tisdag 28 april 2015

Tisdag = Bröllopspresent


Vi suger fortfarande på karamellen "bröllopspresenter". I fredags checkade vi in på samma hotell som vi spenderade vår första natt som herr och fru på. Vi började kvällen med att äta middag tillsammans på NOM. Gott absolut, men lite tråkigt att ett visst magsår gjorde sig påmint. Vi drog oss tillbaka, tidigt, som vi brukar. Och vid 21.30 sov vi båda två. Som två utarbetade småbarnsföräldrar. 

Vi vaknade tidigt och tog oss en frukost omgång ett. Drog oss, sedan vidare upp till relaxen, där vi njöt av att basta, prata och se på utsikten från 25 våningen. Tvagade och vackra begav vi oss sedan ner för frukost omgång två. Jätte mätta, och nu lite trötta igen gick upp upp på rummet och slurmade en stund innan det var dax att checka ut. 

En hotellvistelse helt i min stil. Mycket sömn, mycket mat och relax med mannen i mitt liv. 

Och vet ni vad, vi har fortfarande presenter kvar. En heldag på Nordens ark, blommor från Zetas och en viss resa till New York.








måndag 27 april 2015

Måndag = Innebandyavslutning


Igår var det avslutning på innebandyn.  Tidigt tycker jag. Men vad vet jag, gymnastiksäsongen är ju året runt, så då tycker jag att alla sporter är det, eller? 

Hur som helst, innebandyavslutning. En match med föräldrarna mot barnen. Mycket roligt att titta på. Pappan fick alltså representera vår familjeförälder. Barnen kämpade på. Sprang som aldrig förr. Och föräldrarna kämpade med att inte snubbla över barnen, och hänga med i svängarna. Roligast att se var det när det blev sista målet vinner och alla barnen var på plan samtidigt. Kära nån, vilken underhållning.  Herr O var bäst, såklart. Sprang som aldrig förr. Det är så roligt att se vilken fart han har under fötterna, och hur orädd han är för att gå in i situationer. 

Herr R var med såklart, han med. Klädd i sina gympakläder, och med sin egen innebandyklubba. Vi bollade lite jag och lilla Herrn. För han vill så gärna han med. 

När matchen var slut, fikades det och alla barnen fick medalj. Och ledarna meddelade att i höst blir det nog pool spel. Kära nån, pool spel! Är inte det varje helg? Aja, vi tar det då....



söndag 26 april 2015

Söndag = Bröllopsdag


Idag firar vi ett år som gifta, jag och mannen i mitt liv. Helt sanslöst. Ett år sedan vi sa ja, och jag förvirrat undrade "är det NU vi ska pussar... eller?" där framme i kyrkan.  

Ett år av en evig kärleksresa. För det är så jag känner. En resa tillsammans med den jag älskar mest på denna jord.  

Hur vi har firat. Absolut på inget speciellt sätt alls. Frukost, innebandy, trädgårdsfix, löpning, lek med barnen, motorsågande och en avslutande söndagsbastu. En helt vanlig söndag, fylld med för oss helt vanlig kärlek. 





tisdag 21 april 2015

Tisdag = Effektivt vabbande



Idag har vi kört den "feberfria dagen innan tillbaka till förskolan". Den där dagen då man som mor kan vara effektiv med sånt som borde göras. Så idag har vi dragit av några masikner tvätt, oljat in altanen, lagat bananpannkakor med hallon/chokladglass till mellis, röjt i ett badrumsskåp och druckit kaffe i solen.

Sen har jag naturligtvis hunnit med att vara närvarande mor med. Jag och herr R har tagit minst tre promenader på området. Och vid samtliga skulle Joshi följa med, den där gröna draken som herr R fick i present från Japan. Jag passade på att hämta hem herr O tidigt från fsk oxå. Och med på köpet fick jag herr O's kompis. Det är sällan vi kan ta med kompisar hem från skolan, så det kändes extra skoj när killarna verkligen hade pratat ihop sig innan och önskat att det skulle gå, och så gick dte vägen.

