måndag 29 september 2014

Måndag = Längtar tillbaka



Jag längtar tillbaka till i somras. Till den där fantastiska värmen. Till när man blev svettig av att bara sitta på stranden och vakta barnen som lekte i vattnet. När vätskersättning dracks för att  överleva dagen, inte träningspasset.

Och till ljuset. De där ljusa kvällarna som aldrig ville ta slut. När man satt på altanen och drack hemklokt iste i mängder och spelade spel med en skrattande herr O. 

Och att ha oceaner av familjetid. Planerat oplanerad.

Visst gillar jag hösten med. Men just idag, denna becksvarta morgon, när jag tagit på mig både fleecen och raggsockorna, saknar jag ljuset och värmen. 

söndag 28 september 2014

Söndag = Underbar


Vilken dag vi har haft idag. Jag började med att springa milen. Under tiden mekatronikade männen i mitt liv. Det byggdes visst en motor. Efter lunch spelade vi Mario Carte, och jag vann. Och sen drog vi till skogs. Vi var nog ute en timme eller två och jagade kantareller och pinnar.  Båda killarna gick helt själva. inget tjat om att bära eller att det var jobbigt. 

Hem kom vi med tre fyllda korgar med trattisar. lätta att plocka, jobbiga att rensa. Vi han bara vända hemma innan jag och Herr o stack ut och cyklade en vända i skogen. Har man en skogscykel, så måste den rastas. 

Dagen avslutades med att jag för första gången i mitt liv tillagade marulk. Och det blev succé. Killarna åt som aldrig förr. 

Och efter lite legobygge kortspel och bok sover nu de två små.

En fantastisk dag på alla sätt.

lördag 27 september 2014

Lördag = Planerar morgondagen


Imorgon är det söndag och långpass. Och långpass för mig är just nu milen. Målet är att ett långpass ska vara det dubbla i framtiden, men just nu är milen just vad jag klarar av i något så när rimligt tempo. Så jag har mätt ut en sträcka. Funderat ut när jag ska springa, lagt telefonen på laddning och tänkt ut delmål. Så jag anser mig förberedd. Ska bli skoj att se vad jag får för tid på sträckan imorgon. Jag har aldrig tidigare sprungit den rundan så det blir som om jag sätter bastiden. Något att utgå ifrån. 

Laddad till tusen. 
Nu bastu.

Lördag = Stormar


Det stormar på ute. Vinden viner och träden böjer sig för den. Det är mysigt. Låter härligt. 

Men vi ska plantera idag. 20 plantor syren och några stockrosor. Och då vill vi ju ha så där fint höstväder, hög luft och sol. Jag tror att vädret kommer att vara med oss. Det ser lovande ut utanför sovrumsfönstret. 

Men först frukost, sen köpa massor med jord och efter det ska det grävas hål.

torsdag 25 september 2014

Torsdag = Provocerad


Det är inne med ord på väggarna, och jag ska ärligt erkänna att jag hoppat på trenden. "Det är coolt att vara snäll" tavlan är ett tydligt exempel på det. Det är något som jag kan stå för. Något som på något sätt är allmängiltigt. 

Men det finns ordtavlor som provocerar mig. Som den ovan. Den kanske ser oskyldig ut, men när man tänker efter så är det vansinnigt. Det är FÅ förunnat att kunna leva på det man älskar att göra. Och älskar man att göra det, så kommer det ändå att komma dagar som man hatar. Det kallas visst för livet. 

 Om alla, i hela världen, skulle jobba med det dem älskar, hur skulle världen då se ut? Och jag tycker att det är ett hån mot de människor som kämpar, sliter och vrider ut och in på sig själv för att över huvud taget överleva dag. För dem skulle ett jobb, som genererade pengar och i sin tur trygghet till deras familj, vara värt allt. Oavsett om de älskade det eller ej. 

Tavlan väcker så mycket tankar hos mig, inte direkt positiva, att jag bli alldeles snurrig. Hur hamnade vi här, tänker jag.  Ett snurrigt inlägg blev det. Men det är bara för att jag inte kan få ihop det. Det bara studsar i huvudet. 

