torsdag 24 september 2015

Torsdag = Liten är påväg




Idag är det en stor dag. Bästa Marias lilla bebis har börjat sin resa ut från det varma och mörka badet i magen till livet i ljus och torrhet. Idag blir det där med föräldraskap lite mer verkligt. Idag när de får se, och inte bara känna, det lilla livet som de skapat tillsammans. I min värld är det det största man kan göra tillsammans. Att skapa en ny människa tillsammans. Det finns inget, och då menar jag INGET, som binder en samman hårdare än barnen.  Ett band som man aldrig kan klippa. De binder samman två människor för alltid. 

Så idag hejar jag på Maria.
Jag tänker fokus
Häng bara med kroppen
Skäll ut någon du älskar
Ät praliner
Och kasta in handduken om det så behövs

Hejja Maria
Du är såååå värd detta






onsdag 23 september 2015

Onsdag = Kartor


Herr R målar enbart kartor just nu. Detaljerade beskrivningar av världen enligt honom.

 "Här är stöten mamma, och en cykelväg till morfar." "Och här är humlan och myrans gård." "Här är våra vinbärsbuskar, och så har vi en rosa vedbod"

Annars så rullar livet på. I ett något lägre tempo än i våras. Vilket är sunt. Helgerna är obokade och orken har kommit tillbaka till pappan. Hösten med sin höga luft ger energi. Livet är gott just nu.

Kartor
livet i lagom tempo
och hög luft
sakta men säkert tar vi oss tillbaka. 

fredag 18 september 2015

Kladdkaka, gluten och mjölkproteinfri



Kladdkaka måste vara något av det godaste som finns. Så när barnen skulle fredagsbaka idag var mitt val ganska givet. Receptet är enkelt och har inte en massa kluriga moment i sig. Perfekt för två 7-åringar att träna samarbete och problemlösning på. Min utmaning blev att finna ett recept som både var gluten och mjölkproteinfritt. Men skam den som ger sig. 

Kladdkaka,  gluten och mjölkproteinfri

2 ägg
1/2 dl  Kokosolja
2 1/2 dl Rårörsocker
4 msk Kakao
2 dl  Mandelmjöl
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader
Smält koksfettet. 
Blanda de torra ingridienserna i en bunke
Blanda i kokosfettet och äggen i bunken
Klä en springform med bakplåtspapper
Häll i smeten i formen och grädda i 20 min
Låt svalna
ÄT!