Nu är pojkarna i säng. Och min plan var att köra ett yoga pass. Men nej, så blir det inte. Jag tar och färgar fransar och bryn istället.... och viker tvätt medans färgen får verka. Lika bra att fortsätta på effektivitetsbanan, ända in i mål.

måndag 20 april 2015

Måndag = Är där jag behövs


Sömnlös natt. Med en hostig herr R i sängen. Och vid 03 även febrig. Magont och lätt stresspåslag hos mig. Min "tur" att vabba och vetskapen om att jag har dubbla hembesök inbokade på em och redan en tidbok där det har idkats "skohornsmetoden" en längre tid gjorde att jag fick en släng av magsår mitt i natten. Jag övervägde till och med om herr R skulle få följa med till jobb på fm. 

Men så fann jag mig. Jag måste vara där jag behövs som mest, hos dem som jag prioriterar högst, alltid. Barnen är och kommer förbli prio ett. Jobbet får vänta. Jag har en febrig kille med skällhosta som måste krya på sig. Sen kan jag hålla fokus på jobb, vara närvarande där. 

Vi tog en promenad på förmiddagen, ner till badplatsen. Herr R, som tror han är frisk, skulle leka, och jag tänkte att det kan u vara bra att se i vilken form han är. Han orkade inte klättra, åkte rutschkana en gång och satt på gungan i 3min, innan han själv sa att "Nu vill jag gå hem mamma".  Inte kry med andra ord.

Så vi blir hemma idag,
imorgon med
Och så tar jag jobb när vi är tillbaka på banan



söndag 19 april 2015

Söndag = De tre


Vilken helg vi har haft!

 Igår var vi till bror och fru för att titta på bilder från deras bröllopsresa till Japan. Jag satt och dräglade över alla bilder på magnolior och körsbärsblommor i full blom. För finns det något finare i naturen än just blomma på bar kvist. Herr R la genast beslag på brors fru. Det skulle byggas kojjor, som sig bör när man är på besök. "MmmmmM, här ÄR jag!". Herr O la beslag på bror och hans spel. Bättre spelguru får man leta efter. Är bäste svensk på mario cart så är man. 

Idag har vi mest varit, i solen. lunch och mellis åt vi ute, sittandes mot husväggen. Jag har planterat mitt livs första sticklingar av pelargonier. Herr O hade besök av kompis och herr R har mest hjälpt till där det har behövts, med mat, plantering, städ. 

Och så har killarna laddat med pappatid. För imorgon bär det av några nätter för pappan. Norrland någon stans var det visst denna gång. Och då gäller det att fylla på depåerna med pappa tid. 

Så vi är laddade för ännu en vecka.
Med fyra arbetsdagar
som avslutas med en bröllopspresent
Välkommen Måndag

fredag 17 april 2015

Fredag = Fredagsgott, choklad/lakrits/citron bollar



Jag äter glutenfritt sedan 8v tillbaka, och jag tycker känna av en viss skillnad i kroppen. Magen är lugnare, stabilare och mer pålitlig. Tanken var att jag skulle prova någon vecka, för att sedan provocera med en riktig glutenbomb, typ pasta. Men idag känner jga inget behov av det. eller jag vågar inte. Vill inte riskera att få tok ont i magen och bli sittandes på toa. Nej, jag kör på med strikt glutenfritt nu när jag har kommit in i det. 

För att addera lite klurigheter till livet, eller utmaning om man så vill, så har jag lovat mig själv att köra strikt sockerfritt i 28 dagar. Vitt raffinadererat  socker går nu mera helt bort! Och tro mig, detta är en utmaning utan dess like. Det är för sjutton socker i det mesta! Jag läser innehållsförteckningar maniskt och suckar djupt över hur illa det faktiskt är. Som tur är lagar jag det mesta från grunden hemma. Men visst kommer det in både bacon, korv, kaviar, bröd (till familjen) och en och annan färdigsoppa över tröskeln. Familjen märker nog föga skillnad när det är jag som står för kokkonsten hemma. De får liksom bara hänga med på tåget, sekundärt liksom. Och det är väll bra det. De blir vinnare dem med på att jag sanerar. 

Hur som helst. Godsaker behöver alla, oavsett om man äter gluten/socker eller inte. Och efter att ha gått igenom "jag-måste-ha-socker.dagar" tidigare i veckan har jag nu lärt mig att jag behöver ha alternativ i frysen. Jag kan inte alltid lita på att grannarna förser mig. Så idag har jag för första gången i mitt liv hittat på mitt eget recept på ett bakverk. Och tänk vad gott det blev. Helt galet gott! Så laga dessa bollar. Räds inte de till en början konstiga ingridienserna. Köp bara hem och gört! Jag lovar att ni kommer att älska dem!