Men jag kanske har misstolkat allt samman.
Men irriterad och provocerad blir jag i alla fall.

onsdag 24 september 2014

Onsdag = Essensen av föräldraskap


Kan man annat än att älska den här killen? Min lilla snackpåse. Han som ibland är så stor så att han ska gå i skolan med herr O, och ibland så liten att han bara vill bli buren. 

Som ligger på golvet och leker med sina bilar. Rollekar, där allt och alla kan prata. Som blir arg för att han minsann inte kan dra upp byxorna själv, men som absolut själv kan simma, utan armpuffar.

Killen som kan äta oss ur huset vid 2 års ålder. Men som vi får vänta ut då han har en vana att bli väldigt arg precis i samband med mat. Vilket vänder på fem minuter, och sen är han den som sitter längst vid bordet och mumsar.

Min lilla R, som ger stora kramar, tittar en djupt i ögonen och säger
"Mamma, jag tycker om dig!"
Och ungefär just där och då, förstår jag essensen av mitt föräldraskap.
Det handlar inte om mig, utan om vad jag skapar. 

tisdag 23 september 2014

Tisdag = Älskade galningar


Så var det kväll. Killarna är nattade. Och ja, dagen gick ihop. Lämningarna gick lätt, inga nedblåsta träd på vägen mot jobb, jag lyckades flexa ut tidigare, simskolan flöt på och tortellinin till middag gick precis så snabbt att tillaga som jag hade tänkt mig. Det blev en bra dag, trots en kass start. 

Och mannen i mitt liv är på resande fot igen. 
Han fattas mig.

Tosdag = Det är illa

Det är illa när man drömmer om stress och sedan vaknar redan uppvarvad. Denna  morgon är stressig som det är, med lämning av barn och första patienten redan 07.30. Jag avskyr att drömma (vilket jag gör varje natt), men att drömma att jag är stressad, redan innan jag behöver vara det är bannemig inte skoj någon stans. Känslan av att vara stressad i kroppen redan innan man satt sig upp är blä. 

Nu ska jag borsta tänderna, väcka barnen, packa bilen, klä barnen och förhopningsvis komma ihåg matlådan. Sedan drar vi. 

måndag 22 september 2014

Måndag = Ryggar


Jag gillar ryggar. Och nackar. Det är lite min grej. Och snygga rumpor. Jag gillar baksidor. Och det tror jag beror på att det inte mixtras så mycket med ryggen, baksida. Dagligen ser jag människor som sminkar sig, drar i magen, fixar håret så det ska vara snyggt framifrån,  rättar till skjortan osv. Allt för att man ska vara snygg framifrån. Men baksidan är mer personlig. Den säger egentligen mer om personen än framsidan. För den mixtras det inte så mycket med. Den är mer naturlig.

Nu är jag väl medveten om att vi står ansikte mot ansikte mot varandra när vi pratar och konverserar. Att det är den "sidan" som någonstans är vår "säljande" sida. 

Men tänkt lite mer på folks "baksidor". 
För de är naturligt vackra.

Cloude No9

söndag 21 september 2014

Söndag = Första försöket


Den här bilden hamnade på mannen i mitt livs instagram. Första träningen på innebandyplan för herr O. Som pojken har tjatat. Att han verkligen vill. Att man får bara ont i tårna av fotboll mamma, innebandy är bättre. Så efter några samtal, lite luskade och ihärdighet från mig så lyckades jag hitta ett lag med plats. 

Så nu hänger vi i innebandy hallen på söndagsförmiddagarna. 

lördag 20 september 2014

Lördag = Ny cykel

Gäddeholm

Idag blev en bra dag. Och en extra bra för herr O. Jag bestämde nämligen lite huxflux att det var dax för en ny cykel för killen. Hans gamla var lite väl liten, och det märktes att herr O inte kunde cykla bekvämt. Så vi drog iväg till sportson.

