lördag 28 juni 2014

Lördag = Ytligheter


Det där med glossybox. Har funderat på att sluta, men kan liksom inte. Att få hem en låda med ytligheter varje månad är helt enkelt för härligt. Inte för att jag dagligen använder karjal, maskara eller läppkladd. Utan helt enkelt för att det är skoj att prova nya saker. Jag är en sukker på det. Att just prova. Så jag fortsätter att premenumrera. Och inser att det faktiskt är ett sätt att hålla koll på vad som är inne...

Månadens höjdare var dusch tvål från Naobay och ekologiskt läppkladd från naked lips.

fredag 27 juni 2014

Fredag = Vila


Det är jobbigt med semester. Det är viktigt att vila mycket, och ofta. Med båda Hugosarna.

Lördag = Det där vädret





Sommar, klart det är sommar, oavsett vilket väder det är utanför fönstret. Mer tid för innemys. Och mer fokus när solen faktiskt skiner. Det är som om man sparar allt njutande tills de där få minuterna när solen sticker fram, och då njuter man extra allt.  Men jag njuter av regnet med. Det där otvugna som ett regnväder faktiskt för med sig. 

Idag var jag iväg en sväng till plantagen. Hem kom jag med tre träd. ett plommon, ett kinesiskt körsbär och ett minijapansktkörsbär. så nu ska mannen i mitt liv få gräva., För skurupsborren har vi väldigt lägligt lånat ut... Stora hål ska det bli, så träden curlas igång. jag vill ha MYCKET blommor i vår. 

Annars så kör vi frysrensning här hemma just nu. Det resulterade i grillad hummer med pommes till middag igår. Alla åt så magarna blev fyrkantiga. Lilla R ville ha hummer idag med. Men nej, idag blir det helstekt fläskotlett, svensk så klart, som jag hittade i ett hörn i glasslådan i frysen. Vad det blir i morgon får vi se. Grönsakslådan kanske gömmer nå spännande. 

Och annars då? Jo, vi spelar spel, lägger 3d pussel, läser böcker, lagar mat, umgås och njuter av att vara hemma, alla samtidigt, utan krav och måsten. 

onsdag 25 juni 2014

Onsdag = En tur på kvällen


Jag var duktig för ett tag sen .Tog mig i kragen och började springa tre gånger i veckan. Jag Tog mig från 6.20min/km ner till under 5.30min/km. Kände att nu är jag på gång. Det kan li bra det här. Milen är inte oövervinnlig.

Så hände det. Min hälsena gav upp, och jag med den. Min egen bedömning är att det är en överansträngning som blev en inflammation. Jag vilade i två veckor. gjorde så lite som möjligt, i tron om att det skulle bli bättre.  

Och idag orkade jag inte vänta längre. Jag tog mig ut. Med gänget. Och körde lätta intervallen och lite sandspring. Tog det lugnt. Försökte hitta ett löpsteg där hälsenan inte fick jobba max. Jag tror att jag lyckades. Jag hoppas det.

Jag vill verkligen kunna springa utan att det gör ont. Det är så förbaskat skönt efteråt.

tisdag 24 juni 2014

Tisdag = Barnfri



Barnen är på äventyr. Lilla R hos mormor och herr O hos morbror. Och här hemma sitter två förvirrade föräldrar. Vad gör man liksom, när barnen inte är hemma. Det är den stående frågan.

Jo, man sover länge på morgonen. Äter frukost i tysthet. Och sen tar man tag i sånt som går miljoner gånger snabbare att göra när barnen inte är närvarande. Typ amorterar lån och målar staket.