Choklad/lakrits/citronbollar 

5 färska dadlar från kyldisken
1dl kokosflingor
1dl Havregryn, fria från gluten
1/2 citron, saften 
2tsk rawkako
1tsk lakristpulver
1msk kokosolja


Kokosflingor
Skalet från 1/2 citron
Lakristpulver

Ta ur kärnorna ur dadlarna och klipp dem i bitar. Blanda i allt annat och kör med stavmixern tills dess att du har en jämn smet. Det kan ta sin lilla tid, och är lite klurigt när man gör en liten sats. Men ge inte upp. 

Rulla smeten till bollar, ganska små. Rullar bollarna i en blandning av kokos, skalet från citronen och lakrispulver. 

In med de små godingarna i kylen/frysen. 
Ät och njut <3


Fredag = Den bästa starten


Fredag idag. Och vi är lediga. En extra dag av helg, utan att det  är helg. Tid med herr R.  Pyjamasparty som han säger om mornar då vi inte behöver skynda oss ur pyjamasen och i kläder för dagen. 

Och fredag är ju lite lyxigare, och då ska ju frukosten vara lite extra, såklart. Så vi slog till på varmchoklad i morse. Jag med (men en variant på mjölk och råkako och björksocker).  Det är något speciellt med just varmchoklad. Minnena från barndomen bara bubblar upp. Trygghet och värme. 

När vi sitter där vid frukostbordet, klädda i pyjamas och med varmchoklad i kopparna tittar herr R på mig och säger "Jag tycker mest om dig mamma!". Där och då smälter mitt hjärta, och ja inser att det är värt allt i världen att vara hemma en dag extra i veckan, med denna underbara människa som jag har skapat tillsammans med mannen som jag älskar. 

Så varm choklad 
pyjamas 
och 
"Jag tycker mest om dig"
Bättre start på dagen få man leta efter

onsdag 15 april 2015

Onsdag = Stjärnor



Jag älskar min lilla familj. Jag älskar att spendera tid med och uppleva saker tillsammans med den. Det behöver inte vara något storslaget. Inget kostsamt. Inget som vi planerat i evigheter. Det kan vara så enkelt som att lukta på blommorna. Köra tåget byggt av köksstolarna. Spela brädspel.

Eller att titta på stjärnorna.
Bara vi är tillsammans
Upplever tillsammans. 
Drömmer tillsammans

tisdag 14 april 2015

Tisdag = Tandlös


Jo, men här min sjuåring. Med visst problem att  äta  knäckebröd. Under förra veckan lyckades han med konststycket att tappa två tänder. Och tandfeen levererade dubbla guldpengar, per tand. Jag fick äran att dra ut den första tanden, som hängde på en tråd och hade varit svart någon dag för länge. Den andra drog  han ut själv, och var såklart stolt som en tupp över detta. 

Det är något speciellt med när tänderna faller. Helt plötsligt blir han så stor. Eller snarare, inser jag att han är så stor. 
Min lilla stora herr O. 
Älskar dig till stjärnorna och tillbaka. 

måndag 13 april 2015

Måndag = När kroppen vill


Jag utvecklas ju just nu, tillsammans med bästa Josefi på Hälsosmarta som guide. ag har jobbat på en massa saker som har med personlig utveckling att göra. Att tro att jag ska göra enorma framsteg på 6v är lite naivt, men en kickstart är ju en kickstart. Och kickstartad är jag. 

Jag och yoga har gått och blivit kompisar. Sist jag yogade regelbundet var när jag var gravid med herr O. Då yogade jag varje lördag förmiddag under hela graviditeten, fram till dagen innan herr O föddes. Sedan dess har det legat på is, kolsyreis... Till Josefi undrade vad jag skulle vilja göra för min egen skull. För min skull, ingen annans, för att jag ska må bra, inuti. Och spontant svarar jag yoga, utan att egentligen tänka efter. Men som jag är blev jag då tvungen att läsa på. Plugga lite, få basen klar för mig, för att ja inte vill kasta mig in i något, och göra fel... jag vet, sån är jag. Kommer alltid att var sån. Göra efterforskningar i vilken matta jag skulle köpa. För det förstod jag, utan matta skulle det svårt. 