Och hem kom vi med en cykel som har dämpning i fram, växlar och breda mönstrade däck. En skogscykel. Har va rså glad att han studsade i bilen på väg hem. Benen bara måste ut och rör på sig! 

Han tog några varv på gatan, och sen drog jag med honom ut i skogen, på en kort enkel stig, med lite rötter och backar. Och han fixade det galant. När vi var klara jag och herr O ville han ut på direkten med pannan med. Så de stack ut en runde dem med. 

Så nu har vi en skogscykel till i familjen, och ännu en möjlighet till skogsäventyr.

Han är tuff vår herr O.

Lördag = Morgonmys


Så blev det lördagsmorgon. Efter en frukost med ägg, surdegsbröd, äppeljosen från himlen har vi nu gått in i pysselmood. Det pärlas för glatta livet.

"Visst blir det vackert så mamma" hör jag lilla R säga. 
"Mamma, den här är dyr, för den har diamanter" säger herr O. 

Annars så får vi se vad denna dag bjuder på. 
Tvätta bilarna har jag hört något viskas om.

fredag 19 september 2014

Fredag = Palla äpplen



Jag vabbar idag, med en semisjuk herr O. Han var dyngsur av svett i natt, och då bestämde jag mig för att han skulle få ha en lugn dag hemma. Med fokus på soffan och spel. Men en liten snabb utflykt bedömde jag dock att han skulle klara av. Ett sms senare och vi var i En matsked grejers trädgård igen, för att palla äpplen. Mer jos och mer kakor skulle det bli. 

Och herr älskade äpplena. Härligt sötsyrliga åkerö. Han fick ett att äta, och det höll han sedan i hela tiden medans vi plockade. Jag med äppelplockaren, och han på stegen.  Han hade nog gärna velat klättra omkring i äppelträden, men insåg nog själv att det inte var så klokt. Jag såg att han gjorde en ansats, men att han sedan bestämde sig för att låta bli. 

På vägen hem åkte vi även förbi det bästa bageriet i världen, Kopparlundens Bargeri, och köpte frukost bröd tills i morgon. Så till lördagsfrukost blir det surdegsbröd och hempressad äppeljos. Något att se framemot.


torsdag 18 september 2014

Torsdag = Bröllopet


I våras, då det skedde. 
Då blev vi man och hustru. 
Vi blev ett lite starkare vi. 
Lite vackrare, lite tryggare. 

Tack Maria för bilden! 
Den hjälper oss att minnas.

onsdag 17 september 2014

Onsdag = B.A.B.Y. RUNNERS TEAM


Gäddeholm

B.A.B.Y. RUNNERS TEAM GÄDDEHOLM
(Bild: HÄR)


Det där med löpningen. Det går sisådär just nu. Efter förkylningen så har jag inte riktigt kommit igång igen. Och jag förstår inte att det alltid, varenda gång, ska vara så svårt att bara komma över tröskeln.


Men så slog det mig att nätverket skulle träffas idag, för att samträna. Och ja, jag fick övertala mig själv både en och femton gånger att jag skulle ta mig iväg. Men jag tog mig i kragen, hoppade på cykeln och drog ner till cafet där vi skulle träffas.

Och tänk vad bra det blev. Precis vad jag behövde.
Nu är benen härligt skakiga och själen nöjd.

(Pst, om du med vill hänga på kika in HÄR)

Onsdag = Mannen i mitt liv



Den här bilden gjorde någonstans min dag.  Lite skadeglädje kanske, men sånt kan man få ta. 

Funderar över vad vi ska äta till middag. Det känns som om han kommer behöva nå mer än linssoppan som jag hade planerat... Något mer matigt på nå sätt.

tisdag 16 september 2014

Tisdag = Jag och min tidbok



Jag har en tidbok. På jobb. En kalender med 8 arbetstimmar som går att detaljplanera, i teorin. Men verkligheten och teorin hänger inte alltid ihop. Idag jobbade jag nio timmar. Och tog lunch i bilen på väg hem till en nyfödd bebis och dennes familj. Det gäller att man kan vara flexibel, och någonstans inse att tidboken och verkligheten inte alltid överensstämmer.

