torsdag 20 augusti 2015

Torsdag = Första skoldagen


Idag var det dax, första dagen i skolan. I första klass. Det är stort. Herr O är nog inte själv medveten om hur stort det faktiskt är. Vi började dagen med pannkaksfrukost, som sig bör första skoldagen efter sommarlovet. Skolväskan åkte på, och jag och herr O körde iväg till skolan. 

Vi möttes av ett gäng stimmiga barn ute på skolgården. Vissa med mer fjärilar i magen än andra. Herr O var glad att äntligen få träffa alla kompisarna igen efter sommarlovet.  Klockan ringde och alla barnen fick gå först in i klassrummet och hälsa på fröken. Efter kom vi föräldrar. Och vi var nog flera som återupplevde vår egen skolstart från när vi själva började ettan. 


Barnen tog plats vid sina bänkar. Fröken berättade lite om sig själv, och sen var det upprop. 24st barn går det i klassen. Klassen är sen uppdelade i två färger. Ena gänget börjar 8.15 om dagarna och andra gänget börjar runt 10. Enligt fröken är det för att lättare kunna fokusera på barnen, det blir ju halvklass.  Efter informationen fick barnen rita i sin sommarlovsbok. Det fick rita vad dem ville från sommarlovet, och skriva om de kunde. Herr O ritade tratten (vattenrutschkanan Tornado), och jag blev alldeles varm i hjärtat. Tänk att att var det största han har gjort på sommarlovet enligt honom själv. Jag är så glad att jag våda dra med honom i den. Sen var det rast, och barnen gick ut för att ta sig en titt på skolgården. Vi föräldrar fick nu lämna barnen, för att hämta dem igen när dagen var slut 12:45. 



Efter skolan tyckte jag att vi skulle åka in till stan och leta reda på bänkpapper och fika. För fin fika är klart att man ska när man har gjort sin allra första dag i skolan. Herr O fick välja själv, och valet föll på glass. Han är sin mammas son han. Att hitta bänkpapper var dock svårt. Ja, om man inte skulle ha med Spindelmannen eller enfärgade vill säga. Men efter mycket slit så fann vi ett som godkändes av alla instanser på Åhléns. 

Och nu är det kväll. Jag har läst "Loranga, Dartangang och Mazarin" för etta-gluttaren. Vi skrattar båda två åt de tokiga påhitten och giraffen på sophögen. Han sover nu, etta-gluttaren. Det är häftigt. Att tiden går, och de blir större och visare. 

Ettan
Det är stort
Och jag funderar på hur jag ska ihågkomma gympakassen två gånger i veckan
För i min värld så går den här killen inte i skolan än

onsdag 19 augusti 2015

Onsdag = Lalandia


Vi  bodde på Lalandia i Billund. En semesterby med massor av hus. Huset var stort, ljust och fint, och hade fruktansvärt dåliga kuddar. Diskmaskinen fungerade utmärkt och slutstäd ingick. Och det bästa av allt, det fanns en gigantisk hoppkudde 100m från huset. Där killarna kunde göra av med massa av energi. Perfekt innan en lång bilresa till exempel.


 Och sen fanns såklart badlandet med. Vilket badland sen! Det var fem ordentliga vattenrutschkanor, plus fem stycken mer barnvänliga. Vågbassäng, bassäng med akvarium i utomhuspool, bubbelpool och ett flertal barnbassänger.  Vi var totalt tre omgångar i badet under de tre dagar som i var på Lalandia. I början var herr O lite försiktig. Men sista dagen så åkte vi värstingen tillsammans, tornado, tre gånger! Han är modig min herr O. Han var även längst fram i bassängen när vågmaskinen gick, simmandes, hoppandes och skrattandes. Vi föräldrar var precis bredvid honom för att agera stöd när han fick kallsupar. 


Tornado

Herr R's favorit på vattenlandet var "vattenmakaren". En stor lekpark med vatten som sprutade, vattenpistoler, vattenrutschkanor och en stor hink med vatten som tömdes med jämna mellanrum över hela lekparken. Han var även helt övertygad om att han kunde åka samtliga vattenrutschkanor, att han visst kunde åka tornado, trots att han inte har passerat 120cm.  Herr R orkade dock inte vara med sista vändan till vattenlandet. Han var helt slut efter bad och legoland. Han höll sig hemma med pappan i stugan, hoppade lite hoppkudde och läste böcker. 