Och nu, efter 4v av läsande och basövningar, är jag fast. Eller nja, fast. Har jag ett behov. Att just yoga. Korta pass, med fokus på rörlighet och andning. Det är helt sanslöst hur energigivande det är. Att efter ett pass faktiskt vara piggare än innan jag började. 

Så idag, när huvudet var helt slut, ville kroppen yoga. Huvudet skrek "NEJ, ligg kvar på soffan", men kroppen ville inte. Inte äns en datorkrash kunde hindra kroppen. Jag körde något ur minnet. Det jag kände att kroppen behövde just idag, utifrån den ynka kunskap som jag skrapat ihop. Och det gick bra, jag piggnade till. Och huvudet vaknade till liv. 

Så jag yogar
även när huvudet skriker NEJ
och efteråt
tackar huvudet kroppen
och jag känner mig hel 

söndag 12 april 2015

Söndag = Vi bor i naturen


Jag fick ett infall. Att vi skulle cykla ut i skogen och ta mellis i vindskyddet. Det är helt fantastiskt som vi bor. Mitt i mellan sjön och skogen. Och i skogen finns det stigar, vägar och obanadterräng att röra sig fritt i. Ofta får jag påminna mig om vilken lycka det är att vi bor som vi bor. 

Jag packade väskan med mellis. Drog med mig familjen ut, på med hjälmarna och sen körde vi. Herr r var mycket nöjd över att få åka bakpå pappans cykel. Det skumpade härligt. Och som alltid med herr R när han trivs, pratade och sjöng han kontinuerligt. Herr O börjar få grepp om det där med de olika växlarna. Att de kan vara till hjälp, och att ettans växel inte behöver användas som standard. 

Lite över milen cyklade vi. Alldeles lagom. Herr O var lagom trött när han kom hem. Och jag fick cykla ut musklerna efter morgonens löpning. 

Så vi har varit i skogen idag
cyklat
sjungit 
njutit
Tänk att vi bor här mitt i naturen


lördag 11 april 2015

Lördag = Fira en 86-åring


Så har vi firat Farfar idag. Hela 86 år fyllde han. När jag frågade herr R om vad farfr skulle få i paket sa han självklart "Lego, mamma. Farfar behöver lego!". Inte en teckning, inte en pärlplatta, utan just lego. Så jag rotade runt i presentlådan och hittade en tekniklego byggsats. Herr R var mycket nöjd med det och slog in den i paket med hjälp av mig. 

Och tänk så bra det blev.  Farfar, herr O och herr R byggde tillsammans ihop helikoptern. De satt och pysslade tillsammans i dryga timmen.  Bästa presenten någonsin enligt mig. När byggsatsen var färdig byggd placerades helikoptern inne på farfars rum, på byrån. Hedersplatsen enligt herr R. 

Så idag har vi firata en 87-åring
med tårta, sång och paket
innehållande lego. 

Lördag = Livet pågår

Jag och herr R har bakat chokladbollar. Socker och vetefria. Och SÅ himla goda. Killarna åt upp dem samma dag. Så idag har jag bakat nya. 


Minns ni att jag vann. Jag vann en Kickstart med Hälsosmarta. En 6 veckors språngbräda för att förbättra och utveckla mig själv och mitt sätt att leva. Och just den här utvecklingen (förändring låter så hårt på något sätt) har tagit en hel del energi av mig. Eller, det är klart att det ger mer än vad det tar, Det är det som är hela meningen. Men jag har tagit energin ifrån bloggen och lagt på mig själv. Vilket jag tycker är tråkigt.  Nu börjar jag jag landa och bloggen kommer att komma igång. 

För det har ju hänt så mycket! Herr O har tappat tänder, vi har jagat påskägg, herr R har tagit ett språng i utvecklingen, jag har gått ner i arbetstid, pappan är klar med sina myndighetsrapporter...

Men jag tror jag tar det i ett annat inlägg. 
För nu ska vi åka och fira farfar.

torsdag 2 april 2015

Torsdag = Infektioner



Så var det vår tur att få en släng av infektioner. Båda pojkarna har tonsilt. Tjoho..... Vad säger man, inte en storhelg utan infektion känns ju som ett återkommande tema. Menmen. Det kunde ha varit värre. De fick vara friska när vi var i Stöten i alla fall. 

Och mannen i mitt liv är frisk
=
Lycklig fru