Förövrigt kan jag meddela att den där lakrisstången var gudomlig. Jag menar TOKGOD. Och lagom stor i storleken. Inte för mycket, men kanske för lite. Kan även erkänna att den var efterrätt. Jag åt riktig lunch först, med grönsaker och allt. 

Tisdag = Mitt i prick!

Happiness is a way of living



Jag brukar undvika att köpa kläder till mig och mina barn med texttryck eller med "reklamtryck" (musse pigg, spindelmannen etc).  Jag vill inte att vara levande reklampelare, och jag vill inte att mina barn ska sorteras in i fack beroende på vilken seriefigur de har på magen (söta Nalle Puh eller tuffa Spindelmannen). Jag ska erkänna att de har haft vissa plagg med både bilar och musse. 

Men när jag såg denna, föll jag pladask! 

Den är så talande för lilla R. Det känns som om den som gjorde denna tröja gjorde den till lilla R. Jag gick emot mina principer och köpte den direkt.

Även solen har sina fläckar. 

måndag 15 september 2014

Måndag = Snygga Clas Olsson-lampan!

Åhlens mässing lampa

Jag är inne i ett inrednings-stim.  Det kliar i fingrarna och idéerna sprudlar. Det är synd/tur att pengarna styr.  Hur som så har jag i alla fall börjat ta tag i hallen. Försök föra in det där lulllulet som kan ha saknats innan. Och kronan på verket är den nya fönsterlampan.  Med en lampa från Clas Olsson och en sockel från Åhlens

Och sen har jag även hängt upp Ylva Stark tavlan. Men det var för mörkt för att fota. 

Men lullull i hallen alltså. 
Skoj!


söndag 14 september 2014

Söndag = Äppeltider


Vi har ju som sagt endast 5 äpplen på vårat äppelträd i år. Vilket ifs är mer än vad vi någonsin har haft. Hösten för mig är äpplen. De är så hårt sammankopplat att jag MÅSTE äppelfixa varje höst. I år åkte jag till En matsked grejer för att befria henne från några äpplen. För oj vad mycket äpplen hon hade på sina träd. Med mig hem fick jag två halvfulla kassar och en massa måbra feeling.

Så i morse blev det hempressad äppeljos till frukost. Jag lyxade till det och körde den igenom kaffefilter som ett sista steg innan servering. Josen blev helt ljuvligt god. Så har du ett äppelträd med en massa frukt som du inte vet var du ska göra av, så gör jos! Och frys in! 

Sen skalade jag även en hel del äpplen, klyftade dem och frös in. Sen är det bara att ta fram när man blir sugen på paj, kräm eller mos. 

Äpplen, så ljuvligt!



lördag 13 september 2014

Lördag = Ylva Skarp

Det är coolt att vara snäll

Sö dök den ner i lådan. Min alldeles egna Ylva Skarp print. Hur snygg som helst och med det ett fantastiskt budskap. Mitt mantra. Nu väntar den på att hängas upp på väggen i hallen. 

Jag passade på att köpa några fler, mindre prints från Lantliv när jag ändå var i farten. Dessa små ska få hänga tillsammans med foton av familjen är det tänkt. Tänkvärda ord tillsammans med de finaste jag vet, min familj. 

Ylva Skarp

Lördag = Första läxan


Nu i veckan var det dax för herr O's fösta skolläxa någonsin. Och väldigt passande så var det matteinspirerat. Han skulle med hjälp av vuxen räkna ut familjens sammanlagda ålder. Herr o fick skriva siffrorna, sen räknade vi tillsammans och han skrev ner svaret. Packade ner lappen i ryggsäcken och tog med sig den skolan. 

Så det är nu det börjar. 
Läxor.

fredag 12 september 2014

Fredag = en ovanligt vanlig vecka.


Så blev det fredag. Slutet på en underlig arbetsvecka som började med en vanligt måndag, en knasig tisdag med VAB för herr O som var på allergin, och sen VAB för en lilla R. Pappan i familjen passade även på att resa till utlandet och avslutade arbetsveckan med feber.  Allt annat än en vanlig vecka. 