Så det är sånt vi pysslar med idag.


måndag 23 juni 2014

Måndag = Midsommar i bilder

Så passerade som sagt midsommarhelgen. Vädret var inte det bästa, men va sjutton. Det regnade inte i alla fall. Lite fotande blev det. Jag gillar det där, att ha bilder som hjälper minnet att minnas. Bilder att titta på tillsammans med barnen. Bilder som hjälper minnet och ger känslor. 








söndag 22 juni 2014

Söndag = semester

Så är semestern igång . Fina vänner från Söderköping kom på besök och firade midsommar med oss. En lugn tillställning där maten och sällskapet stod i centrum. Barnen fann varandra direkt och herr O var mån om att alla skulle våra med och att alla skulle ha skoj. Två dygn blev det. Men det kändes längre. Trivsamt och avslappnat. Precis som det ska va.

söndag 15 juni 2014

Söndag = Alltid två


De där två bröderna. Jag inser när jag tittar på mina bilder från helgen att de är tillsammans, båda två, på de flesta. Och det är så det är just nu. De leker med varandra. Triggar varandra, njuter av att vara två. Ibland blir det lite väl livat, ibland behöver de springa av sig, vara ifrån varandra. Men så länge de skrattar, visar respekt och väljer att vara tillsammans, vem är då jag att gå in och bryta. Även fast det ibland blir väl högljutt.

Och idag när det skulle badas. Då hjälper herr O lilla R att få av sig kläderna, instruerar honom om i vilken tvättkorg tvätten ska ligga, och hjälper honom sedan ner i badkaret. Och där sitter dem nu, bröderna, och leker med båtar och skum. Skapar isberg och och varvar ner.

För alltid två, de där två. Det gör mig lycklig på ett sätt som inte går att beskriva med ord.

lördag 14 juni 2014

Lördag = Reklamera händleser


Kan man reklamera ett flertal händelser som inträffat under dagen?

Händelsen med den överfulla centraldammsugaren. Precis vad jag inte behövde klockan 08.30
Händelsen med att en brödrosten attackerad herr O's fot.
Händelsen med att mannen är sjuk och barnen är rastlösa.
Händelsen med den borttappade mobiltelefonen.
Händelsen med att lilla R's fot svullnade upp och gör så pass ont att han inte vill gå.
Händelsen med att det blev kalla prinskorvar och snabbmackaroner till middag då mamman totalt spårat ur.
Händelsen med min man och förkylningen. Nu får det vara nog!
Händelsen med att mamman skäller ut barnen i bilen för något obetydligt, då mamman egentligen bara är trött och less på det mesta i största allmänhet.
Händelsen med den slutkörda mamman som just nu längtar till måndagen.

Jag vill dock passa på att tacka de överordnade makterna för att

Det inte började regna när jag torkade all tvätt.
Att Herr O's kompis och herr O lekte helt fantastisk med varandra under fyra timmar.
Att lilla R inte kissade på sig i bilen.
Att någon vänlig själ hittade min mobil.
Att jag och pojkarna fick några fina timmar tillsammans på lekparken.
Att mina söner är förlåtande
Att mannen "bara" har en förkylning.


Lördag = Storm


Det fullkomligen storkar ute! Vilket väder. Solen skiner, men det vinden gör att vi håller oss inne.

Vi vaknade tidigt idag. an ha att göra med att jag har gått och lagt mig innan 21 de två senaste dagarna. Då har man liksom sovit klart redan vid 05. Så innan 10 idag hade jag hunnit med två tvättmaskiner, att sanera centraldamsugaren, städa efter frukosten och skapa lite ordning på nedervåningen. Inte illa för att vara en lördag.


tisdag 10 juni 2014

Tisdag = Eko-löftet


Coop har ett mål att år 2020 ska 20% av all mat dem säljer ska vara eko. Då tänker jag att eko måste bli mer lättillgängligt. Mer prisvärt, så att även föräldralediga med minimal föräldrapenning har råd, att pensionärerna har råd och att alla hippa förstår vinningen i eko.

Coop skickade ut en låda fylld med dagligvaror till mig, via loppi, att testa. Vanliga varor som är eko, KRAV märkta. Några av varorna var även Fair traide.  Och för mig är just fair traide märkningen extra viktig. Jag vill inte äta "lyxvaror" på bekostnad av någon annans hälsa och välmående.

Jag blir mer och mer medveten om att mina val faktiskt påverkar.

Kolla in #ekolöftet och #änglamarkspriset för mer tankar kring eko.

måndag 9 juni 2014

Måndag = Skynda långsamt


Nu e den på gång. Lavendeln. De första små lila blombladen går att skymta om jag tittar riktigt noga. De skymtar, som om påminnelse om vad som komma skall. Att det blir en sommar i år med. Att tiden fortfarande tickar. Att om vi längtar för mycket så glömmer vi nuet.