Vatenmakaren




tisdag 18 augusti 2015

Tisdag = Legoland



Legoland. Som pojkarna hade längtat och väntat. Vi stod först i kön till biljettluckan, och långt fram i kön till entrén. vi var inne på området fem minuter efter dem öppnat. Och vårt första mål var.... kaffe till pappan. Då jag hade glömt att packa ner det i proviantväskan. Det var dock ett smart drag att gå långt in i parken så snabbt efter öppnandet. För köerna till attraktionerna var mycket korta, för att inte säga minimala. Och innan lunch hade vi avverkat det störta köbildarna, förutom spökhuset då. 



Här åker vi piratbåten. Man skulle kunna likna det vid "pirats of the carabian", om man har varit på Disney land. Herr O var sötast i världen. Han tog herr Rs hand och satt och höll den hela tiden. Pratade lugnt och fint och bedyrade "Det är ingen fara , det är bara på låtsas"


Brandbilarna då? Jo, men det är en typ av tävling där man ska pumpa bilen framåt så snart blandlarmet tjuter. När man är framme vid branden, hoppa ur bilen och pumpa vatten till brandsprutan och släcka branden. När branden är släckt, hoppa in i bilen och pumpa tillbaka. Pappan var i sitt esse. Taggad till tänderna. När vi kom i mål var han andfådd och törstig. Vi vann inte, men kanske trea av tio. Inte illa jobbat av lilla familjen. 


Herr O gjorde det! Han hissade sig själv och herr R hela vägen upp i masten. Herr O var helt slut efteråt, men mycket stolt. Herr r var även han mycket stolt och sa att han minsann också hade starka muskler. 


Det finns ett fint akvarium på legoland. Atlantis. I akvariet simmar hajar, rockor, snapper, surginfish och massa annat. Ochså är det fullt av legobyggda figurer, ubåtar och skatter. Vackert!


Miniland var en hitt. Pojkarna hade kunnat stanna här mycket längre än vad vi gjorde. De var grymt imponerade av alla byggsatser och alla specialeffekter. Och jag måste hålla med. Det är imponerande. Sen är det ju kul att få se verkligheten i just miniatyr. Båthissen blev en riktig hitt. Och alla slussarna. 


Vi åkte en hel del karuseller såklart. Långtifrån alla dock. Vi han helt enkelt inte med samtliga. Och då låg vi ändå inte på latsidan. Vi tog en paus för lunch, åt grillbuffe uppe på slottet. Men sen var vi i rörelse hela tiden. Herr R imponerade på oss alla och promenerade hela tiden. Utan att gnälla om att han var trött. Han var rätt lättnattad på kvällen dock. Och väldigt seg dagen efter. 


Och visst var det så att vissa karuseller kunde inte herr R åka. Men han var inte ledsen för det. Han fick ju åka något annat, dock mindre häftigt. Vi kom överens om att vi får åka tillbaka när herr R har blivit över 120cm lång. För då får han åka allt, och vi kan då göra allt tillsammans. Och det låter ju lockande. 


Efter totalt nio timmar på Legoland kastade vi in handduken och begav oss tillbaka till vårt sommarhus på Lalandia.  Via legobutiken såklart. Man kan visst inte ha varit på legoland utan att köpa lego. 

måndag 17 augusti 2015

Måndag = Hemma igen


Nu är vi hemma igen. Efter mer än en veckas runtfarande. Vi har haft det bra. Sett och upplevt mycket. Barnen har njutit av att familjen är samlad, och att vi gör roliga sker tillsammans. 

Jag sitter och går igenom alla bilder. Har fotat mycket mindre än vanligt. Funderar på varför. Och slutar sen att fundera. Går igenom bilderna. Minns och ler med hal min själ. Nu ska jag redigera en del av dem. Många kommer hamna som bildregn här på bloggen. 

Så nu kör vi.
Bildredigering och bloggande. 
Och ja, jag är fortfarande föräldraledig.