Jag åkte och lämnade av pojkarna hos mormor idag. De ska se Krakel Spektakel som teater i Stockholm någon stans. Och tanken var då att vi skulle ha en myshelg, bara jag och mannen. Kanske göra något av allt det som vi fick som presentkort när vi gifte oss. Men, vi får alltså planera om lite. Mannen kommer ligga på soffan och jobba på att bli frisk. Och jag ska plantera vårlökar, klä om köksstolar, åka ner på stan och finfika, palla äpplen hos fina en matsked grejer och äta färska räkor. 

Och jag ska färga ögonfransarna! Äntligen!

Så det blev en knasig vecka, med ett oplanerat slut. 
Som vanligt alltså, även om denna veckan var lite extrem.

Fredag = Feberfri, men...


Så, då var lilla R feberfri (mer än man kan säga om mannen i mitt liv). Men han är fortfarande hängig. Det är nappen, Hugo och soffan som gäller. Och då får de vara så. Kroppen behöver vila för att återhämta sig, och lilla R är bra på att lyssna på kroppen. 



torsdag 11 september 2014

Torsdag = Jag trodde att vi hade en plan


Vem som ska vabba är banne mig inte enkelt. Men vi kom fram till att jag nog behövde åka in till jobb imorgon. Mannen bokade av möten och jag ringde jobb och sa att de inte behövde boka av mina besök i morgon. Vi hade en plan, och det kändes tryggt. 

Men, nu ser det ut som om planen sprack. Jag lämnade huset och familjen i 2,5 timme ikväll, så lite trevligt samkväm hos grannen. Och på den tiden hinner mannen i mitt liv att gå ifrån "jag har nog en förkylning på gång"  till "jag har FEBER". Så just nu känns morgondagen rätt oviss. 

Känslan av att jag måste ringa och säga att jag behöver vabba igen är lite pinsam. Alla har väl varit där, i småbarnsbaseluskernas land, men ändå. Man känner sig som en svikare mot jobb. Samtidigt som jag vet att jag antagligen kommer behövas hemma i morgon för att min familj ska må bra. 

Jag kommer nog att sova sisådär i natt....

Torsdag = Promenad i dimma


Vi tog en promenad på morgonen jag och lilla R. Ut i dimman. Målet var hamnen och fika. Vi satte oss på bänken nere vid torkladan och delade på ett paket Singoalla. Precis vad vi behövde vi två. 

Och visst är det magiskt med dimma. 
Vackert.



onsdag 10 september 2014

Onsdag = Loppi Blogbag


För en vecka sedan hämtade jag ut min Loppi Blogbag. Det är Loppi som skickar ut ett paket fyllt med skojiga saker till ett gäng bloggare i deras nätverk, varav jag är en av dem. 

Denna gången var det med fiskpinnar från Findus, sköljmedel från Softlan, kokosmjölk och kryddor från Santa Maria,  filmen "Rio 2", loppi kassen och loppi magasin. 

Måste även slå ett slag för deras Baby Love event som går av stapeln den 30/9 i Stockholm. Jag har varit på några av deras event, men med andra teman, och det har varit jätte trevligt. 

Onsdag = Möjlighet till mertid

Vattenflaska

Febern slog till i natt, med full kraft. Lilla R har sovit i min säng hela natten, varm som en kamin. Så vi blir hemma idag, jag och lilla R. Herr O fick åka med bästa grannarna till förskolan idag. Det är en sån ovärderlig skatt att ha grannar som man kan smsa 05:45 på morgonen och som ställer upp i vått och torrt.

Men lilla R då. Ja, just nu sitter han i soffan, äter russin och mariekex till frukost och tittar på Bolibompa. Vi undviker febernedsättande så länge det går.  Han blir så pigg av det, att jag har fått för mig att febern hänger kvar längre. Så han är glansig om ögonen, rosig om kinderna, men vid gott mod.

Så vi får lite extra mertid med varandra idag lilla R och jag. 