Så jag tar det piano, njuter av nuet, trygg med vetskapen att tiden tickar. Tid är det ända jag har. Det är vad jag fyller den med som är begränsat.

lördag 7 juni 2014

Lördag = Vinnare


Här är mina vinnare. Hela varvet orkade dem runt, nästan i alla fall. Och medalj fick dem, något som jag inte räknat med alls.
Mina vinnare.
Alltid!

Lördag = Gäddeholm MiniRun


Just nu pågår förberedelserna för Gäddeholm MiniRun här hemma. Det pysslas nummerlappar. Herr O skulle ha en ETTA på sin, den är enklast att rita visst... Och på lilla R's skulle det stå Ratit Oring, det fick bli ett R helt enkelt. Herr O går in för uppgiften. Fyller sin nummerlapp med Yoshi och en sköldpadda. Lilla R meckar mest med pennorna, och om vi har tur hamnar det lite färg på nummerlappen med.

Hur det kommer att gå i loppet får vi se. Att det kommer bli roligt är ett som är säkert.

fredag 6 juni 2014

Fredag = Utmaningar


Nu kör vi nya utmaningar här hemma. Inlines! Herr O är riktigt duktig. Och modig. Det går inte fort, men vad gör väl det. Roligt är det. Och extra spännande att göra nått nytt. Många barn i området har börjat åka inlines. Det swichas förbi ungar flera gånger per dag. Och grannpojken, 2år äldre än O, är just nu Herr O's inspiration. Herr O vill bli lika duktig som V.  Så nu är det bara att träna som gäller.

Om man siktar på stjärnorna kanske man når månen. Och det är ju bra.

Lördag = mobilen

Så, efter nästan sju år av bloggande  ska jag nu för första gången prova på det där med att blogga från mobilen... Sent ska teknikern i mig vakna. Om detta nu funkar som planerat kan det bli fler korta inlägg. Vi får se.

Idag e det den stora dagen då lilla R ska få shoppa sina första egna kalsonger. Allt för att fira att han gjorde en bajsbulle på potten i förrgår.  När vi ändå är och slopar ska vi se om vi hittar några inlines till herr O. Och kanske en klänning till mamman. Pappan här spanat in några kopplingar till bevattningen av trädgården. Alla kommer få sitt alltså.

Och så var det nationaldagen. Hejdå oss!

onsdag 4 juni 2014

Onsdag = Dagiskillen


Veckorna går så fort när man jobbar regelbundet. De rullar på på ett helt annat sätt och jag bir mer och mer medveten om veckodagarna, och känslor kopplade till just den dagen. Som att det idag är onsdag. Halvvägs i veckan, en skön känsla med vetskap om att helgen är nära.  Och just den här veckan är det ju kortvecka. För hela lilla familjen. Underbart!

Lilla R var för rolig igår. Han ville INTE lämna dagis och åka hem. Jag bar ut en skrikandes och sparkande unge till bilen. Och väl hemma fortsatte butter att buttra. Jag kan kallt konstatera att lilla R älska sitt dagis. Och det är ju bra. Men just nu är det som om att hämtningarna är jobbigare än lämningarna, vilket känns förbaskat bakvänt.



måndag 2 juni 2014

Måndag = Fest?


Okej, måndag när den är som sämst... TRÖTT och skallebank. Som om jag var på party igår. Men det var jag ju inte, det var i förrgår. Och då var jag nykter.

Men måndag alltså, med fyra dagar jobb framför mig och sen helg igen.
Idag känns det som om att det är tur att det bara är en måndag varje vecka. 

Men solen skiner.




söndag 1 juni 2014

Söndag = Bröder


Vad de har lekt idag. Tillsammans. Med varandra. Det har varit en fröjd att lyssna på dem när de går in i sin fantasivärld, en delad värld. Det har byggt briotåg, lekts tafatt, de har badat i poolen, tvättar stenar och njutit av varandras närvaro. Det gör mig så lycklig att se. Och jag blir oerhört tacksam för att vi valde att planera för ett syskon till herr O. Jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att det skulle bli så här bra.