårt avlånga land! I vårt nätverk får du chans till att ta del av spännande event, VIP- kvällar, press releases osv. Du behöver inte driva en blogg för att vara med i nätverket men du måste ha FB och Instagram."
Så kika in HÄR så får du mer info. 




Onsdag = Spindeljakt




Vi var ute nästintill hela eftermiddagen igår. Solen strålade och vinden var lagom blåsig.  Herr O försökte att kasta sitt segelflygplan som han fick i födelsedagspresent, men han fick inte till det. Lilla R lekte i sandlådan, körde skottkärra och försökte cykla på trehjulingen (som han ännu inte når tramporna på.).

Och så lekte vi på andra sidan stenmuren. Letade småkryp och byggde fantasivärldar. Vi hittade faktiskt ett par spindlar. De ville dock inte studeras, utan sprang iväg och gömde sig i gräset eller bakom stenar.

Den här tiden på året är fantastisk. Då man åter igen kan börja låta barnen vara ute och leka själva på tomten, under tiden jag lagar mat. Det är inte för kallt ute, och det är framför allt ljust. Och det märks på barnen att de mår lite bättre. De blir piggare, mer fyllda av energi.


tisdag 4 mars 2014

Tisdag= Kvinnan i fracken


Här är jag i stormorfars gamla frack, stormorfar och en luden vän. Om jag känner mig fin? Jag känner mig fantastisk. Förstå att prova min morfars frack. En frack som, om den kunde tala, skulle ha bubblat på oavbrutet. Och den där ludna vännen. Ja, lite skoj måste man ju ha, det tyckte jag i alla fall för en sisådär 15 år sedan då jag köpte den ludna vännen i födelsedagspresent till min bror.

Men det där med gamla, välsydda kläder. Jag älskar det. Kläder med en historia. Jag älskar ifs det mesta med en historia. Som smycken som vandrar i släkter. Finns det något mer symboliskt? Som arvsanlag letar de sig neråt i generationerna. Jag gillar tanken. Den gör mig varm.

måndag 3 mars 2014

Måndag = Födelsedagen


Så blev det den stora dagen. Födelsedagen. Dagen då fem blev sex. Stort. Och dagen till ära var det Vasaloppet, precis som dagen då herr O föddes.

Dagen började med skönsång och paket på sängen. Sen blev det pannkakstårta till frukost. Men grädde och blåbär. Herr O spendareade förmiddagen med att bygga lego. Han fick en hel del av kompisarna dagen innan, och så fick han några byggsatser med chima på morgonen. Innan lunch han vi ut en sväng. Herr O cyklade och vi andra promenerade till fågeltornet. Lite frisk luft och rörelse innan släkten anlände.

Så kom släkten, med paket, ballonger och kramar. Ännu en tårta åts upp. Happy Birthday sjöngs och herr O la beslag på bästa D, som skulle hjälpa honom med mario.

När släkten begett sig vidare, lagade vi middag. Hemgjord pizza, extra allt. För pizza, det hör liksom ihop med herr O och födelsedag...

Måndag = Firarhelg


Så blev det lördag, och dax för femåringen att fira sin sista dag som just femåring. Herr O bjöd in rill rymdkalas och var själv utklädd till en superhjälteastronaut.

Min lilla Herr O. Kära nån, det känns som om du just föddes, samtidigt som det känns som om du alltid funnits.

Men kalas. För 14st kompisar. Alla kom klockan 11. Och vi började med korv med bröd. Sen lektes det fritt. Barnen försvann allesammans upp på herr O's rum. Paketöppning, tårta och skattjakt. Två timmar sprang iväg. Det var lugnt, sansat och så skoj. Alla barnen lekte och ingen kivades. Herr O var mycket nöjd.