Och jag sippar citron- och ingefärste, i tron om att det håller baseluskerna borta. Och choklad så klart, mörk choklad med lime från Malmös Chokladfabrik. För lime innehåller ju c-vitamin tänker jag, så det måste ju vara bra. 
Och kakao är antiinflamatorisk

Te och choklad, rena hälsokuren. 


Rörstrand

Clipper Tea

Onsdag= African Spa & Relax


Det stora pluset med Vildmarkshotellet var SPA och relaxen. Frågan är bara hur mycket relax det är när hela hotellet är fyllt med barnfamiljer, men det kan vi ta en annan gång... Vi badade både innan middagen på fredagen och efter frukosten på lördagen. Har man två blötdjur till barn så har man. 

Det tog ett tag innan Herr O kunde acceptera stömmbassängen. eller han hade lite dåliga minnen av strömmen i Stöten, och därför ville han mest hänga i bassängen ute. Bassängen ute var ifs mysig den med, men det där med att ligga och flyta som en död fisk i stömmen, det var mysigt! Speciellt på morgonen då vi endast var tre familjer i hela relaxen. Mycket mysigt!

Tyvärr blev det ingen goddricka på tumanhand med herr O i bubbelpoolen. Vi får helt enklet ta det en annan dag.

Något att se fram emot


tisdag 9 september 2014

Tisdag = Kolmårdens djurpark

djurpark

Man kan inte komma ifrån det. Kolmården är Sveriges djurpark nummer ett. Det bara är så. Och de fortsätter att hålla hög standard. Och beviset på det är väl att vi väljer att återkomma. Det är väll deras bredd som gör det. Alla de olika sätten som man kan uppleva djuren på. Det är inte bara hagar hägn, utan uppvisningar, linbanor och en känsla av att vara när som gör det. 

Hur som helst. Lilla R älskade det. Och herr O med. Tyvärr vill de hela tiden vidare, har inte ro att stanna upp. Själv skulle jag nog kunna titta och titta på aporna i en timme, bara för att se vad de egentligen har för sig. Medans pojkarna mer är intresserad av att se så många djur som möjligt. 

Jag börjar nog bli gammal.

Men Kolmården. Vi kommer tillbaka. Frågan är bara var vi ska campera när vi väl är där. För att åka över dagen är lite väl ambitiöst. 

Tisdag = Den där tiden


När man ser på det krasst, så spenderar jag cirka 3 timmer vakentid med mina barn, om jag har tur, en vanlig vardag. En halvtimme på morgonen och 2,5 timme på kvällen. 

Och det ger mig lite ångest. 

Att jag inte får ge mer av min tid till mina barn. 

Såklart funderar jag över om det går att ändra. Om jag kanske skulle kunna gå ner i arbetstid. Om det skulle ge mer kvalitetstid. Men jag är inte säker att det skulle göra det. För det är just det, kvalitetstid. Inte kvantitet, utan kvalitet. 

Hur spenderar jag den faktiska tiden, som jag har till godo med barnen. Väljer jag att sitta på golvet och bygga legogubbar, eller väljer jag att vika tvätt. 

Det är en balansgång det där, och en ständig källa till grubbel. 
Och jag är nästan säker på att hur jag än gör, så kommer något alltid att gnaga. 

Men just nu satsar jag på kvalité.  För det är både jag och barnen värda. 

måndag 8 september 2014

Måndag = En kopp


Jag är gräsänka. Och det är faktiskt tråkigt. Jätte tråkigt. Så jag tröstar mig själv med en kopp varm choklad av bästa sorten. Kryddas med kardemumma och kanel. Med den godaste kakaon från Renee Voltaire.  Jag älskar Voltaires produkter. De är såklart fantastisk goda, men förutom det... Förpackningarna! Hur snygga är dem inte?

Kvällen har annars fortlöpt lugnt och stilla här hemma. Maten var klar när vi kom hem, bara att värma på. Vi han med att leka med legogubbar jag och pojkarna. Känna på regnet och prata om allt och ingenting. En härlig avslutning på dagen. 

Måndag= Delfinariet


Det är något magiskt med delfiner. Något som trollbinder en. Jag älskar att titta på barnen när delfinshowen är igång. Se hur dem reagerar och bara blir stilla av förundran. 

Det var första gången för lilla R. Och även fast han var så trött så nästan började gråta, var tröttheten som bortblåst när showen drog igång.  Vi satt längst ner. Alltså så långt ner som man kan möjligtvis sitta. Med benen under avspärrningen och i plaskzon. Och vi kunde inte ha suttit bättre. 

Och herr O har bestämt sig. Han ska inte längre jobba med mamma när han blir stor. Han ska jobba med delfiner. Och jag förstår honom, och blir nästan lite avis. Jag vill vara liten igen med stora drömmar.

söndag 7 september 2014

Söndag = Djurparksbakis


Vi har varit lite djurparksbakis hela familjen idag. Det var en lång, rolig och intensiv dag igår, och den drog verkligen musten ur oss alla. Jag har varit så trött att jag blev yr. Lilla R sov middag innan lunch, 2,5 timme. Herr O fick titta film och mannen i mitt liv har vandrat i en dimma. Visst har vi fått en del gjort. Tvätten är tvättad, vi har varit på ica, vi han söndagsröjt och jag lyckades masa iväg mig på en 5km runda för första gången på två veckor. Men allt har liksom gått i slomotion. 

Imorgon åker mannen i mitt liv till utlandet, och jag står för fiolerna tills på onsdag. Jag är redan lite fundersam över hur jag ska få till det med simskolan på tisdag, men det löser sig nog på något mirakulöst sätt. Det brukar det göra. 

Men nu är det fortfarande söndag. Och det firar vi med obligatorisk söndagsbastu och balkonghäng. 


lördag 6 september 2014

Lördag = Vildmarkshotellet


Så är vi hemma igen. efter 24 timmar på vift.  Vi har varit i Kolmården och bott på vildmarkshotellet, vilket säkert flera redan listat ut. Hotellet i sig är ganska slitet. Man har gjort några tappra försök att höja lyxstandarden på hotellet genom att renovera genemsamhetsutrymmerna, men rummen känns fortfarande slitna. Rent och snyggt, men slitet och trångt. Spontant känns scandics familjerum som balsalar i jämförelse med vildmarkshotellet. Och med tanke på priset, så kanske man hade kunnat vänta sig mer. 

På plussidan dock hittar vi deras badavdelning.  Poler i två plan. Bubbelpooler, en vanlig rektangulär pool, en småbarnspool med vattenfall, en strömmpool (underbar att bara flyta runt i) och en utomhuspool. Sen kanske det fanns bastu med, men jag är inte helt säker.

Restaurangen serverade GOD mat och hade det välordnat för oss barnfamiljer. Barnbuffe med pannkakor och köttbullar var en hit. Och att det fanns ett biorum lagom nära, när barnen ätit upp ett pluspoäng.  Frukosten fungerade bra, med god mat.

Så kommer vi tillbaka? Nja, pris kontra upplevelse gör att man drar sig.  Det ska till ett riktigt bra erbjudande för att jag ska komma tillbaka. 

fredag 5 september 2014

Fredag =Laddad

Så, då e vi på plats på vildmarkshotellet. Herr O har studerat kartan ingående och vet precis vad som ska upplevas imorgon. Det sista han sa innan han somnade var att "det ska bli så spännande i morgon". Samtidigt som han studsade av glädje i sängen. Jag älskar det där. När barnen verkligen längtar med hela kroppen. Lilla R frågar mest om finns det apor mamma, finns det fiskar, finns det elefanter och giraffer....?

Så imorgon kör vi en heldag på kolmården, från öppning till stägning. Underbart! Vi ska överdosera Kolmården!


Fredag = SPA


Jag och krukväxter funkar sisådär.  Den ända blomman som jag riktigt får att överleva är orkideer. Och det har att göra med att se sällan behöver vatten. 

Och idag kände jag att det var dax , för just vatten. Det var liksom en månad sedan sist. Så ner med alla krukorna i diskhon, fyll på med vatten, och vänta. Låt stå i sisådär nån timme. Fiska upp och placera ut. KLART! 

 Funkar inte lika bra på pelargonier...

torsdag 4 september 2014

Torsdag = Matkasse


Alltså, det här konceptet med att få en matkasse framkörd till dörren, fylld med mat och recept, vilken grej!  Först och främst så slipper jag planera (vilket jag ifs aldrig gör gällande mat...), jag slipper handla och jag slipper tänka. Det är bara att läsa receptet och hiva ut det som krävs ur kylen. Och visst kan recepten se krångliga ut, med massor av ingredienser, men det går snabbt och lätt att få ihop en klok måltid. 

Jag ska väl ärligt säga att jag var orolig för hur männen i mitt liv skulle reagera på nya recept och smaker. Jag var nämligen lite vågad och beställde orginalkassen, och inte barnkassen. Men samtliga rätter har gått hem. Risotto med skinka och ruccoladressing, gnocci med svampsås och kalvköttbullar i tomatsås med spagetti. Så roligt! Jag tror att matkassen är här för att stanna. 

onsdag 3 september 2014

Onsdag = Trött

Ikväll är jag trött. Utifrån och in. Så jag kämpar med att hålla mig vaken. I alla fall en timme till. 
Men jag hann ge lite av mig själv till barnen innan dem somnade i alla fall. Det blev tågbygge och trolleri. Och lite prat med storsonen. Och kramar och skratt och tankar. 

Men nu vill jag bara sova. 
Ska bara ta hand om tvätten först.

Onsdag = Små spår av kärlek


Där ligger dem. Utspridda på golvet. Precis som när dem togs av. Som ett litet spår av någon som är på väg. Kläderna har legat där på golvet i över ett dygn. Jag har liksom inte kommit mig för att plocka bort dem.  För det är ett stilleben i sig. Fångade i stunden.

Lite tvätt på golvet. 
Tänk att det kan väcka så mycket värme. 

tisdag 2 september 2014

Tisdag = Höstljus


Det är något med hösten och ljuset. Det blir varmare, och mer tydligt. Jag blir mer medveten om färger och former. Och det är vackert. Att sitta på altanen på kvällen och bara njuta av hur solens skådespel upp mot skogsbacken. Det är som balsam för själen. 

Igår kväll dök det upp en rolig överraskning utanför vår dörr. Vid 22.00, lagom tills jag hade somnat bankade det på dörren. Och där stod HAN, mannen med kassen. Vår "Linas matkasse". Äntligen! Så i min vackraste pyjamas stass stod jag och packade upp massa med fina varor och hmmmm-ade. Vi lagade fösta rätten idag, och samtliga gav den godkänt. pojkarna åt glatt. Och jag var nöjd över att äntligen tvingas utanför lådan. Att laga nått med nya smaker. 

Idag risotto, imorgon gnocchi. 
Och lite höstsol på det. 

måndag 1 september 2014

Måndag = Bokbussen


Måndag och bokbussen. Idag tog det lång tid för lilla R att hitta en bok som föll i smaken. Att slå "Herr Brum kör tåg" skulle visa sig svårt. Den boken har vi förövrigt läst varje kväll i två veckors tid. Han ÄLSKADE den. Men efter lite velade hit och dit hittade vi tillslut "Mamma Mu får ett sår". Vi får se om den blir en lika stor hit. 

Herr O som snöat in på Lasse Majas dektektivbyrå hittade "Zoomysteriet".  En bok som vi varken läst eller sett som film tidigare. Sen lånade han även en lättläst bok om ett monster.

Jag lånade ingen bok till mig själv. Jag kämpar på med den hög som jag har på sängbordet. Eller kämpar kanske är fel ord. Jag tittar mest på högen och konstaterar att jag inte orkar just nu. Orkar inte ge mig hän in i böckernas förtrollade värld. 

Tur att det finns barnböcker.